ewelina_szyszka 06.12.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 stoję rzed dylematem wyboru schodów tzn .zastanawiam się jakie będa tańsze -czy drewniane czy wylewane z obłożeniem?Czy ktoś podzieli sie swoimi doswiadczeniami kosztowymi w tej kwestii? chodzi mi o schody 1m 16 stopni. Na pewno wybiorę opcję tańszą ale nie mogę dojśc kostów takich schodów .Wiem że drewniane ażurowe bedą ksztować ok 8 tyś.A ile płaciliście za wylewane -chodzi mi o całkowity koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mushasi 10.12.2007 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 wylewane ceny od 1tys -2 tys zł bez obłożenia .Obłożenie od 100-200zł od trepa z lakierem itp Wystarczy policzyć i widać że drewniane są tańszemożna kupić w markecie to wyjdzie jeszcze taniej a zapłacić tylko za dopasowanie . ostatnio takie robiłem i wyszło materiał 4,5 zł + robocizna 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 11.12.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 może i drewniane będą tańsze aled jak będą wyglądały? Generalnie w przypadku schodów okładanych jest większa możliwość zrobienia ładniejszych schodów bez duzo większych nakładów. Z kolei cena drewnianych schody jest wprost proporcjonalna do ich wyglądu Co oznacza, że wybierasz w zalezności od tego jakie masz wymagania co do ich wyglądu/materiału itp. Najpierw wybierz schody jakie byś chciała mieć, potem popatrz na ich ceny a dopiero wtedy wybieraj technologię pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 13.12.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Drewniane będą tańsze, tyle tylko, że powinieneś zrobić je na koniec prac wykończeniowych. Chcąc nie chcąc, zdarzają się duże uszkodzenia, więc do tego czasu po drabinie. A betonowe są od początku. Tylko obłożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 13.12.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Dołączam sie do wątku z pytaniem ile betonu wchodzi +/- na schody szer 0,8 m 18 stopni? Jakoś nie mogę tego policzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 13.12.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 ile betonu wchodzi +/- na schody szer 0,8 m 18 stopni? Zakładając, że stopień ma 25x17cm, a schody są proste, to ok. 1m3 betobu będzie tym czysto teoretyczno-matematycznym plusem i minusem. W praktyce 1,5m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 13.12.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Dzięki za konkret pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
insz 15.12.2007 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Dołączam sie do wątku z pytaniem ile betonu wchodzi +/- na schody szer 0,8 m 18 stopni? Jakoś nie mogę tego policzyć U mnie 17 stopni 0,8 m szerokości stopień 17,5 x 25 ; płyta i spocznik 12 cm grubości. 1,15 m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 16.12.2007 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Dziękuję za konkretne info i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 21.01.2008 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 może i drewniane będą tańsze aled jak będą wyglądały? Generalnie w przypadku schodów okładanych jest większa możliwość zrobienia ładniejszych schodów bez duzo większych nakładów. Z kolei cena drewnianych schody jest wprost proporcjonalna do ich wyglądu Rzecz gustu. Ja mam akurat odmienne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 22.01.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 może i drewniane będą tańsze aled jak będą wyglądały? Generalnie w przypadku schodów okładanych jest większa możliwość zrobienia ładniejszych schodów bez duzo większych nakładów. Z kolei cena drewnianych schody jest wprost proporcjonalna do ich wyglądu Rzecz gustu. Ja mam akurat odmienne zdanie. racja tylko że ładne schody drewniane kosztują majątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.01.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 my sie zastanawiamy mamy lane betonowe i chcemy tak: - zona obkladane drewnem (chyba tylko stopnie bez podstopni) - ja wykafelkowane jakas tam ciakawa glazura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts