elais 05.12.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 owszem, nie wiesz - dlatego bezpieczniej jest nie doradzac ... Qrcze nie doczytałam tego, ale nie musisz tak od razu wypominać, chciałam w jakis sposób pomóc. ale i tak mi się wydaje, że w piwnicy jest jednak utrzymywana niższa temperatura, niż na parterze. Piwnica przeważnie jest dogrzewana, a nie ogrzewana na fulla. Zgadzam sie z tobą, że najlepiej byłoby to wszystko rozebrać i zrobić poprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 05.12.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 teroretycznie: rady brzozy (zamiast 2cm styro sa jakieś tam blablafoam o gr. 0,5 cm do izolacji akustycznych, są takie) praktycznie: skłaniam się do propozycji Kolegi tym bardziej, że nie dam wiary, że konstrukcja wylana pod niwelator z dokładnością konstrukcji stalowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miron_ 05.12.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 A od czego masz kierownika budowy?Jest na budowie,to niech doradza i koryguje błedy fachowców.Ja na jego miejscu nie odebrałbym pracy murarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Allanah 06.12.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Napewno nie zostawiłabym nadproży na obecnym poziomie, jeżeli ty masz 190 cm wzrostu do isnieje duże prawdopodobieństwo że twoje dzieci beda miały 195 a wnuki 200. Nie ograniczałabym grubości izolacji na posadzce nad piwnicą ponieważ w piwnicy nigdy nie bedziecie utrzymywać takiej temperatury jak w domu i będzie zimno. Chyba że masz mozliwość ocieplenia tego stropu od dołu. W przypadku ścian działowych można zrobić tak jak wymyslileś, wyciąć dół nadproża i zostawić kilka centymetrów betonu z dwoma prętami i fragmentami strzemion. W przypadku ścian nośnych trzeba zrobić nowe nadproża tylko wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts