Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

STAN SUROWY OTWARTY - DUŻO TO CZY MAŁO ????

Recommended Posts

witam wszystkich!

dostałem taką o to wycene na robocizne dla stanu surowego otwartego (bez dachu) na dom o powierzchni użytkowej ok. 112 m2.

Termin realizacji marzec-wrzesien 2008, woj. śląskie

wykop, ławy, szałowanie, zbrojenie, zalewanie, odszałowanie, izolacje - 6000pln

findamenty, murowanie, izolacja wew+zew, hydroizolacja (drenaz), zasypywanie fundamentów, zalanie płyty - 7200pln

murowanie parteru, belki nadokienne, belki naddrzwiowe - 6500pln

schody - 80pln od stopnia ~15stopni czyli 1200pln

poddasze- murowanie, belki naddrzwiowe, - 6500pln

strop - 5000pln

RAZEM = 32 400 pln

ceny identyczne niezaleznie od materiału (ceramika czy beton komórkowy, stop teriva czy monolit)

dodatkow istnieje mozliwośc wykonaia więźby w cenie 22pln / m2

dodatkowo dostałem wycene innej ekipy na robocizne wykonania dachu o powierzchni ok. 214 m2 na kwote 12 500pln (dachówka)

DROGO TO CZY TANIO

BRAC CZY NIE BRAC TĘ EKIPE

OTO JEST PYTANIE ???

Zależy jaka ekipa. Jeśli dobra i sprawdzona, to cena jest do przyjęcia. Zarówno na dach (jednej firmy) jak i murarkę (drugiej). Jeśli nie wiesz jak pracują, to ja bym się zastanowiła (mam niedobre doświadczenia z wykonawcą bez polecenia niestety)

Ja mam w tej chwili na budowie bardzo dobrą ekipę od dachu, aktualnie biorą 55 zł /m.kw. - całość dachu z orynnowaniem