Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Strop Teriva - jaka cena?

andy_n

Recommended Posts

Witam ja za 150 m2 dałem 7800 za terive no i beton ok 16m3 ok 5500 zl niby 4-5 cm ale wyszlo jak wyszlo Mysle ze B15 wystarczy jak na terive Nie zapominaj o przeslach rozdzielczych itp a wiec stal ok 600-800 zl

Jak masz dobra ekipe lej zwykly ja mialem badziewiakow wiec sie balem poprawek, szpachlowania .... Drogo wyszla ta teriva....

Ja za stropp 8,8 x10,2 zapłaciłem 8000 brutto do tego stal deski beton całkiem sporo wyszło i teraz wiem, że to sie nie opłaciło wylewany byłby tańszy. Jeśli chodzi o beton to min B20 u mnie grubość nadbetonu 4 cm.

Wątpie zeby był tańszy.Może cieńszy o te 9 cm.Pozatym znaleźc dobrego zbrojarza to cud a terivę to i jakiś badziewiak położy najwyżej bedzie poprawiał do skutku( jeśli kierbud będzie w porzadku i na budowie) :)

• 1 month później...

u nas materiały 5400 właśnie wczoraj kupione, belki i pustaki teriva 1

do tego jeszcze dojdzie koszt szalunków oraz zbrojenia (idzie jedno żebro rozdzielcze) żebra i wieńców.

B20 to około 11m3 wyjdzie za zalewanie jakieś 3000

Stal - ?? tu nie wiem około 1000

Powierzchnia stropu około 110 m2

Cena zależy jeszcze od skomplikowania - ilość kominów - schody...

Nasz wygląda tak:

http://img178.imageshack.us/img178/4685/20080130142120sl7.th.png

• 2 years później...
  • 4 weeks później...
Też jestem zainteresowany jakie to koszty.Mój strop to 20.5m na 8m.W projekcie jest strop teriva a ja zastanawiam się ewentualnie nad betonowym monolitem.Interesuje mnie wycena robocizny bo materiały sobie wyliczę.I jeszcze do tego dwa balkony 1.2m na 6m.

Ponawiam pytanie :Ile orientacyjnie za robociznę?