Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TOSIEK - pytajcie, - spróbuje odpowiedzieć:)

Recommended Posts

Witam,

z niecierpliwością zaglądałam na Waszą stronkę i cieszę się, że widzę postępy

ostatnio zastanawiałam się jak urządzić kuchnię i przyznam się, że planowałam podobny układ mebli.Zastanawiam się tylko na zlewem narożnym.

a jak planujecie poprowadzić wentylację od kuchenki? ja zastanawiałam się i chyba sufitem podwieszanym możnaby to zasłonić - a jaki wy macie pomysł?

powodzenia w urządzaniu- Ania :wink:

• Odpowiedzi 114
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

z niecierpliwością zaglądałam na Waszą stronkę i cieszę się, że widzę postępy

ostatnio zastanawiałam się jak urządzić kuchnię i przyznam się, że planowałam podobny układ mebli.Zastanawiam się tylko na zlewem narożnym.

a jak planujecie poprowadzić wentylację od kuchenki? ja zastanawiałam się i chyba sufitem podwieszanym możnaby to zasłonić - a jaki wy macie pomysł?

powodzenia w urządzaniu- Ania :wink:

Witaj Aniu,

także zastanawiałam się na zlewozmywakiem na rogu, później nad płytą w rogu...ale z kim rozmawiałam to wszyscy odradzali, więc stwierdziłam, że zostawię standard. Jeśli chodiz o wentylacje kuchenki - to czy masz na myśli okap? Jeśli tak to można wyprowadzic go do komina lub na zewnątrz, wtedy można zakamuflować to właśnie zbaudową pod sufitem i tam np. umieścić halogeny. My będizemy mieć okap z filterm, więc zabudowy nei będziemy robić - choć były takie plany. Ale jaki widzisz u mnie plany zmieniają się z dnia na dzień :lol:

Pozdrawiam!

• 3 months później...
Dawno Cię tu nie było, a tu proszę :o Łazienka się robi, holl rewelacyjne płytki :o :o :o :o Piękne drzwi :o i oczywiście barierka!!! Ale się u Was dzieje!!!

Zazdraszczam :roll:

Witaj Dardurdka!

Dziekuje za posta.Tak to prawda rzadko tu ostatnio bywałam bo kuuuupa roboty przy wykończeniówce jest. Ale teraz obiecuje juz skrupulatnie informować o postępach :D Za miesiąc przeprowadzka więc prace nabierają rozmachu.

Dziękuje za miłe słowa i cieszę się, że komuś się podoba a nie tylko nam :D U Ciebie też coraz ciekawiej!Czkeam na więcej :D

Już za miesiąc?! :o

To rzeczywiście teraz musi się dużo dziać, czekam na więcej zdjęć i jeszcze bardziej zazdraszaczam :D Możesz napisać co to za płyteczki w hollu??? Świetnie wyglądają :wink:

Tak - tylko miesiąc :o

Płytki w hallu to SNAKE - OPOCZNO, jak sama nazwa wskazuje fakturą przypominaja skórę węża. W rzeczywistości są o wiele ładniejsze a te na zdjęciu to kolor grafitowy a nie czarny, bo tak trochę wyglądają, że są czarne. W kuchni natomiast mam takie same ale brązowe - mi się chyba bardziej podobaja te brązowe, choć mój współkolaktor preferuje te grafitowe.

Są świetne - uwielbiamy tą podłogę.

Grafit

http://foto3.m.onet.pl/_m/65318bd25a08929959458924b407290f,10,19,0.jpg

Brąz

http://foto3.m.onet.pl/_m/a12c91381eda352c25828c16e7028aef,10,19,0.jpg

...zaraz wrzucę podłogę z kuchni...

Gratulacje co do postępów, nam udało się wczoraj wprowadzić do naszego nowego Tośka :lol: :lol:

Kanclerz!Gratulacje!!!Ja już nie mogę się doczekać.

Proszę prześlij jakieś fotki z domku może być na prv. Długo szukałam kogoś kto buduje Tośka ale niestety nie udało mi się nawiązać żadnego kontaktu.

Będę wdzięczna za fotki :D

Kuchnia będzie dokładnie taka jak na wizualizacji. Czyli totalny minimal - zresztą jak reszta domu :D Najprostsza z możliwych, biała kuchnia bez żadnych designerskich akcentów nawiązująca swą skromnością do reszty domu.

Powiem Ci, że boje się tej kuchni jak cholera - nie wiem czt ten 'fachowiec' sprosta zadaniu :cry:

Bo tyle się człowiek na słucha...ehh...może jednak nie warto słuchać, bo potem wkręcam sobie i się zamartwiam :x

Kuchnia biała+blaty brązowe+płytki między blatem a szafkami małe białe 10x10 z jasno brązowymi fugami+ciemno zielona ściana i zielone dodatki.No i podłoga brązowo - biała.

Oto mój przepis na kuchnie :D

A co z tego wyjdzie - zamieszczę relacje za jakieś 3 tygodnie :)

I tak trzymaj!!! Ja już też doszłam do wniosku, że nie ma się co tak przejmować, bo chociaż Ty będziesz stawać na głowie to zawsze jakiś fachowiec może nawalić albo jeszcze jakieś nieprzewidziane sytuacje mogą nastąpić... Grunt to wiedzieć czego się chce i trzymać się koncepcji, wtedy nie może nie wyjść! A jeśli nawet coś pójdzie nie tak, to może się okazać, że jest nawet lepiej :wink:

Trzymam kciuki i nie mogę się doczekać efektów :D

Masz 100% racji. Powiem Ci, że jestem dumna, że trzymamy się w 95% swojej początkowej koncepcji i realizujemy ją krok po kroku - mimo, że słysyzmy różne opinie typu - biała kuchnia - już Ci współczuje, chyba oszalałaś itd!!!Nie wspominając juz o tej podłodze w hallu :)Większości się nie pdooba :D I git - nie musi :D

Ale co tam!Wazne, że nam się podoba i nikt tego nie jest w stanie zepsuć :D