franzkru 06.01.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Ja będę się budować w maju w krakowie i mam dylemat czy juz zamawiac materialy czy jeszcze poczekac.. ? Jesli czekac to ile. Zima za oknem narazie trzyma wiec moze nie braknie jak w zeszlym roku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coci 06.01.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Nie rozumiem.Liczycie na to ze ceny spadna na wiosne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 06.01.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Jak zima bedzie trzymac to bardzo mozliwe ze spadna - skoro teraz w Krakowie maxy są niby po 4zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinka135 06.01.2008 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Jest to spora zagadka , a czas pokaże jak z cenami będzie . Choć nie chciałabym być uboższa w portfelu bardziej niż trzeba i dać cwaniakom zarobić !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwil 06.01.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witam Wiosną to można zastanawiać się czy latem albo na jesień będzie taniej, ale zimą zastanawiać się czy na wiosne będzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 06.01.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witam Wiosną to można zastanawiać się czy latem albo na jesień będzie taniej, ale zimą zastanawiać się czy na wiosne będzie taniej Z tego co widze od listopada to ceny ciut spadły wiec nie mow mi ze nie moze byc taniej. Oczywiscie jak pisalem poprzednio wszystko zalezy od tego czy zima bedzie ciezka czy tez taka jak w tamtym roku. Pewnie do wiosny nie bede czekal tylko jak sie jakas wolna gotowka pojawi to lece zamowic maxy na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOLLAN 06.01.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Wszytko dobrze tylko gdzie to trzymać?. Czy u was hurtownie wołają opłatę za składowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mistic_2005 06.01.2008 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Kupować i nie liczyć na CUD Moja siostra pracuje w jednej z największych hurtowni budowlanych i już dostała informację od przełożonych, żeby nie sprzedawać np.Phorotermu tylko przetrzymać na placu do 20 stycznia, później ceny idą w górę. Dla hurtowników mat.bud. "sezon" zaczyna się po piętnastym stycznia. Ja właśnie zamawiam ceramikę a zaczynam budowę od kwietnia. P.S. Myślę, że paniki jak w zeszłym roku nie będzie (banki przestały kredytować "wszystko co się rusza"), ale jak w każdej branży jest sezon i "zastój" - no i właśnie kupuje się w tym drugim okresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom.Pakość 07.01.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Załatwiam właśnie sobie możliwośc przetrzymania materiałów budowlanych w hurtowni. Chodzi tu przede wszystkim o bloczki i silkę. I mam taką hurtownię (nawet dwie), gdzie nie ma z tym problemu. Myślę, że może ma na to też wpływ wysokośc zamówienia. Zresztą łaski nie robią, hurtowni jest przecież bez liku, a zawsze lepiej sprzedac towaru za kilkadziesiąt tysięcy PLN, niż stracic klienta ( wiadomo, prowizja dla handlowca !!!!!) Mistic_2005 z tymi bankami to absolutnie się nie zgodzę. Pracuję w tej branży i w zasadzie każdy kto "pracuje i oddycha" może dostac kredyt. Owszem 1 czy 2 banki zapowiedziały surowszą politykę kredytową w 2008 roku, lecz dotyczy to przede wszystkim kredytów walutowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinez44 08.01.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Kupować i nie liczyć na CUD Moja siostra pracuje w jednej z największych hurtowni budowlanych i już dostała informację od przełożonych, żeby nie sprzedawać np.Phorotermu tylko przetrzymać na placu do 20 stycznia, później ceny idą w górę. Dla hurtowników mat.bud. "sezon" zaczyna się po piętnastym stycznia. Ja właśnie zamawiam ceramikę a zaczynam budowę od kwietnia. P.S. Myślę, że paniki jak w zeszłym roku nie będzie (banki przestały kredytować "wszystko co się rusza"), ale jak w każdej branży jest sezon i "zastój" - no i właśnie kupuje się w tym drugim okresie Ciekawe info od "siostry". Sezon budowlany zaczyna się w marcu, kiedy zrobi sięna tyle ciepło, że zaprawy w nocy mróz nie zetnie. Niektórzy mają taką teorię że jak w marcu święta to po świętach. Nie 20 stycznia a może raczej 22 bo wtedy zaczyna się BUDMA i hurtownicy liczą, że czegoś się dowiedzą od producentów (a producenci liczą na to samo od hurtowników). I nie wiadomo, czy ceny pójdą w górę - porotherm jest w większości importowany a złotówka się umacnia. Z tego co widzę na rynku to "kierownictwa hurtowni budowlanych" są mocno zdezorientowane i nikt nie wie jak będzie (80% jednak sceptyków). Tylko przedstawiciele WINEBERGERA opowiadają że będzie drożej - no ale co mają mówić, że taniej będzie - oni przecież muszą coś sprzedać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpejczyk 08.01.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Solbet juz wywalił cene bloczków o 15 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinka135 08.01.2008 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Czyli Solbet chce nas przykasować i to sporo ! Czy w naszym kraku może byś normalnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 08.01.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Solbet juz wywalił cene bloczków o 15 %. W koncu reklama kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinka135 08.01.2008 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 W koncu reklama kosztuje. Właśnie i to sporo - na czymś muszą zarobic ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 29.11.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 podtrzymam wątek. jakieś opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts