mayland 04.04.2008 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Dżem dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 06.04.2008 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Mayland, dobry wieczór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 06.04.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 TomKa... dwa dni spóźnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 06.04.2008 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 przyłapałaś mnie! Mama nas odwiedziła i nie mogłam usiąść do kompa ... poza tym szalałam wczoraj z łopatą na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 06.04.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 mama się zasiedziała... a co wykopałaś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 06.04.2008 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 eee, nie dostalam powiadomienia...Nie, mama się nie zasiedziała. Brat wręcz na siłę wyrwał Ją z domu i do mnie przywiózł w piątek .... A na działce, to się działo! Aż kurzyło się jak sprzątałam z chłopcami! A potem skopałam kawałeczek ziemi ... Efekty mojej pracy można już podziwiać w dzienniku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.04.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 pierwsze kwiatki cieszy oko, no nie? mnie też zaczyna cieszyć, jak próbuję coś wykombinować na tej mojej rabatce. Tylko póki co to pogoda nie jest mi niestety na rękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 07.04.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Patrzę na Twą budowe i serce rośnie, tak jak mury Patrzę na Twą "walkę" z ogrodem - i jest mi ... znajomo Początki sa trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 07.04.2008 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Trudne , to mało powiedziane ... Kiedyś ANNNJA, z którą na gg pisałam latem, na bieżąco o moich zmaganiach z ogrodem, napisała, że nie widać tej mojej pracy i to prawda , ale mnie tak cieszy ta praca I mimo, że "pan z koniem" przestraszył się mojej ziemi i zrezygnował... Mimo, że kolejny pan, tym razem z traktorem po przejechaniu jednej szerokości działki chciał uciekać , a już zupełnie zwiał po przeoraniu 1/4 działki i nie pojawił się zabronować ... Mimo tych trudności nie zrażam się i ... kopię szpadlem ... Maćku, prawda, że to może się udać, że może jeszcze być pięknie ... Na działce, po drugiej stronie drogi urzęduje kret. Jest szansa, że do mnie nie przyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.04.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 chyba nie...ale na to też są sposoby. a co Ty masz z tą ziemią?czemu wszyscy rezygnują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 07.04.2008 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Na tej działce było siedlisko ... Akurat tu gdzie będzie ogród ... było podwórze ... wejście do obory ... Potem leżało to przez 30 lat odłogiem ... Więc jest to nieziemsko ubite, a wierzchnia warstwa dodatkowo przerośnięta perzem. Kiedyś trochę grzebałam w ziemi, ale nie zdażyło mi się nigdy widzieć zdrewniałych korzeni perzu . Poza tym znajdujemy różne skarby: szkło, podkowy, kości (hihi chyba końskie), łańcuchy itp Facet nie dał rady orać, normalnie traktor nie dał rady tego ciągnąć Udało się zaorać część, potem miał przyjechać zabronować, ale nie pojawił się... Jesienią nawieźliśmy torfu i we troje, z mężem i teściem przekopaliśmy kawałeczek z tego zaoranego i zasieliśmy zboże ozime ... reszta nie ruszona ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.04.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 kawał roboty.. ciężka sprawa, ale jak potem cieszą oko efekty dużo jesczcze zostało do przekopania tej ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 07.04.2008 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Nie wiem, czy ktoś jeszcze zagląda do Dziennika, dlatego tu jeszcze spytam: kiedy stawia się więźbę? po zakończeniu całej murarki? po stropie? przed wejściem cieśli? Kto ją stawia? Inwestrzy? Murarze? Cieśle? ale wstyd .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 07.04.2008 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 kawał roboty.. ciężka sprawa, ale jak potem cieszą oko efekty dużo jesczcze zostało do przekopania tej ziemi? można powiedzieć, że jeszcze nie zaczęłam/ęliśmy ... To co widać na zdjęciu w dzienniku, to kawałeczek za domem, a ogród mamy po prawej od domu. hihhi, a może fotkę tego bałaganu zapodam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.04.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 no, byłoby poglądowo bardziej TomKa a o jaką wiechę Ci chodzi? O to?: "Wiechę, czyli symboliczny wianek z kwiatów wiesza się, gdy budowany obiekt osiągnie najwyższy punkt konstrukcyjny." bo ja nie bardzo kumam kwesti.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 07.04.2008 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Dokładnie o te kwiatki, trawki, gałęzie, badyle ! Nie wiem co to ma symbolizować itp, itd hihhi, ale czytając dzienniki widzialam, że coś takiego ludziska mają... Tylko kiedy i kto to wiesza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 08.04.2008 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witaj dawno mnie tu nie było ale taka zabiegana jestem, ze na nic nie znajduje czasu Twój domek rośnie w oczach , wiesz nie wiem jak Ty zniesiesz te przerwe budowlaną, bo ile pamietam planowaliscie na jakims etapie zakonczyc w tym roku Jesli chodzi o wieche to z reguły wieszaja ja sami budowlancy, niektórzy juz od pierwszych cegieł, potem ja tylko przenoszą coraz wyzej. Szare drzwi ma Gerda, nie widzialam ich na żywo wiec nic o nich nie wiem, ja oczywiscie musialam miec niestandardowe otwor i drzwi musilam zamowic, ale na szaro pomalowałam a oto gerda http://www.gerda.pl/photo_resizer.php?tw=150&th=200&dir=/home/gerda/ftp/files/drzwi/&src=d_1165410815.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 08.04.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 a jakie ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 08.04.2008 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 nie tylko ładne, ale bardzo ładne malmuc, zapraszam częściej , zwłaszcza z takimi pomysłami Co do przerwy ... nie będę na razie spekulować, ale mąż mi się baaardzo rozkręcił .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 08.04.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 co do jakiej przerwy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts