Kogutos 07.12.2007 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Jeśli ktoś ma jakieś pytania to zapraszam do zadawania je tutaj Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbudzisz 08.12.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Witam w gronie lawedowiczow!!Trzymam kciuki i sluze pomoca!!Ile wziela od wa ekipa i za co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbudzisz 08.12.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Co u nas/... Klada wiezbe, szkielet podobno juz widac- zdjec jeszcze mi nie przeslali, a my ciagle bawimy u cioci Elzbiety Komin tez juz goruje nad lawenda Powinienem miec zdjecia na dniach, odrazu je wkleje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbudzisz 08.12.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Macie moze jakies namiary na innych budujacych Nasza Lawende? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 08.12.2007 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Witam marekbudzisz co do ceny za budowę to na razie się wstrzymam z odpowiedzią ze względu na to że mogę jeszcze dojść nowe pomysły a co za tym idzie dopłaty cena obecna to około 33tyś ale bez dachu to dużo ? Co do namiarów na innych Lawendowiczów to niestety nie mam korzystałem ze wskazówek przez ciebie umieszczonych w twoim dzienniku Ale widziałem na oczy Lawendę zamieszkałą (z zewnątrz) i stan surowy otwarty od wewnątrz. I mi się podoba Będziecie budować przez grudzień ? bo my tak o ile pozwoli nam pogoda i temperatura Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbudzisz 09.12.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Tak bedziemy budowac. Musimy skonczyc stan surowy, a potem przerwa do czerwca Reszte chcemy robic pod wlasnym okiem i nadzorem Co do ceny to calkiem ok My liczac bez dachu dalismy 32 brutto. Powodzenia Jeszcze jedno! Czy robiac fundament zrobiliscie odrazu taras i schody? Bo my niestety nie i teraz musimy znowu kopac i zalewac Dodatkowa kupa... roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 09.12.2007 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Co do tarasu to nie wiem jak to będzie, bo my nie chcemy wylewać betonu tylko układać kostkę, jest to zdecydowanie taniej i wydaje mi się że wcale nie gorzej no i o ile mniej roboty i materiałów ;D Schody będziemy robić Mam pytanie czy nie jesteście zainteresowani wymienieniem się zdjęć z budowy ? No i mam pytanie dotyczące zmian, po tych zdjęciach co macie zamieszczone to widzę że budujecie się na płycie strop macie wylewany ? my chcemy zmienić na terive, będzie szybciej i .... no właśnie i zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbudzisz 10.12.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Wszystkie zdjecia jakie mamy zaraz umieszczam na forum.Z checia zobacze Wasze. Jesli chodzi o fundament no to jest zwykly standartowy. Lawy, sciany i plyta, a potem mury. Wszystkie zmiany jakie wprowadzilismy sa na forum. A strop mamy tez gestozebrowy terrivy.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbudzisz 10.12.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Wlasnie przeczytalem twoj post Przykra sprawa Moze to tylko tragiczne wypadki przy pracy tej ekipy, ale to jest budowa Waszego DOMU!!! Najwazniejsza inwestycja w zyciu!!! i moze lepiej bedzie caly czas ich sprawdzac i pilnowac. Nie zawsze warto ufac ....... Wiem Z doswiadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda2005 10.12.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Witam Niezły początek, u nas geodeta źle wymierzył garaż (skrócił nam garaż o 1 m), ale nasi murarze to wyłapali na etapie kopania fundamentów. Potem postawili nam ściankę która co prawda była w projekcie, ale z niej zrezygnowaliśmy i była w planach wykreślona (od wilgoci rozmazał się czerwony tusz ), wyłapałam to szybko i po prostu ją wyburzyli. Teraz będziemy miec pomiary okien - ciekawe czy będą trzymać wymiary Przyznam się szczerze że nigdy nie sprawdzałam murarzy jeśli chodzi o wymiary scian (po prostu im zaufałam, widziałam że cały czas chodzą z miarką i ciągle wszystko mierzą). Teraz mieliśmy robioną inwentaryzację ( do projektu wnętrz) i wszystkie pomieszczenia (na szczęście) trzymają wymiary. pozdrawiam, Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 11.12.2007 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Więc tak Zdjęcia postaram się zamieścić Ale płyta :?: A co do stropu to mam pytanie czy możecie man wysłac skan waszego projektu stropu i matriał jaki używaliście, a dokładniej chodzi mi o wymiary Co do tej wpadki to powiem że to jest Nic z porównaniem jakie słyszymy przykłady w hurtowniach naprawdę to jest nic Co do sprawdzania to robię to zawsze z szefem :0 jest Bardzo chłonny w moich uwagach. Magda2005 co do waszej pomyłki to powiem na usprawiedliwienie że nasi murarze wykryli błąd w Projekcie Dziwne co ? ale jednak. O co chodzi, powiem to bardzo (raczej) prosto Więc tak: Od strony północnej jest podany wymiar do środka ławy, ale od południa jest już podany od zewnętrznych stron ŁAW!! dziwne co ? ale tak mam A o co chodzi z tą inweteryzacją ? wnętrz ? A co do wyceny okien to zadzwoń do mnie chyba że ja cię ubiegnę i zadzwonię jutro po południu. Czytajcie C.D. na dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda2005 12.12.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Witam, inwentaryzację wnętrz robi architekt wnętrz przed ropoczęciem projektowania. My niestety nie mamy za bardzo czasu aby myśleć jakie mają być płytki, kolory, ustawienia mebli - dlatego zdecydowaliśmy się architektów wnętrz. Aktualnie dziewczyny myślą jak ma wyglądać nasza łazienka, przedstawiaja różne koncepcje, a my wybieramy co nam odpowiada pozdrawiam, Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbudzisz 13.12.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Czesc. Do Magda2005 mozesz powiedziec ile kosztuje taka przyjemnosc ? Do Kogutos, a jak Wy rozwiazaliscie fundament? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 13.12.2007 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Nie rozwalaliśmy fundamentów (jeśli ci chodzi o stratę materiałów) poprostu zostały one rozebrane, ława pozostała stara a nowa była na nowo wylana oraz w wiercona w istniejącą ławę. Podobnie się robi w budownictwie jak się dostawia do domu nowe pomieszczenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbudzisz 20.12.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 U nas tego komina tez niema. Zapomnialem o tym napisac, sorki Jaka masz cene na okna? I skad je bierzesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 20.12.2007 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 szkoda że nie powiedziałeś Okna 5 komorowe Veka (czy coś takiego) kolor jednostronny i mała zmiana mianowicie, z przodu mamy powiększone okna w kotłowi i wc do takich jak w kuchni, okno w jadalni zmniejszone z 180x180 na 150x180, wycieliśmy okno w garażu (narazie) i okno na ścianie z kominkiem cena 15,800zł Dużo :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 20.12.2007 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Poprawka 18,500 zł razem z dachowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbudzisz 23.12.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 No to calkiem ok My dalismy tez za 5-cio komorowki 11500, ale biale z obu stron i 4000 za dachowe. Dobra cena Czy podnosicie scioane kolankowa? Dobra rada--- zrobcie to, 90 cm to za malo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 23.12.2007 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 ściankę podnieśliśmy o 2 pustaki co daje nam 1,20m a wy podnieśliście?? i ile dłuższy dach zrobiliście ? Wesołych świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts