Wiórek kokosowy 05.12.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Witam wszystkich bez wyjątku:) Jeżeli macie jakieś pytania, komentarze czy też uwagi do dziennika TOŚKA, chętnie "wysłucham". Pozdrawiam Dziennik Budowyhttp://forum.muratordom.pl/nasz-tosiek-a-d-1-09-2007,t118687.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 06.12.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Lete oglądać zdjęcia w dzienniczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pandino_DG 27.12.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Ładnie wam ta budowa idzie - a gdzie budujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiórek kokosowy 27.12.2007 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Budujemy na wsi między Tarnowskimi Górami a Gliwicami (mniej więcej tak pośrodku), działka już była, więc chyba nie było się nad czym zastanawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rek 27.12.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 No narszcie ktoś się zdecydował napisać dziennik na temat tośka. My również budujemy go i jesteśmy troszeczkę dalej. Zaczeliśmy w lipcu i budujemy na opolszczyźnie tak więc niedaleko. Pozdrawiam. Czy macie już ściany działowe, bo my zrobiliśmy kilka niedyżych zmian, myślę że na korzyść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiórek kokosowy 27.12.2007 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Witam @rku! Jesteśmy jeszcze przed stawianiem ścian działowych.Napisz proszę jakich zmian dokonaliściem. My chyba powiększymy kotłownie, zmniejszymy wc na dole.Masz jakieś zdjęca Waszego Tośka? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rek 02.01.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Wszystkiego naj w nowym roku , zmiany jakie dokonaliśmy przy ściankach działowych: zrezygnowaliśmy ze ścianki na parterze między schodami, a salonem, postawiliśmy ściankę barek (około 1,2 m wysokości) przy wykuszu między kuchnią a salonem (oczywiście zostawione szerokie przejście) można zrobić po wykończeniu z innych materiałów, to kosmetyka. Zmiany na poddaszu: zrobiliśmy garderobę w pokoju z oknem nad garażem. Drzwi do pokoju umieściliśmy na prawo przy drzwiach do łazienki, a ścianę z załamaniem przedłużyliśmy i w ten sposób uzyskaliśmy miejsce na garderobę. Technicznie możliwe do wykonania, bo ściana ta powstaje na ścianie nośnej z parteru. Osobiście przesunął bym ścianę garderoby z przyległego pokoju o jakieś 40 cm ale jest już za późno. Kotłownia faktycznie jest trochę mała, ale po zdjęciach widzę, że nie będziecie mieli problemów z drzwiami do garażu. moje muszą się otwierać tak jak w projekcie do kotłowni problem że hej. Łazienka dolna jest dość duża, można się pokusić o małe przesunięcie ściany ale trzeba uważać. Zdjęcia mogę wysłać proszę mi przesłać coś na [email protected] to odeślę zwrotnym. Pozdrawiam @rek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania... 01.02.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Witam, domek rośnie i rośnie, aż miło popatrzeć, ja również buduje Tośka, tzn., będę budować bo zaczynam w kwietniu (tak mam umówioną ekipę), na razie borykam się jeszcze z papierologią, planuje trochę zmian w projekcie, planuje podpiwniczyć swój domek, m.in. po to, aby kotłownia była większa, a poza tym planuje taras nad garażem, jaki będzie efekt końcowy - zobaczymy mam pytanie do @rek - na jakim etapie jesteś już z budową, domyślasz się, że ciekawa jeste zdjęć? pzdr Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania... 01.02.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 ps zapraszam również na http://forum.muratordom.pl/gl-231-tosiek-z-atrium,t122740.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundi73 25.03.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 witam wszystkich serdecznie.w lipcu też zaczynam budowe tośka.mam pytanko ile czasu odczekaleś po wylaniu fundamentów i stropu teriva bo mam odmienne zdanie na ten temat z moja firmą ktora twierdzi że za 3 dni można stawiac ściany.chyba trochę przesadzają.ja podpiwnicze swój domek i tak sie zastanawiam czy strop na piwnice zrobic z płyty żeranskiej.możę ktos podpowie jakie ceny z wlasnego doświaczenia.czekam na infodziekuje i pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 26.03.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Wiórek kokosowy co z dzienniczkiem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiórek kokosowy 12.04.2008 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 witam wszystkich serdecznie. w lipcu też zaczynam budowe tośka.mam pytanko ile czasu odczekaleś po wylaniu fundamentów i stropu teriva bo mam odmienne zdanie na ten temat z moja firmą ktora twierdzi że za 3 dni można stawiac ściany.chyba trochę przesadzają.ja podpiwnicze swój domek i tak sie zastanawiam czy strop na piwnice zrobic z płyty żeranskiej.możę ktos podpowie jakie ceny z wlasnego doświaczenia. czekam na info dziekuje i pozdrawiam wszystkich Hej, czekaliśmy 1,5 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania... 14.04.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 zastanawiacie się nad kolorem elewacji? ja choć zaczynam już też o tym myśle, wstępnie razem z mężem myślimy o bordowym dachum czyli tez dość ciemnym, i kontrastowo elewacji w kolorze kości śloniowej, ecru lub pastelowej jasnej zółci, na razie rozglądamy się wokół i obserwujemy domki innych i porównujemy kolory, na szczęście nie musimy jeszcze podjąć decyzji, ale mysle że przy ciemnym dachu jasne elewacja do bardzo dobry pomysł, powodzenia w wyborze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esaif 16.04.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam! Gratuluje tak zaawansowanego etapu! My jesteśmy dopiero na starcie załatwiania papierologii i oczywiście też chcemy budować Tośka, więc mam pytanie i prośbę: czy podnosiliście ściankę kolankową (w projekcie jest 87cm)? Jeżeli możecie udostępnić zdjęcia pokoi na górze to będę bardzo wdzięczna, martwie się o skosy.Pozdrawiam.Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiórek kokosowy 16.04.2008 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam, ściana kolnkowa została podniesiona, musze zapytać dokładnie o ilę.Niżej przesyłam zdjęcie (dość niefortunne) jednego z pokoi na górze (średni pokój). Jak tylko będę na budowie to postaram się zrobić lepsze zdjęcia. Pozdrawiam http://foto2.m.onet.pl/_m/bb0653553d3491b0a4b4db0a6971689a,3,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esaif 16.04.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 No, właśnie też miałam wrażenie że podnieśliście ścianę kolankową oglądając zdjęcia z dziennika budowy. Dzięki za info, będę czekać na zdjęcia.Pozdrawiam.Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiórek kokosowy 26.04.2008 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Ściana kolankowa po zmianach ma 90 cm (tak twierdzi mój przyszły współlokator - sama nie mierzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esaif 28.04.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Cześć! Dzięki za odpowiedź. Nie chcę być natrętna, ale czekam na zdjęcia Pozdrawiam. Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiórek kokosowy 28.04.2008 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Hej, oczywiście pamiętam o zdjęciach:) Obiecuje, że w ten weekend je wkleje! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 11.05.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Witam serdecznie. Ładny ten wasz domek ...my też będziemy budować ze Studia Atrium. Świetnie wam idzie, powodzenia na kolejne etapy budowy. Można prosić o zdjęcia klatki schodowej?? jakie będziecie mieli schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts