Sylwia.SZ 19.11.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Twoje koszta to nic w porównaniu z moimi ,ja mam na parterze 122m a na poddaszu 47m+garaż i wydałam 190 tyś stan surowy otwarty zadaszony+okna 15 tyś..Ekipa wzieła 50 tyś za robocizne,reszta to materiały,buduje z porothermu.Jak to zrobiłaś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 19.11.2008 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 malmuc, cieszę się z Twoich odwiedzin maryna, a to mnie pocieszyłaś . Dla mnie wydane pieniądze są tak olbrzymią kwota, że wczoraj usilnie próbowałam sobie przypomnieć i napisać co już mam zrobione i kupione, żebyście mnie nie zakrzyczeli, że za duzo wydałam . A tu proszę, że mało. Ogrodzenia też nie mam całego, jedynie to co na fotkach, same fundamenty. Za to nie napisałam, że mam oświetlenie do trzech pomieszczeń i część włączników, gniazdek i dużo narzędzi ogrodniczych agaboBIK, wiem o czym piszesz . Byłam dzisiaj na działce zawieźć nowe krzaczory i .. widziałam!! Piękne są te podłogi. A u Ciebie to w ogóle po domowemu. Piszesz, że tylko w weekendy tam mieszkacie. Ogladając zdjęcia myślałam, że już na stałe Sylwia.SZ mamy powierzchniowo podobne domy . Takie same? Rzeczywiście sporo Cię kosztowało, ale może to zależy od regionu? Jak to zrobiłam? Nie wiem, może dlatego, że mieszkając na Mazowszu, trochę kupiłam nad morzem, trochę w górach? Pozdrawiam ciepło wszystkich zagladających tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.11.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Tomka oglądam ! Malmuc jak zawsze na straży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 19.11.2008 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Tomka oglądam ! Malmuc jak zawsze na straży i nie tylko malmuc ... Aniu, nie pisałam u Ciebie, ale ja oprócz Oilatum stosowałam do kapieli ... krochmal. Naprzemiennie. Oczywiście chodzi o krochmal gotowany z mąki ziemniaczanej i wody, nie gotowy typu Ługa . Chłopcom pomagało, może spróbuj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 19.11.2008 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 była u mnie wczoraj pielęgniarka środowiskowa (znów... ), no i właśnie dała mi przepis na ten krochmal Na razie tego trądziku mała ma mniej, jak się zacznie powiększać to wypróbuję A to u Was też był trądzik?? TomKa, zdjęcie łazienki wstawię, tylko zrobię aktualne No.. Tylko czasu mało mam ostatnio.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 20.11.2008 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 ....a bo wiesz co powiem tak tam gdzie cała rodzina tam i domowo zaraz się robi pewnie w ziemiance też by nam ze sobą było dobrze to znaczy kot pies telewizor internet telefon muszą być obowiązkowo bo to też rodzina pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 20.11.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Jeżeli mowa o wydatkach , to ja tez wczoraj przeliczyłam ile my wydaliśmy w ciągu dwóch tygodni i sama bym nie uwierzyła, gdyby nie spisywała dokładnie w exelu. Mam tam wszystko ujete i na bieżąco staram sie wprowadzać .Kasa idzie i pójdzie jeszcze szybciej .Tylko pytanie skąd ja brać?Pozdrawiam maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 20.11.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 ....a bo wiesz co powiem tak tam gdzie cała rodzina tam i domowo zaraz się robi pewnie w ziemiance też by nam ze sobą było dobrze to znaczy kot pies telewizor internet telefon muszą być obowiązkowo bo to też rodzina pozdrawiam to nawet więcej niż rodzina czasami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 22.11.2008 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 była u mnie wczoraj pielęgniarka środowiskowa (znów... ), no i właśnie dała mi przepis na ten krochmal Na razie tego trądziku mała ma mniej, jak się zacznie powiększać to wypróbuję A to u Was też był trądzik?? TomKa, zdjęcie łazienki wstawię, tylko zrobię aktualne No.. Tylko czasu mało mam ostatnio.. Nie, u nas skaza białkowa, ale krochmal jest dobry na wszelkie zmiany skórne. Na zdjęcie cierpliwie zaczekam . Doskonale wiem jak to jest przy dwójce dzieci . Aniu, przegladając dzienniki nie natknęłaś sie u kogoś na mozaikę-krople? Nie kwadraciki, a takie elipsy, jaja ... Pisałam kiedyś, że się w niej zakochałam, ale nie bardzo wiem jak ją ładnie ułożyć. Jeden pas pionowy przez wannę i ścianę z oknem, drugi chcę poziomy na przyległej ścianie, ale jak, nie mam koncepcji ... ....a bo wiesz co powiem tak tam gdzie cała rodzina tam i domowo zaraz się robi pewnie w ziemiance też by nam ze sobą było dobrze to znaczy kot pies telewizor internet telefon muszą być obowiązkowo bo to też rodzina pozdrawiam Chyba wiem o czym piszesz . Dzisiaj byłam na takiej niedokończonej budowie. Z jednej strony widać tynki, zamiast drzwi płótno na sznurku, ale tu butelka dziecięca, tam kapcie, nocniczek ... i normalnie jakby ktoś mieszkał w tym domu Jeżeli mowa o wydatkach , to ja tez wczoraj przeliczyłam ile my wydaliśmy w ciągu dwóch tygodni i sama bym nie uwierzyła, gdyby nie spisywała dokładnie w exelu. Mam tam wszystko ujete i na bieżąco staram sie wprowadzać . Kasa idzie i pójdzie jeszcze szybciej .Tylko pytanie skąd ja brać? Pozdrawiam maria Mario, bardzo dobre pytanie. Skąd ją brać? Pocieszam się myślą, że wkrótce zamieszkamy w tym domu, będziemy mogli się nim cieszyć, wygodniej żyć, a na spłatę długów, kredytów mamy resztę życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 24.11.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 NO to fajnie ,że kupiłaś juz płytki do wc. Ja pochodziłam po sklepach i na nic nie mogłam sie zdecydować. Te płytki co mi się zaczynały podobac to ponad 100-150 zł. Co zrobić , które wybrać ? To samo z podłogami w pokojach - parkiet czy panele . Panele zwykłe czy drewniane ? Niemały dylement nas czeka . Jeszcze bedę chodzić , może coś z tego wyniknie. Mam czas , bo mi sie nie spieszy z przeprowadzką. Może cos mi w głowie jeszcze zaświta .pozdrawiam maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.11.2008 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 maryna, dylematów bez liku to fakt. Niby duży wybór, ale nie ma tego czego szukamy albo jest to nieosiągalne ze względu na cenę, ale poradzimy sobie . Przyznam szczerze, że u nas największy problem był z niebieskimi płytkami do łazienki i wybór sanitariatów. Hihhi obejrzałam setki sedesów, zajrzałam do każdego z nich i obejrzałam od tyłu i jak jest dobrze wewnątrz, to za dużo zakamarków do mycia z tyłu ... i szukam dalej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 24.11.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Tomka, Ty nie dziękuj tylko pisz... O wszystkim co się dzieje albo działo, co wybrałaś, wybierasz albo chcesz.... I nie do przyszłego roku...bo cię tu zaraz na nogi postawimy Pozdr a gdzie klucze były? zdradzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 24.11.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, Weteranko Budowlana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 26.11.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Tę rocznicę to by wypadło jakoś uczcić , bo duzo juz zrobiliście . Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 26.11.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Jak znajdziesz wyposażenie do łazienek to daj namiary , może skorzystam z gotowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 27.11.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 moja faktura za hydraulikę mierzyła 183cm jakieś 120zł kosztował jeden cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 27.11.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Dzien dobry - Moja też była taka długa.Dobrze ,że to było na jednej FV , a nie kilkadziesiat.Teraz to z tych iluś poz. trzeba dokładnie popatrzeć co jest do odliczenia z VAT. Jeszcze sie nie rozliczałam w tym roku , najwyzszy chyba czas , to zrobic , bo US ma czas 6 m-cy na załatwienie sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 30.11.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 TomKa, ja Cię proszę... To kto mi teraz będzie parzył poranną kawę, no kto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 30.11.2008 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 TomKa ale sliczne masz okna, bardzo lubie popiele, sa takie sterylne czyli czyste (ja je tak odbieram). Juz jestescie blizej konca niz poczatku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 01.12.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 TomKa - u Ciebie co taka cisza , chyba coś sie dzieje ,że nic nie piszesz ?pozdrawiam i odezwij sie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts