Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tomki budowania

Recommended Posts

jestem! :D

TomKa, ale co Ty, juz nie będziesz pisac w dzienniku?!?

no jak to...

jestem pod wielkim wrażeniem tempa, tym bardziej ze dawno nie zaglądałam. Właściwie mamy na tą chwilę te same etapy!

Najbardziej oglądałam ze wszech stron fotke Twojego tynku w zbliżeniu. Wlasnie takiego zdjęcia potrzebowałam, zeby uświadomić sobie i przekonać się na calego, ze mamy skopsane tynki. Kupiłam najdroższy (najlepszy dostępny u nas) piasek i umawiałam taki tynk jak Twoj, tzn gładki. A moje są porysowane, z chrapami jakimiś itp. Wiesz, podczas roboty tego nie widać było a moi murarze/tynkarze powiedzieli mi na koniec ze to dlatego że piasek były bele jaki. Szkoda ze na koniec a nie przed robotą...

Teraz czeka mnie zakrywanie tych scian czymkolwiek innym...

W ogóle zdjęcia masz wnętrz badzo podobne do moich, ten sam styro na podlogi ;) te same folie itp. Przyglądam się tylko, jak masz te rurki od podłogówki rozłożone- czy nie są zbyt rzadko? tzn ja się nie znam i trudno mi oceniać ale patrze na moje zdjęcia i u mnie sa rozkładane zupelnie innym systemem i jakos tak gęsto jedna przy drugiej...

z wylewkami to juz tak fajniej dom wygląda... można juz ruszyć wyobraźnią i meble rozstawiac ;)

i chcialam tylko zaznaczyć, ze moja fakture za hyfraulike była jednopozycyjna :lol: ale tylko dlatego, ze zamówiłam hydraulikow którzy robili mi instalację przez firmę, cały material wraz z robocizną policzyli mi na 7 % więc tyle mam ulgi bez łaski US i każdemu polecam...

ale miałam załącznik do tej faktury, w ktorym był wykaz wszystkich częsci hydraulicznych i ten załącznik miał kilkadziesiąt stron :lol:

Bałagan po budowie znam... sama wciąż nie mogę sie z tym wszystkim uporać i mimo, ze staram się wszystko gdzieś logicznie wynosic i układać ciągle mam w domu pełno gratów, aż wstyd fotki robić :oops:

Generalnie to GRATULUJĘ! w rok wykonaliście tyle roboty...i do tego ten Twoj piękny ogródek, aż zazdraszczam ;)

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jestem :) . Ślicznie dziekuję wszystkim za odwiedziny :D

Powiedzcie sami, i jak tu nie zagladać :wink: ?

Irma, maryna , dziękuję :D

Amtla, przywrócona do pionu, piszę :wink: . Klucze ... hihi były, jak to zawsze bywa w dobrym miejscu :roll: . Mąż woził je w samochodzie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

maryna, chętnie bym coś podpowiedziała w kwestii łazienek, ale właśnie poraz 8-my zmieniła mi się koncepcja :roll: :( ? Chyba tego temetu nie przeskoczę :( :(

agaboBIK, :o :o niezła ta Twoja faktura :D i jaka cenna :D

magpie101, dziekuję. Na prawdę te słowa podniosły mnie na duchu. Oby tak było ..... Dziekuję :D

maryna, dzieje i nie dzieje ... na budowie z przewagą na "nic"

mocca, dziękuję za ten długi wpis,za dobre słowo, a przede wszystkim za odwiedziny. Dawno Ciebie tu nie było, ale już wiem dlaczego i podziwiam. Ja straciłam wszelki zapał i chęci. Właściwie ... zapomniałam, że się buduję ...

Soniko, dla Ciebie specjalnie zaparzona:

http://www.caffetea.pl/filizanki3.jpg

a co TY TOMKA- naprawde nic wiecej nam nie napiszesz???

no co ty?? tak chetnie wchodzilam na Twe opowiesci....

Chyba w tym samym czasie pisałyśmy :wink: ?

Cieszę się, że zajrzałaś do mnie :).

Może mnie jeszcze olśni i będę kontynuować dziennik, ale na razie nie mam o czym pisać.

A co u Ciebie tak cicho w Dzienniku :wink: ?

Witaj Aniu! To Ty jeszcze nie śpisz :o ? Doczytałam dzisiaj o akcji dandiego, odżyły wspomnienia, gdy widziałam takie dzieci i siedzę, i pochlipuję po cichu, ale Ty? Matka-Polka powinna spać kiedy tylko może :D . Szybciutko do łóżka zanim Nadusia się zbudzi :D

Nie, na NK to nie ja ... sporadycznie tam zaglądam, tak raz na kwartał :roll: ..

amonite, ja już chyba nie mam o czym pisać :wink: . Odprawiliśmy glazurnika, piec i grzejniki nie kupione - chyba nawet typów nie mamy, kominek i cała reszta kurzem pokryta, eee i o czym tu pisać? Wiem, ściankę w sypialni chłopaki robią :D ! Już widać jak garderoba będzie ostatecznie wyglądała. Jest dobrze, taka jaką chciałam.

Reszta to porażka. W łazience mam wszytsko źle rozplanowane i nie wiem co robić. Dziennie rysuję kilka projektów i wszystko to nie to co bym chciała. Nawet mojej mozaiki w krople nie ma. Może pod koniec stycznia, a może i wcale :(. W kuchni troszkę żałuję, że przesunęłąm drzwi i zaplanowałam meble na innych ścianach.

Sama widzisz, nic się nie dzieje, o czym warto by było pisac :(

ale ... :roll: :roll:

Może ktoś mi podrzuci pomysł na umywalki nablatowe i wpuszczane. Ważne! Jedna musi mieć mniej niż 40 cm, druga mniej niż 30 szerokości. Długość i wysokość bez ograniczeń :D

Irma, tak może to się zwać głębokością :wink:

Nie przesunęli mi ostatecznie drzwi w łazience, Wc samo w sobie jest małe, do tego mój wisielczy nastrój i budowa stoi w miejscu. Umywalki miałam upatrzone na początku, na szczęście mąż ciągle miał nie podrodze i nie zamówił dotychczas. Ponieważ zupełnie sobie nie radzę z projektem łazienki, pojechałam w niedzielę rozrysować sobie, moje wydawało się docelowe wypociny na ścianach i ... okazało się, że w realu mam zupełnie inne wymiary i to co na kartce fajnie wyglądało, w rzeczywistości jest wielkim nieporozumieniem :x :( :cry: . Poza tym mojej mozaiki nie ma i może wcale nie będzie :cry: , a ja już inne płytki mam pod nią kupione :cry: ...

Zaczynam od początku. Wybrałam już inne dekory zamiast tej wymarzonej mozaiki, ale nie mogę trafić na małe umywalki. :oops: teraz juz wiem ... trzeba było krąg producentów rozszerzyć :oops: i szukać nie tylko owalnych i okrągłych ;) . Irma dzięki, a jakbyś gdzieś jakąś jajowatą jeszcze widziała to podeślij link ;)

Jak jest z jakością i ... bielą tego Hybnera?

Masz rację :D

Chciałam wkleić umywalki, które mi się podobają, takie w moim :oops: :wink: stylu, ale ... nie mogę na szybko znależć, a muszę malucha iść smarować i jakis obiad jemu przygotować. Wieczorem spróbuję jeszcze raz przysiąść

W każdym razie tę Hybnera prostokątną z baterią po prawej biorę pod uwagę :D

HEJ kasia,..

Ty szukasz umywalek o 30 i 40cm głębokości czy szerokości?????

bo nie łapie, jedz najlepiej jednego dnia!!!- po kilku hurtowniach, i masz do wyboru tak: Brzeska-tam najwiecej, co pare metrow, zacznij od brzeska chyba 180, -naprzeciwko tez jest AG,

potem KONIECZNIE : SALON WEMA- przy Nomii,

potem EMCHROM, potem przy Torowej Apis, naprawde maja tam b.duzo wszelkiego towaru, najlepiej ogladac w realu a nie przez neta,

dogaduj sie może tak: jak już wybierzesz coś konkretniejszego, to bierzesz 2umywalki i ew. ze coś zwrócisz....

pociesze CIE....u mnie od sierpnia leżą 2szt. umywalek bo nie mogę sie zdecydować i czekam na wykończenie łazienki: wybór jak pisałam

LIBRA i Cremona, i tak sobie leżą, i leżą- także spoko nie tylko ty masz dylematy, a swoje dekory też w ostatniej chwili zmieniłam a początkowo łazienka miała mieć kompozycję Tesalia- za która wpłaciłam zaliczke...-jak zobaczyłam co przyszło i jak wygląda, pożegnałam zaliczke!!!

Irmo, dziękuję raz jeszcze za pomoc. Buziaki :)

amonite, muszę gdzieś sie temu Hybnerowi przyjrzeć z bliska

ANNNJA, byłam już w Emchromie, Nomi i Wemie. W tej ostatniej najdrożej :( , ale nie znalałam tego co szukam. Za duże. I właściwie skupiona byłam tylko na takich misach nablatowych i wpuszczanych owalnych. Jeszcze raz podjadę, może coś przeoczyłam i o tę będę pytać:

http://www.hybner.com.pl/oferta/ceramika_lazienkowa/fiord/umywalka_fiord_40_nablatowa/

Jeszcze czegoś owalnego szukam w stylu roca rodeo...

Ty szukasz umywalek o 30 i 40cm głębokości czy szerokości?????

bo nie łapie

W katalogu nazywa się to szerokość, Irma nazwała to głębokością, wiedziałam o co jej chodzi, więc przytaknęłam. Chodzi o odległość między ścianą a osobą stojącą przed nią. Wiadomo teraz o co chodzi? :wink: :D :D