Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza Lawenda :) pytania

Recommended Posts

Witam marekbudzisz co do ceny za budowę to na razie się wstrzymam z odpowiedzią ;) ze względu na to że mogę jeszcze dojść nowe pomysły a co za tym idzie dopłaty :) cena obecna to około 33tyś ale bez dachu :oops: to dużo ?

Co do namiarów na innych Lawendowiczów to niestety nie mam :( korzystałem ze wskazówek przez ciebie umieszczonych w twoim dzienniku ;) Ale widziałem na oczy Lawendę zamieszkałą (z zewnątrz) i stan surowy otwarty od wewnątrz. I mi się podoba :D

Będziecie budować przez grudzień ? bo my tak o ile pozwoli nam pogoda i temperatura :-?

Pozdrawiam

Tak bedziemy budowac. Musimy skonczyc stan surowy, a potem przerwa do czerwca :cry: Reszte chcemy robic pod wlasnym okiem i nadzorem :wink:

Co do ceny to calkiem ok :wink: My liczac bez dachu dalismy 32 brutto.

Powodzenia

Jeszcze jedno! Czy robiac fundament zrobiliscie odrazu taras i schody? Bo my niestety nie i teraz musimy znowu kopac i zalewac :( Dodatkowa kupa... roboty :cry:

Co do tarasu to nie wiem jak to będzie, bo my nie chcemy wylewać betonu tylko układać kostkę, jest to zdecydowanie taniej i wydaje mi się że wcale nie gorzej no i o ile mniej roboty i materiałów ;D

Schody będziemy robić :)

Mam pytanie czy nie jesteście zainteresowani wymienieniem się zdjęć z budowy :) ?

No i mam pytanie dotyczące zmian, po tych zdjęciach co macie zamieszczone to widzę że budujecie się na płycie :-? strop macie wylewany ? my chcemy zmienić na terive, będzie szybciej i .... no właśnie i :-? zobaczymy :roll:

Witam :)

Niezły początek, u nas geodeta źle wymierzył garaż (skrócił nam garaż o 1 m), ale nasi murarze to wyłapali na etapie kopania fundamentów. Potem postawili nam ściankę która co prawda była w projekcie, ale z niej zrezygnowaliśmy i była w planach wykreślona (od wilgoci rozmazał się czerwony tusz :o ), wyłapałam to szybko i po prostu ją wyburzyli. Teraz będziemy miec pomiary okien - ciekawe czy będą trzymać wymiary :D

Przyznam się szczerze że nigdy nie sprawdzałam murarzy jeśli chodzi o wymiary scian (po prostu im zaufałam, widziałam że cały czas chodzą z miarką i ciągle wszystko mierzą). Teraz mieliśmy robioną inwentaryzację ( do projektu wnętrz) i wszystkie pomieszczenia (na szczęście) trzymają wymiary.

pozdrawiam,

Magda

Więc tak :)

Zdjęcia postaram się zamieścić ;) Ale płyta :?:

A co do stropu to mam pytanie :) czy możecie man wysłac skan waszego projektu stropu i matriał jaki używaliście, a dokładniej chodzi mi o wymiary :-?

Co do tej wpadki to powiem że to jest Nic z porównaniem jakie słyszymy przykłady w hurtowniach :p naprawdę to jest nic :) Co do sprawdzania to robię to zawsze z szefem :0 jest Bardzo chłonny w moich uwagach.

Magda2005 co do waszej pomyłki to powiem na usprawiedliwienie że nasi murarze wykryli błąd w Projekcie :o Dziwne co ? ale jednak.

O co chodzi, powiem to bardzo (raczej) prosto

Więc tak:

Od strony północnej jest podany wymiar do środka ławy, ale od południa jest już podany od zewnętrznych stron ŁAW!! dziwne co ? ale tak mam :-?

A o co chodzi z tą inweteryzacją ? wnętrz ?

A co do wyceny okien to zadzwoń do mnie ;) chyba że ja cię ubiegnę i zadzwonię jutro po południu.

Czytajcie C.D. na dzienniku :)

Witam,

inwentaryzację wnętrz robi architekt wnętrz przed ropoczęciem projektowania. My niestety nie mamy za bardzo czasu aby myśleć jakie mają być płytki, kolory, ustawienia mebli - dlatego zdecydowaliśmy się architektów wnętrz. Aktualnie dziewczyny myślą jak ma wyglądać nasza łazienka, przedstawiaja różne koncepcje, a my wybieramy co nam odpowiada :)

pozdrawiam,

Magda

:( szkoda że nie powiedziałeś :(

Okna 5 komorowe Veka (czy coś takiego) kolor jednostronny i mała zmiana ;) mianowicie, z przodu mamy powiększone okna w kotłowi i wc do takich jak w kuchni, okno w jadalni zmniejszone z 180x180 na 150x180, wycieliśmy okno w garażu (narazie) i okno na ścianie z kominkiem ;) cena 15,800zł Dużo :>