Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za niewielką adaptację projekyu gotowego

Recommended Posts

witam,

ile płaciliście ostatnio za zmiany w projekcie gotowym.

Ja ma do zmiany okono zamiast drzwi oraz zmianę ścian zewnętrznych - rezygnuję z podcienia - w tym wypadku rzut poddasza będzie idealnie licował się z rzutem parteru.

dzieki za wszsytkie odpowiedzi - liczę na te pomocne bez zbędnych dodatkowych informacji.

pozdrawiam :D

za samo przeniesienie kaloryfera ze sciany pod okno skasowano ode mnie 150 zl :evil: nie chce myslec nawet ile by mnie kosztowalo przenoszenie okna :roll:

A ile zapłacisz za przejechanie 10 m taksówką :wink: :D

nie wiem, nie jezdze taksowkami 8)

za to za "zrobienie" garderoby z czesci pokoju i hollu zaplacilam 300 zl, ale moze racja, jesli poszlabym od razu ze wszystkim byloby taniej 8) tyle, ze dowiedzialam sie o tym, ze chce zmienic drugie, jak zmienilam juz jedno :wink:

Jak cię mogę, mylicie pojęcia. Adaptacja projektu gotowego to adaptacja projektu standardowego do konkretnych warunków np klimatycznych, działki, gruntu itd, Oczywiście architekt nanosi też drobne zmiany na życzenie inwestora, wszystko w ramach tej samej opłaty. Moja architektka miała kryterium - nie musi robić nowego rysunku - cena się nie zmienia. Jeżeli zmiany wymagają nowego rysunku - cena rośnie. A sama cena zależy od pracowni, rejonu kraju itd. Ja płaciłam 1500 + projekty branżowe, które też trzeba adaptować...