Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

głuche telefony i głupie sms'y...jak dowiedzieć się od kogo?

daggulka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 79
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jeśli chcecie kogoś namierzyć polecam

http://www.trackapartner.com/

:lol: :lol: :lol:

Sprawdziłam sobie swój numer i niestety źle namierzyło :wink: :lol:

nie mogłem się powstrzymać - patent genialny jeśli chodzi o żarty biurowe typu

"chodź zobaczymy gdzie jest twój mąż / żona" :)

Właśnie... Misiek jest rzekomo w Sanatorium teraz - wpisałam jego numer i :o Ja mu dam Sanatorium -niech tylko wróci -pokażę mu dowód mojej nieufności :wink: :lol: :lol: :lol:

Była noc, wszyscy śpią a tutaj stacjonarny dzwoni, wstałam podnosze zaspana słuchawkę i słyszę:

- cześć kotku :o

- słucham -mówię zaspana

- jak tam koszulka pasuje?

Odłożyłam słuchawkę i wróciłam do łóżka...

Ledwo przykryłam się kołderką, znowu dzwoni telefon... :evil:

Podnoszę i pytam:

- słucham?

- ufff to ty, bo chyba pomyliłem numery, jakiejś baby pytałem o koszulkę, którą ci kupiłem i wysłałem...

- taaaa -zapytałam

- tak - słyszę rozbawiony, męski głos

- fajna ta twoja koszulka - odpowiadam

- to cieszę się rybko, że ci się podoba - słyszę w słuchawce

- ale wiesz co, nie dostałam żadnej koszulki bo znowu pomyliłeś numer

- ojej przepraszam - usłyszałam i zanim odłożył słuchawkę to powiedział jeszcze:

o k.... a :o :lol:

Za momencik znowu sygnał - szybko podniosłam słuchawkę, bo już nie wracałam, miałam przeczucie że zadzwoni znowu :lol:

- halo....

- to ja, której nie kupiłeś koszulki! - powiedziałam :lol:

Już więcej nie zadzwonił.... a ciekawe jaka ta koszulka była... wróciłam do łóżka a mój mnie pyta - kto to po nocy dzwoni?

- Jakiś wariat co koszulki kupuje -śpij... :lol: :lol: :lol:

Też miałem kiedyś przypadek, że dzwoniła jakaś panna twierdząc, że mnie zna i że jej się tak bardzo podobam (podejrzana jakaś bo ja brzydki jestem) i zaczyna mi nawijać co to ona mi zrobi (miłe rzeczy) jak się z nią spotkam. Zbluzgałem raz, drugi i dała spokój. Dzwoniła na stacjonarny do domu rodziców. Po długiej przerwie zaczeła znowu. Z racji, że jeszcze wtedy mieszkałem z rodzicami udało się jej wyciągnać mój numer komórkowy. I znowu się zaczeły dziwne telefony i propozycje. Kolejna zjobka i dłuższy spokój. W międzyczasie zmiana operatora stacjonarnego i komórkowego. Laska musiała mieć wtyczkę, bo jakoś zdobywała kolejne numery telefonu (durna desperatka jakaś). No i tak się to powtarzało kilka razy. W końcu po bardzo długiej (z 2-3 letniej) przerwie kolejny telefon. Zdziwiłem się bardzo bo już o tej idiotce zapomniałem. Odebrałem raz ja a drugi raz moja żona. Co ciekawe nawet specjalnie jej nie musiała objechać i laska dała na luz. Ostatni telefon z 4 lata temu.

jeśli chcecie kogoś namierzyć polecam

http://www.trackapartner.com/

Sprawdziłam sobie swój numer i niestety źle namierzyło :wink: :lol:

nie mogłem się powstrzymać - patent genialny jeśli chodzi o żarty biurowe typu

"chodź zobaczymy gdzie jest twój mąż / żona" :)

Wczoraj pokazałam mężowi i powiedziałam, że wiem co robi o której godzinie :lol:

A ja dostałam sms z jednym tylko słowem ("q-va" pisane poprawną polszczyzną).

Numer nie jest mi znany, godzina jakaś taka środkowo-nocna, sms tylko jeden. Na razie nic z tym nie robię, bo jeden sms molestowaniem nie jest. mam też nadzieję, że brak reakcji jest najlepszą odpowiedzią. Oby!!!

Edit: literówka

Dobry wątek,

czasami mrozi krew w żyłach, a czasmi bawi do łez.

Ja dostaję takie smsy : cytat : Ajdjp.djhwjatannjjwpdggp

inny : Gag.djpa.jgdgj.agi.dgjpkrd,p

Ooooo, ja też dostaję takie właśnie SMS-y !

Ale...

to od Przyjaciółki, jak na bani jest, hahahaha !

Ja jej wtedy odpisuję : " Co ? "

A ona : " ghsysjsussjakddusjnskausns ".

Dobry wątek,

czasami mrozi krew w żyłach, a czasmi bawi do łez.

Ja dostaję takie smsy : cytat : Ajdjp.djhwjatannjjwpdggp

inny : Gag.djpa.jgdgj.agi.dgjpkrd,p

Ooooo, ja też dostaję takie właśnie SMS-y !

Ale...

to od Przyjaciółki, jak na bani jest, hahahaha !

Ja jej wtedy odpisuję : " Co ? "

A ona : " ghsysjsussjakddusjnskausns ".

Dostałem jeszcze taki wierszyk :

"Gdy poznałem Cię

dziewczyno, Była zima,

dobrze wiesz,

Lecz serdeczneTwoje słowa

Napełniły wiosną mnie !"

Po tym wysłałem do tego kogoś hurtem 162 sms-y.

Może się uspokoi.

swego czasu tez mialem taki problem. Bardzo skuteczne okazalo sie zalogowanie na czacie jako "napalona17" lub podobne i info na glownym kanale o checi umowienia sie na spotkanie, przez pol godzinki posiedzialem przy czacie pisaszac jako nastolatka ktora szuka wrazen i rozdajac nekajacy mnie numer wszystkim zainteresowanym.

Operacje powtorzylem przez 3dni i pomoglo.

A podobna sytuacje mialem tez z jednym z naszych dostawcow, wysylal niechciane maile i sms-y, na poczatku grzecznie poprosilem o zaprzestanie, raz, drugi, trzeci.Nie pomoglo. O tyle o ile z mailem sobie poradzilem (dodajac ich do filtra) tak z telefonem nie bardzo sie dalo i o 2 w nocy przychodzil sms o tresci: nudzisz sie, zagraj i zdobywaj punkty na stronie http://www.... no i tego juz bylo za wiele. Nastepnego dnia wyslalem im na faks (ten na ktory otrzymuja zamowienia) "Pana Tadeusza" w wersji po angielsku, po czym zadzwonilem i zapytalem czy zycza sobie takze otrzymac slownik angielsko - polski.

Nie chcieli :) i laskawie mnie wykreslili z listy. Od ponad roku mam spokoj

• 2 months później...

heh, poprawiliście mi humor, zdecydowanie :D

od wczoraj i ja jestem ofiarą czyjegoś małosmacznego żartu. Szanowny anonim postanowił podręczyć mój telefon swoimi jednoznacznymi propozycjami... No właśnie - anonim... Jak zdobyć jego numer? Dzwonił dopiero kilkanaście razy od wczoraj, więc chyba za wcześnie na mieszanie w to policji? Nie lubię czuć tej bezradności, tego braku możliwości wykorzystania Waszych genialnych pomysłów na rewanż za pomocą AAA, itp ;)

Ostatnio też jeden z operatorów przegina z reklamą - dzwoni telefon, odbieram a tu wręcz zastraszająco radosna reklama... :/

komenda rejonowa policji ....starszy aspirant Nowak ...słucham

taki tekst ma mój kolega kiedy dzwonią do niego z ukrytych numerów ....podobno efekt jest natychmiastowy ... a on ma przednią zabawę :D

w nocy proponuje wyłączać telefony lub włączać milczenie...ja tak robię i noc przespana

• 12 years później...
  • 1 month później...
jak ktos nie daje Ci spokoju, to trzeba z tym isc na Policję. Przeciez teraz nie ma tak, ze ktos sobie kupi telefon na karte i jest anonimowy, jak to bylo jeszcze kilka lat temu. Teraz jak rejestrujesz nowy numer, to musisz zrobic to za okazaniem dowodu osobistego. I kazdy numer jest przypisany do danej osoby. Jesli zatem ktos Cie neka, to idz na Policje, przedstaw im dowody, a oni juz powinni wiedziec, co z tym dalej zrobic