alladyn71 05.12.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Chce wstawic wielkoformatowe okno, typ szklanej sciany. Znalazlam juz producenta takich szyb, jednak oni sprzedaja takie szyby bez ram i tu moje pytanie: czy wiecie gdzie mozna zamowic rame, w ktora moglabym wsadzic szybe, gruba zespolona wielkosc ok.480cmX240cm? A moze znacie producenta okien, ktory robi tak duze okna, bez zadnych szprosow? Bo ja szukalam juz wszedzie. Duze firmy sie nie podejmuja bo za male zlecenie, male firmy nieodpowiadaja (moze zlecenie za duze? ) Jestem w kropce a bardzo zalezy mi na calkowicie szklanej scianie (zewnetrznej). Bardzo lubie nowoczesne budynki. Przeszklone, przestronne. W takim stylu chce wyremontowac moja kostke Bryla juz sie nadaje ) Z gory dziekuja, za kazda porade[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 05.12.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 oczywiscie znalazłes juz firme ktora ci to okno w przyszlosci bedzie myła .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 05.12.2007 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 W przyszlosci okno umyje sobie sama. Dziekuje za zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rtoipb 05.12.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Sama szyba zespolona 4-16-4 waży ok 22 kg/m2 czyli Twoja szyba będzie ważyć z 260kg.Nie wiem czy szkło nie powinno być grubsze a nawet bezpieczne. Należy też uwzględnić napór wiatru.Przemyśleć też należy przebieg montażu.Wiem że takie przeszklenie jest fajne ale co przy stłuczeniu?Bezpieczniej podzielić to na dwie części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts