DarioAS 21.07.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Do 8 wieczorem? jajcarz z Ciebie, a właściwie jajcara hihi, myślisz, że mi dzieci na tyle pozwolą? A nie? O 8 rano to nawet malz mnie nie wyciagnie z lozka w sobote... małż nie... ale poczekaj na dziecko Wiesz co, ja mysle, ze z dzieckiem zastosuje metode mojego ojca, ktory siedzial ze mna od 4 miesiaca zycia gdzies do 3 lat. Po prostu ogladalismy telewizje do 1 w nocy, a potem spalismy do 12. Nie bylo problema. A potem nauczyl mnie czytac i jak sie budzilam to lapalam za ksiazeczki i dalej nie bylo klopotu. O 8 rano z wlasnej woli nie wstalam nawet jak bylam dzieckiem. toś Ty była wyjątkowa, nie każde dziecko się da tak ukształtować zależy jak charakterek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 21.07.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Do 8 wieczorem? jajcarz z Ciebie, a właściwie jajcara hihi, myślisz, że mi dzieci na tyle pozwolą? A nie? O 8 rano to nawet malz mnie nie wyciagnie z lozka w sobote... małż nie... ale poczekaj na dziecko Wiesz co, ja mysle, ze z dzieckiem zastosuje metode mojego ojca, ktory siedzial ze mna od 4 miesiaca zycia gdzies do 3 lat. Po prostu ogladalismy telewizje do 1 w nocy, a potem spalismy do 12. Nie bylo problema. A potem nauczyl mnie czytac i jak sie budzilam to lapalam za ksiazeczki i dalej nie bylo klopotu. O 8 rano z wlasnej woli nie wstalam nawet jak bylam dzieckiem. toś Ty była wyjątkowa, nie każde dziecko się da tak ukształtować zależy jak charakterek... Albo kiedy sie dzieciaka spac polozy i czy spi w dzien. Ja odkad pamietam nigdy nie spalam (no pewnie jak mialam kilka miesiecy to jasne, ale od pewnego momentu wcale) i dlatego dlugo spalam w nocy. To zalezy, czy chcesz miec spokoj w ciagu dnia i wieczorem, czy wolisz dluzej pospac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.07.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 malgos2 teoria to jedno, a w praktyce to juz roznie bywa. Kazde dziecko jest inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 21.07.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 malgos2 teoria to jedno, a w praktyce to juz roznie bywa. Kazde dziecko jest inne. Jasne, dlatego mam nadzieje, ze moje wda sie we mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 21.07.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 malgos2 teoria to jedno, a w praktyce to juz roznie bywa. Kazde dziecko jest inne. Jasne, dlatego mam nadzieje, ze moje wda sie we mnie. dobry tok myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 21.07.2008 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 malgos2 teoria to jedno, a w praktyce to juz roznie bywa. Kazde dziecko jest inne. Jasne, dlatego mam nadzieje, ze moje wda sie we mnie. dobry tok myślenia Ale jak bede mu / jej pokazywac horrory tak, zeby w nocy nie mogl(a) spac, to przeciez bedzie musial(a) odespac w dzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 21.07.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 no ba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 21.07.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 no ba.. Chyba powinnam zaczac robic za supernianie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 21.07.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 no, myślę, że branie byś miała my byśmy Ci odpowiednią reklamę zrobiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 21.07.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 no, myślę, że branie byś miała my byśmy Ci odpowiednią reklamę zrobiły Problem: dzieciak wrzeszczy. Rozwiazanie: zbudowac dzwiekochlonne pomieszczenie, niech tam sie wydziera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 21.07.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Ja się może wypowiem na tematy budowlane... w sprawie tarasu jak dla mnie wersja nr 2 pergola odzielająca gospodarcze od tarasu bedzie super wygladała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 21.07.2008 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 TomKa!!!! jak dobrze widzieć ze ktos jeszcze chciał prosty dom Prosty bez udziwnień...tylko wudze że ty masz jakiś plan na poddasze choć w projekcie nic nie pokazałaś? Co planujesz na poddaszu? Ile metrów uzytkowych ma twój dom? Uwielbiam takie proste wiejskie domki, kiedy na takie patrzę jakoś mi się ciepło na serduchu robi Witam serdecznie Roksi!! Cieszę się, że do mnie zajrzałaś. Domek rzeczywiście prosty, ale w prostocie jest piękno . Co do strychu ... hihihi mąż ma plany... Ja będę pranie tam wieszać, a on uprawiał sporty i rekreacje . Domek jest niewielki. Ma 109 m2 powierzchni użytkowej, a z garażem, pomieszczeniami gospodarczymi 147 m2. Roksi, czy moje "szarości" mogą popsuć ten domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 21.07.2008 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Ja się może wypowiem na tematy budowlane... w sprawie tarasu jak dla mnie wersja nr 2 pergola odzielająca gospodarcze od tarasu bedzie super wygladała. Dziękuję za głos !!! Bałam się, że wersja nr 1 - za dużo betonu, kostki. Zbyt ciężkie, ale praktyczne rozwiązanie . Podest przy gospdarczym byłby niższy. Schodziłoby się z tarasu o schodek niżej. Potem schodek niżej i mamy poziom ogrodu... Wersja nr 2 bałam się, że to takie rozdrabnianie się. Jeden podest, drugi, niedaleko pewnie jakiś trzeci - altanka lub miejsce z ławeczką . Ale to ... zgrabniejsza wersja? Często i długo przebywam na działce i wiem, że na tarasie posiedzimy z samego rana lub późnym wieczorem, niestety w dzień nikt tam nie wysiedzi . Już troszkę żałuję, że nie zaplanowałam tarasu od zachodu ... Proszę o więcej sugestii ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 21.07.2008 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 malgos2 teoria to jedno, a w praktyce to juz roznie bywa. Kazde dziecko jest inne. Jasne, dlatego mam nadzieje, ze moje wda sie we mnie. dobry tok myślenia Ale jak bede mu / jej pokazywac horrory tak, zeby w nocy nie mogl(a) spac, to przeciez bedzie musial(a) odespac w dzien. a jak nerwicy się nabawi? Witajcie dziewczyny! Poradźcie coś z tym tarasem, jak lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi 21.07.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Roksi, czy moje "szarości" mogą popsuć ten domek? O jakich szarościach mówisz? Szary trzeba czymś przełamać, domyślam się że nie chcesz wszytkiego szarego...a jaki kolor elewacji? A okna jakie? białe? Brązowe? Szare???? Bo dobrze byłoby gdyby ta szara brama się z czymś komponowała w całość a nie była czymś odrębnym....czuję że masz jakąs wizję ale ja nie pottrafię sobie tego wyobrazić ...przykro mi bardzo ;(...a może masz gdzieś w necie jakiś wzór twojego pomysłu, coś co nam rozjaśni twoje szarości???? A w ogóle to nie masz aż takiego małego domku ....my mamy jezcze mniejszy, ale to już jest hard core...moim zdaniem o 20 m za mały ....mamy 80 m2 uzytkowych + garaz i kotłownia ale nie wiem ile one mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 21.07.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Ja bym oddzieliła jakąś pergolą z bluszczem zimozielonym (albo podobną rośliną) taras domowy od wyjścia gospodarczego. Będzie tak zaciszniej i trochę przytulnie, wtedy postawisz tam (przy pergoli) rośliny w donicach i będzie przyjemnie, chyba, że lubisz dużą nieosłoniętą przestrzeń.aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 21.07.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 malgos2 teoria to jedno, a w praktyce to juz roznie bywa. Kazde dziecko jest inne. Jasne, dlatego mam nadzieje, ze moje wda sie we mnie. dobry tok myślenia Ale jak bede mu / jej pokazywac horrory tak, zeby w nocy nie mogl(a) spac, to przeciez bedzie musial(a) odespac w dzien. a jak nerwicy się nabawi? To bedzie musialo sie na forum odstresowac. Kurcze, to drugie zdjatko mi sie nie laduje, wiec nie moge sie wypowiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 21.07.2008 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Roksi, czy moje "szarości" mogą popsuć ten domek? O jakich szarościach mówisz? Szary trzeba czymś przełamać, domyślam się że nie chcesz wszytkiego szarego...a jaki kolor elewacji? A okna jakie? białe? Brązowe? Szare???? Bo dobrze byłoby gdyby ta szara brama się z czymś komponowała w całość a nie była czymś odrębnym....czuję że masz jakąs wizję ale ja nie pottrafię sobie tego wyobrazić ...przykro mi bardzo ;(...a może masz gdzieś w necie jakiś wzór twojego pomysłu, coś co nam rozjaśni twoje szarości???? Grafitowy dach i rynny, czarny komin, stolarka i brama szare, elewacja na początek złamana biel ... Mniej więcej tak to wyglądałoby, trochę niedopracowany ten domek i lustro: http://images28.fotosik.pl/174/23fd57af9e3b3c09.jpg i jak może być? Im więcej mam problemów ze znalezieniem tych szarych elementów, tym wieksze szarpią mną obawy A co myślisz o tarasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 21.07.2008 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Ja bym oddzieliła jakąś pergolą z bluszczem zimozielonym (albo podobną rośliną) taras domowy od wyjścia gospodarczego. Będzie tak zaciszniej i trochę przytulnie, wtedy postawisz tam (przy pergoli) rośliny w donicach i będzie przyjemnie, chyba, że lubisz dużą nieosłoniętą przestrzeń. aka aka, dzięki za odpowiedź . Czyli taras i schodki górą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 21.07.2008 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Kurcze, to drugie zdjatko mi sie nie laduje, wiec nie moge sie wypowiedziec. może jutro? u mnie chyba trzeci dzień komp tak muli ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts