Berolina 08.12.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Jesteśmy już na finiszu, parkiet położony (jeszcze nie wycyklinowany). Miał już wchodzić parkieciarz cyklinować i lakierować a tu od przedwczoraj przez całą długość pokoju podmoknięta ściana od dołu na jakieś 30-40 cm!! Szukaliśmy przyczyny i okazuje się, że mamy nieszczelną rurę z wodą do ogródka Mąż dzisiaj rozbiera 1-2 paski parkietu. Niestety posadzka pod 1 i 2 rzędem mokra... niby jest klej, ale wilgoci masa. Co teraz? co z parkietem, kiedy wyschnie posadzka? ile trzeba ściągnąć parkietu? mamy dodatkową paczkę, ale nie mam pojęcia czy to starczy na poprawki... Borg co Ty na to? ja jestem zdruzgotana, mieliśmy się przeprowadzić na święta, ale to w tym wszystkim to już nieistotny szczegół... (((((((((((((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 10.12.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Zostaw na razie jak jest - moze nie wybuli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 10.12.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Jeżeli liczyłaś na słowa pocieszenia, to Cię zmartwię: nic tu po mnie, wszystko w rękach opatrzności. Dla mnie najważniejsze pytanie brzmi: w jaki sposób woda z rury do ogródka znalazła się pod parkietem? P.S. Ważne jest: - jak wykonana jest izolacja przeciwwilgociowa wylewki; - czy ściana jest oddzielona (folia/styropian/pianka/szczelina) od wylewki; - jak biegnie ta felerna rurka: ścianą, wylewką czy w inny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 11.12.2007 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Jeżeli liczyłaś na słowa pocieszenia, to Cię zmartwię: nic tu po mnie, wszystko w rękach opatrzności. Dla mnie najważniejsze pytanie brzmi: w jaki sposób woda z rury do ogródka znalazła się pod parkietem? P.S. Ważne jest: - jak wykonana jest izolacja przeciwwilgociowa wylewki; - czy ściana jest oddzielona (folia/styropian/pianka/szczelina) od wylewki; - jak biegnie ta felerna rurka: ścianą, wylewką czy w inny sposób. No więc tak: rura z wodą do ogródka biegnie w rogu ściany. Jeśli chodzi o izolację... To kierownik budowy (kupowaliśmy od dewelopera) mówi, że jest chudziak, papa, folia, styropian, folia i wylewka. Tak mówi, ale czy to jest to już inna sprawa, po prostu nie wiem. A no i woda nie jest dokładnie pod parkietem, ale jeśli podciekło (bo tego nikt nie wie) to jest wilgoć pod wylewką. Sciana jest odddzielona od wylewki styropianem. Małz zerwał pasek parkietu, wykuł rurkę, okazało się, że po prostu woda lała się pięknym ciurkiem. Dziwne, że wyszło to dopiero po położeniu parkietu. Może parkieciaż po prostu uszczelnił posadzkę i wszystko wyszło na ścianę. Mamy niezłą perspektywę. Skuwanie tynku na wys. ok. 0.5 metra, oby tylko wszystko wyschło i oby parkiet to przeżył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 29.01.2008 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 No więc radośnie donoszę, że z parkietem nic się nie stało ))))) Parkieciarz uzupełnił jeden rząd wydłutowany przez męża i od wczoraj cyklinuje i dziś pierwsza warstwa malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 29.01.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 to suupre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 31.01.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 No więc radośnie donoszę, że z parkietem nic się nie stało ))))) Parkieciarz uzupełnił jeden rząd wydłutowany przez męża i od wczoraj cyklinuje i dziś pierwsza warstwa malowania A jaką wilgotność miała wylewka po wydłutowaniu? I jaką wilgotność ma parkiet? To jest ważne a nie to, że teraz wszystko fajnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 01.02.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 aż kusi spytac od jakiego Developera kupowałas, bo wypisz wymaluj mam takie same problemy. Parkiet złozony w salonie, parkieciarz ma przyjsc a tu wyciek spory w kotłowni. Było kucie, wymiana rury (niestety podczas kucia folia uległa uszkodzeniu w miejsch gdzie kuli), mimo to parkiet bedzie musiał byc połozony (no chyba ze z niego zrezygnuje, połoze panele a parkiet odsprzedam......czego nie chce!!!). Wilgotnosc caly czas ok 5% i nie ma szans na mniej bo dookoła budynku woda stoi ciągle.Nie wiem czy dobrze robie, obym tylko nie musiała mowic 'a trza bylo kupic panele,.....".Napisz (chocby na priva) co to za developer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 13.02.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Jeśli nie odeschła wylewka za jakiś czas i tak i tak co najmniej tam gdzie wylewka podciągneła wilgoć parkiet wyłódkuje.... pierwszy post był z 7mego grudnia jesli była taka katastrofa z tą wodą to wątpię czy wylewka zdążyła odeschnąć do 1,5% przez ten czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts