Darex 13.12.2007 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 No to może z kim,czym kojarzy sie Wam Lublin? KSM - Kolejowa Sp-nia Mieszkaniowa i cztery lata sądów o dopłatę do wkładu budowlanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.12.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 No to może z kim,czym kojarzy sie Wam Lublin? KSM - Kolejowa Sp-nia Mieszkaniowa i cztery lata sądów o dopłatę do wkładu budowlanego zajebiś...cie,ci sie kojarzy.Współczuje. Walcz ,walcz...to przynosi skutek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 13.12.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 A mi Galicja kojarzy się z miejscem skąd pochodzą moim przodkowie, obecnie jest to powiat strzyżowski, gmina Czudec pozdrawiam m. O raany Maksiu!! Taż Ty z okolic Brzozy naszego się poniekąd wywodzisz Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 13.12.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 A mi Galicja kojarzy się z miejscem skąd pochodzą moim przodkowie, obecnie jest to powiat strzyżowski, gmina Czudec pozdrawiam m. O raany Maksiu!! Taż Ty z okolic Brzozy naszego się poniekąd wywodzisz Pozdrówka Na to wygląda, aczkolwiek wstyd sie przyznać, ale jeszcze nigdy tam nie byłem, ale obiecuje sobie, że odwiedzę rodzinną wioskę mojej babci, bo dziadek pochodzi z jeszcze bardziej na wschód, z okolic Lwowa, powiat Bóbrka, obecnie Ukraina pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 14.12.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 pamiętam taką reklamę w radiu, ale nie pamiętam co reklamowali: dzwoni telefon. facet podnosi słuchawkę i mówi:- halo- czy to jest Łódź?- tak Łódź.- (facet zapewne kibic wydziera się do słuchawki) GÓRNIK ZABRZE!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 14.12.2007 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 No to może z kim,czym kojarzy sie Wam Lublin? KSM - Kolejowa Sp-nia Mieszkaniowa i cztery lata sądów o dopłatę do wkładu budowlanego zajebiś...cie,ci sie kojarzy.Współczuje. Walcz ,walcz...to przynosi skutek. Walka przegrana Musiałem zawrzeć ugode i wpłacić kase ale bez odsetek karnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.12.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 No to może z kim,czym kojarzy sie Wam Lublin? KSM - Kolejowa Sp-nia Mieszkaniowa i cztery lata sądów o dopłatę do wkładu budowlanego zajebiś...cie,ci sie kojarzy.Współczuje. Walcz ,walcz...to przynosi skutek. Walka przegrana Musiałem zawrzeć ugode i wpłacić kase ale bez odsetek karnych To tym bardziej Ci współczuje......odsetek nie ma to jakaś wygrana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.12.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 A mi Galicja kojarzy się z miejscem skąd pochodzą moim przodkowie, obecnie jest to powiat strzyżowski, gmina Czudec pozdrawiam m. ciekawe ... dopiero teraz trafiłem na ten wątek - Maksiu ... ta galicyjska miejscowość i gmina powinna Ci sie tez kojarzyć z pierwszym w Polsce darmowym internetem dla mieszkańców .... i Polską Nagrodą Europejską imienia Roberta Schumana przyznawaną za zasługi w procesie wchodzenia Polski do Unii Europejskiej - w uznaniu wzorowego wykorzystania środków finansowych Unii Europejskiej http://www.schuman.org.pl/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=303 masz dobre korzenie serdeczne pozdrowienia Maksiu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 15.12.2007 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 A mi Galicja kojarzy się z miejscem skąd pochodzą moim przodkowie, obecnie jest to powiat strzyżowski, gmina Czudec pozdrawiam m. ciekawe ... dopiero teraz trafiłem na ten wątek - Maksiu ... ta galicyjska miejscowość i gmina powinna Ci sie tez kojarzyć z pierwszym w Polsce darmowym internetem dla mieszkańców .... i Polską Nagrodą Europejską imienia Roberta Schumana przyznawaną za zasługi w procesie wchodzenia Polski do Unii Europejskiej - w uznaniu wzorowego wykorzystania środków finansowych Unii Europejskiej http://www.schuman.org.pl/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=303 masz dobre korzenie serdeczne pozdrowienia Maksiu ! Czudec. Mam kolegę który tak właśnie się nazywa i twierdzi, że jego przodkowie pochodzą z tej miejscowości a przed wojną byli jej właścicielami lub właścicielami jakiegoś majątku ziemskiego (nie pamietam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 15.12.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 No to może z kim,czym kojarzy sie Wam Lublin? Lublin to melodyjna mowa, Nałęczów, Kazimierz, Bajm i Budka Suflera. No i miejsce, dzie ostatnio bywam dość często służbowo. Tam zapłaciłam swój pierwszy w życiu mandat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpiet 20.12.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 dla mnie śląsk to węgiel, kopalnie, kaziu kutz i bercik To ostanie skojarzenie nietrafne, bo Pan Hanke zamienił zadymiony Śląsk na morze i jest prawie moim sąsiadem, mieszka w Przewłoce pod Ustką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 04.01.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Śląsk? 1.wungiel 2.gwara 3.brud 4.pracowitość Z tym slaskiem to prawdziwa rewelacja. Mam zone i cała jej rodzine z poza slaska. Trwało to ponad 5 lat by przekonac zone i prawie 8 lat by przekonac jej rodzine ze: 1) kopanie nie dymią; jak wydobycie wegla ponad 500 m pod powierzchnia ziemi moze powodowac zanieczyszczenie powietrza 2) huty nie dymia; połowe zamkneli a połowe zmodernozowali 3) co wiecej zanieczyszcza powietrze: 1 komin huty ktora musi miec filtry czy 1000 małych kominów w domkach jednorodzinych gdzie spala sie wszystko co popadnie -> zanieczyszczenie powietrza w gorskich miejscowosciach turystycznych zima jest znacznie wieksze 4) gwara niestety zanika; obecne pokolenie 30 latkow jest ostatnim ktorej jej uzywa; mlodzi slazacy zapisuja dzieci na angielski od przedszkola i gwara staraja sie przy dzieciach nie godoc 5) pracowitosc - nikt tak ani nie uwazal ani nie uwaza; gornicy byli "oblekani" w pracowitosc ale prosze nie mylisc pracowitosci z ciezka praca - to sa dwa rozne pojecia. PS Jestem z zaglebia ale dla mojego pokolenia to jest bez znaczennia. 5 lat studiowania w Katowicach, 8 lat pracy w Katowicach - w sumie w Katowicach spedzam wiecej czasu niz z własna żoną wiec jak moge podkreslac "ze jestem z zaglebia a slask i zaglebie to nie to samo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.01.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Śląsk kojarz mi się: 1) Frosia 2) Jamles 3) Bodzio A poważnie: 1) Górnik 2) Kopalnia 3) Barbórka 4) Gwara Ciekawa jestem, z czym kojarzy Wam się Kołobrzeg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.01.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 hmmm dla mnie Kołobrzeg to przede wszystkim festiwal piosenki żołnierskiejTo oczywiście też morze, morze i jeszce raz morze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.01.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Śląsk kojarz mi się: 1) Frosia 2) Jamles 3) Bodzio A poważnie: 1) Górnik 2) Kopalnia 3) Barbórka 4) Gwara Ciekawa jestem, z czym kojarzy Wam się Kołobrzeg? Mnie z koloniami i Brazą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 04.01.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Ciekawa jestem, z czym kojarzy Wam się Kołobrzeg? Z zimnym morzem !!! Byłem i w Ustce i w Miedzyzdrojach i w Jantarze i w Chłapowie i w Krynicy Morskiej i w Łebie. Tylko w Kołobrzegu nie potrafiłem sie przekonac do kąpieli w morzu. Brrrr, wrazenia podobne jak w gorskim potoku. Z całkiem jednak prywatnego punktu widzenia .... w Kołobrzegu byłem na ostatnich wakacjach z moja niedoszła żoną (oswiadczyłem sie a ona mnie rzuciła) i na pierwszysch wakacjach z moja właściwą zoną - wiec zawsze Kołbrzeg dla mnie pozostanie miejscem sentymentalnym, szczegolnie port jachtowy i knajpa obok niego w jakims starym budynku z cegły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.01.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Veruniu Wiedziałam, że Festiwal Piosenki Żołnierskiej A morze jest zimne - fakt, to zasługa prądu przepływającego na całej długości aż do .... nie jestem pewna ale daaaaleeekooo!!! Za to dzięki niemu mamy czyste wody i plażę A knajpa w porcie jachtowym usytuowana jest w Starym Forcie - latem jest świetna atmosfera i cała masa szant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 05.01.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Bryzgiel też tam i najlepsze na świecie kartacze, byłam w tym roku, blisko mam zeppeliny vel cepeliny, kartacze to takie lamerskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts