Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tomki budowania

Recommended Posts

wizja taka pół ciekawa :lol: :lol: :lol: :lol:

ja się tak zastanawiam, czy nie za duży będziesz mieć ten zielnik??

Bo zanim skończysz plewić z jednej strony to z drugiej mogą zacząć rosnąć chwasty..

chyba, że masz na to czas :lol: :lol: :lol:

swoją drogą za taką sałatę można się poświęcić...

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

... i dokładnie tak będzie :roll: . Już przed rozpoczęciem kopania zbieram na tych gotowych grządkach kamienie i szkło, bo ciągle wyłażą spod spodu i wyrywam zielka. Jak dojdę do końca, to na bank wszystko będzie w zielsku :x .

Na temat czasu nie chcę się wypowiadać ... Już dawno zgłosiłam postulat o wydłużenie doby o 4 godziny :lol: :lol:

a tak swoja drogą, co siedzę w swoim ogródku i coś tam robię to myśłę o Tobie i o tym, jak Ty mnie doskonale rozumiesz...

albo ja Ciebie

:oops: :oops: miło mi, ale Aniu na prawdę, nie noś tych kamieni. Ja wiem jak to wciąga, jak człowiek by chciał przyspieszyć, żeby było coś widać, żeby było ładnie, ale nie noś. Zrób to co masz zrobić z roślinkami, a o przeniesienie kamieni poproś na koniec męża :D

a te 4, to na początek :wink: . Jakby było za dużo oddajemy, jak za mało to znów jakieś pisemko ... :lol: :lol:

Darios popieram Tomkę bez urazy wciąga jak ..cho.................

Też zaczynałam kiedyś tak :lol: :lol: :lol: byłam wyobraźcie sobie Tomka i Darios tak genialna że nawet w ciąży mi nie przeszkadzało ale chyba mam taką naturę że od pierwszego dziecka po stołkach skakałam fieranki wieszałam pomimo gróźb mojego szanownego męża :p :p . A przy trzecim łopatą machałam ukradkiem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ale jak to mówią nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :D :D :D

Przyłączając się jeśli można do owej dyskusji ja bym stawiała na nawet 6 godz

to byłby już LUZIK jakiś :wink: :wink: :wink:

Witajcie dziewczyny!

Agusia, dzielna z Ciebie kobitka! Podziwiam nie tylko za te wyczyny ciążowe, ale za całokształt. Tworzycie taką sympatyczną rodzinkę i super wyglądasz mimo, że masz trójkę bąków. Ja przy moich dwóch niekiedy wysiadam :roll: , bo pomysły mają nieziemskie :roll: :o :lol:!

Dzięki za odwiedziny

Mags WITAM!! :D :oops: taraz to nawet wierzę, że tu zaglądasz :wink: .

Dach jest w trakcie roboty, ale ... mam już cały pokryty folią ... i teraz zbieram kasę na blachę :roll: :lol: :lol:

mayland wieki Cię tu nie było :o . Witam!! Transport kamieni da się skołować. Ostatnią taczkę :roll: :x :o dzisiaj uzbierałam :lol: :lol: . Tylko wiesz one takie niewymiarowe, dużo drobnicy ... :lol: :lol: :lol: :lol:

:wink: Jakbyś się zdecydowała zapraszam :lol: :lol:

Nawet nie wiecie jaka jestem zmęczona :( :oops: :D

TomKa...rewelacyjne masz te gołębie :lol: .... ja się tak w zeszłym roku z gniazda kopciuszków cieszyłam :D ...norrrmalnie jaka radośc móc obserwować jak małe rozsną i uczą się latać :D . A kfiotki :wink: se nowe posadzisz... nic się nie martw :lol: .

No i kochana...gratuluję postępów... jak już bedzie dach skończony to i tak jeszcze czeka Cię najgorsze: wykończeniówka... okna, instalacje , tynki, wylewki....ale jak już bedziesz miała wylewki to już potem z górki :D .

Też zaczynałam kiedyś tak :lol: :lol: :lol: byłam wyobraźcie sobie Tomka i Darios tak genialna że nawet w ciąży mi nie przeszkadzało ale chyba mam taką naturę że od pierwszego dziecka po stołkach skakałam fieranki wieszałam pomimo gróźb mojego szanownego męża :p :p . A przy trzecim łopatą machałam ukradkiem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ale jak to mówią nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :D :D :D

no więc właśnie, jakbym o sobie teraz przeczytała...

Daggulka, witam cieplutko w moich skromnych progach :D :oops: .

Faktycznie te gołębie cieszą, ale czemu tyle zamieszania wprowadzają? Znajomi w głowę się pukają i jeszcze jak jajka leżały, kazali mi je usunąć, potem resztę... ale musiałabym nie mieć sumienia, żeby tak postapić ... więc podglądam te gołąbki, posprzątam, podenerwuję się i tyle mojego. Przed chwilą je podglądałam, są ładne, upierzone, więc pewnie wkrótce odlecą :D ...

Dziękuję za gratulacje i pocieszenie ...

W przyszłym tygodniu mają blachę kłaść na dachu, a co dalej? Tego nie wie nikt ... Wykończeniówka, kiedy to będzie?

Pozdrawiam :D

hihi :lol: Aniu, nie myśl, że ja byłam taka grzeczna :wink:

Po prostu sama mogłam, ... ale o innych dbam :roll: :D dlatego proszę się ograniczać z tym noszeniem kamieni ... :D

Hej...no pięknie tu u Ciebie. Podoba mi się ten pomysł z szarą stolarką. Bardzo jestem ciekawa efektu. I na kuchnię pomysł też już masz. Ja niestety jestem ze wszystkim do tyłu. Staram się wszystko podzielić sobie na etapy żeby za bardzo się nie frustrować. Niestety często domek trzeba ogarnąć całościowo, bo na kolejnych etapach budowy okazuje się, ze coś powinno być wcześniej zaplanowane. No i parę razy wtopa była.

U moich rodziców na balkonie też sobie gołąbki założyły gniazdo i wysiadują jaja.

Lubiłam je sobie podglądać będąc chwilkę w domu.

Pozdrawiam,

Dominika

Witajcie dziewczyny!

Agusia, dzielna z Ciebie kobitka! Podziwiam nie tylko za te wyczyny ciążowe, ale za całokształt. Tworzycie taką sympatyczną rodzinkę i super wyglądasz mimo, że masz trójkę bąków. Ja przy moich dwóch niekiedy wysiadam :roll: , bo pomysły mają nieziemskie :roll: :o :lol:!

Dzięki za odwiedziny

Nie ma ZA CO 5 złotych :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: MOJE 5 Zł ZA KOMUNY ZNOWU nabrało Z LEK SZA wartości HI HI HI HI żartuje oCH DZIęKI ZA TAKIE KOMPLEMENTA HI HI HI HI :oops: ALE DALEKO MI NP. DO SALMY HAJEK :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ALE TAKIE PODSUMOWANIE TO CUDNA RZECZ WSZYSTKIE JESTESMY TU BOSKIE A TY TOMKA DE BEST KRóLOWA OGRODU JEśLI MOżNA TAK RZECZ JA TO PRZY TOBIE TO WYSIADAM HI HI MAM TYLKO PASEK WARZYWNY A TY CAłY ZAGONEK CHYBA PRZYJADE NA TO I OWO PODSKUBAC HI HI PODZIELISZ SIE NO NIE :p :p :p :p

DZIECI MASZ CUDNE A TO żE NIE ZIEMSKIE TO NIE MARTW SIę moje tez takie są czasem nie wiem kto ma rację z nich i komu przytaknąć a kogo ustawić hi hi hi już się sama gubię ale wiesz stwarzam pozory i to mnie ratuje kazdego ustawie tak że nikt nie wie kto ma rację :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: -- żartuję

Na przykład papatrz i jak tu zareagować mam :

są 3 buteleczki kazdy miał picie i np. Piotruś wypił bądź mu się wylało nie chcący picie i teraz nie ma np. picia zimnego bo jest tylko wrzątek i co teraz od Dominisi i Kuby podział czy czekać ma Piotruś na gorące . Z jednej strony uczę dzielenia się z wszystkimi a z drugiej strony każdy powinien pilnować swojego. I takie najcześciej problemy mam z tymi moimi :-? :-? czy np. autko jedno a ich jest dwóch i kazdy je chce mieć . I być tu mądrym uczyć się dzielić pół godz. jeden i pół drugi czy kto pierwszy to lepszy a jako mama nie chcę nikogo skrzywdzić albo jeszcze lepszy przykład od dzieci np. uczyć moje twoje - sprzątaj czy wspólnie i razem a to najczęściej nie wypala ta metoda. Choć metoda moje twoje tez czasem zawodzi np. nie dotykaj tego bo raz już zepsuł wiec obawa przed kolejnym zepsuciem np. droga zabawka .

I tak ja mam - tez czasem nie mam lekko hi hi hi to wtedy biorę ciekawą książkę i ich odrywam od zabawki danej na daną chwilę i kazdego wcześniej pouczając kto jak powinien się zachować - ale w takiej różnicy wieku ciężko dochodzi czasem do nich pouczenie. A ten najmłodszy to już wogóle tumiwisizm totalny mało jeszcze kapuje ale spyciarz z niego największy :lol: :lol: :lol: jak nie tędy to tamtędy :o i patrzy jak nabroić hi hi hi a jak tam Twoi Tomka też masz takie przeboje ?

SORKI ZA PÓŁ STRONY pisania :roll: :roll: ale tyle wyszło - z drugiej strony patrząc bedziesz miała szybciej następną stronkę :oops:

hihi :lol: Aniu, nie myśl, że ja byłam taka grzeczna :wink:

Po prostu sama mogłam, ... ale o innych dbam :roll: :D dlatego proszę się ograniczać z tym noszeniem kamieni ... :D

Ach Ci mężczyźni życie się dookoła nich toczy czy bez ich pomocy czy z ich pomocą zawsze myśl o nich pozostaje hi hi hi hi

Mają przekichane zycie z nami pod względem babskich hi hi naszych ogrodów oni to przecież płeć konkretna -- budowa a nie kwiatuski hi hi hi jak my z powagą do tego podchodzimy :D :D