Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tomki budowania

Recommended Posts

Hej Tomciu :)

Ja bym ten taras zrobiła na jednym poziomie, pergola mogłaby oddzielać taras właściwy od gospodarczego, ale powina być w niej "dziura" na przejście :wink: Ze schodkiem dodatkowo byłoby chyba ładniej, choć mniej wygodnie.

A mam pytanko małe jeszcze - jakiej firmy masz rynny? To jest grafit, tak?

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Soniczko, amoniteczko dziękuję za odwiedziny i radę. Gdzie Wy się podziewałyście tyle czasu?

Odnośnie tarasu nadal brak decyzji. Chwilowo odpuścilam sobie temat. Poczekam, aż ocieplimy fundamenty i wtedy siądę na przeciw salonu i będę duuuuumać. (co nastąpi pewnie w niedzielę ;) ). Jak na razie każdego dnia mam inną wizję. Postaram się jeszcze zrobić jakąś fotkę, żeby było widać jak w realu wygląda dom z tymi drzwiami tarasowymi i od gospodarczego. Może to pomoże?

Jesteś posiadaczką najpiekniejszego warzywnika na forum! Trudno będzie dorównać :roll:

Co zaś się tyczy resztek po budowie to mi też zostawały. Wszystko odrazu puszczam do gazety z bezpłatnymi ogłoszeniami albo na Allegro. Trzeba sie pozbywać bo inaczej zarośniesz w resztki. Zawsze parę groszy na coś się przyda. Czasem warto sprzedać taniej ale sie pozbyć.

Jesteś posiadaczką najpiekniejszego warzywnika na forum! Trudno będzie dorównać :roll:

Co zaś się tyczy resztek po budowie to mi też zostawały. Wszystko odrazu puszczam do gazety z bezpłatnymi ogłoszeniami albo na Allegro. Trzeba sie pozbywać bo inaczej zarośniesz w resztki. Zawsze parę groszy na coś się przyda. Czasem warto sprzedać taniej ale sie pozbyć.

Witaj Mayland :D !

Jak zawsze, cieszę się z Twojej wizyty i Twoich rad. Dzisiaj troszkę zarumieniłam się :oops: :oops: :D ... Warto było kopać, chociażby po to, by to przeczytać. Nie wspomnę o tym jaką mamy radochę, gdy nowe warzywko możemy zerwać i skonsumować :lol: :lol:

Mayland za rok, u Ciebie będzie tak samo! Dodatkowo będziesz miała czereśnie i inne owoce, a tego jeszcze dłuuugo nie będę miała. Poza tym masz super domek!! i bedziesz miała boisko :wink:

DarioAS, oglądam i oglądam te róże, ale nic z nich w tym roku nie będzie. Jednej cały czas coś zżera liście, ale tego czegoś nie widać :roll: Druga w ogóle się nie przyjęła, uschła. Cała nadzieja w tej niebieskiej :D . I nawet gdyby zakwitła na biało, to będę się cieszyła :wink: .

Brama znaleziona, ale jeszcze nie zamówiona :roll: . Termin realizacji jest krótki, więc zamówimy pewnie pod koniec sierpnia. Też jestem ciekawa jak to wszystko będzie wygladało. Teraz najbardziej nie mogę się doczekać okien, tech moich szaraczków ...

Czesc Tomciu :D

a moze ten pionowy pasek na wannie pociągniesz jeszcze na sciane?

Ja tak mam i slicznie to wygląda ;)

a warzywniak? :o

brak mi słów, padam na kolana i bije pokłony :D

malmuc, też myślałam, żeby ten pasek z wanny kontynuować na ścianie, ale akurat nad wanną w tym miejscu okno wypada... Myślałam z boku okna go dać, ale tam wąsko ... Ostatnio jeszcze wymyśliłam wersję 3, żeby jeden pas był na wannie, a drugi nie na ścianie z sedesem, ale tu gdzie lustro. Byłby on od podlogi do sufitu. Z tym, że lustro w poziomie od wanny aż za umywalkę, przecinałoby ten pas z mozaiki :roll: :o :wink: I do tego biała terakota nie od wanny do drzwi, ale spod umywalki pod sedes. Uff, ciężko to wszystko wytłumaczyć.

Chyba ręcznie to wymaluję, zeskanuję i wkleję :roll:

Warzywnik .... cieszę się, że Tobie i Wam wszystkim się podoba ....

Szkoda, że najbliżsi tego nie podzielają :(

Małgosiu, mogłabyś wkleić zdjęcie swojej łazienki albo przesłać na priv? Grzebałam u Ciebie, ale w dzienniku nie ma, w komentarzach do połowy prawie doszłam :roll: i też nic.

Ty chyba cały czas siedzisz w tych warzywach i jak tylko jakiś chwaścik wychyli łeb, to ty go od razu CIACH! :lol: W życiu nie widziałam tak zadbanych grządek!

Wiedziałam, że znajdziesz w końcu bramę w szarościach, a jeśli chodzi o słupy drewniane, to widziałam gdzieś impregnat o kolorze takim gołębim jakby - niby błękitny, ale wpadający w szary - może takiego poszukaj - chyba, że już znalazłaś jasnoszary. Ja zostaję przy moim hebanie, właśnie zakupiłam większą ilość, choć może tak do końca przekonana nie jestem...

A te pergole tak mi się spodobały, że chyba też sobie kiedyś taką sprawię - bo taras mam całkiem goły i od połudna.

DarioAS, oglądam i oglądam te róże, ale nic z nich w tym roku nie będzie. Jednej cały czas coś zżera liście, ale tego czegoś nie widać :roll: Druga w ogóle się nie przyjęła, uschła. Cała nadzieja w tej niebieskiej :D . I nawet gdyby zakwitła na biało, to będę się cieszyła :wink: .

Brama znaleziona, ale jeszcze nie zamówiona :roll: . Termin realizacji jest krótki, więc zamówimy pewnie pod koniec sierpnia. Też jestem ciekawa jak to wszystko będzie wygladało. Teraz najbardziej nie mogę się doczekać okien, tech moich szaraczków ...

a kiedy te okna będą, bo nie doczytałam..

amonite, :lol: :D :lol: :oops: zapewniam Cię, że gdybyś dzisiaj zajrzała do mnie zmieniłabyś zdanie. Mam morze chwastów, ale ... warzywa też widać. Nie spodziewałam się, że coś na tym moim ugorze wyrośnie, a tu proszę, nie nadążam z przerabianiem warzyw :roll: :lol: :lol: .

Co do impregnatu, ... uparłam się na Tikkurilę i bezskutecznie jej szukam, ale za bardzo się też nie przykładam do tego :wink:

Pergolę spraw sobie. To super rozwiązanie, zwłaszcza dla nas, mających niezadaszone tarasy od południa :D

DaroAS, okna (i drzwi :D ) miały być na początku września, ale ... chyba będą wcześniej :D , bo profile juz przyjechały do Polski i okna się robią :D :D . Ostatnio zapewniano nas, że pod koniec sierpnia powinny już zdobić nasz domek :D :D