OK 11.12.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 ja jestem z tych, którzy wkłądaja pranie do pralki, nastawiaja na 30-40 st. i włączaja start ;o) ale mąż mój ma swoja własna wizje prania, więc wybrał pralke, w której sam programuje cały cykl prania: temperaturę, czas, wirowanie itp. Pralka ta mówi nawet co, czym odplamiać i wygrywa melodyjkę przy włączaniu A ma wodotrysk Czy tylko jak rurka strzeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 11.12.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 mam nadzieje, ze nie strzeli ;o)niestety nie segreguje sama prania i trzeba ja normalnie włączać i proszek wsypywać.ja to traktuję trochę na zasadzie zabawki. taka mój maż sobie wymarzył i teraz bedzie sie bawił w programowanie i przy okazji pranie robił hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 11.12.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 a ja mam taką od 8 mies elektrolux EWF 16981 W i polecam bardzo nie jest tania ale jak na razie spisuje się rewelacyjnie i ma wszelkie wymagane bajery:-zużywa mało prądu i wody (system oszczędzania wody)-zabezpieczony zbiornik-ma 7 kg załadunku-pranie ręczne i inne-w każdym domyślnym praniu można i tak samodzielnie ustawić parametry-opóźnienie czasowe-blokada przeciw dzieciom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 11.12.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 to chyba taka sama, jak nasza. sylvia1, gra melodyjke jak sie ja włącza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niania 11.12.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Ja właśnie kupiłam Samsunga B1245AV http://www.samsung.com/pl/products/washingmachine/washingmachine/b1245av.asp Oprócz wszystkich "Szybkich", "połówek" i delikatnych programów ma też wagę, dobór wody itd. Ma zaprogramowane cykle prania, ale można też wszystko "ręcznie" ustawić. Ciekawostka - program prania ubranek dziecięcych, czyli dodatkowe płukanie Na stronie producent podaje cenę 1999, ale wczoraj widziałam w Saturnie za 1200 z kawałkiem! Na razie stoi zapakowana, ale na dniach rozpoczynam sprawdzanie - dam znać Napisz jak Ci sie sprawuje pralka, bo też sie zastanawiam nad kupnem tego modelu W Sklepie internetowym za 1210zł. Pierwsze prania już za nami i z czystym sumieniem polecam! Ciuchutka jest, pokazuje ile czasu zostalo do końca... A najlepsze jest to, ze wszystkie "fabryczne" programy można dowolnie modyfikować, zmieniając w nich temperaturę, szybkość wirowania, ilość płukań (!!!) - przy wszystkich zmianach pokazuje jaki mają wpływ na czas prania. A na zakończenie gra melodyjkę - ale sie usmiałam jak to usłyszałam )) Co jeszcze ważne, to blokada klawiatury - na wypadek szkraba w rodzinie Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 12.12.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Kochani zastanawiamy się nad Elektroluxem - pomiedzy modelami EWF 12470 a 16981 - znaczących dla mnie różnic nie ma prócz funkcji direct spray (natryskiwanie prania z góry). Stąd moje pytanie czy warto dopłacać 500zł za taki "bajer". Faktem jest, że pralka nie posiada funkcji dodatkowego płukania, więc może cos w tym jest?? Przeglądając różne fora widzę, że wiekszość pralek ma problem z idealnym wypłukaniem proszku z ubrań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiulka999 13.12.2007 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 ZDECYDOWAŁAM SIE!!!! http://www.ceneo.pl/258397 praleczka już w drodze!!! parametry w miare-jak na taką cene-to full wypas poczytałam opinie-najbardziej chwalą niby optymalny stosunek jakości i ceny co o niej sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 13.12.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 A ja wam powiem że używam jednego góra dwóch programów i chyba nie ma potrzeby więcej - to trochę tak jak ze zmywarką - programów mam chyba z 5 czy więcej a używam również 2 pralka powinna mieć jedną rzecz (oprócz zabezpieczeń przed zalaniem) : automatykę wagową i reszta jest załatwiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 13.12.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Ja dopowiem dodatkowo, że praleczka powinna tez mieć informację o czasie pozostałym do koca prania i dodatkowe płukanie, bo jednak dokładnie nie płuczą te pralki... a przy osobach, które są uczulone na chemię, to ubrania muszą być dobrze wypłukane. Ja ostatecznie kupuję do drugiego mieszkanka Candy (znowu! http://pralki-front.candy.pl/produkt/656 tylko będzie mi tu na pewno brakować zabezpieczenia przycisków przed dziećmi... Chyba, że przed ostateczną decyzją ktoś mi zaproponuje inna, ale o głębokości 40 cm?.... Czekam i pozdrawiam, GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 13.12.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 A ja wam powiem że używam jednego góra dwóch programów i chyba nie ma potrzeby więcej - to trochę tak jak ze zmywarką - programów mam chyba z 5 czy więcej a używam również 2 pralka powinna mieć jedną rzecz (oprócz zabezpieczeń przed zalaniem) : automatykę wagową i reszta jest załatwiona Na innym forum czytałam, że taka automatyka wagowa nie działa we wszystkich pralkach.... ze to taki pic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 14.12.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Kochani zastanawiamy się nad Elektroluxem - pomiedzy modelami EWF 12470 a 16981 - znaczących dla mnie różnic nie ma prócz funkcji direct spray (natryskiwanie prania z góry). Stąd moje pytanie czy warto dopłacać 500zł za taki "bajer". Faktem jest, że pralka nie posiada funkcji dodatkowego płukania, więc może cos w tym jest?? Przeglądając różne fora widzę, że wiekszość pralek ma problem z idealnym wypłukaniem proszku z ubrań powiem tak direct spray jest ok i ma funkcję że po skończonym praniu mozna nastawić program pod tytułem płukanie i wirowanie... to chyba taka sama, jak nasza. sylvia1, gra melodyjke jak sie ja włącza? tak gra i jestem z niej bardzo zadowolona...no i ta pojemność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalia 15.12.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Wybór pralki w obecnej dobie jest bardzo trudny, wszystko naszpikowane elektroniką więc trzeba się znać aby wybrać to co najpotrzebniejsze. Ja ma Elektroluxa już 9 lat i pierze bardzo dobrze ale piorę tylko w Persilu ani razu sie nie popsuł. Teraz będę zmieniać mieszkanie i postanowiłam sobie kupić nowa pralkę i od razu suszarkę kondensacyjną. Mój wybór padł na Miele ale dostałam szoku jak zobaczyłam ceny , chyba wezmę na raty bo bardzo mi zależy na jakośći a Miele robi sprzęt na "wieczność" przynajmiej jeśli chodzi o pralki i suszarki. Pamiętam jak mamusia mi mówiła "Pamiętaj dziecko drogie jesteś za biedna aby kupować tanie rzeczy" Pozdrawiam Kalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts