Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tomki budowania

Recommended Posts

Do 8 wieczorem? :o :o :o :o

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jajcarz z Ciebie, :roll: :lol: :lol: a właściwie jajcara

hihi, myślisz, że mi dzieci na tyle pozwolą?

A nie? :roll: :roll: :roll: O 8 rano to nawet malz mnie nie wyciagnie z lozka w sobote... :wink:

małż nie...

ale poczekaj na dziecko 8)

Wiesz co, ja mysle, ze z dzieckiem zastosuje metode mojego ojca, ktory siedzial ze mna od 4 miesiaca zycia gdzies do 3 lat. Po prostu ogladalismy telewizje do 1 w nocy, a potem spalismy do 12. Nie bylo problema. :lol: :lol: :lol: A potem nauczyl mnie czytac i jak sie budzilam to lapalam za ksiazeczki i dalej nie bylo klopotu. O 8 rano z wlasnej woli nie wstalam nawet jak bylam dzieckiem. :wink:

:o :o

toś Ty była wyjątkowa, nie każde dziecko się da tak ukształtować :wink:

zależy jak charakterek...

:lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Do 8 wieczorem? :o :o :o :o

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jajcarz z Ciebie, :roll: :lol: :lol: a właściwie jajcara

hihi, myślisz, że mi dzieci na tyle pozwolą?

A nie? :roll: :roll: :roll: O 8 rano to nawet malz mnie nie wyciagnie z lozka w sobote... :wink:

małż nie...

ale poczekaj na dziecko 8)

Wiesz co, ja mysle, ze z dzieckiem zastosuje metode mojego ojca, ktory siedzial ze mna od 4 miesiaca zycia gdzies do 3 lat. Po prostu ogladalismy telewizje do 1 w nocy, a potem spalismy do 12. Nie bylo problema. :lol: :lol: :lol: A potem nauczyl mnie czytac i jak sie budzilam to lapalam za ksiazeczki i dalej nie bylo klopotu. O 8 rano z wlasnej woli nie wstalam nawet jak bylam dzieckiem. :wink:

:o :o

toś Ty była wyjątkowa, nie każde dziecko się da tak ukształtować :wink:

zależy jak charakterek...

:lol: :lol: :lol:

Albo kiedy sie dzieciaka spac polozy i czy spi w dzien. :wink: Ja odkad pamietam nigdy nie spalam (no pewnie jak mialam kilka miesiecy to jasne, ale od pewnego momentu wcale) i dlatego dlugo spalam w nocy. To zalezy, czy chcesz miec spokoj w ciagu dnia i wieczorem, czy wolisz dluzej pospac. :lol: :lol: :lol:

malgos2 teoria to jedno, a w praktyce to juz roznie bywa. Kazde dziecko jest inne.

Jasne, dlatego mam nadzieje, ze moje wda sie we mnie. :roll: :roll: :roll: 8)

dobry tok myślenia :wink: :lol: :lol: :lol:

Ale jak bede mu / jej pokazywac horrory tak, zeby w nocy nie mogl(a) spac, to przeciez bedzie musial(a) odespac w dzien. :roll: :roll: :roll:

TomKa!!!! jak dobrze widzieć ze ktos jeszcze chciał prosty dom ;) Prosty bez udziwnień...tylko wudze że ty masz jakiś plan na poddasze choć w projekcie nic nie pokazałaś?

Co planujesz na poddaszu?

Ile metrów uzytkowych ma twój dom?

Uwielbiam takie proste wiejskie domki, kiedy na takie patrzę jakoś mi się ciepło na serduchu robi ;)

Witam serdecznie Roksi!!

Cieszę się, że do mnie zajrzałaś. Domek rzeczywiście prosty, ale :roll: :lol: :lol: w prostocie jest piękno :wink: :oops: . Co do strychu ... hihihi mąż ma plany... Ja będę pranie tam wieszać, a on uprawiał sporty i rekreacje :lol: :lol: :lol: .

Domek jest niewielki. Ma 109 m2 powierzchni użytkowej, a z garażem, pomieszczeniami gospodarczymi 147 m2.

Roksi, czy moje "szarości" mogą popsuć ten domek?

Ja się może wypowiem na tematy budowlane... :roll:

w sprawie tarasu jak dla mnie wersja nr 2

pergola odzielająca gospodarcze od tarasu bedzie super wygladała.

Dziękuję za głos :D !!!

Bałam się, że wersja nr 1 - za dużo betonu, kostki. Zbyt ciężkie, ale praktyczne rozwiązanie :roll: . Podest przy gospdarczym byłby niższy. Schodziłoby się z tarasu o schodek niżej. Potem schodek niżej i mamy poziom ogrodu...

Wersja nr 2 bałam się, że to takie rozdrabnianie się. Jeden podest, drugi, niedaleko pewnie jakiś trzeci - altanka lub miejsce z ławeczką :wink:. Ale to ... zgrabniejsza wersja?

Często i długo przebywam na działce i wiem, że na tarasie posiedzimy z samego rana lub późnym wieczorem, niestety w dzień nikt tam nie wysiedzi :( . Już troszkę żałuję, że nie zaplanowałam tarasu od zachodu ...

Proszę o więcej sugestii ...

malgos2 teoria to jedno, a w praktyce to juz roznie bywa. Kazde dziecko jest inne.

Ale jak bede mu / jej pokazywac horrory tak, zeby w nocy nie mogl(a) spac, to przeciez bedzie musial(a) odespac w dzien. :roll: :roll: :roll:

a jak nerwicy się nabawi?

Witajcie dziewczyny!

Poradźcie coś z tym tarasem, jak lepiej?

O jakich szarościach mówisz?

Szary trzeba czymś przełamać, domyślam się że nie chcesz wszytkiego szarego...a jaki kolor elewacji? A okna jakie? białe? Brązowe? Szare???? Bo dobrze byłoby gdyby ta szara brama się z czymś komponowała w całość a nie była czymś odrębnym....czuję że masz jakąs wizję ale ja nie pottrafię sobie tego wyobrazić ...przykro mi bardzo ;(...a może masz gdzieś w necie jakiś wzór twojego pomysłu, coś co nam rozjaśni twoje szarości????

A w ogóle to nie masz aż takiego małego domku ....my mamy jezcze mniejszy, ale to już jest hard core...moim zdaniem o 20 m za mały ....mamy 80 m2 uzytkowych + garaz i kotłownia ale nie wiem ile one mają.

Ja bym oddzieliła jakąś pergolą z bluszczem zimozielonym (albo podobną rośliną) taras domowy od wyjścia gospodarczego. Będzie tak zaciszniej i trochę przytulnie, wtedy postawisz tam (przy pergoli) rośliny w donicach i będzie przyjemnie, chyba, że lubisz dużą nieosłoniętą przestrzeń.

aka

a jak nerwicy się nabawi?

To bedzie musialo sie na forum odstresowac.

Kurcze, to drugie zdjatko mi sie nie laduje, wiec nie moge sie wypowiedziec. :( :( :(

O jakich szarościach mówisz?

Szary trzeba czymś przełamać, domyślam się że nie chcesz wszytkiego szarego...a jaki kolor elewacji? A okna jakie? białe? Brązowe? Szare???? Bo dobrze byłoby gdyby ta szara brama się z czymś komponowała w całość a nie była czymś odrębnym....czuję że masz jakąs wizję ale ja nie pottrafię sobie tego wyobrazić ...przykro mi bardzo ;(...a może masz gdzieś w necie jakiś wzór twojego pomysłu, coś co nam rozjaśni twoje szarości????

Grafitowy dach i rynny, czarny komin, stolarka i brama szare, elewacja na początek złamana biel ...

Mniej więcej tak to wyglądałoby, trochę niedopracowany ten domek i lustro:

http://images28.fotosik.pl/174/23fd57af9e3b3c09.jpg

i jak może być?

Im więcej mam problemów ze znalezieniem tych szarych elementów, tym wieksze szarpią mną obawy :roll:

A co myślisz o tarasie?

Ja bym oddzieliła jakąś pergolą z bluszczem zimozielonym (albo podobną rośliną) taras domowy od wyjścia gospodarczego. Będzie tak zaciszniej i trochę przytulnie, wtedy postawisz tam (przy pergoli) rośliny w donicach i będzie przyjemnie, chyba, że lubisz dużą nieosłoniętą przestrzeń.

aka

aka, dzięki za odpowiedź :D . Czyli taras i schodki górą?