Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tomki budowania

Recommended Posts

Mi się te drzwi podobają i to bardzo!!! Byłoby widniutko w wiatrołapie. Bardziej mi się podobają niz te które mam :oops: :lol: :lol:

Kop dalej a będą efekty :lol: Działka to kilka lat dobrej roboty zeby dobrze wyglądała :lol: Ja chyba nie posadzę w tym roku warzyw bo bediemy dogradzać ten kawałek wdziałki. Ale teściowa obok posadzi :wink: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no, to ja podziwiam Twoją chęć do założenia ogródka na tym ciężkim kawałku ziemi...

ja to już bym chyba zrezygnowała po takich odkopach i przekopach i posadziła trawkę...

A narzekałam u siebie :lol: :lol: :lol:

Ogródek masz już prawie na ukończeniu, najgorsze za Tobą, teraz powoli będzie widać efekty, będzie już cieszyć oko :wink:

Drzwi niczgo sobie, jak jeszcze będą w tym odcieniu, jak okna nie będzie źle.

ładnie się połączy wszystko w całość :wink:

Amonite, jak Ci się wydaje, wyrośnie coś na tym "polu"? Chęci, pomysłów i siły mam dużo, ale czy to wystarczy? :roll: :wink: :lol: :lol:

No widzę, że masz wszystko, co potrzebne :lol: Byleby cała rodzinka złapała bakcyla ogrodowego - wtedy nic wam nie będzie straszne :wink: U mnie też po kawałku się to odbywa, jeszcze mam trochę niezagospodarowanego zaperzonego ugorku :oops:

TomKa,

teraz to jeszcze zaraz po budowaniu będziesz fachowcem w ogrodnictwie i hodowli - zapewne gołębi :wink:

Pogoda nas nie rozpieszcza ale podobnao już niedługo :roll: ruszysz do zaplanowanych prac.

Czy te drzwi są tak mocno przeszklone? Jeśli tak to mam mieszane uczucia :o

Ale do domku by pasowały (moim zdaniem) :D

Cieszę się, że drzwi przeszły pozytywnie Waszą ocenę :wink: .

Chyba nie będę dalej szukać, bo cenowo mi pasują i co najważniejesze będą wykonane razem z oknami przez tego samego wykonawcę, więc kolorystycznie będą do siebie idealnie pasowały. Pozostanie tylko bramę garażową dobrać, bo ten wykonawca bram nie produkuje ...

Sonika, może my też się zdecydujemy? Może się spotkamy?

Amtla, skąd wiedziałaś, że to gołębie jaja? Jeżeli chodzi o drzwi, to możemy wstawić szyby weneckie i nic nie będzie widać, Jest też opcja, że można te drzwi zrobić z poziomymi listwami, niestety listwy mogą być tylko takie wąskie.

DarioAS, a ja się boję trawnika :roll: . Wydaje mi się, że z ogródkiem łatwiej :roll: ? Zawsze coś tam poskubiesz po troszkę i do przodu, a z kosiarką to trzeba co raz biegać i raczej całość trzeba za każdym razem wykosić, żeby to ładnie wyglądało .... Zresztą trawy też będę miała sporo wokół domu ...

amonite, niestety, to wciągnięcie rodziny w prace ogrodnicze :roll: chyba raczej niemożliwe? Dzieciaki za małe, a mąż wymusił na mnie obietnicę zanim kupiliśmy działkę, że On dookoła domu niczego nie dotknie :x :wink: :lol: :lol: . I rzeczywiście, w budowę domu trochę się włączył, ale moje zmagania i plany na zagospodarowanie działki w ogóle nie obchodzą...

mayland :wink: :D , nie ma innej opcji! Kupione, wyściskane, poprzytulane, posadzone, podlane, sfotografowane, opisane, one muszą się odwdzięczyć i przyjąć :wink: :lol: :lol: . Boję się tylko, że przy takim szalonym tempie zakupów, ziemi do obsadzania zabraknie mi na działce :lol: :lol: :lol:

Właśnie podszkoliłam się w temacie moich drzewek, a teraz przerabiam temat " rośliny na żywopłot" :wink:

Sonika, może my też się zdecydujemy? Może się spotkamy?

Oczywiście, że się decyduj TomKo. Byłoby bardzo fajnie gdybyśmy mogły się spotkać :D . Oby tylko nic nie pokrzyżowało mi planów.

Widzę, że też miałaś zajęcia ogródkowe. Ja u siebie posadziłabym dosłownie WSZYSTKO :wink: . Całe szczęście, że ogród mam mały :lol: .

HEJ...

na zjazd Muratora sie zapisałam i mam w planie przyjazd!!! (PKP- najłatwiej)- może sie zgadamy i razem popodróżujemy??

Drzwi TWOJE będą bardzo pasowały do domu, podobają mi się ze względu na dużą ilość przeszklenia- super doświetlą hol.....-ALE UWAGA: troche faktycznie wielgaśne ilości szkła, może być chłodno od nich, a jak z atestami na drzwi (bezpieczeństwo, gwarancja, -ubezpieczenie???)

a możeby by tak wykonawca zgodził się na np. 2podłożne szybki???

uważam że takie drzwi do parterówki pasują, nie widziałabym ich natomiast w domu wielkim, rozbudowanym z balkonami u góry...-aha- zwróć uwagę jakie to są szyby,np. dymne, z przyciemnionym szkłem, lustrzane, czy jakie ewentualnie????

Też byłam na targach, z uwagi na hamowane zapędy ze strony mojego męża że NIE kupujemy "duperelek i pierdułek" dopóki nie bedzie domu, ograniczyłam swoje zakupy do miodu i 1wazonu z gliny ....

!!

TomKa ale zaszalałaś :lol: :lol: :lol:

widać, że wciągnął Cię ten ogródek nie od parady :wink:

w sumie im więcej robię u siebie, tym bardziej mi się chce jeszcze coś zrobić..

czyli też mnie tak wciąga powoli :lol: :lol: :lol:

tylko ze względu na ciążę robię se po troszkę, a już bym chciała wszystko mieć zrobione :roll: :roll:

dziewczyny, u mnie tez takie wscipstwo... chociaz ostatnio nawet zdarza się, ze nikogo nie ma na drodze a i tak wszystko widzą. Ja nawet nie muszę przyjeżdzać sprawdzac murarzy, sasiedzi sami mi mówią ktorego dnia kto był i w jakich godzinach i co robił :lol:

ale ogólnie to mi nie pasuje, moja sąsiadka często musi gmerać w ogródku kiedy akurat my podjezdzamy, kilka razy nakrylismy ją jak podsłuchiwała zza sciany... mamy kawalek wspólnej siatki ktorą w ubiegłym roku obsadziłam dynią ozdobną ( z odzysku z jej ubieglorocznych nasion) żeby troche zarosło i co? kiedy dynia się rozrosla i zaczęła kwitnąć wlazla bezpardonowo na nasze podwórko i ją wyrwała... jak poźniej powiedziala myslała ze to się jej na naszym rozsiało :evil:

w tym roku chcemy wkopać nasze słupki i pociągnąć kawałek siatki a na niej zamocowac jakies tymczasowe lamele, póki nam tuje nie urosną...

TomKa, widze ze też storczykowa jesteś :D

co masz ciekawego i w jakich ilościach?

ja tez trochę trzymam, ale w bloku ciężko je hodować, nie moge się doczekać "dobrych" okien w nowym domku a najchętniej miniaturowej szklarenki... :roll: 8) :D

pozdrawiam!

ale ogólnie to mi nie pasuje, moja sąsiadka często musi gmerać w ogródku kiedy akurat my podjezdzamy, kilka razy nakrylismy ją jak podsłuchiwała zza sciany... mamy kawalek wspólnej siatki ktorą w ubiegłym roku obsadziłam dynią ozdobną ( z odzysku z jej ubieglorocznych nasion) żeby troche zarosło i co? kiedy dynia się rozrosla i zaczęła kwitnąć wlazla bezpardonowo na nasze podwórko i ją wyrwała... jak poźniej powiedziala myslała ze to się jej na naszym rozsiało :evil:

:o :o :o :o

Ty masz gorszych sąsiadów niż ja :lol: :lol: :lol:

trochę bezczelnie tak komuś coś powyrywać z ogródka :roll:

jakby nie mogła najpierw uprzedzić czy zapytać czy co...

i tak spokojnie na to zareagowałaś??

mocca dobrze pamiętasz, tu też było o sąsiadach :lol: :evil: :lol: . Swoją drogą, po wczorajszym pobycie na działce znów mnie irytują :roll: :lol: ...

hihihi, ale mam też jakiegoś lubiącego porządek "Przyjaciela domu" ... i tu nie wiem śmiać się czy płakać ... znów sprzątnął 3 wory ze śmieciami :o :evil: :lol: :lol:

mocca, ale Wy szybko budujecie domek! Nic nie pisałam ostatnio, ale zaglądam, podziwiam ...

Jeżeli chodzi o storczyki, to chyba nie mam czym się chwalić ... mam tylko 4... hihi ale wiem jakie jeszcze chcę... i może kiedyś sobie zafunduję?