anna-maria3 06.12.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Pokój ma kształt prostokąta. Które sciany (dłuższe, czy krótsze) pomalować na ciemniejszy kolor, żeby optycznie go skrócić i przybliżyć do kwadraowego kształtu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina_8 06.12.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 na moje oko to krótsze ściany na ciemniejszy kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 06.12.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Ściany krótsze - kolor ciemniejszy, dłuższe - jaśniejszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 06.12.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Podobno jest właśnie na odwrót Ale u mnie już za ok. tydzień będzie jak piszecie - krótsze ściany ciemny kolor, to sprawdzimy naocznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 10.12.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Powinno być dobrze, bo kolory ciemne i ciepłe sprawiają wrażenie wychodzenia na zewnątrz czyli podchodzenia do oczu oglądającego. Natomiast kolory jasne i zimne cofają się w głąb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 10.12.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 http://www.quick-step.com/europe/pl/interior_tips.aspx Tu sa dobre eysunki i opis . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 10.12.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Niebagatelne znaczenie ma połozenie okiem wzgledem drzwi.Przyjmuje się że tylna sciana w kolorze ciemniejszym od bocznych - przybliza - czym zmniejsza pomieszczenieTylna sciana jaśniejsza od bocznych oddala ją czym wydłuża (powieksza) pomieszczenie.Nałóz te informacje na swój pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 10.12.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Powinno być dobrze, bo kolory ciemne i ciepłe sprawiają wrażenie wychodzenia na zewnątrz czyli podchodzenia do oczu oglądającego. Natomiast kolory jasne i zimne cofają się w głąb. Właśnie już po ustaleniu, jak malować pokój, gdzieś przeczytałam, że właśnie ciemne kolory oddalają (bo zmniejszają), nawet były schemaciki i faktycznie tak to wyglądało na tych schematach. Może jeszcze gdzieś znajdę, ale nie pamiętam, gdzie trafiłam na ten artykulik Ja wcześniej na chłopski rozum kazałam jedną krótszą malować na ciemno, na drugiej krótkiej jest okno, zasłony będą w tym samym ciemnym kolorze. I decyzji nie zmieniłam, choć przyznam, że się wahałam dłuższą chwilę No cóż już jutro się okaże, czy miałam rację - i wszyscy tu się wypowiadający Drzwi są na dłuższej ścianie, więc ściana na przeciwko jest jasna. Myślę, że będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts