guciooo 07.12.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Mam nowe mieszkanie w nowym budynku. Mieszkam na 2 piętrze, wpokoju mam termometr cyfrowy który w ostatnim tygodniu zanotowałmax 18 stopni, min 14. Sprawdzałem na innym termometrze, jest podobnie.Mój sąsiad z drugiego piętra też mówił, że ma zimno.Sąsiad z 1 piętra mówi, że ma cieplej. Byłem w mieszkaniu na parterze, tamprzy wejsciu od razu poczułem sporo więcej ciepła niż u mnie.Wg mnie coś skopali z tym drugim piętrem, może wiecie co ?Wczoraj pytałem kierownika budowy, powiedział ze w blokach mają takątemp. jak u mnie. Tylko dlaczego ci niżej mają cieplej ?Grzejniki sam odpowietrzałem.Dzwoniłem do developera, w poniedziałek ma znowu przysłać kierownika budowy i gościa co robił centralne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabial 07.12.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 a ile macie kondygnacji w waszym budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pismag 07.12.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Jeśli nad tobą jest piętro zamieszkane to ewidentnie wina centralnego ogrzewania. Natomiast jesli to jest blok dwupiętrowy to ciepło może uciekać przez nieocieplony strop poddasza. 14 stopni...brrr - współczuję. U mnie w nieogrzewanej piwnicy jest 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guciooo 07.12.2007 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Drugie piętro jest ostatnim, tam mieszkam. Sufit mam z płyty gipsowej. Nad nim jest poddasze ocieplone jakąś wełną. Przez tą płyte może uciekać ciepło ? Przeciez ona ma ze 2cm grubosci i szczelin tam nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 07.12.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Jezeli dobrze rozumiem to mieszkasz na 2 pietrze a nad toba jest jeszcze ocieplone poddasze. Płyty gipsowe nie uchronia cie od strat ciepła. Pod płytami powinna byc ułozona gruba warstwa wełny mineralnej która bedzie zatrzymywac ciepło w twoim mieszkaniu a najwidoczniej tak nie jest i całe ciepło ucieka na poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 07.12.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Czy kierownictwo nie słyszało o czymś takim, jak regulacja hydraulicznacałego ukladu ? Przecież tak się robi we własnym domu: przykręca się tam, gdzie grzeje za mocno, żeby więcej ciepła poszło w inne miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guciooo 07.12.2007 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Jezeli dobrze rozumiem to mieszkasz na 2 pietrze a nad toba jest jeszcze ocieplone poddasze. Płyty gipsowe nie uchronia cie od strat ciepła. Pod płytami powinna byc ułozona gruba warstwa wełny mineralnej która bedzie zatrzymywac ciepło w twoim mieszkaniu a najwidoczniej tak nie jest i całe ciepło ucieka na poddasze. To by sie zgadzało tylko chyba ta gruba warstwa wełny powinna byc ułożona na płytach a nie pod płytami bo pod płytami to co u mnie w mieszkaniu ? Na płytach u mnie nic nie ma, ze dwa metry nad nimi są belki z dachu i w nich jest jakaś wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 07.12.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 No to jest tak jak myślałem deweloper nie ocieplił Ci sufitu i ty zamiast ogrzwac mieszkanie ogrzewasz styszek nad nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guciooo 07.12.2007 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 To co wełna mineralna powinna byc na tym płytach z sufitu ? Jaka grubość ? Co z halogenami które mam w suficie ? Narazie mam tylko trzy w łazience IP44, przez nie ciepło nie ucieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nabial 08.12.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 nieważne halogeny, ważne że masz marnie ocieplony strop nad swoją (ostatnią ) kondygnacją. W takim razie albo Ciebie albo developera czekaja wydatki na dodatkowe (już odpowiednie) docieplenie. I to na starcie. Tak to jest kupowac kota worku (czytaj - od developera). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pismag 08.12.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 To co wełna mineralna powinna byc na tym płytach z sufitu ? Jaka grubość ? Co z halogenami które mam w suficie ? Narazie mam tylko trzy w łazience IP44, przez nie ciepło nie ucieka. Tak, wełna powinna być na tych płytach, minimum 20 cm. W obecnej sytuacji twoje kaloryfery ogrzewają także tą przestrzeń między sufitem a ociepleniem dachu, które jeśli jest niestarannie wykonane to ciepło ucieka na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts