Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Duzy gres w małych pomieszczeniach

weda

Recommended Posts

Z własnego doswiadczenia powiem, ze zdecydowanie małe .

Na przedpokoju o szerokosci 1.10m miałam położone 45X45 , wydawało mi sie , ze jest ok . Robiłam remont i mąż niechcący kupił płytki 30X30.

Na początku byłam wsciekła . Ale jak zobaczyłam efekt po połozeniu to jestem zachwycona . Przedpokój wygląda jakby był o 2 razy większy(szok)

Zdecydowanie małe .

Kazdy dobry fachowiec doradzi zeby w malych pomieszczeniach klasc mniejszy rozmiar ze wzgledow estetycznych.[/quote

To fachowcy starej daty,teraz aby powiększyć pomieszczenie daje się większe kafle,zresztą widać to i można porównać u forumowiczów którzy pochwalili się swoimi dziełami :D

a może macie jakieś przykłady swoich rozwiązań z dużymi gresami na zdjeciach?

mi sie podobają duze podłużne gresy na ścianach-taki troche styl techno

ale pomieszczenie tez szczególnie duże nie jest.

no i babka w sklepie powiedziala ze raczej nie kłasc bezfugowo,a dć chociażby minimalną fuge w tym samym kolorze

wtedy bedzie efekt jednolitości :roll:

Kazdy dobry fachowiec doradzi zeby w malych pomieszczeniach klasc mniejszy rozmiar ze wzgledow estetycznych.[/quote

To fachowcy starej daty,teraz aby powiększyć pomieszczenie daje się większe kafle,zresztą widać to i można porównać u forumowiczów którzy pochwalili się swoimi dziełami :D

Nie ma znaczenia starej czy nowej daty fachowiec :wink:

Tu chodzi o złudzenie optyczne . Zawsze tam gdzie mniejsze płytki tym pomieszczenie wydaje sie wieksze szczególnie jest to widoczne w małych pomieszczeniach.

Teraz daje sie wieksze płytki bo taka moda ,teraz wchodzi nowa moda płytki prostokątne 60X30 a za chwile bedzie jeszcze inna.

Ja głosuję za dużymi.

Dałam takie w moim małym domu / salon 25 m2, mała łazienka niecałe 3m2/

Na pewno nie pomniejszają pomieszczeń.

Mam porównanie z moją poprzednią łazienką wyłożoną "normalnymi" płytkami.

W salonie robiliśmy próby układania normalnie i "w caro".

Przy ułożeniu w caro pomieszczenie wydaje się większe.

A modne-niemodne -to sprawa drugorzędna.

Jeżeli ładne i dobrej jakości-będzie się podobać zawsze.

Co do układania bezfugowego- w nowobudowanym," pracującym" to domu chyba nie najlepsze rozwiązanie.

• 2 weeks później...