dampel 08.12.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Zapraszamy do komentowania, opinii i pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pandino_DG 19.12.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Witam Gratuluje wyboru projektu - bardzo ładny. Podobają się mi takie z czterospadowym dachem . Cena za wykonanie, jak dla mnie jest rewelacyja - aż nie chce się wierzyć. Czy wykonanie obejmuje też izolację fundamentów (przeciwwilgociową i termiczną), wykonanie pokrycia dachowego (z projektu wynika że to chyba dachówka) kominów wraz z obróbkami blacharskimi oraz orynnowania ? Nas sam dach kosztował 18 tys. - i nie wiem czy tak przepłaciliśmy czy też ceny w okolicy gdzie budujecie są o wiele niższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 21.12.2007 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Witam, Dzięki za zainteresowanie Tak cena faktycznie zawiera wszystkie wymienione roboty ... A, że ekipa budowała w 2007 roku taki sam budynek (za trochę mniejszą cenę) to są zadowoleni że drugi taki sam pójdzie trochę szybciej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 29.12.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Ja bym nie rezygnowała z dzwi balkonowych z kuchni (można je zwęzić). Są bardzo przydatne, szczególnie jak urządzasz grilla na tarasie. To moje zdanie Pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 29.12.2007 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 ale dzięki temu powiększyła nam sie użytkowa powierzchnia kuchni, a ścianki do jadalni nie ma wiec szybciutko można przejść na taras powiększonymi drzwiami lub przekazać jedzenie przez okno Dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PROAT1 17.02.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Cześć, my też budujemy librę. Aktualnie czekamy na okna. Stan z listopada: http://img90.imageshack.us/img90/7571/listopad006ed0.th.jpg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 20.02.2008 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 fajnie wyglada , juz bym chciała naszą w takim stanie widzieć , a dlugo sie na okna czeka? i jakie okna wybraliście ? Pozdrawiam Baska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PROAT1 22.02.2008 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Okna wzieliśmy z oknoplastu, profil orionplus. Mamy mieć do 8.04. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 29.02.2008 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Mnie też się podoba projekt Libra i kilka lat temu, kiedy przeglądałam projekty utkwił mi też w pamięci właśnie Libra i drugi podobny - Virgo. Bardzo ładne domy. Niepokojący jest fakt tej napływającej wody, którą mieliscie w fundamentach, a dokładniej w wykopach. Czy to aby nie napewno zbyt wysokie wody gruntowe? Oby to była tylko napływająca deszczówka. Lepiej sprawdzcie i w razie potrzeby zróbicie drenaże wokół domu, zanim nie będzie za późno. A tak poza tym, to zapisuję się do obserwatorów budowy domu. Wiesz już w jakim stylu go urządzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 29.02.2008 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Ja bym nie rezygnowała z dzwi balkonowych z kuchni (można je zwęzić). Są bardzo przydatne, szczególnie jak urządzasz grilla na tarasie. To moje zdanie Pozdrawiam Dorota Ja też bym nie rezygnowała z drzwi balkonowych kuchni - to bardzo przydatne rozwiązanie . Ja ubolewam, ze właśnie takich drzwi mieć nie będę i w razie grillowania, czy gości w ogrodzie będę po każdą zapomnianą rzecz biegać w brunych butach przez salon, badź dookoła domu. A tak przy okazji jeszcze chciałam zauważyć, ze bardzo ładną, dużą i kształtną działeczkę macie Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 29.02.2008 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Witam Niestety to wody gruntowe bo opadów w dzień wykopów było niewiele ... Drenaż już jest zaplanowany ... musi być i będzie. A widzę, że macie niezłe przejścia z ekipą budowlaną. Zapraszam do przeglądania i doradzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 16.03.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 No to ja też się przywitam.Zmagania z budową zaczniemy mam nadzieje niedługo w Budziwoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 17.03.2008 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 to rzut beretem od nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taleja 18.03.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Śledzę pilnie i uczę się bo budowa przed nami My będziemy budować Librę II. Wyjście na taras z kuchni zostawiamy ale podobnie do Was wywaliliśmy łazienkę z okolic kuchni. Pozdrawiam Taleja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 18.03.2008 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 to trzymamy kciuki powodzenia, kiedy zaczynacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taleja 19.03.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 powodzenia, kiedy zaczynacie? A to jest bardzo dobre pytanie -hehe... Mieliśmy zaczynać na wiosnę ale życie to zweryfikowało. Mieliśmy trochę pod górkę przy papierach ale mam nadzieję, ze to już koniec niespodzianek na tym polu. Czekamy teraz na wyłączenie z prod. rolnej i będziemy mogli składać o PnB. No i teraz już nie planuję - poczekam aż będę miała PnB Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA1 30.03.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 z CZEGO BUDUJECIE LIBRY!!!Z max-a. porotherm czy ytong?? Może ktoś doradzić???/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiekg 31.03.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 fajny dziennik budowy - teraz nareszcie wiem co sie robi pokolei tzn kiedy humus sie wybiera kiedy piasek sie zsypuje itd moze to dla wiekszosci oczywiste ale dla mnie bardzo interesujace no i libra jest calkiem fajnym domkiem mysle o domku z tej samej pracowni - kaliope. Powodzenia w dalszych pracach a swoja droga cena za robociane wydaje mi sie tak niska ze sprawdzalam 2 razy z ktorego roku pochodzi post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 31.03.2008 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 budujemy z pustak max, strop Fert cena byla uzgadniana w styczniu 2007, potem zostala podniesiona raz ze wzgledu na wzrost cen, a potem w grudniu jeszcze raz i wtedy zapobiegawczo spisalismy umowe. No i teraz juz cena sie nie zmieni... , na szczęście . Ekipa fajna, konkretna, majster caly czas ma tel czy wezmie nastepna budowe, ale mowi ze ten rok to on juz dawno ma zajety... co do kolejnosci wykonywanych prac ... to nie do konca powinno byc tak jak u nas ... calosc kopania powinnismy zaczac od sciagniecia humusu ... a potem dopiero kopac pod fundamenty ... u nas bylo nie pokolei bo w trakcie kopania deszcz kropil i gosc od koparki sie bal ze nie bedzie mogl jezdzic i sie bedzie zakopywal ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziak19 06.04.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Wiatm i pozdrawiam z Sędziszowa Młp.! Jestesmy na podobnym etapie.My tez budujemy z maxa i strop typu fert. Będę śliedzić Wasz dziennik uważnie Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts