daggulka 08.12.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Mam pytanko ...może ktoś wie i mnie oświeci jak tą sprawę rozwiązać. Otóż jakieś 4 miesiące temu przyczepił się jakiś facet .... głuche telefony na komórkę sygnałki, sms'y o jakichś dwuznacznych treściach kilkanaście razy dziennie ....pisalam z nim jakiś czas tylko po to, żeby dowiedzieć się skąd ma mój numer i kim jest...ale udało mi się tylko wyciągnąć od niego , że zna mnie z firmy w której pracuję (to żaden trop bo mam kontakt z kilkoma setkami ludźmi miesięcznie ). Dałam mu wtedy jasno do zrozumienia, że nie życzę sobie takich kontakótw ...nie przestawał.... potem zaczęłam go ignorować i po kilku dniach dał sobie spokój. I wczoraj ni stąd ni zowąd znowu to samo .... mam numer jego komórki z której wysyła to wszystko (nie zmienił).... i teraz pytanko.... jak sprawdzić kto to? Czy jest jakiś sposób? nie wiem, czy to karta na abonament czy na kartę . Bardzo chciałabym się dowiedzieć, bo czuje się zleksza niekomfortowo... wtedy jak dzwonil - te 4 miesiące temu to miałam wręcz jakieś schizy... szukałam podejrzanego w każdym z moich pracowników, klientów....potem mi przeszło, ale teraz mam ochotę dowiedzieć się kto to i dać mu popalić miał ktoś taką sytuację? a może ktoś wie jak znależć właściciela numeru komórki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 08.12.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Na policję idź.Mnie pomogli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 08.12.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Chyba nie jest zbyt inteligentny - jeśli tak postępuje? Poproś kogoś żeby zadzwonił do niego z informacją, że wygrał nagrodę i potrzebny jest jego adres pocztowy do wysyłki. Może poda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 08.12.2007 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 znaleźli delikwenta? a komórkę miał na abonament czy na kartę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 08.12.2007 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 ja14 ...próbował już ktoś wydobyć jakieś informacje-ale facet jest bardzo ostrożny andzik78 ..a potem musiałaś wnieść sprawę przeciw niemu? kurcze...obawiam się trochę, że to jakiś mój klient z firmy... chciałbym tylko wiedzieć kto, raczej nie chcę podejmować jakichś drastycznych prawnych kroków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 08.12.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Nie ma znaczenia, gdzie ma telefon (tp, czy komórka). Na polecenie policji/prokuratury udostępnią dane (może inaczej zajmą sie delikwentem).Nie ma tez znaczenia czy numer zastrzeżony (telefon) czy nie (SMSy)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.12.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Ale jak telefon na kartę to raczej nicz tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 08.12.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Rzuć numer na forum. Podzwonimy sobie do faceta o różnych dziwnych porach. Kiedyś już była robiona taka akcja i pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 08.12.2007 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 dobre kurcze, tylko mnie zależy żeby dowiedzieć się kto to...wiecie, taka babska ciekawość ...a jak już bym się dowiedziała to bardzo chętnie udostępnię numer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suwalek 08.12.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 właściciela tel. na kartę tez sie da namierzyć, chyba że używa jej tylko do dzwonienia do Ciebie i tylko z 1 aparatem. , wtedy to może być trudniejsze i w konsekwencji - do takiej sprawy dla policji nie warte zachodu Co do rady z Policją - słuszna - kwalifikuje się to pod złośliwe niepokojenie - wykroczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 08.12.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 ja14 ...próbował już ktoś wydobyć jakieś informacje-ale facet jest bardzo ostrożny andzik78 ..a potem musiałaś wnieść sprawę przeciw niemu? kurcze...obawiam się trochę, że to jakiś mój klient z firmy... chciałbym tylko wiedzieć kto, raczej nie chcę podejmować jakichś drastycznych prawnych kroków nie nie , nic nie musiałam wnosić, ten kto mnie prześladował, wystraszył się jak policja zadzwoniła do, niego.Też nie był zbyt inteligentny bo jego numer wyświetlał sie na wyświetlaczu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 08.12.2007 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 nieźle...to chyba jakaś plaga.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 10.12.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 nieźle...to chyba jakaś plaga.... Do mnie nikt nie dzwoni głucho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagoda555 10.12.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Jeżeli sprawa wygląda niezbyt groźnie to najprotszą sprawą jest ustawienie innej melodyjki dla wybranego numeru (coby przez przypadek nie odebrać), a sms-y od razu do kosza (bez czytania). Znudzi mu się jak zobaczy, że nie ma zainteresowania po drugiej stronie i nikt nie podejmuje zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 10.12.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Daj ten numer - podzwonimy A tak swoja droga mialam podobna sytuacje, tyle ze ktos wysylal mi bez przerwy puste SMS-y. Dlugo nie reagowalam, az ktoregos razu zadzwonilam. Okazalo sie ze to tata mojego kolegi z pracy I mowi, ze on zadnych SMS-wo nie wysylal. Dorwalam kolege i okazalo sie, ze moj chlop sprzedal mu komorke, a wiadomosci byly ustawione tak, ze automatycznie przy wysylaniu wybieral moj numer. No i tatus, ktory jest wiekowy i nie znal sie na komorkach tak sobie do mnie wysylal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 10.12.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Jeśli masz numer to można zrobić cos takiego: Z bramki internetowej wysyłasz powiedzmy 100 smsów dziennie (oczywiście jeśli bramka bezpłatna i bezlimitowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 10.12.2007 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 wczoraj cisza, dziś zaś sygnałki ....ale nie reaguję i jest mniej.... myślę , że mu się znudzi... dam se spokój na razie z tą policją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 11.12.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Daggulka, jakis rok temu ktoras z forumowiczek opisywala podobny problem. Przeszukaj psychologa. p.s. Byla tam tez dyskusja i propozycja "zadzwonienia" intruza, czesciowo zrealizowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazbyszek 11.12.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Znam podobny przypadek - po akcji zadzwonienia kolesia "na śmierć" - zmienił numer i dał sobie spokój z nękaniem telefonami A więc czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.12.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Znajomą nekał ktoś smsami wysyłanymi z bramek internetowych. Zgłosiła to na policję. Treści zawierały informacje dotyczące jej życia osobistego, pracy, tego że jest w domu, co robi, oraz obraźliwe epitety i groźby. Namierzyli goscia. Kolega z pracy, mieszkajacy obok niej na osiedlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts