Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tomki budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

my też jeśli zdecydujemy się na blache to włąśnie na RUUKI-..i koniecznie albo czarna, albo grafit..-

rozumiem ten motyw....NIE wrzucać wcześniej zdjęć zanim nie zostanie "przykotwione"...- i tak trzymaj!!!

możemy się wprosić na oglądanie blachy i okien dachowych????

np. sobota lub niedziela, trudno mi ustalić dzień,..

aha- wybieram sie do WAWA do wielkiego sklepu z gresami i inne kamienie, ale kamyków-kropelek to chyba tam nie mają,...

http://www.grespol.pl

No to dach na ukończeniu. Gratulacje!

Dziękuję :D . W realu wydaje mi się, że jeszcze ładniej ten grafit wygląda. Poza tym, na tych zdjęciach blacha jest przykurzona, bo kilka dni leżała na piachu.

Teraz po burzy jest czyściutka i jednobarwna i co najważniejsze, dach nie przecieka!

Witaj TomKo o poranku :wink: :D , daszek wyszedł pierwsza klasa - gratuluję :D .

Plantację pomidorów masz imponującą, ale jak Ty jesteś w stanie kopać w takim skwarze to ja już zupełnie nie rozumiem :roll: .

Miłego dnia :D chociaż to poniedziałek i do weekendu tak strasznie daleko.

Wystarczy wziac przyklad z niektorych kolezanek i rozpoczac tydzien od tankowania, wtedy zanim wyleczymy kaca jest juz czwartek... :lol: Potem jeszcze jeden dzien roboty i mozna odpoczac.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Małgoś to co dzisiaj pijemy?

Może jakieś drinki przygotujcie, to wieczorkiem dołączę, bo teraz lecę na działkę :D :lol: 8)

Ja juz mam przygotowane, tylko zdjecia musze sciagnac... :lol: :lol: :lol:

:D :D :D to pijemy, chlup zdrowie koleżanek :D , to teraz za Majstrów, za budowy-przebudowy i najważniejsze - za zdrowie tatusiów, bo to dziś ich święto ...

Daszek piękny, podoba mi się kolor - nie za ciemny i niezbyt jasny, a jeśli chodzi o okna to też mam problem - nie sięgam do uchwytów. U Ciebie chociaż klamki są u dołu... Ja winę za to "zwalam" na autora projektu, chłop ma 1,90 wzrostu, więc zrobił projekt pod siebie :-?

Pozdrawiam

aka

Dach mam pokryty blachą Ruukki w kolorze grafitowym z powłoką Pural chroniącą przed korozją, a do tego rynny plastikowe Galeco, też grafitowe. Niestety rynny są nieco ciemniejsze

A wiesz, że też zastanawiałam się nad tymi oknami z klamkami u góry :roll: . Nie mam w ogóle doświadczenia z używaniem okien dachowych, więc :oops: :roll: jak widziałam gdzieś takowe okna uchylone to wnikliwie podgladałam, gdzie mają te klamki :oops: :lol: . Sprawdziłam też u dwóch koleżanek i ... nikt nie miał klamki u góry ... i chwała tym wszystkim ludziom, bo na pewno bym do takiej klamki nie dostała ...

TomKa napisał:

A wiesz, że też zastanawiałam się nad tymi oknami z klamkami u góry . Nie mam w ogóle doświadczenia z używaniem okien dachowych, więc jak widziałam gdzieś takowe okna uchylone to wnikliwie podgladałam, gdzie mają te klamki . Sprawdziłam też u dwóch koleżanek i ... nikt nie miał klamki u góry ... i chwała tym wszystkim ludziom, bo na pewno bym do takiej klamki nie dostała ...

No właśnie problem w tym, że moi znajomi mają też klamki u góry, ale okna zdecydowanie niżej... Teraz oglądam wszystkie domy z dachowcami i liczę dachówki poniżej okien dachowych...Jakby to coś mogło zmienić :-?

A rynny też mamy Galeco grafit :lol:

Pozdrawiam

aka

ANNNJA i jak byłaś w stolicy? Obejrzałaś te gresy? Wybralaś coś dla siebie?

Z tym pisaniem dziennika :lol: :roll:, odpowiem szczerze , nie nadążę! Po prostu nie nadążę spisywać tego wszystkiego, zgrywać zdjęć ... Wracam ok 22-ej z działki, wieczorna krzątanina i padam na pysk ... Jeżeli już usiądę do kompa to wolę poczytać co u innych, nacieszyć oko ... i ciągle mam do tyłu ...

Aniu co do odwiedzin, nie wiem na kiedy się umówić, zdecydowanie ta niedziela odpada, co do reszty nie wiem, ale prawdopodobnie w piątku wyjeżdziemy. Najlepiej w tygodniu, bo jestem tam niemal codziennie oprócz czwartków, chyba że coś nam wypadnie ...

Zapraszam

magpie, dach jest grafitowy. Cieszę się, że podoba Ci się nasz domek. Myślę, że pokrycie dachu i stolarka dodają dużo urody domom ...

aka-jonek, a wiesz, że mój mąż ma dokładnie tak samo :roll: ? Przelicza, a przecież i tak tego nie zmieni... Moim aktualnym zboczeniem, bo klamkom już odpuściłam, jest podglądanie ścieżek i podjazdów ... trochę też na zieleń "rzucam okiem" :roll: :oops: :lol: :lol: A rynny są superaśne i ile wody się nimi przelało w czasie ostatniej burzy!?Zdały egzamin na 6!

DarioAS, troszkę wstyd mi o tym pisać, ale ... to Ty zaczęłaś ten wątek :lol: :lol: :lol: otóż niby zgrane kolorystycznie są komin z blachą, ale ... ja już to dostrzegłam :oops: :oops: :wink: cały komin :roll: :oops: :x

Pozdrawiam Zaglądaczy, Czytaczy i Piszących :D :D :D :D

ależ mi się chce urlopu 8) :roll:

Nawet najdłuższa żmija przemija :lol: :lol:

Skończy się praca to nadejdzie i urlop :lol:

A dach masz naprawdę piękny!!! :lol: :lol:

I truskaweczki! Super! :lol: :lol:

Ja też mam, ale mniej, no i w tym roku nie za bardzo mogę jeść, ale mój synek pochałania je z krzaka :lol: Z piachem najlepsze oczywiście :lol:

:oops: :oops: :D nie, no niemożliwe ... czytałaś? a to się da czytać? :wink: :D

A na poważnie, pozdrawiam Cię serdecznie i Twoich chłopaczków. Są super! A róże nadal mam przed oczami, piękne! Moja niestety nie przyjęła się. Kupiłam miesiąc temu 3 pnące i dzisiaj po wnikliwej obserwacji, odłamaniu 2 gałązek, jestem prawie pewna, że uschła :( .

Dobrej nocy Aniu!

No to Ci plany na sobotę nie wyszły :lol: :lol:

Co do Panów elektryków i castingu - wiesz... nie liczy się wygląd, liczy się wnętrze :lol: :lol: :lol:

70 punktów - za Chiny nie wiem czy to dużo czy mało :roll:

Uważaj z punktami w kuchni - ja musiałam dwa gniazdka kazać przesunąć przy kładzeniu kafelków, bo koncepcja szafek się odrobinkę zmieniła i wyszło mi gniazdo do czajnika nad kuchenką :roll: :lol:

dokładnie tak " nie wygląd tylko wnętrze" tu dodatkowo doświadczenie i pracowitość

Co do punktów, za każdym razem jak wchodzę oglądam i nie wiem. Chyba w holu źle i w łazience, bo chciałam lustro poziome przez środek ściany, a teraz to gniazdko mi tam wypada :roll:. Na pewno w pokojach chłopców mam dobrze i w wc :lol: :lol: . A kuchnia to jedna wielka plątanina kabli, w trzech pokojach nie mam tyle punktów co tam :o :lol: :lol:

Niedługo urlop, mam w planie zamieszkać na budowie i wtedy wszystko na spokojnie przemyślę :o :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Piękny dach... Kurcze, zaczynam się zastanawiać, czy nie zmienić swojej koncepcji i nie zrezygnować z zielonej blachodachówki na rzecz grafitowej. Choć tak jakoś od początku przyjęłam, że będę mieć zielony dach i zielone drzwi :wink: Ale ta twoja blacha pięknie się prezentuje! I te rynny... Mam myślenice teraz, bo lada dzień muszę zamawiać blachodachówkę :roll: W jakim kolorze będziesz miała podbitkę? I słupki przy ganku?

Jak tak patrzę na ten ogrom przekopanej ziemi, na dodatek już zagospodarowanej i przynoszącej plon, to zaczynam wierzyć, że BABA MOŻE WSZYSTKO :lol: :lol: :lol:

Dziękuję!!

Amonite rzeczywiście dach wygląda ślicznie, ale u Ciebie :roll:, chyba musi być zielony :D i drzwi zielone ... Już przyzwyczaiłam się, do tej kolorystyki na Twoim domku ...

Gdybyś jednak wybrała grafitowy :D też by mi się podobało :roll: :D ...

Do tego dachu planuję jasnoszarą stolarkę oraz ciemnoszarą podbitkę i takież same słupy.