TomKa 29.01.2009 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Renka u mnie bedą podobne schody, ale wcale się tym nie przejmuję. Ostatnio w ogóle jakoś lajtowo podchodzę do tematu "budowa". Chyba zaczynam czuć wiosnę i powoli zbieram siły ... do machania szpadlem. Oj tęsknie już za tą robotą A podłogę wybrałabym jesionową. Zdecydowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 30.01.2009 00:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 efilo, jak miło, że do mnie zajrzałaś. Podobne, podobne, a tym że jesteś nieco, dosłownie troszeczkę w tyle, nie martw się. Jeszcze mnie przegonisz z moim tempem prac. Poza tym, Ty masz chyba wszystko wybrane, a ja .... im dalej tym bardziej zielona. Na szczęście meble zabieram wszystkie stare, to z wielu wyborów będę zwolniona Tynki planuję białe, taką złamaną biel, nie śnieżnobiałe . Parapety aluminiowe i wokół duuużo zieleni ... A co bedzie w rzeczywistości, czas pokaże. Pozdrawiam i zapraszam w przyszłości Ściany mam ze zwykłych pustaków "24", wewnętrzne "12" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 30.01.2009 00:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 eelii cieszę się, z Twoich odwiedzin, tym bardziej, że jak piszesz, byłaś tu wcześniej, a dopiero teraz się ujawniasz . Zapraszam w przyszłości . Posadzki mieliśmy wylane w połowie llistopada i właściwie do Świąt w domu mieliśmy temperaturę dodatnią. Okna były rozszczelnione, żeby wilgoć miała ujście i niczym nie dogrzewaliśmy. Dopiero w styczniu, w te największe mrozy temperatura wewnatrz spadła do zera, a raz nawet do -2 i musieliśmy odpalić kozę, bo w domu mam kwiaty, choinkę, warzywa ... Martwią mnie jednak te przemarznięte ściany ... Czy nic im nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eelii 30.01.2009 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 My posadzki mieliśmy wylane przed samymi świętami, przez to ściany zrobiły nam się trochę wilgotne, zresztą tynki nie były całkiem suche no i w górnej łazience złapał mróz na ścianach i dopiero tydzień temu puściło, paliliśmy w trociniaku ale za dużo to to nie dało. Tynki nam nie popękały no ale sa trochę wilgotne, w przyszłym tyg odpalamy nasze ogrzewanie, no i boimy się czy jak zaczną wysychać to nic się nie pojawi. w domu mam kwiaty, choinkę, warzywa ... czyli wystrój domku rozpoczęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 30.01.2009 00:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 a ja właśnie o Twoim Rododendronie czytam ... śmiej się, śmiej z moich roślinek i warzyw, hihi smaczne jak nie wiem co te własne jarzyny U nas też nic nie popękało. Był znajomy, budowlaniec i mówił, że nie powinno to przemarznięcie zaszkodzić, że to normalne, że beton tak zmarzł. Radził nie grzać w kozie, poczekać do wiosny i będzie dobrze, ale czy tak jest jak mówi? U Ciebie dom jest ocieplony z zewnatrz i też tak przemarzło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eelii 30.01.2009 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 jak nam ocieplali z zew to nie dociągneli styropianu do podbitki i nie zapiankowali właśnie od str łazienki, no i została sobie szczelinka dł ok 15 cm i szeroka 1 cm właśnie w łazience dzięki temu mieliśmy lód na ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 30.01.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 witaj Tomka,wkońcu wrzuciłaś swoj dziennik na pierwszą strone!!ciekawa jestem bardzo, jaki to stolarz od twych schodow, i czy moze szafki umwalkowe z drewna tez robi?? a możesz rzucic na piriv, na ile ci schody wycenil i ile bedziesz miec stopni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.01.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 wilgocią się nie martw. ostatnio mi fachmani powiedzieli że tak naprawdę dla tynków istotne są dwa pierwsze tygodnie po położeniu. potem jak już woda związe to nic nie powinno się stać moje tempo jest jeszcze gorsze więc chyba urządzimy wyścig ślimaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 30.01.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 [ Soniko, wcale nie zanudzasz tymi zasłonami. Wręcz przeciwnie, podziwiam Cię, że potrafisz sie w tym rozeznać i na podstawie takiego malutkiego kwadracika, umiesz się na coś zdecydować. Mnie się tylko wydaje, że umiem . Storczyki nadal jak zamurowane, ale powiedziałam im co o nich myślę. Wszystkie Ci kwitną TomKo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 30.01.2009 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 witaj Tomka, wkońcu wrzuciłaś swoj dziennik na pierwszą strone!! ciekawa jestem bardzo, jaki to stolarz od twych schodow, i czy moze szafki umwalkowe z drewna tez robi?? a możesz rzucic na piriv, na ile ci schody wycenil i ile bedziesz miec stopni?? Aniu, ale nie na długo . W niedzielę bladym świtem wyjeżdżam na 3 tygodnie i niestety, ale jak wrócę liczę się z tym, że znów dziennik może być na ostatniej , ale jak zacznę szaleć na budowie to będzie co opisywać i może wrócę na początek? Co do schodów, nic nie wiem. Pisałam już, że lajtowo podchodzę do budowy? Właśnie na tym to polega, a może to nieodpowiedzialność? Pewnie jedno i drugie. Po prostu umówiłam się z gościem, spodobał mi się i wiem, że ON zrobi te schody. Za ile? Ma rozrysować i wycenić ... ale wiem, że i tak bedzie robił i nie zedrze więcej niż inni. A może się mylę . Szafki na pewno też robi, bo pytałam, czy mógłby w przyszłości szafę zrobić i potwierdził . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 30.01.2009 23:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 wilgocią się nie martw. ostatnio mi fachmani powiedzieli że tak naprawdę dla tynków istotne są dwa pierwsze tygodnie po położeniu. potem jak już woda związe to nic nie powinno się stać moje tempo jest jeszcze gorsze więc chyba urządzimy wyścig ślimaków To mnie pocieszyłaś ! U nas to minęły chyba 2 miechy od tynkowania czyli jest szansa, że Młodego ściana nie przysypie. wyścigi ślimaków, hmm ... efilo, Ty nie obrażaj ślimaków, bo nawet one chyba szybsze ode mnie ale, aby do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 30.01.2009 23:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 [ Soniko, wcale nie zanudzasz tymi zasłonami. Wręcz przeciwnie, podziwiam Cię, że potrafisz sie w tym rozeznać i na podstawie takiego malutkiego kwadracika, umiesz się na coś zdecydować. Mnie się tylko wydaje, że umiem . Storczyki nadal jak zamurowane, ale powiedziałam im co o nich myślę. Wszystkie Ci kwitną TomKo? Skromna jesteś . Umiesz, umiesz i pięknie Ci to wszystko wychodzi. Mam nadzieję, że nie powiedziałaś im całej prawdy ? Oj, bo źle może być ... Wiesz, hihi gadaj jak facet do kobiety . chwal, że piękne i te sprawy . Na pocieszenie napiszę, że nie wszystkie u mnie kwitną, tylko Phalaenopsisy, oprócz jednego tego z dzieciaczkiem . Miltonia siedzi ja zaklęta od maja, ani liścia, ani kwiatka nic ... i głucha na moje prośby. Paphiopedila i ludisja też nie kwitną, ale liści przybywa . Za to dendrobium, które kupiłam tak zdechłe, że ... kwalifikowało się tylko do kosza, ma piękne duże pąki. Pewnie po niedzieli bedę wiedziała na jaki w ogóle kolor kwitnie I to tyle, więcej nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 31.01.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Tomkou mnie w komentarzach jakieś dwie strony wstecz koleżanka wkleiła propozycje umywalek owalnych nablatowych bo ja też szukałam. mi jedna przypadła do gustu i taką kupujemy. może Ty też znajdziesz coś dla siebie? a jak nie to... http://www.umywalki.pl bardzo duzy wybór http://www.umywalki.pl/pictures/products/123/fuori3.jpg http://www.umywalki.pl/pictures/products/183/fuori2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 12.02.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 WITAJ< a z tym stolarzem to ciekawa jestem jego adresu?? bo ja od wieków szukam szafki pod umywalke, ta co miała być się okazało że nie robią jej pod Cremonę, tylko pod Libre, a tak sobie pomyślałam że może drewnianą prostą szafke zrobic? a jak piszesz ze Twoj stolarz robi i szafy, no i jest na miejscu, Dziękuje za gościne, bylo NAM BARDZO MIŁO!!!! ,... liczba mnoga bo z M.. byłam, wieczorem siedział w domciu spokojnie jak rzadko kiedy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 13.02.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 TomKa, gdzie to pojechałaś?? Na 3 tygodnie.. Niezły odpoczynek zgapiłam od Ciebie listę z życzeniami... Mogę sobie zakodować w swoim wątku? Bardzo pożyteczna jest, juz nie raz z niej skorzystałam. Gdzie Ty to wynajdujesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulinka 14.02.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Dawno nie zaglądałam do swojego dziennika i dopiero teraz mogę odpisać, że Struktura na kominku to goldband zacierany szczotką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 17.02.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 TomKo, martwię się, że tak długo Cię nie ma, no chyba że siejesz i nie masz czasu, to wtedy Cię usprawiedliwiam . P.S. storczyki nadal nic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.02.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 No i cisza . Jutro zrobię zdjęcie storczyka - (szt. jeden ) co mi zakwitł, może Cię zwabię . A może Ty się urlopujesz TomKo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 01.03.2009 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Soniś, JESTEM !!! Tylko gdzie ta fotka storczyka Witam wszystkich po dłuższej nieobecności. Dziękuję za wpisy. Wieczorkiem wszystkim odpiszę, teraz tylko na sekundkę zajrzałam,żeby sprawdzić czy mnie w ogóle nie wyrzucili z FM Ludziska co z moimi zdjęciami, awatarkiem? Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 01.03.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 TomKa ...wnioskuję, że zdjęcia miałaś na fotosiku? Na 150% przekroczyłaś limit transferu (jak 3/4 użytkowników ) i zablokowali Ci zdjęcia . Ja profilaktycznie już wcześniej zgrałam sobie je do kompa i przerzuciłam wszystkie na ImageShack. Niestety wiąże się to z pojedynczym linkowaniem w dzienniku ...co przy kilkuset zdjęciach oznacza potężną robotę do wykonania. Jeśli się zdecydujesz to w moich komentarzach jest szczegółowa instrukcja od chopaka (TMK) który łopatologicznie oraz obrazkami wyjaśnił co i jak . Chyba , że zapłacisz im za korzystanie ( u mnie przy 18gb oznaczało 30zł miesięcznie). Przeczytaj maila które wysłali Ci na skrzynkę, poczytaj na ich stronce... tak sobie myślę, że to chyba o to u Ciebie chodzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts