amonite 01.08.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Hej Tomciu Ja bym ten taras zrobiła na jednym poziomie, pergola mogłaby oddzielać taras właściwy od gospodarczego, ale powina być w niej "dziura" na przejście Ze schodkiem dodatkowo byłoby chyba ładniej, choć mniej wygodnie. A mam pytanko małe jeszcze - jakiej firmy masz rynny? To jest grafit, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 01.08.2008 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Soniczko, amoniteczko dziękuję za odwiedziny i radę. Gdzie Wy się podziewałyście tyle czasu? Odnośnie tarasu nadal brak decyzji. Chwilowo odpuścilam sobie temat. Poczekam, aż ocieplimy fundamenty i wtedy siądę na przeciw salonu i będę duuuuumać. (co nastąpi pewnie w niedzielę ). Jak na razie każdego dnia mam inną wizję. Postaram się jeszcze zrobić jakąś fotkę, żeby było widać jak w realu wygląda dom z tymi drzwiami tarasowymi i od gospodarczego. Może to pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 01.08.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Gdzie Wy się podziewałyście tyle czasu? Co ja będę gadać , właśnie wyłączyłam telewizornię i staram się dojść do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 01.08.2008 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Coś się stało czy po urlopie ? Ja też próbuje dojść do siebie..., okropnie te upały na mnie działają . A na działce żadnego drzewa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 01.08.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 TomKa śliczna ta róża daj znać, jak Ci zakwitnie, będę czekać niecierpliwie i to jest właśnie pnąca, czyli taka, na jaką mam oko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 03.08.2008 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Aniu, w tej chwili tak ona wygląda: http://images33.fotosik.pl/340/e6355a2ec4c78ea7.jpg to ta największa Raczej nie łudzę się, że jeszcze w tym roku zakwitnie, chociaż bardzo mnie ona ciekawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 04.08.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Ja Cieeee! Ale masz warzywnik Pozdrowionka~! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 04.08.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Hej Tomka Też będziemy mieli pergolę, kształtem zbliżoną do tej na pierwszym wklejonym przez Ciebie zdjęciu. Tylko mój taras jest bardzooooo wysoko Nawet jak ziemi nawieziemy to nie będzie się równał z działką Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 04.08.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Jesteś posiadaczką najpiekniejszego warzywnika na forum! Trudno będzie dorównać Co zaś się tyczy resztek po budowie to mi też zostawały. Wszystko odrazu puszczam do gazety z bezpłatnymi ogłoszeniami albo na Allegro. Trzeba sie pozbywać bo inaczej zarośniesz w resztki. Zawsze parę groszy na coś się przyda. Czasem warto sprzedać taniej ale sie pozbyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 08.08.2008 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 _Robert_K , witam serdecznie w moich komentarzach. Miło mi, że jeszcze komuś podoba się mój ogródek. Muszę się przyznać, że nie nadążam z pieleniem i przerabianiem warzyw, ale ... wszystko już mam swoje!! Właściwie już tylko owoce kupuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 08.08.2008 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Mags, jak miło Cię widzieć u mnie!Masz może jakieś zdjęcie swojego tarasu? W Twoim dzienniku znalazłam jedno z montażu drzwi tarasowych, ale dobrze go nie widać. Jak według Ciebie będzie u mnie lepiej? Taras po całości, tzn. od salonu do pom, gosp., czy tylko przed salonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 08.08.2008 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Jesteś posiadaczką najpiekniejszego warzywnika na forum! Trudno będzie dorównać Co zaś się tyczy resztek po budowie to mi też zostawały. Wszystko odrazu puszczam do gazety z bezpłatnymi ogłoszeniami albo na Allegro. Trzeba sie pozbywać bo inaczej zarośniesz w resztki. Zawsze parę groszy na coś się przyda. Czasem warto sprzedać taniej ale sie pozbyć. Witaj Mayland ! Jak zawsze, cieszę się z Twojej wizyty i Twoich rad. Dzisiaj troszkę zarumieniłam się ... Warto było kopać, chociażby po to, by to przeczytać. Nie wspomnę o tym jaką mamy radochę, gdy nowe warzywko możemy zerwać i skonsumować Mayland za rok, u Ciebie będzie tak samo! Dodatkowo będziesz miała czereśnie i inne owoce, a tego jeszcze dłuuugo nie będę miała. Poza tym masz super domek!! i bedziesz miała boisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 08.08.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Czesc Tomciu a moze ten pionowy pasek na wannie pociągniesz jeszcze na sciane? Ja tak mam i slicznie to wygląda a warzywniak? brak mi słów, padam na kolana i bije pokłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 09.08.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 ja mam dwie róże, które w tym roku raczej już nie zakwitną, a jestem tak ciekawa jak będą wyglądać... człowiek to odrazu by chciał, nie?? do tych niecierpliwych należę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 09.08.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 warzywka rosną pięknie, warto było tyle poświęcic czasu i siebie na taki efekt już sie bramy doczekać nie mogę, cieszę sie, że udało sie znaleźć i to w takim wyborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 11.08.2008 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 DarioAS, oglądam i oglądam te róże, ale nic z nich w tym roku nie będzie. Jednej cały czas coś zżera liście, ale tego czegoś nie widać Druga w ogóle się nie przyjęła, uschła. Cała nadzieja w tej niebieskiej . I nawet gdyby zakwitła na biało, to będę się cieszyła . Brama znaleziona, ale jeszcze nie zamówiona . Termin realizacji jest krótki, więc zamówimy pewnie pod koniec sierpnia. Też jestem ciekawa jak to wszystko będzie wygladało. Teraz najbardziej nie mogę się doczekać okien, tech moich szaraczków ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 11.08.2008 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Czesc Tomciu a moze ten pionowy pasek na wannie pociągniesz jeszcze na sciane? Ja tak mam i slicznie to wygląda a warzywniak? brak mi słów, padam na kolana i bije pokłony malmuc, też myślałam, żeby ten pasek z wanny kontynuować na ścianie, ale akurat nad wanną w tym miejscu okno wypada... Myślałam z boku okna go dać, ale tam wąsko ... Ostatnio jeszcze wymyśliłam wersję 3, żeby jeden pas był na wannie, a drugi nie na ścianie z sedesem, ale tu gdzie lustro. Byłby on od podlogi do sufitu. Z tym, że lustro w poziomie od wanny aż za umywalkę, przecinałoby ten pas z mozaiki I do tego biała terakota nie od wanny do drzwi, ale spod umywalki pod sedes. Uff, ciężko to wszystko wytłumaczyć. Chyba ręcznie to wymaluję, zeskanuję i wkleję Warzywnik .... cieszę się, że Tobie i Wam wszystkim się podoba .... Szkoda, że najbliżsi tego nie podzielają Małgosiu, mogłabyś wkleić zdjęcie swojej łazienki albo przesłać na priv? Grzebałam u Ciebie, ale w dzienniku nie ma, w komentarzach do połowy prawie doszłam i też nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 12.08.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 Ty chyba cały czas siedzisz w tych warzywach i jak tylko jakiś chwaścik wychyli łeb, to ty go od razu CIACH! W życiu nie widziałam tak zadbanych grządek! Wiedziałam, że znajdziesz w końcu bramę w szarościach, a jeśli chodzi o słupy drewniane, to widziałam gdzieś impregnat o kolorze takim gołębim jakby - niby błękitny, ale wpadający w szary - może takiego poszukaj - chyba, że już znalazłaś jasnoszary. Ja zostaję przy moim hebanie, właśnie zakupiłam większą ilość, choć może tak do końca przekonana nie jestem... A te pergole tak mi się spodobały, że chyba też sobie kiedyś taką sprawię - bo taras mam całkiem goły i od połudna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 12.08.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2008 DarioAS, oglądam i oglądam te róże, ale nic z nich w tym roku nie będzie. Jednej cały czas coś zżera liście, ale tego czegoś nie widać Druga w ogóle się nie przyjęła, uschła. Cała nadzieja w tej niebieskiej . I nawet gdyby zakwitła na biało, to będę się cieszyła . Brama znaleziona, ale jeszcze nie zamówiona . Termin realizacji jest krótki, więc zamówimy pewnie pod koniec sierpnia. Też jestem ciekawa jak to wszystko będzie wygladało. Teraz najbardziej nie mogę się doczekać okien, tech moich szaraczków ... a kiedy te okna będą, bo nie doczytałam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 13.08.2008 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 amonite, zapewniam Cię, że gdybyś dzisiaj zajrzała do mnie zmieniłabyś zdanie. Mam morze chwastów, ale ... warzywa też widać. Nie spodziewałam się, że coś na tym moim ugorze wyrośnie, a tu proszę, nie nadążam z przerabianiem warzyw . Co do impregnatu, ... uparłam się na Tikkurilę i bezskutecznie jej szukam, ale za bardzo się też nie przykładam do tego Pergolę spraw sobie. To super rozwiązanie, zwłaszcza dla nas, mających niezadaszone tarasy od południa DaroAS, okna (i drzwi ) miały być na początku września, ale ... chyba będą wcześniej , bo profile juz przyjechały do Polski i okna się robią . Ostatnio zapewniano nas, że pod koniec sierpnia powinny już zdobić nasz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts