Irma 14.08.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 TomKa, zaczęłąm oporządzać działkę i dopiero teraz zrozumiałam jak ogromną praę wykonałaś prz zakładaniu warzywniaka. Normalnie podziwiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 14.08.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 20 lipca br. Siadłam i w końcu na spokojnie spisałam harmonogram prac: 1-15 września – tynki 1-15 września – okna, drzwi wejściowe 15 - 30 września – hydraulik co i podłogówka 1-15 października – wylewki po 15 października – wykończeniówka X/XI malowanie XI/XII glazurnik XI kominek XII podłogi listopad – elewacja zewnętrzna i podbitka Święta w domu . Czyżby, to było realne? Myślałam o wiośnie … czytam, czytam, czytam ...zaległości miałam myślę, czy uda Ci sie wprowadzić na święta ....ciężko może być - tynki schną długo ...moje tynki c-w robione w listopadzie (nie było mrozów) schły ze 2-3 miesiące ... jak będziesz miała za świeże i pomalujesz to zacieki ci się porobią - wylewki to samo ...też schną jakis czas ...mówią, że centymetr na tydzień czyli srednio sie daje 5cm wylewki - 5 tygodni , my czekaliśmy jeszcze dłużej z położeniem paneli - bałam się cobym zaraz nowych nie musiała kupować oczywiście życzę Ci z całego serca abyś jak najszybciej się wprowadziła , ale czasem nie warto za bardzo się spieszyć ...ale ....kochana ...już bliżej niż dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 14.08.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 TomKa, zaczęłąm oporządzać działkę i dopiero teraz zrozumiałam jak ogromną praę wykonałaś prz zakładaniu warzywniaka. Normalnie podziwiam! ja też od początku jego zakładania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 16.08.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Nie spodziewałam się, że coś na tym moim ugorze wyrośnie, a tu proszę Bo nie ważne, że ugór - ważne, że uprawiany z sercem, nie wspominając o pewnikiem połamanych paznokciach . Warzywnik masz imponujący TomKo . A co z tarasem, będzie z całości czy nie? Ciekawa jestem kto miał większa siłę przekonywania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 19.08.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Cześć TomKa Wpadłem zobaczyć co słychać na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 19.08.2008 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 TomKa, zaczęłąm oporządzać działkę i dopiero teraz zrozumiałam jak ogromną praę wykonałaś prz zakładaniu warzywniaka. Normalnie podziwiam! tu nie ma co podziwiać, tylko brać się do roboty i jeszcze ładniej bedzie Irma, a ja ten Twój suwaczek podziwiam tylko 57 dni ... kiedy ja tak bedę mogła napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 19.08.2008 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 20 lipca br. Siadłam i w końcu na spokojnie spisałam harmonogram prac: 1-15 września – tynki 1-15 września – okna, drzwi wejściowe 15 - 30 września – hydraulik co i podłogówka 1-15 października – wylewki po 15 października – wykończeniówka X/XI malowanie XI/XII glazurnik XI kominek XII podłogi listopad – elewacja zewnętrzna i podbitka Święta w domu . Czyżby, to było realne? Myślałam o wiośnie … czytam, czytam, czytam ...zaległości miałam myślę, czy uda Ci sie wprowadzić na święta ....ciężko może być - tynki schną długo ...moje tynki c-w robione w listopadzie (nie było mrozów) schły ze 2-3 miesiące ... jak będziesz miała za świeże i pomalujesz to zacieki ci się porobią - wylewki to samo ...też schną jakis czas ...mówią, że centymetr na tydzień czyli srednio sie daje 5cm wylewki - 5 tygodni , my czekaliśmy jeszcze dłużej z położeniem paneli - bałam się cobym zaraz nowych nie musiała kupować oczywiście życzę Ci z całego serca abyś jak najszybciej się wprowadziła , ale czasem nie warto za bardzo się spieszyć ...ale ....kochana ...już bliżej niż dalej Daggulko, dziękuję. To taki wstępny harmonogram, żeby wiedzieć co po kolei i jakich majstrów szukać . A czy święta BN czy Wielkanocne, to w sumie bez różnicy. Ja w zasadzie planowałam przeprowadzkę na przyszły rok, ale ... tak się jakoś rozmarzyłam . Poza tym, co tu ukrywać, nie doczytałam jeszcze co po jakim czasie mozna robić, dlatego raz jeszcze dziękuję za podpowiedzi . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 19.08.2008 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 TomKa, zaczęłąm oporządzać działkę i dopiero teraz zrozumiałam jak ogromną praę wykonałaś prz zakładaniu warzywniaka. Normalnie podziwiam! ja też od początku jego zakładania Aniu, kto i kogo powinien podziwiać, to ja palcem nie będę pokazywać . Tak dawno nie zaglądałam na forum, że nawet nie wiem jak Twoje róże i czy Ty jeszcze jesteś podwójna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 19.08.2008 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Nie spodziewałam się, że coś na tym moim ugorze wyrośnie, a tu proszę Bo nie ważne, że ugór - ważne, że uprawiany z sercem, nie wspominając o pewnikiem połamanych paznokciach . Warzywnik masz imponujący TomKo . A co z tarasem, będzie z całości czy nie? Ciekawa jestem kto miał większa siłę przekonywania . Serca od metra, potu na litry, odcisków na kilogramy, ale satysfakcji najwięcej !! Soniko, ale gdybyś widziała tę działkę rok temu, też byś się dziwiła . A skąd wiedziałaś o paznokciach ? Co do tarasu ... to dzisiaj zaczął się robić ... a że mąż go robi ... to będzie taras i schodki... Ja szukam pozytywów takiego rozwiązania. np. taki: więcej roślin bedę miała, a mniej betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 19.08.2008 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Cześć TomKa Wpadłem zobaczyć co słychać na budowie Rom, ależ Ty miałeś długi urlop . Czy odwyk od FM? Hihhi. Sama nie jestem lepsza ... takie zaleglości w Dzienniku ... ledwo pamietam co było ... Na budowie już 2-gi miesięc przestój. Niby coś tam sami dłubiemy z pomocą teścia, ale wszystko opóźnia brak tynków, ale ... już niedługo będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 19.08.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 TomKa, zaczęłąm oporządzać działkę i dopiero teraz zrozumiałam jak ogromną praę wykonałaś prz zakładaniu warzywniaka. Normalnie podziwiam! tu nie ma co podziwiać, tylko brać się do roboty i jeszcze ładniej bedzie Irma, a ja ten Twój suwaczek podziwiam tylko 57 dni ... kiedy ja tak bedę mogła napisać? zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. biorąc pod uwagę zapał do pracy moich wykończeniowców to są to marzenia ściętej głowy...ale dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 20.08.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Hejka TomKa Przeczytałam właśnie "od deski do deski" Twój dziennik Imponujące!!!! Gratuluję postępów na budowie i w ogrodzie!!! Czytając o Twoich wyczynach, poczułam, że coś nas łączy - fizyczna robota nas kocha! Gdy opisywałaś tynkowanie, kopanie, rozrzucanie piachu, rycie niczym nornica w ziemi - jakbym widziała siebie Nie wiem jak Ty, ale ja jestem nienormalna - kocham taką robotę - mimo, iż potem, wieczór, stękam obolała i obiecuję sobie, że nigdy więcej! Życzę powodzenia w dalszych pracach budowlano-ogrodniczych! Z przyjemnością będę nadal śledzić Twój dziennik pozdrówki M. PS. kiedy wsadzasz do ziemi cebule tulipanów, a kiedy hiacyntów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 20.08.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 TomKa, zaczęłąm oporządzać działkę i dopiero teraz zrozumiałam jak ogromną praę wykonałaś prz zakładaniu warzywniaka. Normalnie podziwiam! ja też od początku jego zakładania Aniu, kto i kogo powinien podziwiać, to ja palcem nie będę pokazywać . Tak dawno nie zaglądałam na forum, że nawet nie wiem jak Twoje róże i czy Ty jeszcze jesteś podwójna podwójna jestem nadal, nic się nie zmieniło planowo jeszcze 4 tygodnie do końca, ale młody był sporo po terminie, więc nie wiem, czy o październik wnet nie zachaczę.. moje róże nic.. miniatura i Palace kwitnie, dwie maja pączki, reszta nic.. a Twoja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 20.08.2008 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 TomKa, zaczęłąm oporządzać działkę i dopiero teraz zrozumiałam jak ogromną praę wykonałaś prz zakładaniu warzywniaka. Normalnie podziwiam! tu nie ma co podziwiać, tylko brać się do roboty i jeszcze ładniej bedzie Irma, a ja ten Twój suwaczek podziwiam tylko 57 dni ... kiedy ja tak bedę mogła napisać? zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. biorąc pod uwagę zapał do pracy moich wykończeniowców to są to marzenia ściętej głowy...ale dzięki ale czasami marzenia się spełniają W każdym razie trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 20.08.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 szybciutko idzie to ocieplenie, podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 20.08.2008 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Aniu, a mi się wydaje, że my jak te ślimaki czy zółwie się ruszamy . Gdzie nie czytam, to u każdego coś się dzieje. Ludzie, którzy po mnie zaczęli już płytki wybierają, a ja? Siedzę w miejscu i tylko zielsko szybko rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 20.08.2008 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Hejka TomKa Przeczytałam właśnie "od deski do deski" Twój dziennik Imponujące!!!! Gratuluję postępów na budowie i w ogrodzie!!! Czytając o Twoich wyczynach, poczułam, że coś nas łączy - fizyczna robota nas kocha! Gdy opisywałaś tynkowanie, kopanie, rozrzucanie piachu, rycie niczym nornica w ziemi - jakbym widziała siebie Nie wiem jak Ty, ale ja jestem nienormalna - kocham taką robotę - mimo, iż potem, wieczór, stękam obolała i obiecuję sobie, że nigdy więcej! Życzę powodzenia w dalszych pracach budowlano-ogrodniczych! Z przyjemnością będę nadal śledzić Twój dziennik pozdrówki M. PS. kiedy wsadzasz do ziemi cebule tulipanów, a kiedy hiacyntów? Witam bardzo serdecznie w moich skromnych progach i zapraszam do komentowania, gdy tylko przyjdzie Ci ochota, znajdziesz czas i gdy będzie co komentować, bo ja ze strasznym opóźnieniem tu działam ... madmegs robota nas kocha, a my tę robotę i oby tak dalej, i oby nam sił i chęci starczyło . Co do wiosennych kwiatów wysadzam je wszystkie w jednym czasie, w drugim tygodniu października, ale jeżeli chcesz, żeby wcześniej zakwitły można je już pod koniec września posadzić Jakie masz tulipany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.08.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Cześć TomKa Wpadłem zobaczyć co słychać na budowie Rom, ależ Ty miałeś długi urlop . Czy odwyk od FM? Hihhi. Sama nie jestem lepsza ... takie zaleglości w Dzienniku ... ledwo pamietam co było ... Na budowie już 2-gi miesięc przestój. Niby coś tam sami dłubiemy z pomocą teścia, ale wszystko opóźnia brak tynków, ale ... już niedługo będzie się działo Najpierw miałem masę roboty, potem wakacje a teraz powoli wracam na FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 21.08.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Witaj TomKa z zaciekawieniem przeglądałam Twój dziennik ponieważ my również planujemy kolorystykę prawie identyczną jak Twoja:-))) ciszę się, że nie tylko ja myślę o stolarce w odcieniach szarości:) A unas będzie tak: Dach: grafitowa dachówka Braas romańska w powłoce cisar więc z połyskiem Okna: w kolorze RAL 7016 (grafit) Drzwi: na takim samym profilu co okna (drzwi firmy adeco) w kolorze grafit Brama: Normstahl Euroflair w kolorze grafit Elewacja: załamana biel lub gołębi kolor tylko zastanawiamy się jeszcze nad rynnami i klinkierem...myślę, że klinkier piaskowo-żółty aby złamać szarość a rynny grafit tak jak u Was:) Okna planujemy również na połowę września...zapraszam do mojego dziennika. Pozdrawiam serdecznie Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 23.08.2008 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Cześć TomKa Wpadłem zobaczyć co słychać na budowie Rom, ależ Ty miałeś długi urlop . Czy odwyk od FM? Hihhi. Sama nie jestem lepsza ... takie zaleglości w Dzienniku ... ledwo pamietam co było ... Na budowie już 2-gi miesięc przestój. Niby coś tam sami dłubiemy z pomocą teścia, ale wszystko opóźnia brak tynków, ale ... już niedługo będzie się działo Najpierw miałem masę roboty, potem wakacje a teraz powoli wracam na FM czyżby dom otynkowany? pochwal się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts