TomKa 27.09.2008 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 mayland, dzięki za podpowiedź Będę musiała pod tym kątem obejrzeć te swoje, może i u mnie jest podobnie? Oglądając je w sklepie, nie przyszło mi do głowy, że mogą być łódki . Prawda, że one są śliczne, a zdjęcia nie oddają ich uroku? Mam juz zdjęcia schodów dla Ciebie, wieczorem zrzucę je na fotosik i wkleję tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 27.09.2008 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Bardzo podoba mi się metalowa konstrukcja schodów. Czy mogłabyś zrobić zdjecia z bliska i od spodu? Mogłabym od spodu http://images39.fotosik.pl/14/e84663a806dd6e8d.jpg z bliska http://images38.fotosik.pl/14/c6253cc9a98fdbd6.jpg i całość od przodu http://images34.fotosik.pl/369/a10c49a509d531ce.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 28.09.2008 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Witaj! Od dłuższego czasu zabieram się do napisania kilku słów czy też moich "trzech groszy": Po pierwsze: taras. Uważam, ze wybrana prze Was wersja jest lepsza, niż ta rysowana na ziemi. Tak jak pisałaś, najczęściej będzie on używany przez Was - a dla większej ilości osób będzie altana. (My mamy tak wlaśnie i to się sprawdza). Poza tym to przewężenie i rura spustowa w wersji dłuższego tarasu nie wpływałyby pozytywnie na funkcjonalność. Po drugie: gres na taras (jezeli aktualnym jest, że to właśnie wybraliście). My mamy gres. Wybieraliśmy taki niby nieśliski. Mamy teraz bardzo duży problem w zimie. Jak spadnie niewielki snieżek, to jest BARDZO niebezpiecznie. Nie wiem jak byłoby przy innych powierzchniach. My ratujemy się tak, że mamy przymocowane gumowe, ażurowe maty na stopniach schodów wejściowych a na taras od strony ogrodu po prostu wtedy niw wychodzimy. I po trzecie: jestes optymistką, sądząć, że masz za sobą ostarnie koszenie trawy w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 28.09.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Ale z ciebie pracowita ogrodniczka, profesjonalistka po prostu - jak czytam o tych plonach letnich i o wysiewach na jesienny zbiór, to naprawdę szacunek mam coraz większy Mnie się już nie chce... I porządki już robisz ogrodowe, a u mnie trawa tak zarosła ostatnio, że aż wstyd, nie mówiąc o innych pracach porządkowych Podziwiam coraz bardziej Jakie wymiary ma taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 04.10.2008 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Po dłuzszej nieobecności, wróciłam i śpieszę z odpowiedziami maciejon, bardzo lubię te Twoje "trzy grosze" . Przeczytałam dokładnie i ... od nowa pomyślę o tarasie . Raczej na pewno nie kupię upatrzonych płytek Co do koszenia, teraz już wiem w jak wielkim byłam błędzie. Całkiem niedawno syn kosił kolejny raz. Ostatni w tym sezonie ?? amonite ogrodniczka ze mnie żadna, ale lubię tę robotę i jak tylko nie pada i mam czas, to nadal chętnie zaglądam na moje włości. Wymiary tarasu podam jak go zmierzę, bo nie wiem jakie są. Ot narysowałam butem linię na ziemi i tak zrobili (zachowując kąty proste) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 06.10.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Witaj ToMKA,co ty tak dziwnie wpisujesz z miesięcznym opoznieniem???? ja też swoje zakupy ściągałam z róznych stron, był już i Radom, i Wrocław i Dąbrowa, i znowu Radom,- tylko że do zakupu musiałam zorganizować sobie sama transport,ale już się pare razy przekonałam że jak nie widzę towaru żeby nie zamawiać "bez oglądania".....ten Twój ogródek to masz BOSKI,...a ile tam pracy musiałaś włożyć- i za to bardzo Ciebie podziwiam......,a warzywka też Ci się odwdzięczają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 06.10.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Witaj ToMKA,co ty tak dziwnie wpisujesz z miesięcznym opoznieniem???? ja też swoje zakupy ściągałam z róznych stron, był już i Radom, i Wrocław i Dąbrowa, i znowu Radom,- tylko że do zakupu musiałam zorganizować sobie sama transport,ale już się pare razy przekonałam że jak nie widzę towaru żeby nie zamawiać "bez oglądania".....ten Twój ogródek to masz BOSKI,...a ile tam pracy musiałaś włożyć- i za to bardzo Ciebie podziwiam......,a warzywka też Ci się odwdzięczają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 07.10.2008 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Witaj ToMKA, co ty tak dziwnie wpisujesz z miesięcznym opoznieniem???? ja też swoje zakupy ściągałam z róznych stron, był już i Radom, i Wrocław i Dąbrowa, i znowu Radom,- tylko że do zakupu musiałam zorganizować sobie sama transport, ale już się pare razy przekonałam że jak nie widzę towaru żeby nie zamawiać "bez oglądania"..... ten Twój ogródek to masz BOSKI,...a ile tam pracy musiałaś włożyć- i za to bardzo Ciebie podziwiam......,a warzywka też Ci się odwdzięczają... hihi, a Ty co tak dziwnie się wpisujesz? trzy razy to samo? Annja dziwinie piszę, bo coraz rzadziej mam czas na kompa, a czas niestety leci . A jak się dorwę do komputera, to hurtem troszkę nadgonię, potem znów kilka dni bez netu i znów jestem w tyle . Na usprawiedliwienie napiszę, że wszystkie wpisy są opatrzone datą, więc powinno być wiadome co i kiedy . Jak tak czytam, że też tak ściągasz to wszystko, to może u nas najdrożej? A gdzie masz link do Dziennika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 08.10.2008 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 http://images46.fotosik.pl/9/46e4da0c09019483.jpgkurcze zaczełam zalować ze nie mam plastików...bałam się tych poprzeczek a one nie przeszkadzają, nic a nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 08.10.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 dzień dobry, jestem już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 08.10.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Tomka, a dlaczego piszesz z takim opóźnieniem? Domek z oknami wygląda zupełnie inaczej...no i dobrze, że pilnowaliscie swoich okien. U nas we wsi z dwóch domów wyjeli nowo osadzone okna, bo nikt ich nie pilnował...to było dwa lata temu ... ale przestroga po wsi chodzi...do nas tez doszła i mój mąż dzielnie pilnował w nocy swoje okienka... [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.10.2008 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 kurcze zaczełam zalować ze nie mam plastików...bałam się tych poprzeczek a one nie przeszkadzają, nic a nic... Irma, nie żałuj! Masz tak śliczne okna, że nie ma czego. Jeżeli chodzi o same drzwi, to rzeczywiście te poprzeczki nie są tak bardzo widoczne. Poza tym chodząc mam je poniżej linii wzroku, a siedząc na wersalce powyżej . Jest dobrze. Gorzej, jak dla mnie wyglada to z zewnątrz. Pieląc, co raz podziwiam dom i okna, i taras, i dach, i ... nie podoba mi się ta szara linia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.10.2008 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 dzień dobry, jestem już Wiem, wiem, byłam u Ciebie i podziwiałam dzieciaczki, ale witam u mnie i jeszcze raz gratuluję córeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.10.2008 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Tomka, a dlaczego piszesz z takim opóźnieniem? Domek z oknami wygląda zupełnie inaczej...no i dobrze, że pilnowaliscie swoich okien. U nas we wsi z dwóch domów wyjeli nowo osadzone okna, bo nikt ich nie pilnował...to było dwa lata temu ... ale przestroga po wsi chodzi...do nas tez doszła i mój mąż dzielnie pilnował w nocy swoje okienka... [/b] Witaj wasiek . Pisałam już, tłumaczyłam się , ale obiecuję poprawę. Po prostu nie codzień mam czas na komputer, a jak już usiądę, wolę poczytać co u innych niż pisać u siebie . Rzeczywiście dom z oknami zupełnie inaczej wygląda, tak cieplej. Okien pilnowaliśmy, bo sąsiadce ukradli, więc chyba tak trzeba ? Nie wiem tylko co potem, bo jak zaczniemy wyposażać domek w grzejniki i inne ustrojstwa, to chyba trzeba będzie tam na stałe zamieszkać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 10.10.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Tomka, sorki ale najwyraźniej przeoczyłam twoje wczesniejsze tłumaczenie sie.... Ja ostatnio mam podobnie, cały dzień na budowie a jak wracamy, to zanim zrobię coś niecos w mieszkaniu, to nawet nie za bardzo mam ochotę siadać do kompa, bo padam ze zmęczenia. teraz zreszta też... ale zaraz zmykam...spać Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.10.2008 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Nie przepraszaj, nie ma za co , a motywacji trochę się przydało, pojawiły się nowe wpisy w dzienniku. Myślałam, że więcej skrobnę, ale padam na twarz, a zdjęcia coś nie chcą się wgrywać, ale obiecuję, wasiek, niedługo będę ze wszystkim na bieżąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 10.10.2008 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 wiem, wiem wpisy nowe juz przeczytałam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.10.2008 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Ty jeszcze nie śpisz? Hihhihi, żeby było śmieszniej Ty u mnie, a ja u Ciebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.10.2008 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 i tak się kończy moje siedzenie przed kompem: ciemna noc, naooglądałam się cudności, pomysłowych rozwiązań, poczytałam, a Dziennik nadal zapuszczony ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts