TomKa 28.10.2008 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Może i to głupie ze Tomcia się tu wypowiedziałam u ciebie kurcze na temat tych balkonowych - jeżeli tak to sorki a już tym bardziej nie chciałabym Ci zrobić przykrości ... Wow wow piękny ogród i tyle pięknych kwiatów i warzyw takich dorodnych aż chce się je zjeść te dynie och zazdroszczę ci Tomcia bo moje umarzły i ogórki tez a dałam 16 kwietnia tak mi doradzali babki ze sklepu i wszystko po 2 nocach umarzło (( teraz już wiem że najlepiej czekać aż do cieplejszych dni a takie duże liście już miało jak było w domciu. Domek ma okna i drzwi są super te wejściowe - ładnie się reprezentują te balkonowe tez super w całości i tarasik gotowy i różyczki obok to będzie efekt aż nie mogę się doczekać tego widoku kiedy zakwitną . U mnie nie mogę sobie tak pozwolić za dużo na róże czy kolczaste jakies kwiaty ze względu na dzieci małe ) Agusia ależ pisz, po to jest to forum i nie zrobiłaś mi przykrości. Muszę jeszcze raz wyjrzeć przez te drzwi, układając styropian na wersalce . Pisałam wcześniej, że teraz jest dobrze, bo siedząc patrzę poniżej tej poprzeczki, a stojąc powyżej, ale (tu Agusiu dziękuję za podpoiwedź) nie uwzgledniłam ocieplenia, wylewki i desek. Może być nieciekawie . Dziękuję za pochwały. Chętnie bym Ci podrzuciła moją dynię olbrzymkę. Dzieciaki miałyby zabawę, a jaka dobra z niej zupa ... Co do róż, to jak panowie będą się z nimi tak obchodzić jak dotychczas, to nie będzie o co i o kogo się martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 28.10.2008 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Tomka, śliczne okienka czy to ten gołąb z jajeczka?? na sąsiadkę jedyny sposób, to bujna roślinność przy siatce, najlepiej całoroczna ja mam takiego sąsiada... i na wiosnę będę cały tył domu obsadzać Poczytaj DarioAS co Anja mowila o sasiadach - szczegolnie tych wscibskich - czasami taki sasiad to nasz niedoceniony skarb - zawsze wie kto lazi po podworku - a najbardziej staje sie to pomocne jak lazi nam jakis nieproszony gosc i chce jakims sposobem dostac sie do naszego domu!!!!!! Moze nie warto sie tak do konca odgradzazc od takich sasiadow!! jak zwykle wszystko ma swoje wady i zalety mój sąsiad jest jednak tak wścibski, że wolę go nie widzieć nie wspomnę o tym, ile nam narobił problemów w urzędach, jak załatwialiśmy pozwolenia Dziewczyny to wszystko racja. Moje też świetnie wiedzą co i jak, nawet donosiły mi na siebie nawzajem . Tylko, że mnie to krępuje. Nie czuję się jak u siebie, ale jak na jakimś wybiegu. A siedem razy w tygodniu pytana co rośnie na tej samej grządce dostaję piany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 02.11.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Dzień dobry TomKo, wasiek, zdjęć chwilowo brak, róż częściowo brak (ukradli), Jak to ukradli . Przyszli z łopatą, wykopali i poszli? W głowie się nie mieści. Tyle pracy i serca w to włożyłaś -przykre to bardzo . Ale marchewki imponujące . hihi, nie nie wykopali, bo jeszcze nic nie było posadzone. Kupiłam roślinki, mąż zawiózł na działkę, przysypał korzenie ziemią i tak to czekało na mnie . Dobrze, że jodłę koreańską wstawił do kompostownika ... Marchewki nie tylko imponujące , ale i smaczne Tak czy inaczej bezczelni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 03.11.2008 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Soniś, moja wierna Czytelniczko, nie zgadniesz!! Na pocieszenie kupiłam już sobie nową różyczkę . Tym razem różę angielską: Warwick Castle i tym razem prawie od razu posadziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 04.11.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 a mnie się ten domek wydaje mniej funkcjonalny niż Twój...http://images50.fotosik.pl/26/6d044cb8b56da27b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 04.11.2008 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 To mnie pocieszyłaś, bo jak go zobaczyłam to baaardzo, bardzo żałowałam, że wcześniej nie mieli go w ofercie. Chociaż też znalazłam mały mimus - brakuje mi tu spiżarki przy kuchni i pomieszczenia na moje ogrodnicze sprzęty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 04.11.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 nie ma spiżarki, drzwi do pokoi są ustawione przy samej ścianie, łazienka jest chyba mniejsza i wiatrołap też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 05.11.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 05.11.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 05.11.2008 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Soniś, moja wierna Czytelniczko, nie zgadniesz!! Na pocieszenie kupiłam już sobie nową różyczkę . Tym razem różę angielską: Warwick Castle i tym razem prawie od razu posadziłam to jest najlepszy sposób na gorsze dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 08.11.2008 23:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Irma, dzięki. Ty, to potrafisz obiektywnie spojrzeć Rom, witaj! Co tam u Ciebie w temacie budowlanym? Gratuluję bliźniaków DarioAS, chyba znów próbowałam sobie poprawić nastrój, bo ... przybyła róża rabatowa Goldilocks . Rozumiesz, piękna była ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 09.11.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 właśnie oglądałam zdjecia róży i się zastanawiałam jakim cudem udało Ci się podczas budowy zasadzić coś przy samym domu...a zaraz poźniej napisałaś o tynkarzach - syfiarzach...U nas wszyscy tak brudzili. Mimo, że wyznaczyłam miejsca na resztki to i tak wyglądało jak na księżycu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 09.11.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Tomciu, współczuję z powodu tych sadzonek ukradzionych... A ta nowo posadzona różyczka jest piękna (tzn. będzie piękna, gdy zakwitnie ). Dla mnie też to jest niezawodny sposób na poprawę nastroju Tynkarze robią bałagan, ale za to jakie piękne równiutkie masz ściany teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.11.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 DarioAS, chyba znów próbowałam sobie poprawić nastrój, bo ... przybyła róża rabatowa Goldilocks . Rozumiesz, piękna była ... ja rozumiem.. poprawiałam sobie ten nastrój już ze 30 razy... piękna ta Twoja różyczka jest http://bp2.blogger.com/_8KAsKEYq-Po/Rgh8qI54QLI/AAAAAAAAAmg/DecEYeyCtPg/s320/DSC01120.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 10.11.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Irma, dzięki. Ty, to potrafisz obiektywnie spojrzeć Rom, witaj! Co tam u Ciebie w temacie budowlanym? Gratuluję bliźniaków DarioAS, chyba znów próbowałam sobie poprawić nastrój, bo ... przybyła róża rabatowa Goldilocks . Rozumiesz, piękna była ... Dziękuję - ale się wieści roznoszą W temacie budowlanym kładę właśnie kostkę brukową Robię to pierwszy raz i mam nadzieję że ostatni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.11.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 a co?? tak źle idzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.11.2008 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 właśnie oglądałam zdjecia róży i się zastanawiałam jakim cudem udało Ci się podczas budowy zasadzić coś przy samym domu...a zaraz poźniej napisałaś o tynkarzach - syfiarzach...U nas wszyscy tak brudzili. Mimo, że wyznaczyłam miejsca na resztki to i tak wyglądało jak na księżycu Ależ celnie to określiłaś! Tak, moja działka przedstawia w tej chwili krajobraz księżycowy, ale dzisiaj zaliczyłam pierwsze sprzątanie i może deczko lepiej? Przynajmniej mi na duszy . Co do róż, posadziłam je na miejsce docelowe, bo zauważyłam, że nikt mi nic nie psuje, więc czemu nie ? Na szczęście wczoraj pożegnaliśmy panów, więc chyba już nic nie grozi moim różom .... hihi do wiosny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.11.2008 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Tomciu, współczuję z powodu tych sadzonek ukradzionych... A ta nowo posadzona różyczka jest piękna (tzn. będzie piękna, gdy zakwitnie ). Dla mnie też to jest niezawodny sposób na poprawę nastroju Tynkarze robią bałagan, ale za to jakie piękne równiutkie masz ściany teraz Amonite, przyznam się szczerze, że dzięki Tobie zmieniłam kąt widzenia . Dotychczas odczuwałam ulgę, że w końcu te tynki się robią, widziałam wszędobylski bałagan i cenę za metr, za całość . A teraz ... tak, to trzeba przyznać: widzę ŁADNE TYNKI. Przygladałam sie im dzisiaj, rzeczywiście jest równiutko, nic nie musze z nimi robić, tylko pomalować. Różyczki dzisiaj też wnikliwie obejrzałam, nie jest źle. Moje ostatnie zabezpieczenia uchroniły je przed dalszą dewastacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.11.2008 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 DarioAS, chyba znów próbowałam sobie poprawić nastrój, bo ... przybyła róża rabatowa Goldilocks . Rozumiesz, piękna była ... ja rozumiem.. poprawiałam sobie ten nastrój już ze 30 razy... piękna ta Twoja różyczka jest http://bp2.blogger.com/_8KAsKEYq-Po/Rgh8qI54QLI/AAAAAAAAAmg/DecEYeyCtPg/s320/DSC01120.JPG Yes, yes, yes!! To ta. Widziałam co prawda zdjęcie tej róży tylko w pączkach, ale to ta. Nie wiem co mi odbiło, że kupiłam żółtą, ale może dlatego, że nie mam żadnej w tym kolorze ? Hihhi tylko, że teraz mam problem i nie wiem gdzie ją posadzić, a muszę szybko... zanim nóg nie dostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.11.2008 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Irma, dzięki. Ty, to potrafisz obiektywnie spojrzeć Rom, witaj! Co tam u Ciebie w temacie budowlanym? Gratuluję bliźniaków DarioAS, chyba znów próbowałam sobie poprawić nastrój, bo ... przybyła róża rabatowa Goldilocks . Rozumiesz, piękna była ... Dziękuję - ale się wieści roznoszą W temacie budowlanym kładę właśnie kostkę brukową Robię to pierwszy raz i mam nadzieję że ostatni a co?? tak źle idzie?? Rom, my tu jesteśmy jak jedna wielka rodzina, więc dobre wieści szybko się rozchodzą Kostkę to tu zaraz pokazuj ... DarioAS, na pewno Mu super idzie. Tylko kto chciałby dwa razy to samo robić Ja tez pierwszy i na pewno ostatni raz tynkowałam. Paskudna robota ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts