Rom 10.07.2008 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 TomKa napisz coś więcej o tych tynkach????? Jakie tynki dajesz?????? Wogóle się nie oreirntuje w tym temacie a chce na jesień tynkować Rom, ja myślałam, że to Ty mnie oświecisz w temacie. Wydawało mi się, że mieszkasz w nowym domku i tylko coś tam wykańczasz, ozdabiasz ... A może chodzi Ci o tynki zewnętrze? To ale się zrozumieliśmy Ja o zewnętrzu a Ty o wewnętrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 10.07.2008 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 http://images33.fotosik.pl/315/b6ff4afd4dcd7a41.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.07.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 a mi wystarczy jak sobie popatrzę, na "moje gołąbki" na balkonie dalszej sąsiadki a co na to sąsiadka?? jej nie przeszkadza ten widok?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.07.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 a mi wystarczy jak sobie popatrzę, na "moje gołąbki" na balkonie dalszej sąsiadki a co na to sąsiadka?? jej nie przeszkadza ten widok?? Sasiadka na razie scisnieta za serce, po szostym jaju bedzie miala dosc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 10.07.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 TomKa: "Z pewna taką nieśmiałością" piszę tutaj i ja. Zaglądam do Twego dziennika dość często. Próbuję śledzic Twoją budowe i jakoś się to udaje. (Pieknie prezentuje się dach ) Nie jestem natomiast w stanie nadążyć w czytaniu komentarzy. I tak już pozostanie Cóż, jestem takim cichym i życzliwym kibicem w budowaniu i pracach ogrodowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.07.2008 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 a mi wystarczy jak sobie popatrzę, na "moje gołąbki" na balkonie dalszej sąsiadki a co na to sąsiadka?? jej nie przeszkadza ten widok?? Sasiadka na razie scisnieta za serce, po szostym jaju bedzie miala dosc... ... sąsiadka taka dalsza, ale blok jest w kształcie litery L, więc bardzo dobrze widzę ptaszki . Mieszka tam młode małżeństwo baaaardzo sporadycznie korzystające z balkonu, co ja piszę, z loggi, więc co ma się marnować . Pewnie tak gołąbki pomyślały i zasiedliły go Ciekawe kiedy ludziska spostrzegą się, że mają dzikich lokatorów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.07.2008 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 TomKa napisz coś więcej o tych tynkach????? Jakie tynki dajesz?????? Wogóle się nie oreirntuje w tym temacie a chce na jesień tynkować Rom, ja myślałam, że to Ty mnie oświecisz w temacie. Wydawało mi się, że mieszkasz w nowym domku i tylko coś tam wykańczasz, ozdabiasz ... A może chodzi Ci o tynki zewnętrze? To ale się zrozumieliśmy Ja o zewnętrzu a Ty o wewnętrzu Dobrze, że mi nie napisałeś, żebym baranka czy kornika robiła , bo jakbym ślepo zaufała ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.07.2008 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 TomKa: "Z pewna taką nieśmiałością" piszę tutaj i ja. Zaglądam do Twego dziennika dość często. Próbuję śledzic Twoją budowe i jakoś się to udaje. (Pieknie prezentuje się dach ) Nie jestem natomiast w stanie nadążyć w czytaniu komentarzy. I tak już pozostanie Cóż, jestem takim cichym i życzliwym kibicem w budowaniu i pracach ogrodowych I za to Cię bardzo lubię . Cieszę się, że zaglądasz do mnie i że podoba Ci się dach. Nie wiem czy uda mi się resztę ładnie wykończyć, ale zgodzę się z Tobą, dach jest ładny. Ilekroć zajeżdżam na działkę coś mi się nie podoba, budzi zastrzeżenia, a dach jeszcze nigdy. Bałam się tylko, jak ten daszek nad gankiem i cały ganek będzie wyglądał po moich zmianach, ale jest tak jak chciałam, nie przytłacza, jest zgrabny. Mam tylko problem ze znalezieniem drewnochronu w kolorze szarym. Ostatnio wpadłam na pomysł, żeby zabejcować te słupy bezbarwnym drewnochronem, a potem pomalować szarą farbą olejną. Tylko czy tak będzie dobrze? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 11.07.2008 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Mam tylko problem ze znalezieniem drewnochronu w kolorze szarym. Ostatnio wpadłam na pomysł, żeby zabejcować te słupy bezbarwnym drewnochronem, a potem pomalować szarą farbą olejną. Tylko czy tak będzie dobrze?Moim zdaniem będze BARDZO ŹLE. Będzie to wyglądało bardzo nienaturalnie. Szukaj lakierobejcy do zastosowań zewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 11.07.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Dzień Dobry Uwielbiam piątki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 11.07.2008 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Dzień dobry! Mam tylko sekundkę... Rom, ja tym razem nie cieszę się z piątku , bo dla mnie to oznacza: koniec urlopu , a jeszcze tyyyyle do zrobienia!! Mam tylko problem ze znalezieniem drewnochronu w kolorze szarym. Ostatnio wpadłam na pomysł, żeby zabejcować te słupy bezbarwnym drewnochronem, a potem pomalować szarą farbą olejną. Tylko czy tak będzie dobrze?Moim zdaniem będze BARDZO ŹLE. Będzie to wyglądało bardzo nienaturalnie. Szukaj lakierobejcy do zastosowań zewnętrznych. Właśnie tego sie obawiam, że będzie to sztuczne. Chciałabym COŚ, co zabezpieczałoby te słupy przed wpływami warunków pogodowych, wilgocią, promieniowaniem UV, grzybami, sinicą i wszystkim takim, a jednocześnie by po pomalowaniu zachowywało strukturę drewna. Nie chcę w kolorze naturalnego drewna, a szarym i stąd problem .... ale chyba mam Oto wynik mych porannych poszukiwań: http://www.tikkurila.pl/index.jsp?cid=exterior_wood_surfaces&hid=1.1.3.2 http://www.tikkurila.pl/index.jsp?cid=exterior_paints_colour_card Tylko co wybrać: Tikkurilę VALTTI COLOR EXTRA, VALTTI AKVACOLOR, VINHA, PIKA-TEHO - House Paint? Teraz biegnę na działkę. Wieczorkiem poszukam więcej ... Wszystkim będę wdzięczna za podpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 11.07.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 no i uciekła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 11.07.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 ja malowalam tikkurrila valti expert alr teakowym kolorem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 11.07.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Oj Tomka widzę, że mamy coraz więcej wspólnych cech - m.in. mieszanie . Z moimi oknami było podobnie, a nawet gorzej - wpłaciłam zaliczkę w jednej firmie, a potem przestały mi się podobać okna i ... zrezygnowałam z realizacji zamówienia . Na szczęście okna jeszcze nie były robione i nawet dobrzy ludzie zwrócili mi zaliczkę . Coraz bardzej boję się kolejnych decyzji, niestety wszystkie są bardzo kosztowne, a w kieszeni prawie pusto. Życzę trafnych wyborów! aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 11.07.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 a mi wystarczy jak sobie popatrzę, na "moje gołąbki" na balkonie dalszej sąsiadki a co na to sąsiadka?? jej nie przeszkadza ten widok?? Sasiadka na razie scisnieta za serce, po szostym jaju bedzie miala dosc... ... sąsiadka taka dalsza, ale blok jest w kształcie litery L, więc bardzo dobrze widzę ptaszki . Mieszka tam młode małżeństwo baaaardzo sporadycznie korzystające z balkonu, co ja piszę, z loggi, więc co ma się marnować . Pewnie tak gołąbki pomyślały i zasiedliły go Ciekawe kiedy ludziska spostrzegą się, że mają dzikich lokatorów ... i ilu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 11.07.2008 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 no i uciekła i wróciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 11.07.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 tylko troszkę późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 11.07.2008 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 ja malowalam tikkurrila valti expert alr teakowym kolorem!!! kolakao dziekuję za odpowiedź, bo oni mają rzeczywiście spory wybór produktów do drewna. Trudno sie połapać i zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 11.07.2008 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 tylko troszkę późno eee , chyba tradycyjnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 11.07.2008 23:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 aka, lepiej na początku trochę namieszać, żeby potem z górki było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts