Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tomki budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

malmuc, cieszę się z Twoich odwiedzin :D

maryna, a to mnie pocieszyłaś :D . Dla mnie wydane pieniądze są tak olbrzymią kwota, że wczoraj usilnie próbowałam sobie przypomnieć i napisać co już mam zrobione i kupione, żebyście mnie nie zakrzyczeli, że za duzo wydałam :roll: :D . A tu proszę, że mało. Ogrodzenia też nie mam całego, jedynie to co na fotkach, same fundamenty. Za to nie napisałam, że mam oświetlenie do trzech pomieszczeń i część włączników, gniazdek :wink: i dużo narzędzi ogrodniczych :D :lol: :lol:

agaboBIK, wiem o czym piszesz :D . Byłam dzisiaj na działce zawieźć nowe krzaczory i .. widziałam!! Piękne są te podłogi. A u Ciebie to w ogóle po domowemu. Piszesz, że tylko w weekendy tam mieszkacie. Ogladając zdjęcia myślałam, że już na stałe :D

Sylwia.SZ mamy powierzchniowo podobne domy :D . Takie same? Rzeczywiście sporo Cię kosztowało, ale może to zależy od regionu? Jak to zrobiłam? Nie wiem, może dlatego, że mieszkając na Mazowszu, trochę kupiłam nad morzem, trochę w górach?

Pozdrawiam ciepło wszystkich zagladających tu :D

Tomka oglądam ! :lol:

Malmuc jak zawsze na straży :wink:

:lol: :lol: :lol:

:D :D i nie tylko malmuc ...

Aniu, nie pisałam u Ciebie, ale ja oprócz Oilatum stosowałam do kapieli ... krochmal. Naprzemiennie. Oczywiście chodzi o krochmal gotowany z mąki ziemniaczanej i wody, nie gotowy typu Ługa :wink: . Chłopcom pomagało, może spróbuj ...

była u mnie wczoraj pielęgniarka środowiskowa (znów... :o ), no i właśnie dała mi przepis na ten krochmal :wink:

Na razie tego trądziku mała ma mniej, jak się zacznie powiększać to wypróbuję :wink:

A to u Was też był trądzik?? :o

TomKa, zdjęcie łazienki wstawię, tylko zrobię aktualne :wink:

No..

Tylko czasu mało mam ostatnio..

Jeżeli mowa o wydatkach , to ja tez wczoraj przeliczyłam ile my wydaliśmy w ciągu dwóch tygodni i sama bym nie uwierzyła, gdyby nie spisywała dokładnie w exelu. Mam tam wszystko ujete i na bieżąco staram sie wprowadzać .

Kasa idzie i pójdzie jeszcze szybciej .Tylko pytanie skąd ja brać?

Pozdrawiam maria

....a bo wiesz co :D powiem tak tam gdzie cała rodzina tam i domowo zaraz się robi :D pewnie w ziemiance :wink: też by nam ze sobą było dobrze :lol: :lol:

to znaczy kot pies telewizor internet telefon muszą być obowiązkowo bo to też rodzina :wink: :lol: :lol: pozdrawiam

to nawet więcej niż rodzina czasami...

:wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

była u mnie wczoraj pielęgniarka środowiskowa (znów... :o ), no i właśnie dała mi przepis na ten krochmal :wink:

Na razie tego trądziku mała ma mniej, jak się zacznie powiększać to wypróbuję :wink:

A to u Was też był trądzik?? :o

TomKa, zdjęcie łazienki wstawię, tylko zrobię aktualne :wink:

No..

Tylko czasu mało mam ostatnio..

Nie, u nas skaza białkowa, ale krochmal jest dobry na wszelkie zmiany skórne. Na zdjęcie cierpliwie zaczekam :D. Doskonale wiem jak to jest przy dwójce dzieci :D :lol: .

Aniu, przegladając dzienniki nie natknęłaś sie u kogoś na mozaikę-krople? Nie kwadraciki, a takie elipsy, jaja ... Pisałam kiedyś, że się w niej zakochałam, ale nie bardzo wiem jak ją ładnie ułożyć. Jeden pas pionowy przez wannę i ścianę z oknem, drugi chcę poziomy na przyległej ścianie, ale jak, nie mam koncepcji ...

....a bo wiesz co :D powiem tak tam gdzie cała rodzina tam i domowo zaraz się robi :D pewnie w ziemiance :wink: też by nam ze sobą było dobrze :lol: :lol:

to znaczy kot pies telewizor internet telefon muszą być obowiązkowo bo to też rodzina :wink: :lol: :lol: pozdrawiam

Chyba wiem o czym piszesz :lol: :lol: . Dzisiaj byłam na takiej niedokończonej budowie. Z jednej strony widać tynki, zamiast drzwi płótno na sznurku, ale tu butelka dziecięca, tam kapcie, nocniczek ... i normalnie jakby ktoś mieszkał w tym domu :D

Jeżeli mowa o wydatkach , to ja tez wczoraj przeliczyłam ile my wydaliśmy w ciągu dwóch tygodni i sama bym nie uwierzyła, gdyby nie spisywała dokładnie w exelu. Mam tam wszystko ujete i na bieżąco staram sie wprowadzać .

Kasa idzie i pójdzie jeszcze szybciej .Tylko pytanie skąd ja brać?

Pozdrawiam maria

Mario, bardzo dobre pytanie. Skąd ją brać? Pocieszam się myślą, że wkrótce zamieszkamy w tym domu, będziemy mogli się nim cieszyć, wygodniej żyć, a na spłatę długów, kredytów mamy resztę życia :D :D

NO to fajnie ,że kupiłaś juz płytki do wc. Ja pochodziłam po sklepach i na nic nie mogłam sie zdecydować. Te płytki co mi się zaczynały podobac to ponad 100-150 zł. Co zrobić , które wybrać ? To samo z podłogami w pokojach - parkiet czy panele . Panele zwykłe czy drewniane ? Niemały dylement nas czeka . Jeszcze bedę chodzić , może coś z tego wyniknie. Mam czas , bo mi sie nie spieszy z przeprowadzką. Może cos mi w głowie jeszcze zaświta .

pozdrawiam maria

maryna, dylematów bez liku to fakt. Niby duży wybór, ale nie ma tego czego szukamy albo jest to nieosiągalne ze względu na cenę, ale poradzimy sobie :D. Przyznam szczerze, że u nas największy problem był z niebieskimi płytkami do łazienki i wybór sanitariatów. Hihhi obejrzałam setki sedesów, zajrzałam do każdego z nich :lol: :oops: :lol: i obejrzałam od tyłu :lol: :oops: :lol: :lol: i jak jest dobrze wewnątrz, to za dużo zakamarków do mycia z tyłu ... i szukam dalej ...

Dzien dobry - Moja też była taka długa.Dobrze ,że to było na jednej FV , a nie kilkadziesiat.

Teraz to z tych iluś poz. trzeba dokładnie popatrzeć co jest do odliczenia z VAT. Jeszcze sie nie rozliczałam w tym roku , najwyzszy chyba czas , to zrobic , bo US ma czas 6 m-cy na załatwienie sprawy.