Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

a w co ja mam sie ubrać na Srebrne Wesele ???

Ew-ka

Recommended Posts

prosze o pomoc wszystkie życzliwe Kobitki na Forum ...bo za chwile osiwieję .

29 grudnia mam ślub -mój własny osobisty ślub po 25 latach małżeństwa z moim niesamowitym H. Jako ,że 25 lat temu nie mieliśmy wesela ( przypomnę młodym ,że to był okres stanu wojennego ) postanowiliśmy zrobić sobie teraz wesele .....zamowilismy msze św ....oraz imprezę na ok 80 osob ......zespół i salę .....ale ja nie wiem w co ja sie mam ubrać ..... :cry:

kupilam już suknie na wieczór -mam zamiar ubrać ją ok godz. 20,oo -suknia jest z ciemno-fioletowego atłasu - odkryte ramiona i szeroka spodnica - mnie sie podoba :lol:

ale .....co mam zazłożyć do kościoła i na obiad po południu ? .....wszystko co widze w sklepach pasuje do mnie jak pięść do nosa :( nie chce grzecznego kostiumiku....sukienki są raczej takie sylwestrowe lub letnie :-?

Dziewczyny -co same ubrałybyście gdybyście teraz brały ślub i chciały olśnić przede wszystkim tego jednego? .....żeby zobaczyć ten ....błysk w oku :wink: plissssss :D

• Odpowiedzi 94
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ewo, świetny pomysł z tym (srebrnym) weselem po 25 latach. :D

Wszystkiego dobrego dla młodej pary.

W kwestii stroju to chyba nie jestem w stanie pomóc. Wybacz.

Ja też boję się doradzać. Powiedz, czy chcesz wystąpić w czymś ślubnym, czy bardziej tak oficjalnie. Nie wiem, czy jasno się wyrażam: czy to ma być suknia, czy po prostu strój - nazwijmy to umownie - wieczorowy - eleancki, kobiecy, ale nie typowo ślubny??

Boszsz! Ale namotałam :-?

dziewczyny :lol: młódka nie jestem wiec ślubny strój odpada :o myślałam o czymś niezwykle eleganckm .....może suknia ,ale nie do ziemi ...coś krótszego ,ale material nie może być za gruby bo przezież będziemy tańczyć ...potem bedzie kankan ....a potem sie przebiore w te wieczorową kreację 8)

przeszkodą w tym wszystkim jest ....grudzień - taki miesiąc do otulania a nie do obnażania :wink:

No właśnie ten grudzień :-? Obejrzałam parę stron z różnymi kreacjami ale ... wszystko na ramiączkach, odkryte :-?

Takie bardziej na tę pogodę (no, nie do końca) znalazłam to:

http://www.wieczorowe.com/alegro/tulipan/Nowy-3.jpg

Nie jest to szczyt marzeń, niestety.

Siostra, cobyś nie włożyła na siebie, to H. i tak będzie zachwycony,

Ty to wiesz i ja to wiem :D

a jeśli chodzi o gości, to zapraszasz tylko życzliwych, więc będą zachwyceni na równi z H.

ja to i tak pęknę z zazdrości jak Cię zobaczę...przyjadę ryżem sypnąć...na szczęście :wink:

Siostra, cobyś nie włożyła na siebie, to H. i tak będzie zachwycony,:

pod warunkiem ,że wczesniej nie zobaczy metki :lol:

ach ...jak mi sie marzy coś ekstra ....jasny wełniany kostium w kolorze ecru z wąska spodnicą do tego ogromny czarny kapelusz i wielki kołnierz z lisa z ogonem opadającym na plecy ( lisa juz mam :wink: )

Jak Cię znam, jeśli taki Ci się marzy, to taki będziesz mieć :wink: :lol:

a H. metkę pokaż, tylko bez ceny 8)

nie mam siły jeździć po świecie za takim kostiumem .....mam krawca ,ktory odszywa takie piękne płaszcze i kostiumy ( stara szkoła -mistrz nad mistrze :lol: ) ale nie ma tego materiału ,ktory bym chciała ....a z bele czego nie kcem :-?

Jak to co? Prawidziwa suknie slubna!!! Ja nie mialam na slubie i zaluje. Jak dozyje 25 rocznice to wlasnie tak zrobie. A co!!! :D

A Ty Ewcia piekna jestes i na pewno bedzie Ci pasowac. Zrob sobie w kolorze kosci sloniowej. :p

ps. Fotkij akies dasz w dzienniku, po weselu? :wink:

http://www.twojekwiaty.pl/photo/s_1048.jpg

Wszystkiego dobrego i mysl co na 50 rocznice! :wink:

cokolwiek to będzie - powinnaś pokazać swoje zgrabne nózki!!!

duży kapalusz tego nie wyklucza - a właściwie to będzie nawet lepiej - bo w takiej dłuuuugiej mogło by być trochę zbyt poważnie...

8)

Kwaśniewska miała takie fajne zestawy... :roll:

myślisz ,że mi pożyczy ? :roll: fajne kapelusze miała :D

Ewka - gratulacje ogromne ! Pomysł świetny !

Też jestem za tym, zebys pokazała nogi 8)

Ja na Twoim miejscu kupiłabym jakiś extra materiał - coś ala grubsza satyna-jedwab-tafta i uszyłabym sobie dopasowaną kieckę odcinaną pod biustem i przechodzącą w taką ołówkową spódnicę za kolanka z rozcięciem z tyłu 8) Góra oczywiscie z dekoltem, ale , ze to grudzień a nie czerwiec to może byc z lekko bufiastymi krótkimi rękawkami, no albo jak wolisz gorsetowo - czyli bez niczego :wink:

A jakie lubisz kolory?

Na zimę to moze jakaś srebrzysta szarosć lub szafir? 8)

Zaraz poszukam czegos w necie - jak ja lubię takie zabawy :wink: