DarioAS 23.08.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Aniu, a mi się wydaje, że my jak te ślimaki czy zółwie się ruszamy . Gdzie nie czytam, to u każdego coś się dzieje. Ludzie, którzy po mnie zaczęli już płytki wybierają, a ja? Siedzę w miejscu i tylko zielsko szybko rośnie ja też co patrzę u Ciebie to coś nowego się dzieje.. wybierać płytki też już możesz, to nie problem, trzeba zrobić dobre rozeznanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 23.08.2008 23:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Witaj TomKa z zaciekawieniem przeglądałam Twój dziennik ponieważ my również planujemy kolorystykę prawie identyczną jak Twoja:-))) ciszę się, że nie tylko ja myślę o stolarce w odcieniach szarości:) A unas będzie tak: Dach: grafitowa dachówka Braas romańska w powłoce cisar więc z połyskiem Okna: w kolorze RAL 7016 (grafit) Drzwi: na takim samym profilu co okna (drzwi firmy adeco) w kolorze grafit Brama: Normstahl Euroflair w kolorze grafit Elewacja: załamana biel lub gołębi kolor tylko zastanawiamy się jeszcze nad rynnami i klinkierem...myślę, że klinkier piaskowo-żółty aby złamać szarość a rynny grafit tak jak u Was:) Okna planujemy również na połowę września...zapraszam do mojego dziennika. Pozdrawiam serdecznie Justyna justyna_m witam i za chwilkę zerknę do Twojego dziennika, bo bardzo mnie zaintrygowala Twoja kolorystyka . Rzeczywiście prawie identyczna . Wcześniej jak przegladałam galerię i dzienniki Forumowiczów wszędzie widziałam brązową stolarkę, ewentualnie białą, a teraz proszę kolejna osoba i szarości . Powodzenia w budowaniu i zapraszam częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 23.08.2008 23:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Aniu, a mi się wydaje, że my jak te ślimaki czy zółwie się ruszamy . Gdzie nie czytam, to u każdego coś się dzieje. Ludzie, którzy po mnie zaczęli już płytki wybierają, a ja? Siedzę w miejscu i tylko zielsko szybko rośnie ja też co patrzę u Ciebie to coś nowego się dzieje.. wybierać płytki też już możesz, to nie problem, trzeba zrobić dobre rozeznanie Czemu nie dostałam powiadomienia ? Pewnie masz rację ... tylko ja też z tych niecierpliwych jestem i chciałabym, żeby to szybciej się działo. Na usprawiedliwie napiszę tylko, że nie chodzi mi o siebie, ale chciałabym, żeby chłopcy mieli wreszcie swoje pokoje ... Aniu, a płytki też powoli wybieram .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.08.2008 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Ciesz sie, ze Ci juz golebie nie rosna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.08.2008 03:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Ale Ty masz piękne kwiaty TomKo , nemezja jest jednoroczna? P. S. moje storczyki pogubiły kwiatki i co teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 24.08.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Tomka, To ty jesteś prawdziwą ogrodniczką!!! Piękne kwiaty!!! Aż mi się roześmiała buzia do tych kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.08.2008 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Ciesz sie, ze Ci juz golebie nie rosna. Małgosiu, niby się cieszę, ale po tych gołębich wybrykach niczego nie jestem pewna i codziennie jak wchodzę na balkon jestem nastawiona na najgorsze ... czytaj na kolejne jajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 24.08.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 TomKa dzięki za odwiedziny u mnie...miło mi się zrobiło bardzo pozdoba mi się Twoj pomysł z pergolą...muszę tez o czymś takim pomyśleć...nasz taras nie jest wcale zadaszony. Pomyślę też o żółtym klinkierze...może rzeczywiście będzie sie bardzo brudził...popytam, może ktoś wie. Pozdrawiam Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.08.2008 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Ale Ty masz piękne kwiaty TomKo , nemezja jest jednoroczna? P. S. moje storczyki pogubiły kwiatki i co teraz? Soniko, jak miło przeczytać takie słowa, dziękuję. Tak, nemezja jest jednoroczna. Od dzieciństwa jestem zauroczona tymi niepozornymi, ale jakże barwnymi i oryginalnymi kwiatkami. Wiedziałam, że jak będę miała swój ogródek, od nich zacznę i tak sie stało O storczykach napiszę jutro, bo chcialabym to poprzeć zdjęciami, a zanim je zrobię, wrzucę na fotosik, opiszę ... Akurat u mnie też jeden zakończył kwitnienie w tym tygodniu, więc wszystko będzie aktualne Jeśli jesteś z tych niecierpliwych , to przytnij łodyżkę nad 3 oczkiem od dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.08.2008 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Tomka, To ty jesteś prawdziwą ogrodniczką!!! Piękne kwiaty!!! Aż mi się roześmiała buzia do tych kolorów Renka i taki był zamysł Ostatnio, wyliczyłam sobie, że już prawie 3 miesiące nie było u nas "obcych" ludzi na budowie, znaczy majstrów wszelakiej maści i tak smutno mi jakoś, i stąd te kolorowe kwiatki Poza tym za dużo było o warzywach, więc to tak dla równowagi Dziękuję za pochwały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.08.2008 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 TomKa dzięki za odwiedziny u mnie...miło mi się zrobiło bardzo pozdoba mi się Twoj pomysł z pergolą...muszę tez o czymś takim pomyśleć...nasz taras nie jest wcale zadaszony. Pomyślę też o żółtym klinkierze...może rzeczywiście będzie sie bardzo brudził...popytam, może ktoś wie. Pozdrawiam Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 24.08.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 piękne kwiaty... widać, że masz do tego rękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.08.2008 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Aniu, u Ciebie też cudne. W życiu nie będę miała tylu i takich róż jak u Ciebie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 24.08.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 nigdy nie mów nigdy... jak się zarazisz, tak jak ja... to będziesz miała jeszcze więcej bo ja, to choćbym chciała jeszcze więcej, to nie mam już miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 25.08.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Cześć TomKa Wpadłem zobaczyć co słychać na budowie Rom, ależ Ty miałeś długi urlop . Czy odwyk od FM? Hihhi. Sama nie jestem lepsza ... takie zaleglości w Dzienniku ... ledwo pamietam co było ... Na budowie już 2-gi miesięc przestój. Niby coś tam sami dłubiemy z pomocą teścia, ale wszystko opóźnia brak tynków, ale ... już niedługo będzie się działo Najpierw miałem masę roboty, potem wakacje a teraz powoli wracam na FM czyżby dom otynkowany? pochwal się Od razu otynkowany No co Ty Ale tynkować się będzie we wrześniu A kwiatki Tomka to masz bjutiful Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 25.08.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 no, wrzesień już na karku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 25.08.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 no, wrzesień już na karku w drugiej połowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 25.08.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 co kto napisze, że w drugiej połowie września... to mi się tylko z moim porodem kojarzy to już i tak niedaleko, nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 25.08.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 co kto napisze, że w drugiej połowie września... to mi się tylko z moim porodem kojarzy to już i tak niedaleko, nie?? a co będzie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 25.08.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Jakie masz tulipany? hmm... dowiem się, jak zakwitną Dostałam różne cebule od zaprzyjaźnionych osób. Jedne na pewno mam te strzepiaste fioletowe, drugie zwykłe żółte i czerwone, reszta nie wiem. I na razie nie wiem, które są które Za to wiem juz, że posadzę je we wrześniu Wymyśliłam sobie, że porobię na dzien dobry na moim placu budowy okrągłe klomby i do każdego dam jeden rodzaj kwiatów mam obiecane jeszcze przepiękne dwie pnące róże - obsadzę nimi blaszak, bo jego uroda przyprawia mnie o zgrzyt zębów Mam też, na razie u przyjaciółki w ogrodzie, parę róż okrywowych, hortensję i jaśmin. Ale z nimi poczekam do wiosny, bo boję się, że mi je szlag trafi Nie wiesz przypadkiem jak wyhodować lawendę? Męczę sie już z rozsadami drugi rok i wszystko mi zdycha Pozdrówki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts