Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tomki budowania

Recommended Posts

TomKa napisz coś więcej o tych tynkach?????

Jakie tynki dajesz??????

Wogóle się nie oreirntuje w tym temacie a chce na jesień tynkować

Rom, ja myślałam, że to Ty mnie oświecisz w temacie. Wydawało mi się, że mieszkasz w nowym domku i tylko coś tam wykańczasz, ozdabiasz ...

A może chodzi Ci o tynki zewnętrze?

To ale się zrozumieliśmy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja o zewnętrzu a Ty o wewnętrzu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

TomKa: "Z pewna taką nieśmiałością" :wink: piszę tutaj i ja. Zaglądam do Twego dziennika dość często. Próbuję śledzic Twoją budowe i jakoś się to udaje. (Pieknie prezentuje się dach :) )

Nie jestem natomiast w stanie nadążyć w czytaniu komentarzy. I tak już pozostanie :)

Cóż, jestem takim cichym i życzliwym kibicem w budowaniu i pracach ogrodowych :)

a mi wystarczy jak sobie popatrzę, na "moje gołąbki" na balkonie dalszej sąsiadki :wink: :lol: :lol:

a co na to sąsiadka??

jej nie przeszkadza ten widok??

Sasiadka na razie scisnieta za serce, po szostym jaju bedzie miala dosc... :p :p

... sąsiadka taka dalsza, ale blok jest w kształcie litery L, więc bardzo dobrze widzę ptaszki :lol: :lol:. Mieszka tam młode małżeństwo baaaardzo sporadycznie korzystające z balkonu, co ja piszę, z loggi, więc co ma się marnować :wink: :lol: :lol: . Pewnie tak gołąbki pomyślały i zasiedliły go :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ciekawe kiedy ludziska spostrzegą się, że mają dzikich lokatorów ...

TomKa napisz coś więcej o tych tynkach?????

Jakie tynki dajesz??????

Wogóle się nie oreirntuje w tym temacie a chce na jesień tynkować

Rom, ja myślałam, że to Ty mnie oświecisz w temacie. Wydawało mi się, że mieszkasz w nowym domku i tylko coś tam wykańczasz, ozdabiasz ...

A może chodzi Ci o tynki zewnętrze?

To ale się zrozumieliśmy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja o zewnętrzu a Ty o wewnętrzu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dobrze, że mi nie napisałeś, żebym baranka czy kornika robiła :roll: , bo jakbym ślepo zaufała ... :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

TomKa: "Z pewna taką nieśmiałością" :wink: piszę tutaj i ja. Zaglądam do Twego dziennika dość często. Próbuję śledzic Twoją budowe i jakoś się to udaje. (Pieknie prezentuje się dach :) )

Nie jestem natomiast w stanie nadążyć w czytaniu komentarzy. I tak już pozostanie :)

Cóż, jestem takim cichym i życzliwym kibicem w budowaniu i pracach ogrodowych :)

I za to Cię bardzo lubię :oops: :D .

Cieszę się, że zaglądasz do mnie i że podoba Ci się dach. Nie wiem czy uda mi się resztę ładnie wykończyć, ale zgodzę się z Tobą, dach jest ładny. Ilekroć zajeżdżam na działkę coś mi się nie podoba, budzi zastrzeżenia, a dach jeszcze nigdy. Bałam się tylko, jak ten daszek nad gankiem i cały ganek będzie wyglądał po moich zmianach, ale jest tak jak chciałam, nie przytłacza, jest zgrabny. Mam tylko problem ze znalezieniem drewnochronu w kolorze szarym. Ostatnio wpadłam na pomysł, żeby zabejcować te słupy bezbarwnym drewnochronem, a potem pomalować szarą farbą olejną. Tylko czy tak będzie dobrze?

Pozdrawiam serdecznie :D

Mam tylko problem ze znalezieniem drewnochronu w kolorze szarym. Ostatnio wpadłam na pomysł, żeby zabejcować te słupy bezbarwnym drewnochronem, a potem pomalować szarą farbą olejną. Tylko czy tak będzie dobrze?
Moim zdaniem będze BARDZO ŹLE. Będzie to wyglądało bardzo nienaturalnie.

Szukaj lakierobejcy do zastosowań zewnętrznych.

:)

Dzień dobry!

Mam tylko sekundkę...

Rom, ja tym razem nie cieszę się z piątku :roll: :( , bo dla mnie to oznacza: koniec urlopu :( :cry: :cry: :cry: , a jeszcze tyyyyle do zrobienia!!

Mam tylko problem ze znalezieniem drewnochronu w kolorze szarym. Ostatnio wpadłam na pomysł, żeby zabejcować te słupy bezbarwnym drewnochronem, a potem pomalować szarą farbą olejną. Tylko czy tak będzie dobrze?
Moim zdaniem będze BARDZO ŹLE. Będzie to wyglądało bardzo nienaturalnie.

Szukaj lakierobejcy do zastosowań zewnętrznych.

:)

Właśnie tego sie obawiam, że będzie to sztuczne. Chciałabym COŚ, co zabezpieczałoby te słupy przed wpływami warunków pogodowych, wilgocią, promieniowaniem UV, grzybami, sinicą i wszystkim takim, a jednocześnie by po pomalowaniu zachowywało strukturę drewna. Nie chcę w kolorze naturalnego drewna, a szarym i stąd problem ....

ale chyba mam :)

Oto wynik mych porannych poszukiwań:

http://www.tikkurila.pl/index.jsp?cid=exterior_wood_surfaces&hid=1.1.3.2

http://www.tikkurila.pl/index.jsp?cid=exterior_paints_colour_card

Tylko co wybrać:

Tikkurilę VALTTI COLOR EXTRA, VALTTI AKVACOLOR, VINHA, PIKA-TEHO - House Paint?

Teraz biegnę na działkę. Wieczorkiem poszukam więcej ...

Wszystkim będę wdzięczna za podpowiedzi :D :D

Pozdrawiam

Oj Tomka widzę, że mamy coraz więcej wspólnych cech - m.in. mieszanie :oops:. Z moimi oknami było podobnie, a nawet gorzej - wpłaciłam zaliczkę w jednej firmie, a potem przestały mi się podobać okna i ... zrezygnowałam z realizacji zamówienia :oops: . Na szczęście okna jeszcze nie były robione i nawet dobrzy ludzie zwrócili mi zaliczkę :) .

Coraz bardzej boję się kolejnych decyzji, niestety wszystkie są bardzo kosztowne, a w kieszeni prawie pusto.

Życzę trafnych wyborów!

aka

a mi wystarczy jak sobie popatrzę, na "moje gołąbki" na balkonie dalszej sąsiadki :wink: :lol: :lol:

a co na to sąsiadka??

jej nie przeszkadza ten widok??

Sasiadka na razie scisnieta za serce, po szostym jaju bedzie miala dosc... :p :p

... sąsiadka taka dalsza, ale blok jest w kształcie litery L, więc bardzo dobrze widzę ptaszki :lol: :lol:. Mieszka tam młode małżeństwo baaaardzo sporadycznie korzystające z balkonu, co ja piszę, z loggi, więc co ma się marnować :wink: :lol: :lol: . Pewnie tak gołąbki pomyślały i zasiedliły go :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ciekawe kiedy ludziska spostrzegą się, że mają dzikich lokatorów ...

i ilu...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: