ziuta62 20.06.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Witam ponownie! Przychodzę się pożalić. Nie widzę na forum polecanych architektów z Podhala. Będę robić skladaka czyli dwa projekty w jednym. Jako, że nie jestem z Podhala prosiłabym o polecenie architekta. Może być Nowy Targ, Szczawnica. Podhale jakieś takie bardzo tajemnicze na FM, nikt się nie ujawnia. Z tym widokiem piękna sprawa. Tak kocham nasze Tatry, że nie wyobrażam sobie reszty życia z dala. Ciagle walczę z zakupem działki. Ale nie zaśmiecam. Czekam oczywiście na dalsze relacje rodzynka na Podhalu! I jak tam piesek? Zakupiony?Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabial 21.06.2011 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 my korzystaliśmy z usług inżyniera Krzysztofa Smolińskiego z Zakopanego. Niestety nie znam innych architektów z terenu Podhala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 21.06.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Dziękuję, to już jest jakiś trop. Myślę ,że dobry. Zapiszę i spróbuję się skontaktować. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 22.07.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Witam! Elewacja wygląda elegancko! Kamień i podbitka wyszły pięknie. Szkoda,że pogoda wszystko opóżnia. Ja byłam w czerwcu na Podhalu i nie mogłam zrobić przez 7 dni fotografii działki z widokiem na Tatry bo były ciągle w deszczowych chmurach. Lipiec widać nie lepszy. Zachwycam się ciągle dachem, piękna dachówka i piękna robota! Pozdrawiam i życzę jak nie słonecznej to chociaż suchej pogody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 28.08.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Giewont podczytuję, ale jakoś mało piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 28.08.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Witam! Rzecz jasna,że Giewont. Śpi jak suseł. Piękny płot! Wspaniale się wszystko komponuje. Kamień na elewcji, płocie, kominie i drzewo w tym samym kolorze. Bardzo gustownie. A skąd taka piękna choinka? Czeka jak widzę na światełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabial 29.08.2011 05:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 odpowiedź prawidłowa Choinka niestety nie nasza - sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.10.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 A ja tam nie wierzę ani w malowanie, ani w kostkę - FOTEK BRAK To kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabial 30.10.2011 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 foto już wkrótce, w najbliższych dniach będę odpalał kompa Na razie notatki robię tylko w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TTASZT 24.11.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 tylko pozazdrościć przeprowadzki, ja jeszcze trochę muszę poczekać. Gratuluje wspaniałej elewacji. No i w ogóle dom wygląda pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 20.12.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz pomyślności w Nowym Domu i Nowym Roku 2012Zyczy Ziuta!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 05.02.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 bardzo ladna kuchnia, gdzie zamawialiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 05.02.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Pięknie wszystko wyszło, super kolorki. Kominek i szafa nie do pobicia. Pozdrawiam i gratuluje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabial 05.02.2012 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 kuchnię zamówiliśmy w firmie Wiśnicz z Krakowa, a blat w Mario&Pablo, też z Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 07.02.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 mozna prosic o namiary na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabial 07.02.2012 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 wystarczy wpisać nazwę firmy - kuchnie Wiśnicz do Google i już masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 22.02.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Przepiękne widoki! Tatry u was na wyciągnięcie Ja będę oglądać Tatry z południowego zbocza Gorców. Na lewo mam Pieniny, na prawo Beskidy. Na wprost ukochane Tatry i u podnóża zalew Czorsztyński. Prawdziwa zima w górach to najpiękniejszy czas. Jestem Ci bardzo wdzięczna za namiar na majstra. Bardzo miły człowiek i wie co robi. Czekamy na projekt żeby dogadać wszystko ze szczegółami. Planujemy zacząć w czerwcu i skończyć na SSO w tym roku. Majster już był oglądać działkę. Jak się sprawuje włóknina jako drenaż? Jeśli możesz mi podać koszt włókniny i czy coś jeszcze oprócz tego jest potrzebne to byłabym bardzo wdzięczna. Mam już kontakt do Gliwic i jak tylko bedę w Polsce to zadzwonię do nich. Czy majster robił Ci ten drenaż, czy firma z Gliwic przyjechała?Przepraszam, że Cię zasypuję pytaniami, ale nikt tu na forum nie buduje na Podhalu. A ty masz swoją budowę w jednym paluszku.Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru-przy ekstra kominku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabial 23.02.2012 03:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 ja kupiłem sobie 2 rolki włókniny - już nie pamiętam ile ona kosztowała. Drenaż - to znaczy tę jego część przy fundamentach układał majster. Natomiast patrząc wstecz - ja mam glinę i nie robiłbym drenażu tuz przy fundamencie, ale tak z 1-2 m od obrysu domu. Tuż przy fundamencie mam teraz chodniczek brukowy, a nad nim jak widać na zdjęciach dach o głębokości około 1 metra i w związku z tym ziemia tuż przy ścianie prawie zawsze jest sucha, a poza tym gliniasta - więc nie ma prawa woda przedostawać się w okolicę fundamentu. Kiedyś widziałem taki artykuł o tzw. drenażu francuskim - niestety po fakcie - i oni zalecali w nim zrobić opaskę drenażową właśnie około 1-2 m od obrysu domu. Pozdrawiam i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 26.04.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Nabial no ale wrzuć jakieś zdjęcia Ostatni widok z tarasu był zimowy, pokaż jak jest teraz. No i ten taras też pokaż Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STANA 27.08.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Nabial czy mozliwy jest kontakt telofoniczny ;)Jesli tak to prosze pisz na priwa.Duzo mam pytan a bardzo malo czasu na pisanie.Lawy dopiero zalane a watpliwosci juz mnostwo:bash:Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts