Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może i ty chcesz odnaleźć swoich szkolnych kolegów / ..nki

kalapan

Recommended Posts

• Odpowiedzi 225
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mnie to chyba dzisiaj trafi. Nie dosyć, że przez pół dnia nie mogłam wejść na naszą-klasę to wieczorem padł mi internet, mąż na drugim końcu Polski a pan "zreperuj" z tpsa będzie będzie dopiero jutro (jak przyjdzie). Ale nałóg zwyciężył. 2 kilometry na roweru, -10 na dworku a ja sobie siedzę w kafejce internetowej i stukam literki :lol: .

Chyba najwyższy czas iść do jakiegoś lekarza.

w oczekiwaniu na łaskę Pana Gąbki - do refleksji ;)

http://blog.konieczny.be/2007/12/31/nasza-klasa-jak-chronic-swoje-dane-osobowe/

Hyhy no niezły ubaw miałam czytając to, bo niby to takie okropne, że ktoś odnajdzie moje nazwisko i przypisze mu nr gg? O masakra a jeśli w bazie danych gg mam podane swoje nazwisko - to już zupełnie jestem zdemaskowana ;) :lol:.

A i jeszcze będzie wiadomo jakie szkoły pokończyłam - no obciach totalny :D :lol: 8) :wink: :wink: :wink:

Hyhy no niezły ubaw miałam czytając to, bo niby to takie okropne, że ktoś odnajdzie moje nazwisko i przypisze mu nr gg? O masakra a jeśli w bazie danych gg mam podane swoje nazwisko - to już zupełnie jestem zdemaskowana ;) :lol:.

A i jeszcze będzie wiadomo jakie szkoły pokończyłam - no obciach totalny :D :lol: 8) :wink: :wink: :wink:

Mufka, dokladnie mam takie same odczucia :wink: :lol:

ograniczenie się jedynie do własnej perspektywy faktycznie może być powodem do wesołości ;)

w artykule jest opisanych całkiem sporo możliwości, które niekoniecznie dla wszystkich są śmieszne

to o ukończonych szkołach też nie zawsze jest dobrze ujawniać; niektórym nie jest do śmiechu

http://miasta.gazeta.pl/gorzow/1,36844,4773076.html

a innym może nie być już wkrótce 8)

http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,4781461.html

Ponury, Ty tak na poważnie? No sorry, ale są zawody, które wymagają minimum inteligencji, jeśli ktoś jest na tyle durny żeby w rubryce o sobie napisać np: pracuje w CBA :lol:, to chyba nie powinien tam pracować, proszę bez paranoi, niechciane i łamiące prawo zdjęcia sie zgłasza, a jeśli ma się znajomych debili, to mogą opublikować twoje zdjęcie i poza tym akurat portalem, nagonka na nasza klasę jest bez sensowna, jest ona w takim samym stopniu "niebezpieczna" jak cały internet.

Zarejestrowałam się tam. I chociaż nie jestem agentką, specem od "czarnej roboty" ani tym podobnym indywiduum to jednak zdjęcia nie wkleiłam, nie podałam też skype'a i gg. Wiem, że i tak mnie namierzą, jeśli chcą, ale mi to akurat nie przeszkadza z wyżej podanych względów. Teoretycznie nie mam nic do ukrycia. Faktem jednak jest, że portal stał się kopalnią wiedzy o ludziach i ... potrzeba odrobiny rozsądku jest jak najbardziej wskazana. Tylko, że z tym rozsądkiem to u różnych ludzi bardzo różnie bywa :-?

Dla mnie to trochę śmieszne i na wyrost.

Co komu z tego, że wie ile mam lat i do jakiej szkoły chodziłam?

Co z tego, ze widzi moje zdjęcia? To tak samo jak codziennie setki osób widzi mnie na ulicach, w sklepach, na imprezach..no i co z tego?

Co z tego, że znajomy wstawi jakieś smieszne zdjęcie - obecne, czy ze starych czasów, lub opowie jakąś ciekawą historię? I tak juz od dawna "kraży" wśród znajomych lub nawet mniej znajomych :wink:

Ludzie - nie dajmy sie zwariować :wink:

P.S. U mnie stronka działa coraz lepiej, nieraz trochę muli ale ogólnie nie narzekam :wink:

ten tekst, spośród wielu innych czytanych przeze mnie, najobszerniej omawiał kwestie prywatności - dlatego też tu trafił

omawia te kwestie ogólnie, dając wskazówki, co można uzyskać w tym serwisie i jak się chronić

jesli ktoś nie czuje się zagrożony, nie zależy mu na anonimowości - to super

niech żyje różnorodność i wolnosć wyboru :)

proszę bez paranoi, niechciane i łamiące prawo zdjęcia sie zgłasza, a jeśli ma się znajomych debili, to mogą opublikować twoje zdjęcie i poza tym akurat portalem, nagonka na nasza klasę jest bez sensowna

ja nie widzę żadnej nagonki, nie mam też żadnej paranoi ;)

widzę natomiast, że w portalu zarejstrowało się ok. 1/8 ludności Polski...

to jest kopalnia wiedzy - i niech każdy sobie sam uzna, czy i jakie informacje chce tam o sobie podawać

Braza i słusznie, jeszcze by ktoś na gg prosił Cię o poradę jako do najlepszego doradcy ;) ;) ;)

ot, to niemal kwintesencja "spłaszczonego" postrzegania innych