Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tomki budowania

Recommended Posts

Irma, dzięki. Ty, to potrafisz obiektywnie spojrzeć :)

Rom, witaj! Co tam u Ciebie w temacie budowlanym? Gratuluję bliźniaków :)

DarioAS, :oops: chyba znów próbowałam sobie poprawić nastrój, bo ... przybyła róża rabatowa Goldilocks :wink: :lol: :lol: . Rozumiesz, piękna była ... :wink: :roll: :lol: :lol:

Dziękuję - ale się wieści roznoszą:)

W temacie budowlanym kładę właśnie kostkę brukową

Robię to pierwszy raz i mam nadzieję że ostatni :lol:

a co??

tak źle idzie?? :wink:

Rom, my tu jesteśmy jak jedna wielka rodzina, więc dobre wieści szybko się rozchodzą :wink: :D

Kostkę to tu zaraz pokazuj ...

DarioAS, na pewno Mu super idzie. Tylko kto chciałby dwa razy to samo robić :wink: :D Ja tez pierwszy i na pewno ostatni raz tynkowałam. Paskudna robota :x ! :lol: :lol:

kostka źle nie idzie tylko za późno się za to wziąłem - a to pada, a to wieje - ogólnie bardzo niemiło się teraz robi na dworze

A kostak taka zwykła - prostokątna, szara - nie ma co pokazywać :cry:

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Soniś, proszę, chociaż Ty się nie denerwuj :wink: . Zapewniam cie, że do płytek daleeeeeeeka jeszcze droga, a dziennik ... eee niepotrzebnie się za to wzięłam ... Ot pamiatkę chciałam mieć ... Ostatnio, to tak pomyslałam, że dokończę to co zaczęłam i jak tylko osiągniemy stan zamknięty domu, to ... zamknę i dziennik ...

Dziekuję, za pochwałę tynków, dziekuję :D

Soniś, proszę, chociaż Ty się nie denerwuj :wink: . Zapewniam cie, że do płytek daleeeeeeeka jeszcze droga, a dziennik ... eee niepotrzebnie się za to wzięłam ... Ot pamiatkę chciałam mieć ... Ostatnio, to tak pomyslałam, że dokończę to co zaczęłam i jak tylko osiągniemy stan zamknięty domu, to ... zamknę i dziennik ...

Dziekuję, za pochwałę tynków, dziekuję :D

No przestan... Dziennik dobra rzecz ku potomnosci... :D

Ostatnio, to tak pomyslałam, że dokończę to co zaczęłam i jak tylko osiągniemy stan surowy zamknięty domu, to ... zamknę i dziennik ...

O rany, dlaczego?

Ani mi się waż!!!

No przestan... Dziennik dobra rzecz ku potomnosci... :D

A gdzie my będziemy oglądać twoje postepy i wykańczanie siebie przy wykonczeniówce,a ???? :D :D :D

Może nie zgalądma tak często jakbym chciała ale.....zaglądam i ogladam z przyjemnością......więc bez takich tu, proszę..... :) :) :)

Soniko, Malgos2, wasiek, dziennik dobra rzecz i miło byłoby kiedyś to poczytać, powspominać, ale nie mam czasu. Zwyczajnie nie mam czasu. Do tego tłok przy kompie, ból oczu i ciekawość, co u innych bobów? Często jak już usiądę, wolę poczytać, coś skrobnąć u innych, a potem to juz północ, a rano po 6-ej pobudka ... ale ... specjalnie dla Was, biegnę coś skrobnąć ...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ależ Ty pomysłowa kobitka jesteś!!

... ani mi się waż budzić wcześniej :wink: :oops: ... ja wiem, że dotrzymałabyś słowa :)

Kompa nie kupię, bo :roll: 1 komputer to :lol: o ? m2 płytek, to ? m2 paneli, to ? m2 kostki, to ? l. farby, to ... oj głowa pełna pomysłów (a ileż to by było roślinek :wink: :lol: :lol: ) ...

Hhihi, a z gołymi murami to ja chyba zostanę jeszcze długo...

Właśnie, proszę o podpowiedź: ile trzeba odczekać po tynkach, żeby robić wylewki? Ile schną wylewki? Ile schną z uwzględnieniem aktualnej pogody :wink: ?

Tomka, gratulacje za pisanie na bieżąco. To jest to..... teraz mozna komenować prace, które jeszcze się odbywają albo będą odbywać a nie juz sie odbyły.... :D :D :D

Szybko poszło z wełną na strychu Twoim pracownikom ( mąż, teść i ktos tam jeszcze )...mój mąż sam się męczył i zabrało mu to kilka dni. Ale ocieplone jest solidnie i fachowo, pomimo, że mój mąż nie budowlaniec tylko złota rączka.... :D :D :D

mayland, jak odpowiem na to Twoje pytanie, to albo parskniesz śmiechem albo bardzo się zdziwisz, otóż "Twoja" brama wycenia się od lipca albo czerwca :roll: :x :lol: :lol: . Panie były baaardzo zdziwione, że chcę szarą i do tego przemysłową. Okazało się, że takowej nigdy nie sprzedały i muszą ją dłużej wyceniać. Tak długo, że przeprowadziłam wywiad w całym mieście i poza :wink: , wybraliśmy producenta, zamówiliśmy, odebralismy, teraz wstawiliśmy na właściwe miejsce, ... a Panie nadal myślą :lol: :lol: :lol:

Na tych zdjęciach może tego nie widać, ale brama różni się strukturą od okien. Tam jest taka gładka okleina, ta bardziej porowata i srebrna, ale chyba może być :wink:

Tomka, gratulacje za pisanie na bieżąco. To jest to..... teraz mozna komenować prace, które jeszcze się odbywają albo będą odbywać a nie juz sie odbyły.... :D :D :D

Szybko poszło z wełną na strychu Twoim pracownikom ( mąż, teść i ktos tam jeszcze )...mój mąż sam się męczył i zabrało mu to kilka dni. Ale ocieplone jest solidnie i fachowo, pomimo, że mój mąż nie budowlaniec tylko złota rączka.... :D :D :D

:D to pisanie na bieżąco nie jest takie proste. Czas dzisiaj znalazłam ... Chciałoby się napisać i fotkę wkleić, a tu fotek brak ... i wena twórcza mnie opuściła :lol: :lol: hihi

A komentować można wszystko, nawet te wcześniejsze tematy. Hihi temat kuchni, łazienki ciągle otwarty, hihi od roku myślę i nadal nie wiem :roll: :oops: :lol: :lol: .

Strych mam dopiero do połowy ocieplony. Zabrakło wtedy wełny, a teraz czasu... żeby ją dokupić ... Zresztą teraz to i wejść na strych się nie da, bo hydraulik z rurkami szaleje :D