Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tomki budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale wstyd :oops: ! Zamiast wpisac sie w Twoich komentarzach wladowalam sie do dziennika :oops: . Juz to zmieniam, to pewnie przez to, ze wczoraj tak dlugo siedzialam na forum.

Wklejam wczorajszy post z Twojego dziennika:

"Super historia z tymi plytkami! (dla mnie czytajacej super, bo Wy pewnie mieliscie dosyc).

A z rodzina daj sobie spokoj! Obcemu glazurnikowi powiesz co Ci sie nie podoba, a z bratankiem bedziesz obchodzic sie jak z jajkiem, bo to rodzina, wykasuje Cie i bedziesz niezadowolona i z wykonania i wydanej kasy, no i na siebie bedziesz zla, ze sie nie odezwalas i nic mu nie powiedzialas. Pozdrawiam i zmykam spac, bo pierwsza dochodzi, a o 6.45 mam pobudke ."

Witaj Aniu!

Nie bardzo mnie ten deszcz cieszy, bo jutro okienka mają nam wstawiać i czeka nas pierwsza noc na działce ... Wrzesień + noc + deszcz = zimno :roll: :o :lol: :lol: mylę się?

Pozdrawiam

no, właśnie patrzyłam na pogodę, jutro może jednak nie będzie padać :wink:

mówiłam, że doczekam Twoich okien?? :wink: :wink:

:lol: :lol: :lol:

już łapki zacieram na myśl o zdjęciach 8) :wink:

Zgłaszam się że nam się podobają TWOJE salonowe deski...-

jeśli to jasny bambus to piękny, widziałam w NOMI- cena coś koło 70zł m2 a jestem ciekawa ile Wy w Wawce zapłaciliście???

pozdrawiam ciepło ale niestety deszczowo-

a przed nami okładanie kominów piaskowce...uffff-

i ten dach.... ;)

Kochani, dziękuję wszystkim za wpisy, dziekuję. Jutro wszystkim odpowiem i jeszcze raz podziekuję każdemu z osobna :) .

A teraz, UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mam okna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I drzwi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Są śliczne !!!!!!!!!!!!!!!! (chociaż nie byłabym sobą, gdybym nie miała, ale :oops: :roll: :wink: .......)

Przedstawiam Wam moje okienka :D

http://images40.fotosik.pl/9/0535b704ba545d12.jpg

Tu lepiej widać kolor:

http://images31.fotosik.pl/359/2231ebdf614eb973.jpg

Ależ się cieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :) :) :) :) :) :)

A teraz brykam pakować śpiwory i jadę na działkę ich pilnować :roll: :o :o :lol: :lol: :lol: . Trzymajcie za mnie/nas, okna i ewentualnych rabusiów kciuki :wink:

Do jutra!

Ale wstyd :oops: ! Zamiast wpisac sie w Twoich komentarzach wladowalam sie do dziennika :oops: . Juz to zmieniam, to pewnie przez to, ze wczoraj tak dlugo siedzialam na forum.

Wklejam wczorajszy post z Twojego dziennika:

"Super historia z tymi plytkami! (dla mnie czytajacej super, bo Wy pewnie mieliscie dosyc).

A z rodzina daj sobie spokoj! Obcemu glazurnikowi powiesz co Ci sie nie podoba, a z bratankiem bedziesz obchodzic sie jak z jajkiem, bo to rodzina, wykasuje Cie i bedziesz niezadowolona i z wykonania i wydanej kasy, no i na siebie bedziesz zla, ze sie nie odezwalas i nic mu nie powiedzialas. Pozdrawiam i zmykam spac, bo pierwsza dochodzi, a o 6.45 mam pobudke ."

:oops: :oops: gapa ze mnie, bo nie zauważyłam nawet tego :oops: :oops: . A o tych płytkach, to nie wiem czy powinnam pisać? Najpierw napisałam, potem wykasowałam ze wstydu, potem znów napisałam, bo przecież to część historii powstawania naszego domku... Kiedyś pewnie nie będę się tego wstydzić, ale śmiać z innymi :wink: A poza tym ... ładne te moje marmury :roll: :lol: :lol:

Zgłaszam się że nam się podobają TWOJE salonowe deski...-

jeśli to jasny bambus to piękny, widziałam w NOMI- cena coś koło 70zł m2 a jestem ciekawa ile Wy w Wawce zapłaciliście???

pozdrawiam ciepło ale niestety deszczowo-

a przed nami okładanie kominów piaskowce...uffff-

i ten dach.... ;)

Dziękuję za odwiedziny :D

Cieszę się, że podobają Ci się moje deski. Aniu, widziałam w Nomi bambusy w dwóch miejscach, ale minęłam je szybciej niż zobaczyłam :roll:. Nie chciałam się dołować: ich widokiem i ceną ... Jak będę znów w Nomi obejrzę je i napiszę, które to te moje ...

Na jaką blachę (czy dachówkę) zdecydowaliście się?

Byłaś dzisiaj na Dniach z Doradztwem Rolniczym?

Ślicznie dziękuję za kolejne wpisy :)

TomKa,

gratulki, gratulki :D :D :D

Ślicznie wygladają i pilnuj ich dobrze :wink:

pozdr

Dziękuję Amtla :D . Pilnuję ich nadal, ale powoli zaczyna mi się to coraz mniej podobać :roll: :lol: :lol:

pikne okienka! szare okna rules!

Irma, to prawdziwy komplement dla mnie ...

Okienka naprawdę ładne, śpijcie dobrze i spokojnie !!!

aka

Dziękuję. Cieszę się, że moje okienka Ci się podobają. I dziękuję za to "spokojnie". Aka, chłopaki śpią, drzemią, czuwają i chrapią na przemian, a ja ... chyba za nerwowa jestem na takie stróżowanie :roll: :lol: :lol:

Śliczne okna!!! Znów żałuję że nie mam szarych :(

Mayland, a ja ślicznie dziękuję za wpis. Może nie masz szarych okien, ale masz za to śliczną szarą bramę i wiele, wiele innych cudnych rzeczy ...

Kolor okien jest cudny!

Czekam na relacje jak Wam nocka minela w nowym domku :p .

magpie101, dziekuję! Noc była koszmarna, ta pierwsza ... za każdym razem jak tylko coś zaskrobało, zastukało budziłam męża, wyskakiwałam ze śpiwora i w skarpetkach biegałam po chudziaku od okna do okna :lol: :lol: . Gdy wracałam spowrotem na wyrko, mój mąż kończył buty wiązać :lol: :lol: ... Teraz juz lepiej ... ale jeszcze 3 noce ...

TomKa cudne są :roll: :p

teraz już jak w domu jest... :wink:

cieszę się, że doczekałam 8) :wink:

Aniu, dziękuję :). Wiesz, że rzeczywiście teraz jest inaczej w domu? Troszkę jakby mniejsze zrobiły się pomieszczenia i tak bardziej przytulnie, po domowemu ...

Dziękuję za kibicowanie, tak jak obiecałam pierwsza dowiedziłaś się o okienkach. Troszkę zaśmieciłam Ci watek ;)

TomKa

śliczne okna!!!!! zazdroszczę... ja nie będę miała jednak szarych :( :( :( mój mąż się nie zgodził :( :( :(

A Twoje są śliczne!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam!!!

justyna_m, dziękuję. To już postanowione? Nie da się męża przekonać? Na prawdę szare okienka pięknie wyglądają i wydaje mi się, że będą bardzo praktyczne. Mój domek jest baardzo blisko ulicy, żużlowo-piaszczystej, kurzy się, że nie widać kto lub co jedzie/idzie. Obserwuję te okienka i mimo, że wybierałam je dla ich urody, to są super rozwiązaniem dla takiego kurzu. Może to będzie dodatkowym argumentem dla męża?

Na koniec raz jeszcze dziękuję za miłe słowa. Cieszę się, że okna Wam się podobają :D :D

A teraz brykam na budowę :roll: :o :lol: :lol: :lol:

Że warzywa będą urodzajne to było odrazu wiadomo, jak tylko zrobiłaś grządki. :lol:

Na dzieciaki mimo wszystko na budowie uważaj.

Bardzo podoba mi się metalowa konstrukcja schodów. Czy mogłabyś zrobić zdjecia z bliska i od spodu?

Sama też myślałam o bambusie na podłodze. Ale przegrał z bielonym dębem. Jasna podłoga naprawdę się sprawdza. Łatwiej ją utrzymać w czystości. Fajnie wyglądają te deski.

:roll: :lol: :lol: wow, 17-tą stronę mamy :D :D :lol: :lol:

Jak czytam, wrzesień przed nami pracowity ;). DarioAS rozdwaja się, madmegs sadzi tulipany, Rom i ja tynkujemy domy. Kto i co jeszcze planuje we wrześniu?

madmegs o lawendzie za dużo nie wiem... Na pewno jest wieloletnia, ale na zimę trzeba okryć, żeby nie zmarzła. Jeżeli chce się, żeby ładnie się rozkrzewiła trzeba jak przekwitnie przyciąć. Ja kupiłam gotowe sadzonki w doniczce i wysadziłam do gruntu. Tak jest najprościej ;) :). Jeżeli chcesz wyhodować lawendę z nasion, musisz postępować zgodnie z zaleceniami z opakowania czyli konieczna zabawa w chłodzenie itp. Słyszałam też o innym sposobie na lawendę, a mianowicie: wysiać ją jesienią do gruntu, zima zastąpi chłodzenie w lodówce :wink: i wiosną wzejdą nowe roślinki. Silniejsze od takich z doniczki ...

Madmegs, a Ty będziesz siała czy masz sadzonki?

Hejka Tomka :D

Co do lawendy, to chyba, za Twoją radą, będę siała za chwilę. Do gruntu. Bo te sadzonki coraz marniejsze mi sie robią :cry:

Powodzenia w robotach polowych i budowlanych! :D

Pozdrówki M.