Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tomki budowania

Recommended Posts

Jak schody? czy już się zmaterializowały i w jakich wymiarach? To są zalety szybkiego budowania budowania - masz tyle entuzjazmu, że już kupiłaś baterie :D :D :D Oby tak dalej :D

Co z tym jajem??? Dowiemy się na końcu budowy???? :wink:

Bingo!!! Dowiecie!

Wspólnymi siłami odgadliście!!

:lol: :roll: :oops: :x śmieliście się, a ja tu w stresie żyję, z obesr... balkonem .., z jakąś rozmnażalnią, dlatego wpadłam na :x :lol: :wink: pomysł, że będę je zbierać ... jajeczko do jajeczka, 2 jajeczka do dwóch jajeczek :roll: , kolejno je gotować w różnych farbkach ... ozdabiać ... i jak już wybuduję ten dom :oops: :roll: i zaproszę Was 8) na parapetówę :lol: :lol: :lol: :x :lol: to każdemu ... jednemu po drugim ... :roll: będę wręczała po prezenciku na odchodne :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hihihihihhihihihihihihihihih

Renia, a schody utknęły w martwym punkcie, tzn Pan cały czas nad ich graficzną stroną pracuje :wink: . Jak tylko coś przedstawi, jak tylko na coś się zdecydujemy dam znać. Ja mam chyba jeszcze mniej miejsca od Ciebie, ale te schody soniki zmieściłyby się, gdyby tylko Pan mnie słuchał, a nie trzymał się kurczowo swoich wizji :roll:.

A jak rozwiązałaś swój problem ze schodami?

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie wytrzymam, chwile mnie nie bylo, a Ty nie dosc, ze masz produkcje jajek to jeszcze do tego ogrodek warzywny. No i te truskawy. Tez takie chce :wink: Gratuluje wytrwalosci! Co jeszcze planujesz tam posadzic - wiem o rzodkiewce, truskawkach, pomidorach?

Witaj Lipowa Panienko! Nie chwilę, ale całe wieki Cię nie było. Przez chwilę to ja miałam wrażenie, że nikt poza Anią do mnie nie zagląda :roll: :oops: :( .

Co do moich wyczynów :o :lol: to mam cichą nadzieję, że produkcja zakończona, ale ... znów mogę być zaskoczona ... nie wiem skąd się wzięło to ostatnie jajko, bo gołębie już nie przylatywały na nasz balkon. :lol: Raczej do sąsiadów :roll: ...

hihi co do warzyw, to tak: usiądź wygodnie na kanapie i zacznij wymieniać warzywa, które znasz i ... słyszysz ten cichy głos nad sobą "mam", "mam", "mam" :wink: :oops: :roll: . Panienko, ja chyba wszystko mam :o :oops: :lol: :lol:

Na truskawki zapraszam w przyszłym roku :D

Hmm, po prostu mam schody do których się przyzwyczaję :roll: albo i nie :roll: na przykład na razie będę tam chodzić, aby wieszać pranie, bo poddasze będzie niewykończone :evil: A jak będę budować drugi dom, to już będę wiedziała. Niestety nie wszystko można wiedzieć na początku, tylko ta niewiedza potrafi być przykra :roll:

Trzymam kciuki, aby twoje schody były szczytem funkcjonalności i wygody :D

Renka moje schody będą baaardzo podobne. Wąskie i strome, ale ja się nie martwię, bo to schody na strych. Ludzie kupujący te gotowe składane schody, mają podobnie i nie narzekają, więc jest to do przeżycia. A jak rozwiązałaś problem zabudowania schodów? Ściana do samej góry i drzwi? Poręcz?

TomKa, masz podobne baterie łazienkowe do moich, ta do umywalki jest identyczna, wannową mam z prostą wylewką :wink:

tylko moje są w samym chromie :wink:

ładne jajeczko...

:lol: :lol: :lol:

Aniu i jak się one sprawują w praktyce? Nie za kanciaste, wygodne? Ciekawa jestem jeszcze tej satyny ...

wygodne są, ja nie nie narzekam, fajnie mi się odkręca i zakręca tymi zaworkami, dobrze sie je trzyma :wink:

satyna i ładniej wygląda i jest praktyczniejsza, bo na chromie to każda kroplę wody widać :roll:

klamki mam takie mieszane i na tej satynce nic nie widac :wink:

To super! Bo bałam się, że na tej satynie też tak wszystko znać i że łatwiej będzie osadzał się kamień, bo takie lekko chropowate, ale rozwiałaś moje wątpliwości, dzięki!!!

Poręcze to będą dwie po obu stronach schodów. Schody będą zamknięte ścianką z g-k z dzwiami przesuwnymi, bo tylko takie nie będą przeszkadzać w komunikacji w hallu. Wiesz u mnie to też na razie będzie strych, ale kiedyś to ma być piękne mieszkanie... mam nadzieję, że schody polepszą się, gdy będą wykończone i będą miały "noski"

Przy okazji - wielkie brawa za ogród :D

:oops: dziękuję za brawa, ale niezasłużone chyba ...

a gdybyś dzisiaj zobaczyła jak to zielem zarasta :oops: :oops: :oops: aż wstyd

Renka, normalnie takie same pomysły mamy na te schody. Ja co prawda bez poręczy, ewentualnie delikatna przymocowana do ściany nośnej, i też drzwi przesuwne. Mało tego szafa z drzwiami przesuwnymi :roll: :D . Tylko trochę okno mi koliduje ...

Małgoś, mam problem. Szukam od kilku dni mozaiki. Spodobała mi się baaardzo mozaika w kształcie kropli, ale nie mogę jej nigdzie odnaleźć.

W aktualnym katalogu Castoramy na str.11 i 13 prezentują ją w kolorze brązowym. Niby opisana jest jako mozaika Colours, ale nigdzie tego nie ma! Może źle szukam ... Masz pomysł?

Małgoś, mam problem. Szukam od kilku dni mozaiki. Spodobała mi się baaardzo mozaika w kształcie kropli, ale nie mogę jej nigdzie odnaleźć.

W aktualnym katalogu Castoramy na str.11 i 13 prezentują ją w kolorze brązowym. Niby opisana jest jako mozaika Colours, ale nigdzie tego nie ma! Może źle szukam ... Masz pomysł?

Nie mam przy sobie tego katalogu. A jest tam napisane, jakiej to firmy?

właśnie ten colours niby firma?

zupełnie nie wiem jak to odszukać

nawet fotki nie da się skopiować

wejdź może na stronę castoramy i tam po lewej jest "katalog łazienki", przekręć jedną stronę i wybierz obrazek z drugą łazienką (s. 10)

http://www.castorama.pl/

Ratunku, pomocy!!! Ja chcę to mieć!!

właśnie ten colours niby firma?

zupełnie nie wiem jak to odszukać

nawet fotki nie da się skopiować

wejdź może na stronę castoramy i tam po lewej jest "katalog łazienki", przekręć jedną stronę i wybierz obrazek z drugą łazienką (s. 10)

http://www.castorama.pl/

Ratunku, pomocy!!! Ja chcę to mieć!!

No istotnie wyglada, jak by ten Colours to byla firma. Postaram sie tego poszukac, ale nie gwarantuje rezultatow... :(

Irma, ślicznie dziękuję :D ! Rzeczywiście to Cristall'o jest podobne do tamtej mozaiki. Może delikatniejsze, ale te same klimaty.

Ja jako totalny laik, myślałam, że ta mozaika to nic szczególnego i abym miała nazwę to mi zamówią w miejscowych sklepach, a tu ... chińszczyzna rodem z Castoramy albo włoska nowość i koniec. Mozaiki z kwadracików cała paleta, a kropli nie ma?

Liczyłam na jakieś wizualizacje, wymianę poglądów z innymi forumowiczami lub dekoratorami wnętrz :wink: a tu ... rzadkość ...