Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Libra Basi i Damiana

Recommended Posts

• 2 weeks później...

Witam

Gratuluje wyboru projektu - bardzo ładny. Podobają się mi takie z czterospadowym dachem :-).

Cena za wykonanie, jak dla mnie jest rewelacyja - aż nie chce się wierzyć.

Czy wykonanie obejmuje też izolację fundamentów (przeciwwilgociową i termiczną), wykonanie pokrycia dachowego (z projektu wynika że to chyba dachówka) kominów wraz z obróbkami blacharskimi oraz orynnowania ?

Nas sam dach kosztował 18 tys. - i nie wiem czy tak przepłaciliśmy :( czy też ceny w okolicy gdzie budujecie są o wiele niższe :)

• 1 month później...
Mnie też się podoba projekt Libra i kilka lat temu, kiedy przeglądałam projekty utkwił mi też w pamięci właśnie Libra i drugi podobny - Virgo. Bardzo ładne domy. Niepokojący jest fakt tej napływającej wody, którą mieliscie w fundamentach, a dokładniej w wykopach. Czy to aby nie napewno zbyt wysokie wody gruntowe? Oby to była tylko napływająca deszczówka. Lepiej sprawdzcie i w razie potrzeby zróbicie drenaże wokół domu, zanim nie będzie za późno. A tak poza tym, to zapisuję się do obserwatorów budowy domu. Wiesz już w jakim stylu go urządzicie?

Ja bym nie rezygnowała z dzwi balkonowych z kuchni (można je zwęzić). Są bardzo przydatne, szczególnie jak urządzasz grilla na tarasie.

To moje zdanie :)

Pozdrawiam

Dorota

Ja też bym nie rezygnowała z drzwi balkonowych kuchni - to bardzo przydatne rozwiązanie :D . Ja ubolewam, ze właśnie takich drzwi mieć nie będę i w razie grillowania, czy gości w ogrodzie będę po każdą zapomnianą rzecz biegać w brunych butach przez salon, badź dookoła domu.

A tak przy okazji jeszcze chciałam zauważyć, ze bardzo ładną, dużą i kształtną działeczkę macie :D Super!

• 3 weeks później...
powodzenia, kiedy zaczynacie?

A to jest bardzo dobre pytanie -hehe... Mieliśmy zaczynać na wiosnę ale życie to zweryfikowało. Mieliśmy trochę pod górkę przy papierach ale mam nadzieję, ze to już koniec niespodzianek na tym polu. Czekamy teraz na wyłączenie z prod. rolnej i będziemy mogli składać o PnB. No i teraz już nie planuję - poczekam aż będę miała PnB ;)

Pozdrawiam

T.

• 2 weeks później...
fajny dziennik budowy - teraz nareszcie wiem co sie robi pokolei tzn kiedy humus sie wybiera kiedy piasek sie zsypuje itd moze to dla wiekszosci oczywiste ale dla mnie bardzo interesujace :) no i libra jest calkiem fajnym domkiem mysle o domku z tej samej pracowni - kaliope. Powodzenia w dalszych pracach a swoja droga cena za robociane wydaje mi sie tak niska ze sprawdzalam 2 razy z ktorego roku pochodzi post ;)

budujemy z pustak max, strop Fert :)

cena byla uzgadniana w styczniu 2007, potem zostala podniesiona raz ze wzgledu na wzrost cen, a potem w grudniu jeszcze raz i wtedy zapobiegawczo spisalismy umowe. No i teraz juz cena sie nie zmieni... :) , na szczęście :). Ekipa fajna, konkretna, majster caly czas ma tel czy wezmie nastepna budowe, ale mowi ze ten rok to on juz dawno ma zajety...

co do kolejnosci wykonywanych prac ... to nie do konca powinno byc tak jak u nas ... calosc kopania powinnismy zaczac od sciagniecia humusu ... a potem dopiero kopac pod fundamenty ... u nas bylo nie pokolei bo w trakcie kopania deszcz kropil i gosc od koparki sie bal ze nie bedzie mogl jezdzic i sie bedzie zakopywal ...