mocca 02.12.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 jestem! TomKa, ale co Ty, juz nie będziesz pisac w dzienniku?!? no jak to... jestem pod wielkim wrażeniem tempa, tym bardziej ze dawno nie zaglądałam. Właściwie mamy na tą chwilę te same etapy! Najbardziej oglądałam ze wszech stron fotke Twojego tynku w zbliżeniu. Wlasnie takiego zdjęcia potrzebowałam, zeby uświadomić sobie i przekonać się na calego, ze mamy skopsane tynki. Kupiłam najdroższy (najlepszy dostępny u nas) piasek i umawiałam taki tynk jak Twoj, tzn gładki. A moje są porysowane, z chrapami jakimiś itp. Wiesz, podczas roboty tego nie widać było a moi murarze/tynkarze powiedzieli mi na koniec ze to dlatego że piasek były bele jaki. Szkoda ze na koniec a nie przed robotą... Teraz czeka mnie zakrywanie tych scian czymkolwiek innym... W ogóle zdjęcia masz wnętrz badzo podobne do moich, ten sam styro na podlogi te same folie itp. Przyglądam się tylko, jak masz te rurki od podłogówki rozłożone- czy nie są zbyt rzadko? tzn ja się nie znam i trudno mi oceniać ale patrze na moje zdjęcia i u mnie sa rozkładane zupelnie innym systemem i jakos tak gęsto jedna przy drugiej... z wylewkami to juz tak fajniej dom wygląda... można juz ruszyć wyobraźnią i meble rozstawiac i chcialam tylko zaznaczyć, ze moja fakture za hyfraulike była jednopozycyjna ale tylko dlatego, ze zamówiłam hydraulikow którzy robili mi instalację przez firmę, cały material wraz z robocizną policzyli mi na 7 % więc tyle mam ulgi bez łaski US i każdemu polecam... ale miałam załącznik do tej faktury, w ktorym był wykaz wszystkich częsci hydraulicznych i ten załącznik miał kilkadziesiąt stron Bałagan po budowie znam... sama wciąż nie mogę sie z tym wszystkim uporać i mimo, ze staram się wszystko gdzieś logicznie wynosic i układać ciągle mam w domu pełno gratów, aż wstyd fotki robić Generalnie to GRATULUJĘ! w rok wykonaliście tyle roboty...i do tego ten Twoj piękny ogródek, aż zazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 09.12.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 a co TY TOMKA- naprawde nic wiecej nam nie napiszesz???no co ty?? tak chetnie wchodzilam na Twe opowiesci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 09.12.2008 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Jestem . Ślicznie dziekuję wszystkim za odwiedziny Powiedzcie sami, i jak tu nie zagladać ? Irma, maryna , dziękuję Amtla, przywrócona do pionu, piszę . Klucze ... hihi były, jak to zawsze bywa w dobrym miejscu . Mąż woził je w samochodzie maryna, chętnie bym coś podpowiedziała w kwestii łazienek, ale właśnie poraz 8-my zmieniła mi się koncepcja ? Chyba tego temetu nie przeskoczę agaboBIK, niezła ta Twoja faktura i jaka cenna magpie101, dziekuję. Na prawdę te słowa podniosły mnie na duchu. Oby tak było ..... Dziekuję maryna, dzieje i nie dzieje ... na budowie z przewagą na "nic" mocca, dziękuję za ten długi wpis,za dobre słowo, a przede wszystkim za odwiedziny. Dawno Ciebie tu nie było, ale już wiem dlaczego i podziwiam. Ja straciłam wszelki zapał i chęci. Właściwie ... zapomniałam, że się buduję ... Soniko, dla Ciebie specjalnie zaparzona: http://www.caffetea.pl/filizanki3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 09.12.2008 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 a co TY TOMKA- naprawde nic wiecej nam nie napiszesz??? no co ty?? tak chetnie wchodzilam na Twe opowiesci.... Chyba w tym samym czasie pisałyśmy ? Cieszę się, że zajrzałaś do mnie . Może mnie jeszcze olśni i będę kontynuować dziennik, ale na razie nie mam o czym pisać. A co u Ciebie tak cicho w Dzienniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 09.12.2008 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Pomóżmy ... http://forum.muratordom.pl/pomagam-w-swieta,t146655-180.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 09.12.2008 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 witam wieczornie...i przelotnie, bo idę się wyspać mam nadzieję przynajmniej.... TomKa, czy ja Cię mam w znajomych na NK?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 09.12.2008 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 Witaj Aniu! To Ty jeszcze nie śpisz ? Doczytałam dzisiaj o akcji dandiego, odżyły wspomnienia, gdy widziałam takie dzieci i siedzę, i pochlipuję po cichu, ale Ty? Matka-Polka powinna spać kiedy tylko może . Szybciutko do łóżka zanim Nadusia się zbudzi Nie, na NK to nie ja ... sporadycznie tam zaglądam, tak raz na kwartał .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 09.12.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2008 no, właśnie się zbieram do łóżka, oczka same już lecą czekałam tylko na ostatnie karmienie przed spankiem, na które sie właśnie mała budzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 10.12.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Tomcia, oczywiście gratuluję stanu zamkniętego, ale ty się nie wygłupiaj i pisz dalej! Bo się zdenerrrwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 10.12.2008 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 amonite, ja już chyba nie mam o czym pisać . Odprawiliśmy glazurnika, piec i grzejniki nie kupione - chyba nawet typów nie mamy, kominek i cała reszta kurzem pokryta, eee i o czym tu pisać? Wiem, ściankę w sypialni chłopaki robią ! Już widać jak garderoba będzie ostatecznie wyglądała. Jest dobrze, taka jaką chciałam. Reszta to porażka. W łazience mam wszytsko źle rozplanowane i nie wiem co robić. Dziennie rysuję kilka projektów i wszystko to nie to co bym chciała. Nawet mojej mozaiki w krople nie ma. Może pod koniec stycznia, a może i wcale . W kuchni troszkę żałuję, że przesunęłąm drzwi i zaplanowałam meble na innych ścianach. Sama widzisz, nic się nie dzieje, o czym warto by było pisac ale ... Może ktoś mi podrzuci pomysł na umywalki nablatowe i wpuszczane. Ważne! Jedna musi mieć mniej niż 40 cm, druga mniej niż 30 szerokości. Długość i wysokość bez ograniczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 11.12.2008 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 A właśnie nie tak łatwo znależć takie małe umywalki ...Nie napisalam jeszcze, że chcę z tych tańszych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 11.12.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 chodzi Ci o głębokość umywalki?bo jak tak to sporo takich jesthttp://www.roca.pl/produkt-umywalki-blatowe-foro-sr-36-cm/351/1/17http://www.roca.pl/produkt-hall-hall-50x25-cm/202/1/9http://www.roca.pl/produkt-hall-umywalka-45x38-cm/205/1/9http://www.roca.pl/produkt-umywalki-blatowe-diverta-50x38-cm/1562/1/17http://www.kolo.com.pl/produkt/31533http://www.kolo.com.pl/produkt/24753http://www.hybner.com.pl/oferta/ceramika_lazienkowa/fiord/umywalka_fiord_40_nablatowa/http://www.elazienki.com/umywalka-dolomitowa-antado-umg400-p-2858.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 11.12.2008 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Irma, tak może to się zwać głębokością Nie przesunęli mi ostatecznie drzwi w łazience, Wc samo w sobie jest małe, do tego mój wisielczy nastrój i budowa stoi w miejscu. Umywalki miałam upatrzone na początku, na szczęście mąż ciągle miał nie podrodze i nie zamówił dotychczas. Ponieważ zupełnie sobie nie radzę z projektem łazienki, pojechałam w niedzielę rozrysować sobie, moje wydawało się docelowe wypociny na ścianach i ... okazało się, że w realu mam zupełnie inne wymiary i to co na kartce fajnie wyglądało, w rzeczywistości jest wielkim nieporozumieniem . Poza tym mojej mozaiki nie ma i może wcale nie będzie , a ja już inne płytki mam pod nią kupione ... Zaczynam od początku. Wybrałam już inne dekory zamiast tej wymarzonej mozaiki, ale nie mogę trafić na małe umywalki. teraz juz wiem ... trzeba było krąg producentów rozszerzyć i szukać nie tylko owalnych i okrągłych . Irma dzięki, a jakbyś gdzieś jakąś jajowatą jeszcze widziała to podeślij link Jak jest z jakością i ... bielą tego Hybnera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 11.12.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 szczerze mówiąc nie wiem jakiej jakości jest Hybner. Pewnie średniej, ale jest tani. Coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 11.12.2008 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Masz rację Chciałam wkleić umywalki, które mi się podobają, takie w moim stylu, ale ... nie mogę na szybko znależć, a muszę malucha iść smarować i jakis obiad jemu przygotować. Wieczorem spróbuję jeszcze raz przysiąść W każdym razie tę Hybnera prostokątną z baterią po prawej biorę pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 11.12.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Widziałam Hybnera "na żywo" - wg mnie jest w miarę ok - biorąc pod uwagę cenę (no i ja też biorę go pod uwagę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 12.12.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 HEJ kasia,..Ty szukasz umywalek o 30 i 40cm głębokości czy szerokości?????bo nie łapie, jedz najlepiej jednego dnia!!!- po kilku hurtowniach, i masz do wyboru tak: Brzeska-tam najwiecej, co pare metrow, zacznij od brzeska chyba 180, -naprzeciwko tez jest AG, potem KONIECZNIE : SALON WEMA- przy Nomii,potem EMCHROM, potem przy Torowej Apis, naprawde maja tam b.duzo wszelkiego towaru, najlepiej ogladac w realu a nie przez neta,dogaduj sie może tak: jak już wybierzesz coś konkretniejszego, to bierzesz 2umywalki i ew. ze coś zwrócisz.... pociesze CIE....u mnie od sierpnia leżą 2szt. umywalek bo nie mogę sie zdecydować i czekam na wykończenie łazienki: wybór jak pisałam LIBRA i Cremona, i tak sobie leżą, i leżą- także spoko nie tylko ty masz dylematy, a swoje dekory też w ostatniej chwili zmieniłam a początkowo łazienka miała mieć kompozycję Tesalia- za która wpłaciłam zaliczke...-jak zobaczyłam co przyszło i jak wygląda, pożegnałam zaliczke!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 12.12.2008 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Irmo, dziękuję raz jeszcze za pomoc. Buziaki amonite, muszę gdzieś sie temu Hybnerowi przyjrzeć z bliska ANNNJA, byłam już w Emchromie, Nomi i Wemie. W tej ostatniej najdrożej , ale nie znalałam tego co szukam. Za duże. I właściwie skupiona byłam tylko na takich misach nablatowych i wpuszczanych owalnych. Jeszcze raz podjadę, może coś przeoczyłam i o tę będę pytać: http://www.hybner.com.pl/oferta/ceramika_lazienkowa/fiord/umywalka_fiord_40_nablatowa/ Jeszcze czegoś owalnego szukam w stylu roca rodeo... Ty szukasz umywalek o 30 i 40cm głębokości czy szerokości????? bo nie łapie W katalogu nazywa się to szerokość, Irma nazwała to głębokością, wiedziałam o co jej chodzi, więc przytaknęłam. Chodzi o odległość między ścianą a osobą stojącą przed nią. Wiadomo teraz o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 12.12.2008 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 TomKa, czesć nocny marku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 13.12.2008 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Witaj Aniu! A co Ty robiłaś o tej porze przy kompie? Pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts