Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tomki budowania

Recommended Posts

amonite, plan mam taki: narazie się wzajemnie znosimy i szanujemy, potem każdy idzie swoją drogą. Czyli gołębie latają po całym osiedlu, poznają nowe fajne miejsca; świerk zamieszka na działce - budowie, my wnosimy kwiatki i krzesełka na balkon i cieszymy się, że go mamy :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Calkiem fajny domek Wam sie zapowiada, dopiero teraz Cię dojrzalam. Gratulacje i bede sledzic Wasze dzielo :wink:

A sciana strukturalna tez mi sie podoba

Witaj Dorbie! I Ty do mnie zbłądziłaś :oops: :lol: . Bardzo się cieszę i zapraszam częściej ...

Normalnie muszę coś postawić! Tylu gości, tematy takie ważne, a my tak o "suchym pysku" ? :roll: :lol:

:D Nie będę sprawdzać jej inteligencji i dlatego pozostawię towarzystwo na balkonie. Świerk stał tyle czasu, to ten miesiąc dłużej nie powinien mu zaszkodzić, zwłaszcza, że codziennie pada i jest chłodno... Poza tym polubiłam te moje ptaszki i chętnie je obserwuję... ale gdyby to było nagminne ...

Małgosiu, a w tym roku nie masz nowego potomstwa?

Zobacz sobie do mnie do dziennika, jak sie urzadzilam... :evil: :evil: :evil: Mam siatke na balkonie i kolce na wszystkich parapetach. Odchowalam swoje i dziekuje. Jak Ty tam masz 2 ptaszki na krzyz, to ok - ja mialam jakies 30 kg ptasiego g... :evil: :evil:

Przeczytałam, brr! Bardziej przejęłam się tymi sąsiadami niż gołębiami, współczuję takiego sąsiedztwa! Chyba z ptakami będzie łatwiej niż z nimi :wink: . Wiesz skoro tam nikt nie mieszkał tyle lat, to one wykorzystały to ...

U mnie też będzie dobrze, tylko niech odchowają się młode ...

:D Nie będę sprawdzać jej inteligencji i dlatego pozostawię towarzystwo na balkonie. Świerk stał tyle czasu, to ten miesiąc dłużej nie powinien mu zaszkodzić, zwłaszcza, że codziennie pada i jest chłodno... Poza tym polubiłam te moje ptaszki i chętnie je obserwuję... ale gdyby to było nagminne ...

Małgosiu, a w tym roku nie masz nowego potomstwa?

Zobacz sobie do mnie do dziennika, jak sie urzadzilam... :evil: :evil: :evil: Mam siatke na balkonie i kolce na wszystkich parapetach. Odchowalam swoje i dziekuje. Jak Ty tam masz 2 ptaszki na krzyz, to ok - ja mialam jakies 30 kg ptasiego g... :evil: :evil:

Przeczytałam, brr! Bardziej przejęłam się tymi sąsiadami niż gołębiami, współczuję takiego sąsiedztwa! Chyba z ptakami będzie łatwiej niż z nimi :wink: . Wiesz skoro tam nikt nie mieszkał tyle lat, to one wykorzystały to ...

U mnie też będzie dobrze, tylko niech odchowają się młode ...

Dziekuje za wspolczucie. Niestety nikt nie sprzedaje siatek ani kolcow na sasiadow! :( :(

Tomka z tą pogodą to coś nie tak jest. U mnie tez ostatnio padało i padało. Widzę, że Ty jesteś odważna i kopałaś w deszczu a ja stwierdziłam, że poczekam aż przestanie, bo mam do posadzenia 20 thuj i niestety, nie mam zamiaru moknąć bo o chorobe przy takiej pogodzie wcale nie trudno....a ktos musi zarabiać coby kredyt spłacać.... :wink: :wink: :wink:

Małgosiu, może jak skończy się remont to Wasze stosunki zmienią się na lepsze, chociaż ... są ludzie i taborety ...

Tomka z tą pogodą to coś nie tak jest. U mnie tez ostatnio padało i padało. Widzę, że Ty jesteś odważna i kopałaś w deszczu a ja stwierdziłam, że poczekam aż przestanie, bo mam do posadzenia 20 thuj i niestety, nie mam zamiaru moknąć bo o chorobe przy takiej pogodzie wcale nie trudno....a ktos musi zarabiać coby kredyt spłacać.... :wink: :wink: :wink:

wasiek taka odważna, to ja nie jestem :wink: . W piątek byłam w domu, a mimo to nie pojechałam na budowę. Sadzonki nadal przygotowane czekają na balkonie na lepszą pogodę :wink: . Może jutro? O chorobie, nie wspominaj, chyba od miesiąca jestem na prochach ...

Tomka ale się uśmiałam oglądając dalszą cześć dziennika a szczególnie jak napisałaś o dwóch kwiatkach hiacyntach hi hi hi przyszło mi na myśl ze to może ona i on :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

oraz jak napisałaś o odwiedzinach na działeczce każdy w swoja stronkę poszedł a Ty do kwiatuszków :p :p :p to tak jak ja pierwsze lecę zobaczyć jak tam kwiatki i tak stoję i potrafiłabym tak cały dzień stać i podziwiać :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Świetne są takie chwile jak się widzi że każdy ma coś swojego na tym skrawku ziemi no nie :p :p :p

Widzę że ostro też wzięłaś się do pracy z ogródkiem warzywnym :p :p ja tez muszę przyznać się że tego roku kupiłam nasionka i już rosną na parapecie w kuchni małe roślinki :lol: :lol: :lol: :lol: to jestem ja co miałam nie robić warzywniaka hi hi hi ale tak mnie wciągło że hey jak widzę że mi coś rośnie a jak cieszy łał . Jak mama sadziła to ja jej a po co a na co a teraz sama sadzę ale na razie z umiarem czyli na próbę tak trochę do ozdoby a i na smak co z tego wyjdzie hi hi bo rolnikiem się nie urodziłam więc nie jestem w tym obcykana :(

A Tomka wiem jedno że czasu na chwasty nie będę miała więc dałam włókninę a Ty będziesz dawała włókninę ??

TomKa, ja nie wiem dlaczego nie dostaję powiadomień niektórych... i właśnie tych Twoich tez :(

gratuluję więźby :D

i musisz miec wielką radochę z rozszalowanego parteru, dopiero teraz fajnie widac wszystkie pomieszczenia, wiem coś o tym 8) ;)

sama nie mogę się doczekać az wyjmą mi wszystkie stemple z mojego domku, usuwają je pojedynczo- tyle ile przeszkadza a wszystkie powiedział mi majster że zdejma dopiero jak skończą dach kłaść. Moze z tego względu, ze moj strop stary jest i był wzmacniany...?

w kazdym razie juz niedługo coraz bliżej :D

Agusia, fajnie, że zajrzałaś :D ! Co do ogrodu ... to cieszy jak nie powiem co :wink: :roll: . Uwielbiam grzebać i super przy tym wypoczywam psychicznie.

Co do hiacynta, to kupiłam go w zeszłym roku wiosną, już kwitnącego w doniczce. Wydaje mi się, że on sobie odpoczywa teraz i za rok mi pięknie zakwitnie :wink: .

Włókniny nie daję, bo ja wszystko naturalne lubię :wink: i chwasty lubię :wink: , obym tylko czas znalazła na pielenie :roll: . Ogród wyszedł mi całkiem niechcący, bo chociaż od początku planowany to miał być znacznie mnniejszy. Tak też będzie docelowo: warzywnik, sad, kwiaty i trawa. Obecnie szkoda mi tego mojego kopania, poza tym w przyszłym roku planuję zakup kolejnych wywrotek torfu, dlatego sadzę warzywa. Za rok znów kopię i dowożąc ziemię nawożę i wyrównuję teren ... i pewnie znów posieję warzywa, ale drzewka owocowe będą na swoim miejscu. Za dwa, może trzy lata będzie docelowy wygląd mojej działki :lol: :lol: :lol: :lol:. Czy ja tego doczekam :roll: :lol: :lol: :lol: ?

Pozdrawiam wiosennie!

TomKa, ja nie wiem dlaczego nie dostaję powiadomień niektórych... i właśnie tych Twoich tez :(

mocca ja też mam ten problem. Wydaje mi się, że nie ma nowych postych i dopiero przy okazji, hihi jak za kimś zatęsknię, szukam, a tam ... nawet po kilka stron do czytania ...

gratuluję więźby :D

i musisz miec wielką radochę z rozszalowanego parteru, dopiero teraz fajnie widac wszystkie pomieszczenia, wiem coś o tym 8) ;)

sama nie mogę się doczekać az wyjmą mi wszystkie stemple z mojego domku, usuwają je pojedynczo- tyle ile przeszkadza a wszystkie powiedział mi majster że zdejma dopiero jak skończą dach kłaść. Moze z tego względu, ze moj strop stary jest i był wzmacniany...?

w kazdym razie juz niedługo coraz bliżej :D

Serdecznie dziękuję za gratulacje :oops: :D. Cieszy i to bardzo, chociaż żal, że może to już koniec? Strasznie ciekawa jestem, tej mojej-mężowskiej cegły na komin :wink: . Mamy zamówioną grafitową blachodachówkę, okna planuję szare, a ... komin czarny :o ! Niby wszystko w jednej szaro-buro-czarnej kolorystyce, ale czy nie za dużo tego? Czy nie będzie za smutno?

Witam :)

o takie:

http://images25.fotosik.pl/170/60d66091a986dae1.jpg

(prawie takie, bo identyczne niestety mi sie nie zmieszczą :( )

o te schodki chcę podpytać bo myślę o podobnych :)

- jakie mają wymiary ? mam na myśli szczególnie długość tej wnęki w stropie i wysokość od podłogi do stropu...

pozdrowienia :)

marekmarian :oops: , witam w moich komentarzach :D! Przepraszam że tak długo nie odpisuję, ale zapewniam, że pamiętam :oops: :) . Ciągły brak czasu ... ale dziś-jutro podam wymiary ...

Na pewno wysokość 2,60 cm. :D, to pamiętam, bo to jedyny wymiar, który zachowuję :lol: :lol: :lol: :lol:

Fajny ten domek macie :D :D :D Też juz bym chciała więźbę podziwiać.

Mam pytanko jakie macie wymiary okien???

Witam kolejnych gości :D !!!

Miło mi, że jeszcze komuś podoba się ten domek, bo pisząc nieskromnie jest na prawdę fajniusi!!

To mogę napisać, bez zająknięcia ... wszystkie okna typowe 150 x 145 cm., drzwi balkonowe: 3 szt po 90 x 230 cm. :lol: :lol: Okna do łazienki, dodatkowych pomieszczeń są węższe, ale wszystkie o tej samej wysokości.

Pozdrawiam

pędem na działkę! A tam "pracujemy w zwolnionym tempie" czytaj brak pomocnika.

to jest to co mnie wkurza najbardziej... mam coś zaplanowane, uzgodnione, ugłaskane a tu się okazuje że ktoryś był na weselu i teraz będzie 4 dni kaca leczył :evil:. Teraz jeszcze lepiej bo moi maja opóźnienie i od 15 kwietnia powinni być na innej budowie ale ponieważ skakali tam pojedynczo wcześniej przesuneli tamten termin na maja. I od poniedziałku 2 poszło na tą drugą budowę a u mnie robią we trzech, 2 murarzy i jeden pomocnik. Zobaczę jakie tempo będą mieli z tynkowaniem, jak się zeźlę to każę wrócić wszystkim do mnie albo zamawiam kogoś maszynowego... :-? mnie goni czas!

mocca, to wpółczuję, bo co pięciu to nie czterech, ale może poradzą sobie :). Ja na razie nie wkurzam się, bo my właściwie kończymy prace budowlane na ten rok, aby zadaszyć przed zimą :wink: .

mocca do mojej kolekcji dołączył dzisiaj ... Storczyk Oncidium :wink: :D :D. Śliczny!