Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Rewelacja !! Domek naprawdę piękny, a dach rewelacja . Super komponuje się z Waszym górzystym krajobrazem . My na nizinach nie mamy takich widoków.... Szkoda .... Oj pomarzyć zawsze można....
  • 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 100
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...
  • 1 month później...

Dom wygląda jak pół miliona dolarów ( :p ), po zakończeniu pewnie będzie jak cały milion :p . Mam pytanie niedyskretne, jak wyszedłeś do tej pory finansowo?

Ciekawi mnie, czy z silki faktycznie droższe jest budowanie.

Pozdrawiam!

cóż, do tej pory nie chwaląc się budowałem za własne pieniądze. niestety dokończenie w tym roku będzie wymagało wzięcia kredytu i to niemałego (około 450000 zł - ale dom mam być energooszczędny i w wysokim standardzie). Budowanie w zeszłym roku było generalnie droższe niż w tym - ceny materiałów spadło o 30-40%. Czy z siłki jest drożnej - nie powiedziałbym. Bujda że ściana z ytonga może być 1-1warstwowa będzie zweryfikowana po 2 zimach. Ponadto ściany 1-warstwowe są wrażliwe na błędy wykonawcze. Zalety silikatów są znane, zatem jak już mam ocieplać, to wolę ocieplić silikat.
Witam,Nabial domek rewelacyjny,gratulacje.Nabial pytanko do Ciebie odnośnie komina a szczególnie o okładzine z kamienia,jest to kamień naturalny czy imitacja,jakiej jest grubości i na czym Ci go kleił majster,chciałbym okleić takim samym moje kominy i cokoły,z góry dziekuję za odpowiedz
  • 2 months później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...

Czy zadowolony jesteś z firmy rek.pl? Kanały wentylacyjne położyli tak jak chciałeś?

Pozdrawiam i wciąż podziwiam efekty.

Masz może jakieś jeszcze wizualizacje bo korytarz na piętrze wyszedł bardzo fajnie ciekaw jestem innych pomieszczeń może hol??

reku Kraków ma podwykonawcę , który robi wszystko bardzo solidnie, jestem póki co zadowolony. Dorzucam parę wizualizacji - 2 z korytarza, 1 z łazienki na dole

http://images8.fotosik.pl/66/0c58bbeb585817d1.jpg

http://images6.fotosik.pl/507/adab270aadac5fc4.jpg

http://images6.fotosik.pl/507/95939d8881abccd5.jpg

Ja bardzo przepraszam, że ta w buciorach, ale mam pytanie:: Czym pokrywaliście dach??? To blachodachówka czy dachówka i jakiej firmy???? Bardzo mi się podoba, a tak wogóle to domek super a o widokach nie wspomnę!!!!!

Witam,

Wielkie dzięki za wizualizacje wyszły bardzo fajnie, również jestem ciekaw realizacji.

Czy możesz napisać na raki rekuperator się zdecydowałeś. w rekuperatory.pl mają kilka opcji sam nie wiem którą wybrać.

to jest blachodachówka AHI ROOFING CORONA która z niewielkiej odległości przypomina gont drewniany - bardzo popularne pokrycie na Podhalu

Bardzo dziekuję!!!! Strasznie mi się podoba!!!! Co prawda my budujemy w łódzkim, ale mam nadzieję, że to nie szkodzi :wink: Trochę Podhala w centrum Polski!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: