weda 07.12.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Pytanie jak w temacie. Mam kuchnię10 m2 i mały hol, podobają mi się duże płytki takie 45X 45. Poradzcie czy to będzie dobrze wyglądac w małych pomieszczeniach, czy lepiej jednak małe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 08.12.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Z własnego doswiadczenia powiem, ze zdecydowanie małe .Na przedpokoju o szerokosci 1.10m miałam położone 45X45 , wydawało mi sie , ze jest ok . Robiłam remont i mąż niechcący kupił płytki 30X30.Na początku byłam wsciekła . Ale jak zobaczyłam efekt po połozeniu to jestem zachwycona . Przedpokój wygląda jakby był o 2 razy większy(szok)Zdecydowanie małe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 08.12.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 zdecydowanie duże, mniej fug, lepiej sie sprzata, a powiekszenie przedpokoju czy pomieszczenia uzyskasz kładąc jasniejsze niż ciemniejsze płytki[/color] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 08.12.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Zdecydowanie duże,napewno Ci powiększy i to zdecydowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 08.12.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Kazdy dobry fachowiec doradzi zeby w malych pomieszczeniach klasc mniejszy rozmiar ze wzgledow estetycznych.[/quote To fachowcy starej daty,teraz aby powiększyć pomieszczenie daje się większe kafle,zresztą widać to i można porównać u forumowiczów którzy pochwalili się swoimi dziełami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 08.12.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Jeśli duże to tylko na minimalną fugę, przy normalnej fudze duże płytki faktycznie zmniejszają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiulka999 08.12.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 a może macie jakieś przykłady swoich rozwiązań z dużymi gresami na zdjeciach? mi sie podobają duze podłużne gresy na ścianach-taki troche styl techno ale pomieszczenie tez szczególnie duże nie jest. no i babka w sklepie powiedziala ze raczej nie kłasc bezfugowo,a dć chociażby minimalną fuge w tym samym kolorze wtedy bedzie efekt jednolitości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 08.12.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 forumowicze maja tego duzo trzeba tylko przegladnąć watki np tak jak u K74 http://images31.fotosik.pl/52/37ffef7b493ffbc0.jpg super łazieneczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 08.12.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Kazdy dobry fachowiec doradzi zeby w malych pomieszczeniach klasc mniejszy rozmiar ze wzgledow estetycznych.[/quote To fachowcy starej daty,teraz aby powiększyć pomieszczenie daje się większe kafle,zresztą widać to i można porównać u forumowiczów którzy pochwalili się swoimi dziełami Nie ma znaczenia starej czy nowej daty fachowiec Tu chodzi o złudzenie optyczne . Zawsze tam gdzie mniejsze płytki tym pomieszczenie wydaje sie wieksze szczególnie jest to widoczne w małych pomieszczeniach. Teraz daje sie wieksze płytki bo taka moda ,teraz wchodzi nowa moda płytki prostokątne 60X30 a za chwile bedzie jeszcze inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 08.12.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Ja głosuję za dużymi.Dałam takie w moim małym domu / salon 25 m2, mała łazienka niecałe 3m2/Na pewno nie pomniejszają pomieszczeń.Mam porównanie z moją poprzednią łazienką wyłożoną "normalnymi" płytkami.W salonie robiliśmy próby układania normalnie i "w caro".Przy ułożeniu w caro pomieszczenie wydaje się większe. A modne-niemodne -to sprawa drugorzędna.Jeżeli ładne i dobrej jakości-będzie się podobać zawsze. Co do układania bezfugowego- w nowobudowanym," pracującym" to domu chyba nie najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 18.12.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 było wałkowane nie raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiulka999 18.12.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 poprosze o jakies fotki moze ktoś ma duże gresy np.w kuchni? został mi jeden krok do zakupu- tak boje sie pomylic z wyborem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts