Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tomki budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A teraz po kolei:

Dziękuję, dziękuję, dziękuję raz jeszcze ... :)

cześć,

Ale wielka ta Azalia...A jak w końcu wchodzi się na poddasze?

Będziesz mieć prawdziwą rezydencję!

Eee, nie taka wielka, może to podobieństwo do stodoły, każe tak myśleć :roll: :wink: ? Tylko 108 m2 powierzchni użytkowej ... :D :lol:

A schody będą tu zaraz po prawej w wiatrołapie:

http://images34.fotosik.pl/180/4c93d3c74b4f6943.jpg

o takie:

http://images25.fotosik.pl/170/60d66091a986dae1.jpg

(prawie takie, bo identyczne niestety mi sie nie zmieszczą :( )

Tomka: Podziwiam Cię!!!

http://images26.fotosik.pl/203/9d8ad85649ff70d8.jpg

To zdjęcie pokazuje Twoją determinację. Takim ludziom nie może się nie udać :)

Maćku, dziękuję!! Podziwiać to ja Ciebie mogę i Twoje rośliny, przepiękne! Do tego Twoja umiejętność uchwycenia tego piękna na fotkach, gratuluję! i troszkę zazdroszczę :oops: .

Przede wszystkim serdeczne gratulacje z okazji rocznicy TomKo :D .

Ale się napracowałaś, nie ma co. Dzielna kobitka z Ciebie. Jak w takim tempie idzie Ci kopanie to ani się obejrzysz, a dobrniesz do końca.

To naprawdę wciąga :wink: :lol: .

Jeszcze raz dziękuję! Soniczko kawka na Ciebie czeka... Fajnie, że doceniacie moją pracę, tym bardziej, że to był chyba najgorszy fragment. Ten kawałek z ostatniego dnia zupełnie inaczej się kopało, bo było tu talerzowane :o . Chociaż i to nie było proste. Hihi chyba nie napisałam o tym w dzienniku, ale natknęłam się tam na 2 fajerki i kolejną podkowę :roll: . Z kolei w innym miejscu, wydawało mi się, że jest bardziej twardo i skakałam do upadłego na szpadel,... na koniec okazało się, że to kolejny pustak betonowy :o ! Oj dużo skarbów odkrywam na tym moim kawałku ziemi :lol: :lol: , ale jedno mogę napisać, mimo wielkiego wysiłku: kocham to zajęcie i z chęcią do tego wracam po pracy, po nieprzespanych nocach ;)...

Soniko, chyba mamy podobne zapędy ...

matko, ale ze mnie ciemniak...wogóle nie wiem o czym mówicie...chodzi o te prostokąciki ziemi?

:D :D :lol: :lol: :D :D :lol: :lol:

Tak Irmo, takie dwa małe kwadraciki (te najmniejsze ;) ) to około 4-5 godzin kopania, przebierania, grabienia i siania :roll: :lol: :lol: :lol: . Mąż mnie pociesza, że w połowie maja skończę ... :lol: :roll: :lol: :lol: :lol:

Tomka gratuluje rocznicy.

Troszke późno, ale zawsze :D

My mielismy dwa dni po Was. :D :D :D

Azalia juz z dachem. A niedawno był tylko projekt.

Ogródek tez mi sie podoba. Ale Twoja determinacja i ogrodowe zacięcie bardziej. :D :D :D

:D Dziękuję i Tobie również gratuluję i życzę kolejnych lat w miłości i zdrowiu :).

Cieszę się, że mogę liczyć na Twoją pochlebną opinię. hihih, ale " Azalia z dachem" to chyba za dużo powiedziane, ale przyjemne :wink: ! Normalnie duma mnie rozpiera, tyle pochwał zebrałam, a policzki jak pieką :oops: . Chyba bardziej niż w czasie kopania w słońcu ...

Hihi, teraz wiesz, że nie żartowałam z tą pomocą przy kopaniu studni :wink: :D ?

TomKa, ale się wczoraj zasiedziałaś..

:lol: :lol: :lol:

gratuluję rocznicy ślubu, chociaż już po czasie :wink:

Ja Cię dobrze rozumiem z tym ogródkiem, wiesz...

Śliczna sałata, aż chyba zrobię dziś na obiad :p :lol: :lol:

Aniu, z tym zasiedzeniem, to ciiiii :wink: , bo ja tak codziennie w okolicach pierwszej chodzę spać, czasem później ... Mąż na mnie krzyczy, bo rano nie bardzo kumata jestem, ale ten typ tak ma... w nocy mogę długo, a rano ciężko ... hhihii jutro znów po 6-ej pobudka :lol: :lol: właściwie już dzisiaj :roll: .

Dziękuję za gratulacje ;) :)

Aniu, a co dzisiaj powiesz, na fasolkę po bretońsku :lol: :lol: zajrzyj do dziennika...

:D :D :lol: :lol: :D :D :lol: :lol:

Tak Irmo, takie dwa małe kwadraciki (te najmniejsze ;) ) to około 4-5 godzin kopania, przebierania, grabienia i siania :roll: :lol: :lol: :lol: . Mąż mnie pociesza, że w połowie maja skończę ... :lol: :roll: :lol: :lol: :lol:

ło matko! Ale jesteś dzielna! Jak tak to wszystko okrasisz rzęsistym potem to będziesz mieć najpiękniejszy ogród w okolicy.

Witam :)

o takie:

http://images25.fotosik.pl/170/60d66091a986dae1.jpg

(prawie takie, bo identyczne niestety mi sie nie zmieszczą :( )

o te schodki chcę podpytać bo myślę o podobnych :)

- jakie mają wymiary ? mam na myśli szczególnie długość tej wnęki w stropie i wysokość od podłogi do stropu...

pozdrowienia :)

TomKa, ale się wczoraj zasiedziałaś..

gratuluję rocznicy ślubu, chociaż już po czasie :wink:

Ja Cię dobrze rozumiem z tym ogródkiem, wiesz...

Śliczna sałata, aż chyba zrobię dziś na obiad :p :lol: :lol:

Aniu, z tym zasiedzeniem, to ciiiii :wink: , bo ja tak codziennie w okolicach pierwszej chodzę spać, czasem później ... Mąż na mnie krzyczy, bo rano nie bardzo kumata jestem, ale ten typ tak ma... w nocy mogę długo, a rano ciężko ... hhihii jutro znów po 6-ej pobudka :lol: :lol: właściwie już dzisiaj :roll: .

Dziękuję za gratulacje ;) :)

Aniu, a co dzisiaj powiesz, na fasolkę po bretońsku :lol: :lol: zajrzyj do dziennika...

nio, już widziałam tylko, że małż mnie od kompa wygonił i się nie zdążyłam na pierwszą załapać :x

TomKo to bardzo miłe z twojej strony, czuję się mile połaskotana... :wink:

Bardzo apetycznie wyglądają te warzywka, a jak szybko urosły!!

fasoleczka będzie pycha :p

Irma, Amtla d z i ę k u j ę !!

Rom :o gdzie Ty byłeś? Tyle czasu Cię wyglądałam :wink: :oops: :lol: ! Na fasolkę jesteś zaproszony!

DarioAS fasolki starczy dla wszystkich, zresztą ... Ty byłaś pierwsza! Co do szybkości wzrostu moich roślin, sama jestem mile zaskoczona :o :lol: . Chyba nawet za szybko wschodzą... boję się, żeby "zimna Zośka" im nie zaszkodziła :wink:

Irma, Amtla d z i ę k u j ę !!

Rom :o gdzie Ty byłeś? Tyle czasu Cię wyglądałam :wink: :oops: :lol: ! Na fasolkę jesteś zaproszony!

DarioAS fasolki starczy dla wszystkich, zresztą ... Ty byłaś pierwsza! Co do szybkości wzrostu moich roślin, sama jestem mile zaskoczona :o :lol: . Chyba nawet za szybko wschodzą... boję się, żeby "zimna Zośka" im nie zaszkodziła :wink:

moze nie będzie taka zimna???

bo szkoda byłoby takich warzywek :roll:

Witaj Aniu!

też mam taką nadzieję...

hihi :D :D rozmawiałam z jedną z moich ulubionych sasiadek, :lol: :lol: które jak zawsze biegną, gdy tylko mnie zobaczą :lol: :lol: :lol:, że raczej nie będzie już przymrozków " na naszym terenie".

W ubiegłym roku też Zośka była litościwa, na naszej ulicy ...

:roll: :roll: :lol: :lol: poza tym ... :roll: na nowo zaczynam lubić moje sąsiadki ...