TomKa 08.12.2007 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Witam serdecznie! I zapraszam do komentowania naszych wyczynów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 09.12.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 no to jestem pisz, pisz, pokazuj, pokazuj, a my bedziemy zaglądać,obgadywać,pocieszać i w ogóle wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 09.12.2007 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Witaj Gosiu w moich skromnych progach! Liczę w przyszłości na Twoje rady , te krytyczne też . Twój domek jest przepiękny, ale ty już o tym wiesz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 11.12.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 hej ! a co to? dach dwuspadowy? no nie mów że Ci sie podoba mówisz, ze mężuś kopał pod fundamenty? musze Ci powiedzieć, ze jesli gdzies widzialam tak ladne, rowniótkie wykopaliska to okazało się ze inwestorzy maczali w tym swoje łapki to sie nazywa ukochanie domku od podstaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 12.12.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 nieeee te wykopy były chyba robione od linijki piękne jesli chodzi o okna nie zauwazylam u siebie takiego zjawiska zeby mi wialo przy oknach, ani tez w poblizu okien nie odczuwam jakiejs roznicy temp. Nie mieszkam jeszcze wiec moze jestem nieobiektywna ale taki model: okno i drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 12.12.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 nie rób tak jak w bloku! dobre okna i nie ma problemu, zobacz ile takich drzwi ma editta i chyba nie narzeka:) a co do łazienki: olej pana z wodociągów:) natomiast koniecznie przesun drzwi do sypialni w prawo o jakies 60cm, bedziesz mogła wstawic za drzwiami jakas szafe, a tak to kicha... przesunełabym tez okno w sypialni jakies 15cm w prawo, byc moze w kuchni tez tylko w lewo co by bylo symetrycznie a okienko w gospodarczym zrobilabym tej samej wysokosci co w kuchni... no i drzwi w kuchni tez bym przesuneła... a teraz napisz czy masz juz dosc i czy moge jeszcze pisac w twoich komentarzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 12.12.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 a teraz napisz czy masz juz dosc i czy moge jeszcze pisac w twoich komentarzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 12.12.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Witam Tez jestem i podziwiam. Twój dziennik pozwoli przekonać moją zone do Azalii Na razie wnikliwie studiuje Twoje zmainy u architekta. Fundamenty rzeczywiście ładnie równe. A co do kupek kamieni, musze zapamietać jak bedę wylewał moje fundamenty.Bedzie niezła zabawa z synem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 16.12.2007 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Nie było mnie tu kilka dni, a tu tyle komentarzy, dziękuję. Spóbuję szybciutko odpisać, może uda mi się jeszcze coś dopisać w dzienniku, bo nie wiem kiedy znów się pojawię. Przepraszam, ale mam poważne problemy rodzinne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 16.12.2007 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 malmuc, dach mi pasi, może troszkę za płaski a doły też mi się bardzo podobają, równiutkie hihhi i nie od linijki Dziewczyny, sprawa okien rozwiązana, na dzień dzisiejszy pozostajemy przy naszych trzyszybowych irma napisała a teraz napisz czy masz juz dosc i czy moge jeszcze pisac w twoich komentarzach Irma, ależ proszę, pisz! Nie obiecuję, że zastosuję sie do wszystkich rad , ale chętnie wysłucham, przemyślę Co do okna w sypialni, to właśnie jest w tym miejscu, ze względu na symetrię. Najpierw była wyrysowana kuchnia, tam ładnie okno pośrodku i potem symetrycznie względem drzwi wyjściowych, w sypialni... A tak w ogóle, to jest to strona północna i zastanawiam się nad umieszczeniem drugiego mniejszego okna od zachodu . Co Wy na to? Irma, normalnie jestem w szoku, chyba kiedyś na priva o tym pisałam, Ty czytasz w moich myślach... te same przemyślenia... Okno w kotłowni wyższe już zaplanowałam, zamieniam je z tym w gospodarczym na tyłach budynku. Kuchnię też przeprojektowałam,ale o tym napiszę w dzienniku. Na koniec dodam, że tych szprosów i tych śmiesznych drzwi zewnętrznych nie będzie, łazienka też zupełnie inaczej ustawiona. To co przedstawia projekt wynikło z pośpiechu i możliwości programu komputerowego... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 16.12.2007 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 TomKa, a czy kaloryfer w kuchni chcesz mieć koniecznie?z tym zawsze jest problem, by go sensownie umieścić.Ja u siebie zrobiłam tylko ogrzewanie podłogowe, z kaloryfera zrezygnowałam.Mam nadzieję, że to nie błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 16.12.2007 23:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Witaj Toluś! Nie mogę wprost uwierzyć , Ty u mnie? Normalnie radocha na całego ! A propos grzejnika... właśnie o to mi chodziło, gdy pisałam w dzienniku, że to kwestia kasy. Podłogówkę odradził mi kolega-hydraulik, bo chciałam tylko w kuchni, wiatrołapie i łazienkach, a ceny fajnych kaloryferów, będących swoistą ozdobą, powalają na kolana. Pozostał mi tradycyjny grzejnik... A, że mam dwoje drzwi w kuchni i zachciankę, żeby zlew nie był pod oknem i żeby stół się zmieścił, i żeby praktycznie i ładnie było, to zaprojektowanie kuchni stało się problemem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 16.12.2007 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 TomKa, ja nie z lenistwa, tym bardziej ignorancji rzadko do dzienników zaglądam, ale z braku czasu, zobacz o której godzinie do Ciebie piszę, ech Problemy są od tego, by je rozwiązywać, coś wymyślimy, na pewno. Pozdrawiam serdecznie i zmykam, trzeba trochę pospać, przed zabieganym tygodniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 18.12.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Cześć. Wydaje mi sie, że dla praworęcznych dobrze jest jak zlew jest na prawo od kuchenki - wersja 3. A odległość między zlewem a kuchenką chociaz z 80cm licząc w linii prostej, bez zakrętu. Kiedyś tez miałam dylemat kuchenny. Długo planowałam, ale ergonomicznie udało mi się ustawić wszystko tak, że nic bym nie zmieniała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 18.12.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Hej? wg mnie lodówka w rogu obok drzwi do pom.gosp., potem zlew, ale jak najbardziej oddalony od lodowki, tak zebys miala tam fajny placyk na obrabianie jedzonka, spokojnie 100 cm masz miejsca (jesli dasz zlew 60), na scianie z drzwiami wejsciowymi płyta i okap. Chcesz calkowicie oddzielic kuchnie od salonu? bo ja mam propozycje zeby nie robic drzwi do kuchni (zostaw takie przejscie bez nadproza) a postawic sciane szeroką na 1,9 m (mysle o scianie ktora dzieli salon z kuchnią ma teraz 3m) Zabierz 1,10 od strony pom. gosp. W ten sposob masz lepszą komunikację z salonem. Tomka, ja nic z tego nie rozumie , a Ty? rozszyfrowalas mnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 21.12.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Wesołych Swiąt!http://imagecache2.allposters.com/images/pic/GLX/TCB2206~Christmas-Tree-Posters.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 21.12.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Wesołych Świąt! http://kartki.net.pl/kartki/4/128.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 21.12.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 http://images26.fotosik.pl/129/d90b5d96d1373a60.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 22.12.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 http://www.krakow.sercanie.pl/galerie/wigilia/dscn8235.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 22.12.2007 23:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Serdecznie dziękuję za życzenia ... zwłaszcza teraz w tak trudnym dla nas okresie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts