agaboBIK 13.11.2008 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 ...no witam i podziwiam jak praca idzie do przodu...super...u mnie zaś nuda dziwne nudzę się wykańczając wnętrza powiem szczerze że zdecydowanie wolę budować ...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 13.11.2008 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 TomKa, już po 13tym dobrze będzie ale Twój syncio się prezentuje męsko w tym wdzianku... Dawidka tez wyślę na jakieś walki, jak tylko będzie chciał oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.11.2008 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Mój kolor to RAL 9006 - kolor aluminium. Dobrze, ze nie czekałaś milion lat na tę wyceną. Jaja sobie robią normalnie. A czemu u Was musi być brama przemysłowa? U mnie ze względu na rozmiary 5x2,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 15.11.2008 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Jakie wymiary ma taras? Przepraszam, że tak długo musiałaś czekać ... Wymiary tarasu: 2,50 m x 4,10 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 15.11.2008 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 agaboBIK, jak się cieszę z Twojej wizyty. Obejrzałam Twoje fotki i już wiem dlaczego tak długo Cię nie było . Gratuluję! Odwaliliście kawał dobrej roboty i widzę, że też masz fanów LEGO Aniu, masz rację. Minął 13-ty i wyszliśmy na prostą ... A dzieciaczkom trzeba jakoś czas organizować, zwłaszcza jak chcą . Myślałam, że Młody przesadza z tym karate, ale jak mnie trzeci rok z rzędu molestował, to wiedziałam, że to miłość i uległam Zadowoleni jesteśmy obydwoje, a od przyszłęgo tygodnia starszy idzie ... na karate. Nie wiem jak to wszystko pogodzimy, bo i czasu mało i z kasą krucho, ale musi być dobrze mayland, w zasadzie nie musiała być przemysłowa, bo podwyższyliśmy nieznacznie do 2,50 m, ale mieliśmy problem ze znalezieniem szarej bramy. Wszędzie brąz i biel. I kasetony. Więc uczepiłam się Twojej wersji , bo już wiedziałam, że Wiśniowski robi szare , z poprzecznym przetłoczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 16.11.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Tomka my jeteśmy z Radomia Miło wiedzieć, że sie u nas zaopatrujesz Ja też szukałam i szukałan w sieci taniej a w końcu kupiłam u siebie w ubiegłym roku. Jakbys miala problem z transportem to daj znać Mamy Ducato z podwyższonym sufitem do dyspozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 16.11.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Ależ miło poczytać wreszcie o jakimś solidnym fachowcu Fajnie, że już hydraulika gotowa - oby pan od wylewek okazał się równie sprawny! No nie mogę powiedzieć, że ci nie zazdroszczę U mnie w środku nic się nie dzieje... Pozdrawiam niedzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 17.11.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 ... dziękuje ci serdecznie bo co tu ukrywać to dzięki TOBIE zmobilizowałam się i cyknęłam te nowe zdjęcia i powiem ci w tajemnicy że to bardzo miłe no i uświadomiłam sobie że pobyt na tym forum do czegoś zobowiązuje ,że nie można tak sobie po prostu olać i już na wykonane prace w moim domku powiem tak...UFFF... a ile jeszcze trzeba zrobić ....ale pomieszkujemy sobie od piątku do poniedziałku i jest fajnie...ciepełko milutko budowlano -domowo mam teraz ochotę pobawić się troszkę urządzaniem go więc się bawię pomalutku spokojnie cieszyć się każdym kącikiem w nim...mam duuużo czasu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 17.11.2008 23:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 mayland, dobra kobieto, dziękuję . Chyba mamy takie same auta amonite, ja też cieszę się, że etap tynkowania mam za sobą. To był właściwie jedyny przykry etap, ale nie chcę powtórek . Ty mi zazdrościsz postępów w budowaniu, a ja Tobie ogrodu ... hihi. A na pocieszenie napiszę, że właściwie to mamy podobne tempo agaboBIK, ja Ciebie zmotywowałam? Miło mi, ale aż trudno w to uwierzyć, bo sama siebie nie mogę zmusić do pisania na bieżąco . Dlatego tym bardziej cieszę się, bo warto było, i Twoje dzieciaczki zobaczyłam . Aga, a może załóż swój wątek w Galerii Wnętrz? Poza tym troszkę zazdroszczę Ci tego wykańczania ... A tak w ogóle fotosik straaasznie muli. Zupa kończy się gotować, czas iść spać, a ten zdjęć nie chce wgrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.11.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Dom z wylewkami to wspaniała sprawa. To wejscie na te piekne, rowne, czyste podłogi betonowe - nie do zapomnienia Wiesz, mnie też wkurza ten syf po tynkach. Jak mozna bylo tak nabałaganić I te drzwi w środku ochlapane tynkiem Ja wiem, ze one w folii ochronnej są ale jak mozna tego było nie zabezpieczyć? No syfiarze i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 18.11.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 hihi..obawiam się że moja galeria byłaby deko uboga...albo dla ubogich ja tak trochę mało przeżywam to urządzanie lubię zmiany więc nie mam zamiaru przepłacać...inwestować w meble na lata,które po trzech latach będą nudne ...lubię coś wyszperać poszukać zmienić ze starego zrobić nowe...w końcu jezdem z zawodu krawcową ponoć....o z wystrojem okien owszem wątek powstanie obiecuję bo tym się teraz zajmuje i jak tylko skończę remont zakładu to każda kompozycja okienna trafi na to forum...chyba ..ale masz już niebiewsko czerwone rureczki czyli jeszcze jeden krok i ciepełko popłynie...i mówię ci ale to jest fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 18.11.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Witaj - przyszłam sie przywitać i pogratulować . Dużo juz zrobiliście .Ale widzę, że TY masz też duzo pomocników. My z układanie styropianu męczyliśmy sie chyba 3 dni i dobrze ,że mam to juz za sobą, bo była to bardzo nudna i mozolna robota . jestem właśnie świeżo po wylewkach. pozdrawiam i trzymam za Wami .Będę tutaj wpadać, żeb cos może podpatrzeć i podyskutować . pozdrawiam maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia.SZ 18.11.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 CześćCzy możesz napisać ile wyniosła Cie budowa do tego stanu,ja buduje parterowy z poddaszem użytkowym i koszta są ogromne,żałuje że nie wybrałam prostego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 18.11.2008 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Dom z wylewkami to wspaniała sprawa. To wejscie na te piekne, rowne, czyste podłogi betonowe - nie do zapomnienia Wiesz, mnie też wkurza ten syf po tynkach. Jak mozna bylo tak nabałaganić I te drzwi w środku ochlapane tynkiem Ja wiem, ze one w folii ochronnej są ale jak mozna tego było nie zabezpieczyć? No syfiarze i już. Mayland normalnie uściskałabym Cię . Myślałam, że tylko ja TO zauważam, że tylko mi to przeszkadza, ale znalazłam bratnią duszę. Dzięki. Wklejając to zdjęcie z wodomierzami nawet chciałam nagabnąć o te schlapane drzwi. A widziałaś na zdjęciu z bramą garażową zabezpieczoną rynnę? Hihi, nawet mąż nie mógł spokojnie patrzeć jak grafitowa rynna staje się szaro-biała . Oni chyba to dla przyjemności robili, bo chlapali przykładnie na wszystkie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 18.11.2008 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 hihi..obawiam się że moja galeria byłaby deko uboga...albo dla ubogich ja tak trochę mało przeżywam to urządzanie lubię zmiany więc nie mam zamiaru przepłacać...inwestować w meble na lata,które po trzech latach będą nudne ...lubię coś wyszperać poszukać zmienić ze starego zrobić nowe...w końcu jezdem z zawodu krawcową ponoć....o z wystrojem okien owszem wątek powstanie obiecuję bo tym się teraz zajmuje i jak tylko skończę remont zakładu to każda kompozycja okienna trafi na to forum...chyba ..ale masz już niebiewsko czerwone rureczki czyli jeszcze jeden krok i ciepełko popłynie...i mówię ci ale to jest fajnie Skromna jesteś i tyle. Nawet "ubogie" może być cudne, wystarczy trochę polotu, pomysłowości i wiedzy czego się chce. U mnie też będzie zwyczajnie, ubogo ... Nie mam kasy, a ostatnio wszelaka wena mnie opuściła, ale to chyba taki czas ... za dużo przeżyłam rok temu o tej porze i może to stąd się bierze? Na wątek o firankach, zasłonkach, ozdobach okiennych chętnie zaczekam ... hihi jeszcze mam sporo "do wybudowania" zanim zacznę to ozdabiać ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 18.11.2008 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Witaj - przyszłam sie przywitać i pogratulować . Dużo juz zrobiliście .Ale widzę, że TY masz też duzo pomocników. My z układanie styropianu męczyliśmy sie chyba 3 dni i dobrze ,że mam to juz za sobą, bo była to bardzo nudna i mozolna robota . jestem właśnie świeżo po wylewkach. pozdrawiam i trzymam za Wami .Będę tutaj wpadać, żeb cos może podpatrzeć i podyskutować . pozdrawiam maria Miło mi, Maryno gościć Cię w komentarzach i przeczytać tak miłe słowa. Dziękuję. A wiesz mi to układanie styropianu ... bardzo sie podobało . Po południu pomagał młodszy syn, hihi takie zastępstwo za teścia . Powiedziałam Mu, że to takie puzzle do ułożenia i ... super mi pomagał wyszukując odpowiednie kawałki. Hhihi, ale nie każdy lubi puzzle . Fajnie, że znalazła się jeszcze jedna osoba na tym samym etapie, obiecuję, że jutro zajrzę do Ciebie. Pozdrawiam ciepło i zapraszam częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 18.11.2008 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Cześć Czy możesz napisać ile wyniosła Cie budowa do tego stanu,ja buduje parterowy z poddaszem użytkowym i koszta są ogromne,żałuje że nie wybrałam prostego projektu. Witam kolejnego gościa Muszę jutro jakąś kawkę zaparzyć albo grzańca postawić . Tylu gości. Sylwia.SZ nie chciałabym Cię w błąd wprowadzać, bo nie mam ostatnich wydatków doliczonych, ale po tynkach zamknęliśmy się w kwocie 170 tys. Dom z tarasem, ogród, blaszak i część ogrodzenia. Oprócz tego, mam już zakupione podłogi do większości pomieszczeń, glazurę do łazienki i kotłowni, brodzik, miskę sedesową, baterie, kominek i to też jest wliczone w tę kwotę. Poza tym zależy jaką masz powierzchnię domu, bo być może to co Ty masz w pionie, u mnie rozłożone jest w poziomie . Pomogłam? Dużo więcej wydałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 19.11.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Tomka oglądam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 19.11.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 No to faktycznie mamo wydałaś, bo ja juz ok.200tys. za to co mam ( bez działki), nie mam żadnych zakupów jak płytki ,panele czy ocieplenie poddasza.Nie mam tez ogrodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 19.11.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 ...powiem ci że wylewki są fajne ja to ich tak polubiłam że nawet jeszcze je mam na dole i da się nawet na nich mieszkać zagruntowane dają sie odkurzać mało tego nawet mopem je umyjesz to jest jakiś super wynalazek serio np teraz u mnie telewizor ze skrzynką przywędrował na salony na dół rozłożony koc cieplutka wylewkowa posadzka po prostu raj mówię ci fajnie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts