TomKa 23.01.2009 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 aj, drugi raz to samo było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.01.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Hej , to nie Ty, tylko forum siada wieczorami, ale jak się wstaje raniutko ... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 24.01.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Ooooooooooo, witaj Tomka , dzisiaj już lepiej z forum, to pisz kobieto Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 24.01.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Super zmiany u Ciebie jak już są wylewki to dom robi się podobny do siebie Nie przejmuj się bałaganem, dużo pracy i będzie pięknie Do tej pory nie mogę zapomnieć tego pandemonium, które zostawiła po sobie ekipa od dachu. Byłam pewna, że większego bałaganu już nie może być dopóki ... nie robiliśmy ocieplenia i elewacji - to tak gwoli pocieszenia Znając twoje ogrodnicze zacięcie to pierwszy podmuch wiosny i już sobie z tym poradzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.01.2009 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Jestem, jestem, ale znów muli . Wczoraj siedziałam do 1-ej i próbowałam pisać w Mozilli, Operze, Explorerze i wszędzie to samo . Bardzo się zdziwiłam, że w komentarzach pojawiła sie moja jedna wypowiedź, bo wczoraj i tego nie było widać . W każdym razie nie ma wspomnianego wpisu w Dzienniku, tego w komentarzach też niet, ale uparta ze mnie baba, więc ... do dzieła Soniko, Amtlo, myślałam, że to z moim laptokiem słabiutko, a że to tak w ogóle , to bedzie dobrze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.01.2009 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Dzień dobry TomKo , przyszłam zobaczyć co u Ciebie nowego, ale Ty chyba o nas zapomniałaś . To ja Ci powiem co u mnie - jeden! ze storczyków wypuszcza pęd boczny i będzie kwitł (chyba ). Reszta nic nie robi i już to patrzenie na same liście trochę zaczyna mnie nudzić. Myślisz, że jest nadzieja, bo jak nie, to chyba je wywalę. Soniczko, zapewniam, że zwłaszcza o Tobie myślałam ... i w Święta, i 10 stycznia i gdy tylko mi smutno ... Co do storczyków ... cierpliwości ... i względem nich i mojej odpowiedzi. Mam problem z netem, z trudnością mi się wszystko ładuje, piszę, a nic nie widać itp. o zdjęciach w ogóle chyba moge zapomnieć. Dlatego cierpliwie obserwuj storczyki, w żadnym wypadku nie wyrzucaj . Ja postaram się w miarę szybko znów wkleić jakieś fotki i opisy Gadaj do tych storczyków i spryskuj często, hihihi najbardziej to lubią Bądźmy dobrej myśli już się fotki na fotosik ładują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.01.2009 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 hej TomKA, i jak ty teraz nadrobisz zaległości dziennikowe? Co słychać? tak ładnie na koniec roku wyszłam na prostą z tym pisaniem i ... znów mam zaległości, ale ... zdjęcia ładują się na fotosik , na budowie dla odmiany nic się działo, więc ... prawie jestem na bieżąco Z nowinek: Irma, umywalka Hybnera Fiord prawostronna już jest MOJA i to dzięki Tobie . Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.01.2009 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 TomKa, może u Ciebie też wirus?? Panoszą się coś ostatnio z tego co widzę na forum Aniu, ależ cudne zdjęcie masz w awatarku. Ślicznie wyszłaś! Wirusy to u nas przeróżne i grypowe, i komputerowe ..., ale i jedne, i drugie pokonamy Muszę koniecznie do Ciebie zajrzeć, może nowe Nadusi i Dawidka zdjęcia zobaczę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.01.2009 23:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Super zmiany u Ciebie jak już są wylewki to dom robi się podobny do siebie Nie przejmuj się bałaganem, dużo pracy i będzie pięknie Do tej pory nie mogę zapomnieć tego pandemonium, które zostawiła po sobie ekipa od dachu. Byłam pewna, że większego bałaganu już nie może być dopóki ... nie robiliśmy ocieplenia i elewacji - to tak gwoli pocieszenia Znając twoje ogrodnicze zacięcie to pierwszy podmuch wiosny i już sobie z tym poradzisz Witaj Renko, ostatnio o Tobie myślałam i o Twoich schodach... Zaglądam do komentarzy, a tu proszę Renka u mnie . Już nie zdążę dzisiaj, ale koniecznie muszę zajrzeć do Ciebie i do tyyyyyylu innych dzienników ... chyba kilku nocy mi nie starczy A wiosna tuż, tuż i ogród czeka , że o budowie nie wspomnę . Renka, zamiast mi dodać otuchy, to straszysz mnie bałaganem. O nie, ja już nie chcę, ja jeszcze po tynkarzach nie uprzątnęłam do końca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.01.2009 23:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Mam, mam, mam Soniczko specjalnie dla Ciebie ! Pamiętasz moje letnie mądrzenie na temat storczyków ? http://images50.fotosik.pl/4/fb9b381693b3182f.jpg Tydzień temu przycięłam tę po prawej, ta po lewej ma już kilka miesięcy, ale widać już, że żółknie. Trzymam jednak taki patyczek, aż całkowicie uschnie i wtedy dopiero obcinam po 1 oczku Wtedy tak to wygląda, jak na tej fotce, widać tu dwie łodyżki po wcześniejszych kwitnięciach: http://images46.fotosik.pl/5/86e38f57e597a117.jpg To te jasne patyczki przy korzeniach http://images45.fotosik.pl/52/9799797bb554f8c4.jpg Nie wiem czy poznajesz/cie, ale to ten sam storczyk obecnie. Ten żółkniejący wtedy patyczek musiałam zgodnie z przewidywaniami przyciąć, ale ... Widać jak na tej drugiej, przyciętej latem łodydze pojawiły się nowe kwiaty, co więcej wypuścił kolejną łodygę kwiatową. Jeszcze raz ten sam storczyk od drugiej strony. http://images41.fotosik.pl/52/7177535336089276.jpg Jak widzisz warto cierpliwie czekać. Zauważyłam, że moje storczyki ostatnio kwitły latem lipiec/sierpień i teraz grudzień/styczeń ponownie, ale są takie piękne... Moje inne storczyki aktualnie kwitnące: http://images29.fotosik.pl/317/976a98ec62d149a9.jpg http://images46.fotosik.pl/52/08098a15d99b1c6c.jpg I całość w nowych osłonkach http://images36.fotosik.pl/53/7c3909ba80bf2b18med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 26.01.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Trochę mi zajęło przeczytanie Twojego dziennika .... bo relacje składasz bez mała co drugi dzień ... No ale tylko pozazdrościć, że jest o czym pisać... Poza tym ...ładnie tu u Ciebie .... i nie chodzi mi tylko o te storczyki .... To kiedy masz zamiar na dobre opuścić te ukochane mieszkanko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 27.01.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Dzień dobry TomKo , ja tu nudzę o zasłonach, a Ty takie piękności dla mnie wkleiłaś . Dziękuję bardzo za lekcję poglądową . Chyba u mnie nic z tego nie będzie , minęło już dobre parę miesięcy, a one nadal w uśpieniu, tylko niektóre uschnięte patyczki mam obcięte po 1 oczku , żadnego budzącego się zycia nie widać , chociaż przyznaję, że gadać jeszcze do nich nie gadałam . Mówisz, że warto ? A jak często wymieniasz podłoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 27.01.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Poszłam zobaczyć czy aby coś się przez noc nie zmieniło, ale nie. Zawzięte jakieś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 27.01.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 TomKa, ale masz piekne storczyki. Odlotowe!!! ja bym projektowała dom, zeby pasował do storczyków. Poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 28.01.2009 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Gwoździku, dzięki za wizytę, ... ale że przebrnęłeś przez cały dziennik ?? To bardzo zdziwiona i ... ucieszona jestem !! Dało się to w ogóle czytać? Hihih u mnie o warzywach, u Ciebie o Wackach, hihih ale każdego cieszy ten własny kawałek ziemi i te domki oczywiście . A o storczykach ... to tylko w komentarzach , ch y b a ??? Soniko, wcale nie zanudzasz tymi zasłonami. Wręcz przeciwnie, podziwiam Cię, że potrafisz sie w tym rozeznać i na podstawie takiego malutkiego kwadracika, umiesz się na coś zdecydować. Co do storczyków, nie rezygnyj. Niech stoją dalej, podlewaj raz na półtora tygodnia, spryskuj przynajmniej raz w tygodniu (np. w wannie), możesz raz w miesiącu dodać do wody nawozu, za to codziennie możesz do nich mówić i będzie dobrze! Najpierw listek, potem korzonek, a na końcu zakwitną . Jeżeli chodzi o przesadzanie . Zwykle robię to od razu po zakupie. Wiem, wiem, nie wolno jak kwitną, ale ..... straciłam dwa, gdy nie robiłam tego, a 15 ? (sama nie wiem ile teraz mam? ) żyje, więc nadal to praktykuję. Przesadzam z dwóch powodów: robaki i ocena ukorzenienia. Dopiero jak obejrzę, wiem co kupiłam . Potem zalecane przesadzanie co 2 lata. Wiem ten mój Feluś już tego wymaga ... Irma, fajnie, że i Tobie podobają się moje Phalaenopsisy. Wiesz ta długa półka w łazience , to z myślą o Felusiach. Hihihhi, a dlaczego zrujnowałam się na te nowe osłonki w przeddzień Wigilii? hihihih na pewno to nie był produkt pierwszej potrzeby ... . Kupiłam z myślą o storczykach i kolorystyce przyszłej kuchni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 28.01.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Gwoździku, dzięki za wizytę, ... ale że przebrnęłeś przez cały dziennik ?? To bardzo zdziwiona i ... ucieszona jestem !! Dało się to w ogóle czytać? Hihih u mnie o warzywach, u Ciebie o Wackach, hihih ale każdego cieszy ten własny kawałek ziemi i te domki oczywiście . A o storczykach ... to tylko w komentarzach , ch y b a ??? Nie myślisz chyba, że pomyliłem dziennik z komentami ... Pamiętam, że nawet kiedyś zgubiłaś kartę od aparatu ... i nie mogłaś zrobić zdjęć ... ...a storczyki były zaraz przed moim postem ... to się wypowiedziałem PS. Moja Żonka też lubi warzywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 28.01.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 No jak to nie pocieszyłam Cię - przecież napisałam, że będzie pięknie A moje schody to nic ciekawego, nadal z pieca na łeb - strome i wąskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 28.01.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Dzień dobry Ja pierwszy raz tutaj TomKo! Masz mój dom Jak spojrzałam na zdjęcia bryły to myślałam że to mój Ale mamy podobną kolorystykę W dodatku też z silikatów o ile się nie mylę? Tyle że ja kilka kroków za Tobą. Jaki kolor tynku planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eelii 28.01.2009 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Witam, kilka razy czytałam twój dzienniczek, bardzo ładny domek, u nas też zaczęła się wykończeniówka, narazie robi się kotłownia. Mam pytanie czy po wylaniu posadzek ogrzewacie czymś domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 29.01.2009 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Gwoździku, ależ jak bym śmiała tak pomyśleć ... Sama rzadko zaglądam ostatnio na Forum i do swojego dziennika, to tak nieco zdziwiałam się, że inni to czynią , ale miło mi szalenie!! zaraz coś tam dopiszę Pozdrowienia dla żonki - ogrodniczki . Spytaj ją czy to prawda, że można już pory wysiewać do skrzynek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts