Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tomki budowania

Recommended Posts

Aniu, a mi się wydaje, że my jak te ślimaki czy zółwie się ruszamy :oops: :D . Gdzie nie czytam, to u każdego coś się dzieje. Ludzie, którzy po mnie zaczęli już płytki wybierają, a ja? Siedzę w miejscu i tylko zielsko szybko rośnie :roll: :lol: :lol:

ja też co patrzę u Ciebie to coś nowego się dzieje..

:lol: :lol: :lol:

wybierać płytki też już możesz, to nie problem, trzeba zrobić dobre rozeznanie :wink:

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj TomKa

z zaciekawieniem przeglądałam Twój dziennik ponieważ my również planujemy kolorystykę prawie identyczną jak Twoja:-))) ciszę się, że nie tylko ja myślę o stolarce w odcieniach szarości:)

A unas będzie tak:

Dach: grafitowa dachówka Braas romańska w powłoce cisar więc z połyskiem

Okna: w kolorze RAL 7016 (grafit)

Drzwi: na takim samym profilu co okna (drzwi firmy adeco) w kolorze grafit

Brama: Normstahl Euroflair w kolorze grafit

Elewacja: załamana biel lub gołębi kolor

:D :D :D

tylko zastanawiamy się jeszcze nad rynnami i klinkierem...myślę, że klinkier piaskowo-żółty aby złamać szarość a rynny grafit tak jak u Was:)

Okna planujemy również na połowę września...zapraszam do mojego dziennika.

Pozdrawiam serdecznie

Justyna

justyna_m witam i za chwilkę zerknę do Twojego dziennika, bo bardzo mnie zaintrygowala Twoja kolorystyka :wink: . Rzeczywiście prawie identyczna :D :D . Wcześniej jak przegladałam galerię i dzienniki Forumowiczów wszędzie widziałam brązową stolarkę, ewentualnie białą, a teraz proszę kolejna osoba i szarości :D .

Powodzenia w budowaniu i zapraszam częściej

:roll: :D

Aniu, a mi się wydaje, że my jak te ślimaki czy zółwie się ruszamy :oops: :D . Gdzie nie czytam, to u każdego coś się dzieje. Ludzie, którzy po mnie zaczęli już płytki wybierają, a ja? Siedzę w miejscu i tylko zielsko szybko rośnie :roll: :lol: :lol:

ja też co patrzę u Ciebie to coś nowego się dzieje..

:lol: :lol: :lol:

wybierać płytki też już możesz, to nie problem, trzeba zrobić dobre rozeznanie :wink:

Czemu nie dostałam powiadomienia :( ?

Pewnie masz rację :D ... tylko ja też z tych niecierpliwych jestem :oops: :wink: i chciałabym, żeby to szybciej się działo. Na usprawiedliwie napiszę tylko, że nie chodzi mi o siebie, ale chciałabym, żeby chłopcy mieli wreszcie swoje pokoje ...

Aniu, a płytki :oops: :roll: :D też powoli wybieram ....

Gość justyna_m

TomKa dzięki za odwiedziny u mnie...miło mi się zrobiło bardzo :D

pozdoba mi się Twoj pomysł z pergolą...muszę tez o czymś takim pomyśleć...nasz taras nie jest wcale zadaszony. Pomyślę też o żółtym klinkierze...może rzeczywiście będzie sie bardzo brudził...popytam, może ktoś wie.

Pozdrawiam

Justyna

Ale Ty masz piękne kwiaty TomKo :D , nemezja jest jednoroczna?

P. S. moje storczyki pogubiły kwiatki :( i co teraz?

Soniko, jak miło przeczytać takie słowa, dziękuję. Tak, nemezja jest jednoroczna. Od dzieciństwa jestem zauroczona tymi niepozornymi, ale jakże barwnymi i oryginalnymi kwiatkami. Wiedziałam, że jak będę miała swój ogródek, od nich zacznę i tak sie stało :D :D

O storczykach napiszę jutro, bo chcialabym to poprzeć zdjęciami, a zanim je zrobię, wrzucę na fotosik, opiszę ... Akurat u mnie też jeden zakończył kwitnienie w tym tygodniu, więc wszystko będzie aktualne :wink:

Jeśli jesteś z tych niecierpliwych :wink: :D , to przytnij łodyżkę nad 3 oczkiem od dołu

Tomka,

To ty jesteś prawdziwą ogrodniczką!!! Piękne kwiaty!!! Aż mi się roześmiała buzia do tych kolorów :D

Renka i taki był zamysł :lol: :lol:

Ostatnio, wyliczyłam sobie, że już prawie 3 miesiące nie było u nas "obcych" ludzi na budowie, znaczy majstrów wszelakiej maści i tak smutno mi jakoś, i stąd te kolorowe kwiatki :wink: :lol: :lol: :lol:

Poza tym za dużo było o warzywach, więc to tak dla równowagi :oops: :lol: :lol: :lol:

Dziękuję za pochwały :oops: :oops:

TomKa dzięki za odwiedziny u mnie...miło mi się zrobiło bardzo :D

pozdoba mi się Twoj pomysł z pergolą...muszę tez o czymś takim pomyśleć...nasz taras nie jest wcale zadaszony. Pomyślę też o żółtym klinkierze...może rzeczywiście będzie sie bardzo brudził...popytam, może ktoś wie.

Pozdrawiam

Justyna

:D :D :D

Cześć TomKa

Wpadłem zobaczyć co słychać na budowie :D :D :D

Rom, ależ Ty miałeś długi urlop :wink: :D :D . Czy odwyk od FM? Hihhi. Sama nie jestem lepsza ... takie zaleglości w Dzienniku ... ledwo pamietam co było :wink: ...

Na budowie już 2-gi miesięc przestój. Niby coś tam sami dłubiemy z pomocą teścia, ale wszystko opóźnia brak tynków, ale ... już niedługo będzie się działo :o :lol: :lol:

Najpierw miałem masę roboty, potem wakacje a teraz powoli wracam na FM :D :D

czyżby dom otynkowany? pochwal się :D

Od razu otynkowany :cry: :cry: :cry:

No co Ty :lol: :lol:

Ale tynkować się będzie we wrześniu :D :D :D

A kwiatki Tomka to masz bjutiful :lol: :lol: :lol:

Jakie masz tulipany?

hmm... dowiem się, jak zakwitną :oops: Dostałam różne cebule od zaprzyjaźnionych osób. Jedne na pewno mam te strzepiaste fioletowe, drugie zwykłe żółte i czerwone, reszta nie wiem. I na razie nie wiem, które są które :oops: Za to wiem juz, że posadzę je we wrześniu :lol: Wymyśliłam sobie, że porobię na dzien dobry na moim placu budowy okrągłe klomby i do każdego dam jeden rodzaj kwiatów :D

mam obiecane jeszcze przepiękne dwie pnące róże - obsadzę nimi blaszak, bo jego uroda przyprawia mnie o zgrzyt zębów :-? Mam też, na razie u przyjaciółki w ogrodzie, parę róż okrywowych, hortensję i jaśmin. Ale z nimi poczekam do wiosny, bo boję się, że mi je szlag trafi :roll:

Nie wiesz przypadkiem jak wyhodować lawendę? Męczę sie już z rozsadami drugi rok i wszystko mi zdycha :cry:

Pozdrówki M.