Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tomki budowania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

właśnie dziś robiłam porządek w zdjęciach...

przerzuciłam wszystko na ImageShock, chciałam przez Picassę ale nie miał mi kto wytłumaczyć po ludzku co i jak :roll:

zauważyłam, że na fotosiku poznikały mi te zdjęcia, które są najczęściej oglądane.

Pierwsze co, to wcięło mi avatar :evil:

bo oni transfer naliczają nie od ilości zdjęć tylko od tego ile razy ktoś będzie te zdjęcia przeglądał :roll: :-?

U mnie to prawie wszystko wcięło. Blokowali mi każdego dnia po kilkadziesiąt zdjęć, aż któregoś pięknego dnia zablokowali ponad 300 :x!! Próbuję odzyskać te fotki, ale nie wiem czy znajdę czas, żeby potem zgrywać je na nowy serser i od nowa wklejać w dziennik. Rozważam opcję zakończenia Dziennika i otworzenie nowego wątka w "Galerii ..."

Serdecznie dziękuję za życzenia :D.

Soniko, a Ty już wysiałaś jakieś warzywa, kwiaty?

Niczego nie posiałam, ale dzisiaj trochę się namachałam w ogrodzie.

Posadziłam dwie krzewuszki, wisienkę, czereśnię i jakieś dwa inne krzaczory.

Trochę zimno było, ale... :wink: .

Do mnie kiedyś fotosik napisał, że winna im jestem 1,50zł :o .

Aniu, bardzo bym chciała i wierzę w to, że jak się ociepli ruszymy z pracami dalej, ale do przeprowadzki to jeszcze daaaaaleeeeekooooo

Soniś, a nie za wcześnie na te drzewka? Z drugiej strony, u Ciebie cieplej, to może już czas? A co z obiecaną fotką storczyka :wink: ?

ależ się cieszę, że w dzienniku znów są foty. Normalnie, aż chce się tu wchodzić :roll: , żeby jeszcze tylko czasu było więcej :D

hej,

schody- faktycznie może i wąskie, ale czy za strome to nie wiem-najlepiej to ocenić chodząc po nich!, a jak bedzie wygladała ich przeróbka?? dokleją ci czy znobią nowe stopnie?

a mozaika - to chyba szklana??? do łazienki gdzieś nad wanna bedzie tak kąpielowo i uroczo wyglądać- tylko uważaj nie dawaj tam gdzie woda bezpośrednio się bedzie lała- bałabym się ich czyszczenia i szczelności..

Twoje tulipany to juz bardzo duże...- duże w porównaniu do moich, moje widać max. 1cm z ziemi...., no ale u Takiego OGrodnika jak TY to nie ma dziwne...wszystko u Ciebie w ogrodzie to cudnie rosło, wiec i tulipanom sie zapowiada pieknie!

Przepiękna mozaika, już się nie mogę doczekać efektu końcowego :D .

Będzie slicznie.

Witam w funclubie miłośników niebieskich łazienek :wink: .

Dużo za wąskie te schody? Na zdjęciu wyglądają OK.

Soniś, a nie za wcześnie na te drzewka? Z drugiej strony, u Ciebie cieplej, to może już czas? A co z obiecaną fotką storczyka ?

Może faktycznie sie pośpieszyłam, ale już nie mogłam wytrzymać.

Jak nie przeżyją kupię nowe.

Zdjęcie zrobiłam :wink: .

A tak z ciekawości - fotosikowi musisz płacić co miesiąc?

witaj,

przeglądajac wczoraj wieczorem katalgi widzialam b.podobną do Twojej mozaikę z brązowymi kamykami w otoczeniu białych fug...

pięknie wyglądała!!! i zobaczyłam wizualnie w mojej małej wyobrażni przestrzennej też i twoje granaty- chyba beda wygladać jeszcze lepiej niz te brązy!!!

jestem b.b. ciekawa

:D :oops: :D o jak się cieszę, że Wam również podoba się ta mozaika. Teraz trzeba by ją jakoś umiejętnie ułożyć. Miałam pomysł, ale teraz się boję, że może będzie źle? Cóż :roll: :wink: jak będzie źle - nie pokażę Wam :lol: :lol: , a mi będzie musiało się podobać :lol: :lol: :lol: .

ANNJA, wybieram się w ten weekend na działkę, więc jeśli nas znów nie zasypie porobię nowe fotki kwiatków. Mam taką cichutką nadzieję, że hiacynty i krokusy wyłażą z ziemi,a przebiśniegi nie przekwitły, bo poprzednim razem nie zrobiłam im fotki :( . Mozaika rzeczywiście szklana. Śliczna jest. Hihhi cały czas ją w mieszkaniu trzymam, w dużym pokoju zresztą :oops: :roll: :lol: i zachwycam się nią :lol: :lol: . Co do schodów, one nie były wąskie, ale baaaaardzoooo wąskie. Drabinę mamy teraz lepszą :D . Może znajdę jakąś fotkę to zamieszcze potem.

Soniko te schody były koszmarnie wąskie. One miały chyba po 10 cm. szerokości. Wyobrażasz sobie po czymś takim chodzić? A rozstaw był tak gęsty, że chyba dla maluszka jakiegoś, bo ja intuicyjnie chciałam nogę stawiać co 1,5- 2 stopnie. Jak z tego schodzić? Na szczęście stolarz zabrał je i pracuje nad nową wersją :D .

Co do Fotosika zapłaciłam 4,50 zł. za poprzednie 2 miesiące, zamieścili na nowo moje fotki i po 2 albo 3 dniach każą znów płacić. Mam dość i dlatego już w nocy zaczęłam zdjęcia zgrywać na dysk. Strasznie żmudna robota, ale mam nadzieję, że zdążę ze wszystkim zanim mi na nowo pokasują je :(

magpie101, czemu mi nie napisałaś, że w Dzienniku przekręciłam Twój nick? Przecie te pierniki z Twojego przepisu :wink:

Nawet nie zaowazylam :p .

TomKa prosze napisz mi czy pietruszka (korzen), seler i por wyrosna z nasion? Czy moze trzeba kupic flance albo zasiac do skrzynek i potem w ziemie. Pytam, bo Ty mialas piekny warzywniak, a my w tym roku chcemy u nas taki zrobic ale malutki na probe, a pojecie mamu znikome. Ale nasiona juz czekaja kupione, wiec checi najwazniejsze :p .

Nawet nie zaowazylam :p .

TomKa prosze napisz mi czy pietruszka (korzen), seler i por wyrosna z nasion? Czy moze trzeba kupic flance albo zasiac do skrzynek i potem w ziemie. Pytam, bo Ty mialas piekny warzywniak, a my w tym roku chcemy u nas taki zrobic ale malutki na probe, a pojecie mamu znikome. Ale nasiona juz czekaja kupione, wiec checi najwazniejsze :p .

Aż się zaczerwieniłam :oops: . Miło przecztać, że mój warzywnik był piękny. W takim razie muszę się w tym roku nadal starać. Prawdę mówiąc, to czasem myślałam, że mieliście dosyć wpisów i fotek ogrodu. Hihhi więcej chyba było o tym niż o budowaniu?

Do rzeczy. Wszystkie warzywa możesz siać z nasion. Jest tylko ryzyko, że niektóre nie zdążą urosnąć przed zimą i dlatego lepiej wcześniej przygotować samemu rozsadę lub kupić gotowe flance.

Jesli chcesz sama przygotować sadzonki to seler i por wysiej w pierwszej kolejności, już najwyższa pora. Podobnie jak paprykę i pomidory.

Pietruszkę, marchew, buraki, ogórki możesz w późniejszym czasie, wprost do gruntu.

Rzodkiewkę, sałatę, bób, czosnek można już siać/sadzić, wprost do gruntu.

Przyznam się, że ja wbrew temu co piszą w książkach, prasie lub :roll: mówią i wiedzą starsi ludzie wszystko sieję w doniczki. W naszym regionie lato jest krótkie i nie wszystko zdąży zaowocować. :roll: :roll: i dlatego na dzień dzisiajszy WSZYSTKO mam już wysiane w doniczki, skrzynki, pojemniczki. Pominęłam na razie tylko fasolę, groch, cukinię, kabaczek i dynię to wystarczy wysiać w połowie kwietnia i też będzie dobrze.

Magpie, jak już masz nasionka, to nie ma co zwlekać. Kochana do dzieła, a latem czekam na fotki z Twojego pięknego ogrodu. A czy duży, czy mały nie ważne! ? Każdy cieszy! A jak smakuje :wink: :D !!

jak to zrobiłaś? :o u mnie cebulki ledwo wyszły z ziemi...

:D :wink: :oops: prosty przepis: myślę o nich nieustannie, jak tylko zajeżdżam na budowę, zanim wejdę do domu, do nich biegnę i gadam do nich, fotki im cykam i JUŻ :D :lol: :D

Irmo, Tobie za to domek rośnie i piękne przybiera formy i barwy. Jak Ty to robisz?