TomKa 04.05.2008 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 amonite, plan mam taki: narazie się wzajemnie znosimy i szanujemy, potem każdy idzie swoją drogą. Czyli gołębie latają po całym osiedlu, poznają nowe fajne miejsca; świerk zamieszka na działce - budowie, my wnosimy kwiatki i krzesełka na balkon i cieszymy się, że go mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 04.05.2008 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Calkiem fajny domek Wam sie zapowiada, dopiero teraz Cię dojrzalam. Gratulacje i bede sledzic Wasze dzielo A sciana strukturalna tez mi sie podoba Witaj Dorbie! I Ty do mnie zbłądziłaś . Bardzo się cieszę i zapraszam częściej ... Normalnie muszę coś postawić! Tylu gości, tematy takie ważne, a my tak o "suchym pysku" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 04.05.2008 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Przy winku przyjemniej nam będzie ... http://images30.fotosik.pl/171/4fdc6307992cf0e5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 04.05.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 O, tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 04.05.2008 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Nie będę sprawdzać jej inteligencji i dlatego pozostawię towarzystwo na balkonie. Świerk stał tyle czasu, to ten miesiąc dłużej nie powinien mu zaszkodzić, zwłaszcza, że codziennie pada i jest chłodno... Poza tym polubiłam te moje ptaszki i chętnie je obserwuję... ale gdyby to było nagminne ... Małgosiu, a w tym roku nie masz nowego potomstwa? Zobacz sobie do mnie do dziennika, jak sie urzadzilam... Mam siatke na balkonie i kolce na wszystkich parapetach. Odchowalam swoje i dziekuje. Jak Ty tam masz 2 ptaszki na krzyz, to ok - ja mialam jakies 30 kg ptasiego g... Przeczytałam, brr! Bardziej przejęłam się tymi sąsiadami niż gołębiami, współczuję takiego sąsiedztwa! Chyba z ptakami będzie łatwiej niż z nimi . Wiesz skoro tam nikt nie mieszkał tyle lat, to one wykorzystały to ... U mnie też będzie dobrze, tylko niech odchowają się młode ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.05.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Nie będę sprawdzać jej inteligencji i dlatego pozostawię towarzystwo na balkonie. Świerk stał tyle czasu, to ten miesiąc dłużej nie powinien mu zaszkodzić, zwłaszcza, że codziennie pada i jest chłodno... Poza tym polubiłam te moje ptaszki i chętnie je obserwuję... ale gdyby to było nagminne ... Małgosiu, a w tym roku nie masz nowego potomstwa? Zobacz sobie do mnie do dziennika, jak sie urzadzilam... Mam siatke na balkonie i kolce na wszystkich parapetach. Odchowalam swoje i dziekuje. Jak Ty tam masz 2 ptaszki na krzyz, to ok - ja mialam jakies 30 kg ptasiego g... Przeczytałam, brr! Bardziej przejęłam się tymi sąsiadami niż gołębiami, współczuję takiego sąsiedztwa! Chyba z ptakami będzie łatwiej niż z nimi . Wiesz skoro tam nikt nie mieszkał tyle lat, to one wykorzystały to ... U mnie też będzie dobrze, tylko niech odchowają się młode ... Dziekuje za wspolczucie. Niestety nikt nie sprzedaje siatek ani kolcow na sasiadow! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 04.05.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Tomka z tą pogodą to coś nie tak jest. U mnie tez ostatnio padało i padało. Widzę, że Ty jesteś odważna i kopałaś w deszczu a ja stwierdziłam, że poczekam aż przestanie, bo mam do posadzenia 20 thuj i niestety, nie mam zamiaru moknąć bo o chorobe przy takiej pogodzie wcale nie trudno....a ktos musi zarabiać coby kredyt spłacać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 04.05.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 A poza tym to cieszę sie z Tobą, że od jutra znowu wchodzą do Ciebie murarze..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 04.05.2008 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Małgosiu, może jak skończy się remont to Wasze stosunki zmienią się na lepsze, chociaż ... są ludzie i taborety ... Tomka z tą pogodą to coś nie tak jest. U mnie tez ostatnio padało i padało. Widzę, że Ty jesteś odważna i kopałaś w deszczu a ja stwierdziłam, że poczekam aż przestanie, bo mam do posadzenia 20 thuj i niestety, nie mam zamiaru moknąć bo o chorobe przy takiej pogodzie wcale nie trudno....a ktos musi zarabiać coby kredyt spłacać.... wasiek taka odważna, to ja nie jestem . W piątek byłam w domu, a mimo to nie pojechałam na budowę. Sadzonki nadal przygotowane czekają na balkonie na lepszą pogodę . Może jutro? O chorobie, nie wspominaj, chyba od miesiąca jestem na prochach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 04.05.2008 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 A poza tym to cieszę sie z Tobą, że od jutra znowu wchodzą do Ciebie murarze..... a jak ja się z tego cieszę !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.05.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Małgosiu, może jak skończy się remont to Wasze stosunki zmienią się na lepsze, chociaż ... są ludzie i taborety ... Ten moj sasiad to chyba raczej do taboretow nalezy, bo z wszystkimi na pietrze ma zadarte... Tym bardziej sie nie przejmuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 04.05.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Tomka ale się uśmiałam oglądając dalszą cześć dziennika a szczególnie jak napisałaś o dwóch kwiatkach hiacyntach hi hi hi przyszło mi na myśl ze to może ona i on oraz jak napisałaś o odwiedzinach na działeczce każdy w swoja stronkę poszedł a Ty do kwiatuszków to tak jak ja pierwsze lecę zobaczyć jak tam kwiatki i tak stoję i potrafiłabym tak cały dzień stać i podziwiać Świetne są takie chwile jak się widzi że każdy ma coś swojego na tym skrawku ziemi no nie Widzę że ostro też wzięłaś się do pracy z ogródkiem warzywnym ja tez muszę przyznać się że tego roku kupiłam nasionka i już rosną na parapecie w kuchni małe roślinki to jestem ja co miałam nie robić warzywniaka hi hi hi ale tak mnie wciągło że hey jak widzę że mi coś rośnie a jak cieszy łał . Jak mama sadziła to ja jej a po co a na co a teraz sama sadzę ale na razie z umiarem czyli na próbę tak trochę do ozdoby a i na smak co z tego wyjdzie hi hi bo rolnikiem się nie urodziłam więc nie jestem w tym obcykana A Tomka wiem jedno że czasu na chwasty nie będę miała więc dałam włókninę a Ty będziesz dawała włókninę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 05.05.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 TomKa, ja nie wiem dlaczego nie dostaję powiadomień niektórych... i właśnie tych Twoich tez gratuluję więźby i musisz miec wielką radochę z rozszalowanego parteru, dopiero teraz fajnie widac wszystkie pomieszczenia, wiem coś o tym sama nie mogę się doczekać az wyjmą mi wszystkie stemple z mojego domku, usuwają je pojedynczo- tyle ile przeszkadza a wszystkie powiedział mi majster że zdejma dopiero jak skończą dach kłaść. Moze z tego względu, ze moj strop stary jest i był wzmacniany...? w kazdym razie juz niedługo coraz bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 06.05.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Fajny ten domek macie Też juz bym chciała więźbę podziwiać. Mam pytanko jakie macie wymiary okien??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 06.05.2008 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Agusia, fajnie, że zajrzałaś ! Co do ogrodu ... to cieszy jak nie powiem co . Uwielbiam grzebać i super przy tym wypoczywam psychicznie. Co do hiacynta, to kupiłam go w zeszłym roku wiosną, już kwitnącego w doniczce. Wydaje mi się, że on sobie odpoczywa teraz i za rok mi pięknie zakwitnie . Włókniny nie daję, bo ja wszystko naturalne lubię i chwasty lubię , obym tylko czas znalazła na pielenie . Ogród wyszedł mi całkiem niechcący, bo chociaż od początku planowany to miał być znacznie mnniejszy. Tak też będzie docelowo: warzywnik, sad, kwiaty i trawa. Obecnie szkoda mi tego mojego kopania, poza tym w przyszłym roku planuję zakup kolejnych wywrotek torfu, dlatego sadzę warzywa. Za rok znów kopię i dowożąc ziemię nawożę i wyrównuję teren ... i pewnie znów posieję warzywa, ale drzewka owocowe będą na swoim miejscu. Za dwa, może trzy lata będzie docelowy wygląd mojej działki . Czy ja tego doczekam ? Pozdrawiam wiosennie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 06.05.2008 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 TomKa, ja nie wiem dlaczego nie dostaję powiadomień niektórych... i właśnie tych Twoich tez mocca ja też mam ten problem. Wydaje mi się, że nie ma nowych postych i dopiero przy okazji, hihi jak za kimś zatęsknię, szukam, a tam ... nawet po kilka stron do czytania ... gratuluję więźby i musisz miec wielką radochę z rozszalowanego parteru, dopiero teraz fajnie widac wszystkie pomieszczenia, wiem coś o tym sama nie mogę się doczekać az wyjmą mi wszystkie stemple z mojego domku, usuwają je pojedynczo- tyle ile przeszkadza a wszystkie powiedział mi majster że zdejma dopiero jak skończą dach kłaść. Moze z tego względu, ze moj strop stary jest i był wzmacniany...? w kazdym razie juz niedługo coraz bliżej Serdecznie dziękuję za gratulacje . Cieszy i to bardzo, chociaż żal, że może to już koniec? Strasznie ciekawa jestem, tej mojej-mężowskiej cegły na komin . Mamy zamówioną grafitową blachodachówkę, okna planuję szare, a ... komin czarny ! Niby wszystko w jednej szaro-buro-czarnej kolorystyce, ale czy nie za dużo tego? Czy nie będzie za smutno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 06.05.2008 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam o takie: http://images25.fotosik.pl/170/60d66091a986dae1.jpg (prawie takie, bo identyczne niestety mi sie nie zmieszczą ) o te schodki chcę podpytać bo myślę o podobnych - jakie mają wymiary ? mam na myśli szczególnie długość tej wnęki w stropie i wysokość od podłogi do stropu... pozdrowienia marekmarian , witam w moich komentarzach ! Przepraszam że tak długo nie odpisuję, ale zapewniam, że pamiętam . Ciągły brak czasu ... ale dziś-jutro podam wymiary ... Na pewno wysokość 2,60 cm. , to pamiętam, bo to jedyny wymiar, który zachowuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 06.05.2008 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Fajny ten domek macie Też juz bym chciała więźbę podziwiać. Mam pytanko jakie macie wymiary okien??? Witam kolejnych gości !!! Miło mi, że jeszcze komuś podoba się ten domek, bo pisząc nieskromnie jest na prawdę fajniusi!! To mogę napisać, bez zająknięcia ... wszystkie okna typowe 150 x 145 cm., drzwi balkonowe: 3 szt po 90 x 230 cm. Okna do łazienki, dodatkowych pomieszczeń są węższe, ale wszystkie o tej samej wysokości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 07.05.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 pędem na działkę! A tam "pracujemy w zwolnionym tempie" czytaj brak pomocnika. to jest to co mnie wkurza najbardziej... mam coś zaplanowane, uzgodnione, ugłaskane a tu się okazuje że ktoryś był na weselu i teraz będzie 4 dni kaca leczył . Teraz jeszcze lepiej bo moi maja opóźnienie i od 15 kwietnia powinni być na innej budowie ale ponieważ skakali tam pojedynczo wcześniej przesuneli tamten termin na maja. I od poniedziałku 2 poszło na tą drugą budowę a u mnie robią we trzech, 2 murarzy i jeden pomocnik. Zobaczę jakie tempo będą mieli z tynkowaniem, jak się zeźlę to każę wrócić wszystkim do mnie albo zamawiam kogoś maszynowego... mnie goni czas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 07.05.2008 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 mocca, to wpółczuję, bo co pięciu to nie czterech, ale może poradzą sobie . Ja na razie nie wkurzam się, bo my właściwie kończymy prace budowlane na ten rok, aby zadaszyć przed zimą . mocca do mojej kolekcji dołączył dzisiaj ... Storczyk Oncidium . Śliczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts