Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grzejniki DeLonghi

Recommended Posts

Czy ktos z was slyszal/uzywa grzejnikow DeLonghi ? Mam mozliwosc kupic je dosc tanio, a dodatkowo posiadaja zaokraglone rogi co wydaje sie ciekawym rozwiazaniem jak w domu jest dziecko. Jedyne co mnie zastanawia to fakt, iz sa produkowane we Wloszech.

Kupiłem grzejniki DeLonghi od znajomego dealera Purmo. Ponieważ jesteśmy jego dalszą rodziną dostaliśmy rabat 33% (praktycznie cena producenta).

On sam buduje dom i tez dał DeLonghi. Wiem, że jest zadowolony.

Ja swoich jeszcze nie instalowałem.

Ale powyższa sytuacja nie wymaga komentarza.

A argument, że coś jest złe, bo włoskie jest chyba śmieszny.

Jaki według Ciebie kraj jest synonimem super jakości?

Ja nawet ze Szwajcarii potrafiłem przywieźć jakiś bublowaty ciuch.

Dzieki za informacje. Co do Wlochow nie chcialem nikogo urazic, ale zwyklo sie sadzic ze jest to narod znany z zamilowania do estetyki, ale niekoniecznie techniki ... byc moze w moim przypadki taki poglad uksztaltowaltowany zostal poprzez moje wlasne, nienalepsze doswiadczenia z samochodami marki Fiat :wink:.

Co do rabatu - winszuje udanych negocjacji - jaka jest twoim zdaniem wielkosc rabatu do uzyskaniu bez "koneksji rodzinnych" ?

On 2002-03-12 14:18, Ziaber wrote:

Dzieki za informacje. Co do Wlochow nie chcialem nikogo urazic, ale zwyklo sie sadzic ze jest to narod znany z zamilowania do estetyki, ale niekoniecznie techniki ... byc moze w moim przypadki taki poglad uksztaltowaltowany zostal poprzez moje wlasne, nienalepsze doswiadczenia z samochodami marki Fiat :wink:.

Co do rabatu - winszuje udanych negocjacji - jaka jest twoim zdaniem wielkosc rabatu do uzyskaniu bez "koneksji rodzinnych" ?

Nie mam pojęcia.

Ale pewnie coś koło 10%. Ja za wszystkie grzejniki na cały dom z 50% zapasem mocy dałem 4000 zł brutto. I miałem fakturę na odpis. Czyli odjąć 20% to daje 3200 zł. Nieźle, ale to tylko grzejniki. Wezmę jeszcze rurki miedziane (wyjdzie mi taniej niż PCV) na całą instalację. Może będę miał piec gratis na tym dealu.

Negocjuj i walcz w małych sklepach, płać gotówką, docieraj do producentów i omijaj Praktikery, Castoramy, Obi i Leroy Merliny.

Oni kuszą promocjami, które są droższe niż poszczególne rzeczy w małych sklepach.