Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tomki budowania

Recommended Posts

Daggulko, masz 100-procentową rację. Wchodziłam już na Fotosik, doczytałam i faktycznie chcą kasę :( . Dam, to i zdjęcia będą. Jutro o tym pomyślę :wink:

efilo, Ty jedynie poratowałaś mnie w temacie łazienkowym :wink: . Przejrzałam te umywalki, ale właśnie w tym problem, że wszystkie są za szerokie. U mnie blat bedzie miał tylko 41 cm. szerokości i stąd kłopot. Szukam dalej. Do Twoich komentów zajrzałam, ale :o przejrzałam ostatnich 11 stron i jeszcze nie doszłam do tych podesłanych Tobie propozycji :wink:

ANNNJA, ja już nie wiem czy polecać dalej stolarza. Schody "niefajne" wyszły :(. Cieszę się, że w końcu poznałysmy sie w realu :D

DarioAS, jestem już, jestem na dobre. Mam nadzieję, że zanim zacznę wiosenne porządki w ogródku i wykańcznie domu, nadrobię wszystkie dzienniki, komentarze i uda mi się odzyskać moje fotki :roll: :lol: :lol: .

ulinko, dziekuję za pamięć i odpowiedź :). Jeszcze raz gratuluję zamieszkania w domku!

Soniko, moja wierna Czytelniczko. Czy wiesz, że wczoraj dokonałam pierwszych zasiewów? hihhi, nic specjalnego to tyko pory i bakłażan ;). Hihhi, brakuje mi szalenie ogródka, tej pracy fizycznej i tej radości z każdego nowowypuszczonego listka. Oj jeszcze chwilka i złapiemy się za motyczki, gracki, szpadle. Sonis, a co z tym storczykiem? Pokaż koniecznie!!! Moje dendrobium też kwitnie, felusie częściowo przekwitają :(

Daggulko, chyba zaraz zajrzę do Ciebie na nauki. :wink: :roll: Prasowanie poczeka ...

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

TomKa, dawno Cie tu nie było! ;)

wlaśnie zauwazyłam, ze Twoj dziennik sie podniósł 3 wiersze ponad moj ;)

dopiero przeczytałam, co Ci się przytrafiło z tynkami

przykra sprawa ale myslę, ze nie powinno się nic strasznego dziać, przecież były dosuszone. Takie przemarznięcie z pewnością zniszcyłoby siezy mokry tynk ale Twoj już nie...

a wracając do dylematu fotkowego polecam http://photobucket.com/ samam miałam różne przygody z serwerami fotkowymi a on od 3 lat mnie nie zawodzi i jest bardzo prosty w obsłudze. Polecam :D

mocca, Aniu bywam rzeczywiście rzadziej, bo chyba doba jest jeszcze krótsza niż w ubiegłym roku :roll: :wink: . I jak mam wybór połozyć dzieci spać, pobawić się z nimi czy komputer, wybieram to pierwsze. Jak mam posprzątać, poprasować czy komputer, to też wygrywa to pierwsze :roll: . Jak mogę nadrobić spotkania towarzyski lub posiedzieć przed kompem, to też wybieram to pierwsze :lol: . Gdyby jeszcze ten Fotosik nie narobił bałaganu, byłoby lepiej, a jak pomyslę o zgrywaniu wszystkich zdjęć, wklejaniu ich na nowo, to zwyczajnie mi się nie chce.

mocca zagladałam do tego " bukieta", testowałam też kilka innych ale albo po angielsku albo wklajać mogę na Forum linki lub miniaturki, i doopa :( .

W tygodniu byłam na działce i poraz setny przygladałam się tynkom, chyba masz rację i nie potrzebne były moje obawy.

Pozdrawiam Was dziewczyny i każdego kto tu jeszcze czasem zagląda :D

Soniko, a ja myślałam, że jak ja tu nie zaglądam, to i Forumowicze mnie omijają :oops: :wink: :D . Cieszę się więc, że jest inaczej.

Co do wysiewów, to w zasadzie tylko pory i bakłażany posiałam. Chciałam dzisiaj pomidory i paprykę, ale proza życia ... :oops: nie mam jak ziemi przywieźć do domu. Ot mąż mi się zbuntował, a mój samochód zamienił się na szare okna w naszym domku :wink: :lol: :lol: . Marzy mi się taki worek 20-litrowy, więc raczej ciężko by mi było.

Co do zdjęć i Picturepush ... :oops: jak tylko przeczytałam Twój post ... zabrałam się za testowanie. Niestety ciężko mi idzie, bo jak sie wcześniej przyznałam :oops: :oops: :oops: angielski jest mi zupełnie obcy i klikam na wszystko po omacku, ale .... może do czegoś doszłam ????

próba generalna:

http://www5.picturepush.com/photo/a/1491473/640/Picture-Box/Pawe%C5%82-Czernecki-tynk-u-nas.jpg

I proszę udało się :D .

Po prawej stronie od zdjęcia, które chcesz wkleić jest opcja

" Publish to a forum/website", jak na nią klikniesz to na dole strony, która Ci się otworzy jest "All Formats

32x32 64x64 100x100 220 small 480 640 800 1024 full " i to tutaj wybierasz wielkość zdjęcia jakie chcesz, żeby było.

Nie wiem!! Klikam wszędzie po kolei, mam nadzieję, że bez konsekwencji prawno-finansowych :wink: i jakoś się udało. Wyświetlił mi się katalog z mojego dysku, więc wiedziałam, że to coś co wybiorę to pójdzie w eter. Tylko gdzie ja w tym programie weszłam, to już nie wiem :roll:

Normalnie jakbyś miała program po chińsku napisany ... ja tak się tu czuję

mam

udało mi się wkleić awatar

trochę muszę jeszcze nad nim popracować, bo chyba kiedyś mniejszy miałam

już wiem:

1. UPLOAD

2. Picture box

3. Clik, to select ...

4. wybieram fotkę

5. wracam do Yuor Gallery

a tam chyba wiem :roll:

Na dzisiaj mi chyba wystarczy?

Soniko , a podpowiedz mi jeszcze jak doprowadzić Dziennik do porządku? Skoro Fotosik wykasował mi foty to czy da się je odzyskać? Czy jeśli by się to udało, to czy potem pojedyńczo muszę je przegrywać na ten picture i ponownie wklejać do Dziennika?

Trochę? To mało powiedziane, bo ja tych zdjęć całą masę miałam, a najgorzej, że nie w takiej samej kolejności jak pokazywałam na Forum :roll:

W każdym razie: ślicznie dziękuję za wskazówki i wszelką pomoc w okiełznaniu Picturecośtam :)

Soniko, a Ty już wysiałaś jakieś warzywa, kwiaty? O szaleństwach różano - clematisowych czytałam. Ależ śliczne te róże kupiłaś !!! Jak czegoś za duzo, odpodoba się ... :roll: chętnie przygarnę :wink: :D