mayland 08.04.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Tomka u mnie kwiatków nie bylo. Nie postawili nam Ale są budowy, ze stawiają wszyscy i to po każdym etapie budowy. Nawet po chudziaku potrafią murarze postawić więchę żeby załapać sie na darmową wódkę Myślę, że lepiej o tym zwyczaju zapomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 08.04.2008 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 planowaliśmy postawić ściany, przykryć dachem, jak przeschnie to wszystko, czyli bliżej jesieni, wstawić okna i tak pozostawić do przyszłego roku ... Ogródeczek oczywiście byłby uprawiany cały czas a pieniążki z każdej pensji czy dodatkowo zdobyte byłbyby odkładane w skarpetę , hihi i wiosną ruszylibyśmy dalej, żeby na zimę 2009 r. zamieszkać na swoim!! Dugi wariant zakłada ... małżeństwo 30-letnie z bankiem, ale bonusem byłaby przeprowadzka na Gwiazdkę 2008 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 08.04.2008 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witaj mayland! Wyobraź sobie, że dosłownie przed chwilką byłam u Ciebie, podziwiałam Twoją mega szafkę na/ z butami , ... ale by mi się taka przydała!! Zwłaszcza teraz o tym marzę, bo jestem już po umyciu, wypucowaniu, zakonserwowaniu i przeniesieniu zimowych butów mojej czteroosobowej rodziny cztery piętra niżej, do blokowej piwnicy. Dodam, że niektórzy z tej rodziny mają więcej niż jedną parę butów i że nie jeden, i nie dwa razy musiałam zejść do piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 08.04.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 O tak, wiem co to znaczy stąd u mnie ta szafa Narazie tylko półki i to nie wszystkie ale będą one obudowane z boku i bedą drzwi przesuwane. Narazie zrobiliśmy tyle na szybkiego by móc przewieść buty Półki jak widać są regulowane i będą rzestawiane sezonowo, na długie i niskie obuwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 08.04.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 myślę, że to małżeństwo z bankiem... w Polsce jest zabroniona monogamia rok później, ale ile z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 09.04.2008 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 mayland mi się bardzo podoba i pomysł, i półeczki, nawet bez "obudowy' Aniu, mi się bardzo nie śpieszy, bo mamy w sumie gdzie mieszkać ... z drugiej strony chciałabym baaardzo juz mieszkać w tym domku .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 09.04.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 ciągnie zawsze do czegoś innego zrobionego od podstaw i po swojemu.. ale jak Ci się nie śpieszy, to dobrze radzę.. czas leci szybko, ani się nie obejrzysz jak się będziecie przeprowadzać. Mnie sie też dłużyło. Ale naprawdę, jak teraz jest ciężko, jak zamiast dać kolejnego tysiaka na ratę możnaby było za to coś kupić do domu A gdybyśmy sie nie zadłużyli to ze spokojnym sumieniem moglibyśmy się przeprowadzić dopiero na zimę w tym roku. Jednak nam było ciasno niestety, gnietliśmy się w dwóch pokojach z dzieckiem, bez kuchni (u rodziców na dole) i bez swojego kibelka (z dziadkami ). A to tylko jeden kredyt, a płacimy miesięcznie dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 09.04.2008 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Właśnie ... Dokładnie te same marzenia, dylematy i problemy mieszkaniowe... U nas o tyle jest lepiej, że mieszkamy sami. Ciasno to fakt, bo cztery osoby na 50-ciu metrach, ale jakoś sobie radzimy... hihi u nas to chyba, to moje zamiłowanie do ziemi zaważyło na tym, że w ogóle się budujemy i że tak mi się śpieszy i może marzenia dzieci: że chciałby mieć swoje pokoje ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 10.04.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Witaj TomKo , Ania dobrze prawi. Rok zleci szybko, w międzyczasie będziesz dłubać w ogródku, łapać natchnienie na wykończenie, a skarpeta będzie rosnąć . My budowaliśmy chyba z pięć lat - już straciłam rachubę. Mnie się bardzo spieszyło i denerwowałam się, że to tak długo trwa, a małż ostudzał moje emocje i teraz nie żałuję chociaż pięć lat to zdecydowanie przesada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.04.2008 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Witaj Soncia! Jak dobrze, że już wróciłaś i że z mamą dobrze! Może macie rację, ale to tak wciąga i chciałoby się już ! Poza tym jak czytam te wszystkie dzienniki, to wydawało mi się, że tu wszyscy szybko, ładnie, jakoś tak sprawnie budują i ... też tak chciałam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.04.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 jak oni wybudują to Ty będziesz budować a następni będą myśleć tak jak Ty a Ci co są już po będą podziwiać i myśleć, że jeszcze tyle mogli zmienić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziak19 12.04.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Witaj Tomka! Jesteśmy na podobnym etapie budowy, Ty wyprzedzasz nas o dach Stoimy przed podobnymi decyzjami, ja jeszcze nie wiem co zrobić z kredytem, który jest pewnie i tak nieunikniony Pozdrawiam i życzę powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 12.04.2008 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Witaj magdziak19! Jest mi niezmiernie miło, że zajrzałaś do nas! Zapraszam do kolejnych odwiedzin i do udzielania, jakże dla mnie cennych porad . Ja jeszcze nie mam dachu , we wtorek zaczynają robić, więc chyba jesteśmy na tym samym etapie ! Biegnę do Twojego dziennika, to dowiem się dokładnie ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 12.04.2008 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 jak oni wybudują to Ty będziesz budować a następni będą myśleć tak jak Ty a Ci co są już po będą podziwiać i myśleć, że jeszcze tyle mogli zmienić... Aniu i tego będę się trzymać! ale .... Ty chyba niczego byś nie zmieniała, przecież masz tak ładnie ... Ogródka nie bierz pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 12.04.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Witaj TomKa Podziwiam twoje zmagania z posiedliskowym ugorem - powolutku, ale na pewno się uda założyć piękny ogród. Bardzo mi się podoba Wasz projekt, gdybym budowała większy dom, Azalia byłaby moim faworytem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 12.04.2008 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Cóż za miły gość mnie odwiedził ! Witaj amonite! Cieszę się, że Komuś jeszcze podoba się mój domek. Hhiihi zwłaszcza po tylu negatywach w realu, że bez poddasza... Amonite, jak Ci się wydaje, wyrośnie coś na tym "polu"? Chęci, pomysłów i siły mam dużo, ale czy to wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 12.04.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Jak są chęci to na pewno wyrośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 12.04.2008 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Jak są chęci to na pewno wyrośnie. Hura! Hura! Hura! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 12.04.2008 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Wyczytałam przed chwilą o V Spotkaniu Forumowiczów Muratora. Wybieracie się? Ja bym chciała, ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 12.04.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Ja też bym chciała ale..., ale mam nadzieję, że uda mi się pojechać.W każdym razie zapisałam się.Jak będzie czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts