Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tomki budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

agaboBIK, jak się cieszę z Twojej wizyty. Obejrzałam Twoje fotki i już wiem dlaczego tak długo Cię nie było :D :D . Gratuluję! Odwaliliście kawał dobrej roboty i widzę, że też masz fanów LEGO :wink:

Aniu, masz rację. Minął 13-ty i wyszliśmy na prostą ... A dzieciaczkom trzeba jakoś czas organizować, zwłaszcza jak chcą :D . Myślałam, że Młody przesadza z tym karate, ale jak mnie trzeci rok z rzędu molestował, to wiedziałam, że to miłość i uległam :roll: :oops: :lol: :lol: Zadowoleni jesteśmy obydwoje, a od przyszłęgo tygodnia starszy idzie ... na karate. Nie wiem jak to wszystko pogodzimy, bo i czasu mało i z kasą krucho, ale musi być dobrze :)

mayland, w zasadzie nie musiała być przemysłowa, bo podwyższyliśmy nieznacznie :wink: do 2,50 m, ale mieliśmy problem ze znalezieniem szarej bramy. Wszędzie brąz i biel. I kasetony. Więc uczepiłam się Twojej wersji :roll: , bo już wiedziałam, że Wiśniowski robi szare , z poprzecznym przetłoczeniem :D

Tomka my jeteśmy z Radomia 8) :lol: Miło wiedzieć, że sie u nas zaopatrujesz :wink: :lol: Ja też szukałam i szukałan w sieci taniej a w końcu kupiłam u siebie w ubiegłym roku.

Jakbys miala problem z transportem to daj znać :wink: Mamy Ducato z podwyższonym sufitem do dyspozycji :wink:

... :D dziękuje ci serdecznie bo co tu ukrywać to dzięki TOBIE zmobilizowałam się i cyknęłam :wink: te nowe zdjęcia i powiem ci w tajemnicy że to bardzo miłe :D no i uświadomiłam sobie że pobyt na tym forum do czegoś zobowiązuje ,że nie można tak sobie po prostu olać :-? i już :oops: :)

na wykonane prace w moim domku powiem tak...UFFF...

a ile jeszcze trzeba zrobić ....ale pomieszkujemy sobie od piątku do poniedziałku i jest fajnie...ciepełko milutko budowlano -domowo :D

mam teraz ochotę pobawić się troszkę urządzaniem go więc się bawię :wink:

pomalutku spokojnie cieszyć się każdym kącikiem w nim...mam duuużo czasu :D

pozdrawiam

mayland, dobra kobieto, dziękuję :D. Chyba mamy takie same auta :wink: :D

amonite, ja też cieszę się, że etap tynkowania mam za sobą. To był właściwie jedyny przykry etap, ale nie chcę powtórek :wink: .

:lol: :lol: Ty mi zazdrościsz postępów w budowaniu, a ja Tobie ogrodu ... hihi. A na pocieszenie napiszę, że właściwie to mamy podobne tempo :D

agaboBIK, ja Ciebie zmotywowałam? :oops: :D Miło mi, ale aż trudno w to uwierzyć, bo sama siebie nie mogę zmusić do pisania na bieżąco :oops: :roll: :D :D. Dlatego tym bardziej cieszę się, bo warto było, i Twoje dzieciaczki zobaczyłam :D. Aga, a może załóż swój wątek w Galerii Wnętrz? Poza tym troszkę zazdroszczę Ci tego wykańczania ...

A tak w ogóle fotosik straaasznie muli. Zupa kończy się gotować, czas iść spać, a ten zdjęć nie chce wgrywać :(

Dom z wylewkami to wspaniała sprawa. To wejscie na te piekne, rowne, czyste podłogi betonowe - nie do zapomnienia :lol:

Wiesz, mnie też wkurza ten syf po tynkach. Jak mozna bylo tak nabałaganić :o I te drzwi w środku ochlapane tynkiem :o Ja wiem, ze one w folii ochronnej są ale jak mozna tego było nie zabezpieczyć? :-? No syfiarze i już. :evil:

:D hihi..obawiam się że moja galeria byłaby deko uboga...albo dla ubogich :D

:lol:

ja tak trochę mało przeżywam to urządzanie lubię zmiany więc nie mam zamiaru przepłacać...inwestować w meble na lata,które po trzech latach będą nudne

...lubię coś wyszperać poszukać zmienić ze starego zrobić nowe...w końcu jezdem :wink: z zawodu krawcową ponoć....o z wystrojem okien owszem wątek powstanie obiecuję bo tym się teraz zajmuje i jak tylko skończę remont zakładu to każda kompozycja okienna trafi na to forum...chyba :roll:

..ale masz już niebiewsko :wink: czerwone rureczki czyli jeszcze jeden krok i ciepełko popłynie...i mówię ci ale to jest fajnie :D

Witaj - przyszłam sie przywitać i pogratulować . Dużo juz zrobiliście .Ale widzę, że TY masz też duzo pomocników. My z układanie styropianu męczyliśmy sie chyba 3 dni i dobrze ,że mam to juz za sobą, bo była to bardzo nudna i mozolna robota . jestem właśnie świeżo po wylewkach. pozdrawiam i trzymam za Wami .Będę tutaj wpadać, żeb cos może podpatrzeć i podyskutować . pozdrawiam maria

Dom z wylewkami to wspaniała sprawa. To wejscie na te piekne, rowne, czyste podłogi betonowe - nie do zapomnienia :lol:

Wiesz, mnie też wkurza ten syf po tynkach. Jak mozna bylo tak nabałaganić :o I te drzwi w środku ochlapane tynkiem :o Ja wiem, ze one w folii ochronnej są ale jak mozna tego było nie zabezpieczyć? :-? No syfiarze i już. :evil:

Mayland normalnie uściskałabym Cię :D. :D Myślałam, że tylko ja TO zauważam, że tylko mi to przeszkadza, ale znalazłam bratnią duszę. Dzięki. Wklejając to zdjęcie z wodomierzami nawet chciałam nagabnąć o te schlapane drzwi. A widziałaś na zdjęciu z bramą garażową zabezpieczoną rynnę? Hihi, nawet mąż nie mógł spokojnie patrzeć jak grafitowa rynna staje się szaro-biała :x . Oni chyba to dla przyjemności robili, bo chlapali przykładnie na wszystkie strony :( :x :cry:

:D hihi..obawiam się że moja galeria byłaby deko uboga...albo dla ubogich :D

:lol:

ja tak trochę mało przeżywam to urządzanie lubię zmiany więc nie mam zamiaru przepłacać...inwestować w meble na lata,które po trzech latach będą nudne

...lubię coś wyszperać poszukać zmienić ze starego zrobić nowe...w końcu jezdem :wink: z zawodu krawcową ponoć....o z wystrojem okien owszem wątek powstanie obiecuję bo tym się teraz zajmuje i jak tylko skończę remont zakładu to każda kompozycja okienna trafi na to forum...chyba :roll:

..ale masz już niebiewsko :wink: czerwone rureczki czyli jeszcze jeden krok i ciepełko popłynie...i mówię ci ale to jest fajnie :D

Skromna jesteś i tyle. Nawet "ubogie" może być cudne, wystarczy trochę polotu, pomysłowości i wiedzy czego się chce. U mnie też będzie zwyczajnie, ubogo ... Nie mam kasy, a ostatnio wszelaka wena mnie opuściła, ale to chyba taki czas ... za dużo przeżyłam rok temu o tej porze i może to stąd się bierze?

Na wątek o firankach, zasłonkach, ozdobach okiennych chętnie zaczekam ... hihi jeszcze mam sporo "do wybudowania" zanim zacznę to ozdabiać ...

Pozdrawiam :D

Witaj - przyszłam sie przywitać i pogratulować . Dużo juz zrobiliście .Ale widzę, że TY masz też duzo pomocników. My z układanie styropianu męczyliśmy sie chyba 3 dni i dobrze ,że mam to juz za sobą, bo była to bardzo nudna i mozolna robota . jestem właśnie świeżo po wylewkach. pozdrawiam i trzymam za Wami .Będę tutaj wpadać, żeb cos może podpatrzeć i podyskutować . pozdrawiam maria

Miło mi, Maryno gościć Cię w komentarzach i przeczytać tak miłe słowa. Dziękuję. A wiesz :roll: mi to układanie styropianu ... bardzo sie podobało :roll: . Po południu pomagał młodszy syn, hihi takie zastępstwo za teścia :lol: :lol:. Powiedziałam Mu, że to takie puzzle do ułożenia i ... super mi pomagał wyszukując odpowiednie kawałki. Hhihi, ale nie każdy lubi puzzle :wink: .

Fajnie, że znalazła się jeszcze jedna osoba na tym samym etapie, obiecuję, że jutro zajrzę do Ciebie.

Pozdrawiam ciepło i zapraszam częściej

Cześć

Czy możesz napisać ile wyniosła Cie budowa do tego stanu,ja buduje parterowy z poddaszem użytkowym i koszta są ogromne,żałuje że nie wybrałam prostego projektu.

Witam kolejnego gościa :D :D Muszę jutro jakąś kawkę zaparzyć albo grzańca postawić :wink: . Tylu gości.

Sylwia.SZ nie chciałabym Cię w błąd wprowadzać, bo nie mam ostatnich wydatków doliczonych, ale po tynkach zamknęliśmy się w kwocie 170 tys. Dom z tarasem, ogród, blaszak i część ogrodzenia. Oprócz tego, mam już zakupione podłogi do większości pomieszczeń, glazurę do łazienki i kotłowni, brodzik, miskę sedesową, baterie, kominek i to też jest wliczone w tę kwotę. Poza tym zależy jaką masz powierzchnię domu, bo być może to co Ty masz w pionie, u mnie rozłożone jest w poziomie :wink:. Pomogłam? Dużo więcej wydałaś?

...powiem ci że wylewki są fajne :D

ja to ich tak polubiłam że nawet jeszcze je mam na dole i da się nawet na nich mieszkać :lol: zagruntowane dają sie odkurzać mało tego nawet mopem je umyjesz to jest jakiś super wynalazek :D serio

np teraz u mnie telewizor ze skrzynką przywędrował na salony na dół rozłożony koc cieplutka wylewkowa posadzka po prostu raj :lol: :lol: :wink:

mówię ci fajnie jest :D