TomKa 18.03.2009 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witaj Dario . Cieszę się, że skorzystasz z mojego douczania się. Też miałaś zdjęcia na Fotosiku? Dużo przekroczyłas transfer? Pisałam do nich. Jak ureguluję zaległości i wybiorę nowy pakiet , to odzyskam poblokowane zdjęcia Buziaki dla dzieciaczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 18.03.2009 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 właśnie dziś robiłam porządek w zdjęciach... przerzuciłam wszystko na ImageShock, chciałam przez Picassę ale nie miał mi kto wytłumaczyć po ludzku co i jak zauważyłam, że na fotosiku poznikały mi te zdjęcia, które są najczęściej oglądane. Pierwsze co, to wcięło mi avatar bo oni transfer naliczają nie od ilości zdjęć tylko od tego ile razy ktoś będzie te zdjęcia przeglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 21.03.2009 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 U mnie to prawie wszystko wcięło. Blokowali mi każdego dnia po kilkadziesiąt zdjęć, aż któregoś pięknego dnia zablokowali ponad 300 !! Próbuję odzyskać te fotki, ale nie wiem czy znajdę czas, żeby potem zgrywać je na nowy serser i od nowa wklejać w dziennik. Rozważam opcję zakończenia Dziennika i otworzenie nowego wątka w "Galerii ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 21.03.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Serdecznie dziękuję za życzenia . Soniko, a Ty już wysiałaś jakieś warzywa, kwiaty? Niczego nie posiałam, ale dzisiaj trochę się namachałam w ogrodzie. Posadziłam dwie krzewuszki, wisienkę, czereśnię i jakieś dwa inne krzaczory. Trochę zimno było, ale... . Do mnie kiedyś fotosik napisał, że winna im jestem 1,50zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 24.03.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 TomKa możesz sie smiało przenieść, już taki etap, że zaraz będą tylko zdjęcia i zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 24.03.2009 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Aniu, bardzo bym chciała i wierzę w to, że jak się ociepli ruszymy z pracami dalej, ale do przeprowadzki to jeszcze daaaaaleeeeekooooo Soniś, a nie za wcześnie na te drzewka? Z drugiej strony, u Ciebie cieplej, to może już czas? A co z obiecaną fotką storczyka ? ależ się cieszę, że w dzienniku znów są foty. Normalnie, aż chce się tu wchodzić , żeby jeszcze tylko czasu było więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 24.03.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Mozaika pierwsza klasa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 25.03.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Tomka - co za piekno z tych płytek. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 25.03.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 hej,schody- faktycznie może i wąskie, ale czy za strome to nie wiem-najlepiej to ocenić chodząc po nich!, a jak bedzie wygladała ich przeróbka?? dokleją ci czy znobią nowe stopnie? a mozaika - to chyba szklana??? do łazienki gdzieś nad wanna bedzie tak kąpielowo i uroczo wyglądać- tylko uważaj nie dawaj tam gdzie woda bezpośrednio się bedzie lała- bałabym się ich czyszczenia i szczelności.. Twoje tulipany to juz bardzo duże...- duże w porównaniu do moich, moje widać max. 1cm z ziemi...., no ale u Takiego OGrodnika jak TY to nie ma dziwne...wszystko u Ciebie w ogrodzie to cudnie rosło, wiec i tulipanom sie zapowiada pieknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 25.03.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Przepiękna mozaika, już się nie mogę doczekać efektu końcowego . Będzie slicznie. Witam w funclubie miłośników niebieskich łazienek . Dużo za wąskie te schody? Na zdjęciu wyglądają OK. Soniś, a nie za wcześnie na te drzewka? Z drugiej strony, u Ciebie cieplej, to może już czas? A co z obiecaną fotką storczyka ? Może faktycznie sie pośpieszyłam, ale już nie mogłam wytrzymać. Jak nie przeżyją kupię nowe. Zdjęcie zrobiłam . A tak z ciekawości - fotosikowi musisz płacić co miesiąc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 26.03.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 witaj,przeglądajac wczoraj wieczorem katalgi widzialam b.podobną do Twojej mozaikę z brązowymi kamykami w otoczeniu białych fug...pięknie wyglądała!!! i zobaczyłam wizualnie w mojej małej wyobrażni przestrzennej też i twoje granaty- chyba beda wygladać jeszcze lepiej niz te brązy!!!jestem b.b. ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 27.03.2009 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 o jak się cieszę, że Wam również podoba się ta mozaika. Teraz trzeba by ją jakoś umiejętnie ułożyć. Miałam pomysł, ale teraz się boję, że może będzie źle? Cóż jak będzie źle - nie pokażę Wam , a mi będzie musiało się podobać . ANNJA, wybieram się w ten weekend na działkę, więc jeśli nas znów nie zasypie porobię nowe fotki kwiatków. Mam taką cichutką nadzieję, że hiacynty i krokusy wyłażą z ziemi,a przebiśniegi nie przekwitły, bo poprzednim razem nie zrobiłam im fotki . Mozaika rzeczywiście szklana. Śliczna jest. Hihhi cały czas ją w mieszkaniu trzymam, w dużym pokoju zresztą i zachwycam się nią . Co do schodów, one nie były wąskie, ale baaaaardzoooo wąskie. Drabinę mamy teraz lepszą . Może znajdę jakąś fotkę to zamieszcze potem. Soniko te schody były koszmarnie wąskie. One miały chyba po 10 cm. szerokości. Wyobrażasz sobie po czymś takim chodzić? A rozstaw był tak gęsty, że chyba dla maluszka jakiegoś, bo ja intuicyjnie chciałam nogę stawiać co 1,5- 2 stopnie. Jak z tego schodzić? Na szczęście stolarz zabrał je i pracuje nad nową wersją . Co do Fotosika zapłaciłam 4,50 zł. za poprzednie 2 miesiące, zamieścili na nowo moje fotki i po 2 albo 3 dniach każą znów płacić. Mam dość i dlatego już w nocy zaczęłam zdjęcia zgrywać na dysk. Strasznie żmudna robota, ale mam nadzieję, że zdążę ze wszystkim zanim mi na nowo pokasują je magpie101, czemu mi nie napisałaś, że w Dzienniku przekręciłam Twój nick? Przecie te pierniki z Twojego przepisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 27.03.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 TomKa ja fotosikowi juz dawno podziekowalam, terz zdjecia wklejam na biezaco tutajhttp://screeny.pl/zaraz po wgraniu zdjecia trzeba je umiescic w dzienniku, bo jak juz zdjecie zamkniesz to go nie odnajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 27.03.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 magpie101, czemu mi nie napisałaś, że w Dzienniku przekręciłam Twój nick? Przecie te pierniki z Twojego przepisu Oswiec mnie i napisz o co chodzi z tymi piernikami, bo szukam i nie lapie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 27.03.2009 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 ... może nie powinnam się przyznawać, bo teraz już jest w porządku ? Zamiast napisać, że to Twoje pierniki to napisałam, że magi101 . Teraz jak wgrywałam na nowo zdjęcia, zauważyłam pomyłkę i przy okazji poprawiłam Ładny masz nowy awatar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 28.03.2009 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Nawet nie zaowazylam . TomKa prosze napisz mi czy pietruszka (korzen), seler i por wyrosna z nasion? Czy moze trzeba kupic flance albo zasiac do skrzynek i potem w ziemie. Pytam, bo Ty mialas piekny warzywniak, a my w tym roku chcemy u nas taki zrobic ale malutki na probe, a pojecie mamu znikome. Ale nasiona juz czekaja kupione, wiec checi najwazniejsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 28.03.2009 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 O wlasmie wyczytalam, ze salate wysialas, a ja myslalm, ze salata to tylko z sadzonek. Mam nasiona, wiec bedziemy sadzic zaraz po niedzieli salate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.03.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 http://www1.picturepush.com/photo/a/1532839/640/Ogr%C3%B3d-TomKi/100-9254.jpg jak to zrobiłaś? u mnie cebulki ledwo wyszły z ziemi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 29.03.2009 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Nawet nie zaowazylam . TomKa prosze napisz mi czy pietruszka (korzen), seler i por wyrosna z nasion? Czy moze trzeba kupic flance albo zasiac do skrzynek i potem w ziemie. Pytam, bo Ty mialas piekny warzywniak, a my w tym roku chcemy u nas taki zrobic ale malutki na probe, a pojecie mamu znikome. Ale nasiona juz czekaja kupione, wiec checi najwazniejsze . Aż się zaczerwieniłam . Miło przecztać, że mój warzywnik był piękny. W takim razie muszę się w tym roku nadal starać. Prawdę mówiąc, to czasem myślałam, że mieliście dosyć wpisów i fotek ogrodu. Hihhi więcej chyba było o tym niż o budowaniu? Do rzeczy. Wszystkie warzywa możesz siać z nasion. Jest tylko ryzyko, że niektóre nie zdążą urosnąć przed zimą i dlatego lepiej wcześniej przygotować samemu rozsadę lub kupić gotowe flance. Jesli chcesz sama przygotować sadzonki to seler i por wysiej w pierwszej kolejności, już najwyższa pora. Podobnie jak paprykę i pomidory. Pietruszkę, marchew, buraki, ogórki możesz w późniejszym czasie, wprost do gruntu. Rzodkiewkę, sałatę, bób, czosnek można już siać/sadzić, wprost do gruntu. Przyznam się, że ja wbrew temu co piszą w książkach, prasie lub mówią i wiedzą starsi ludzie wszystko sieję w doniczki. W naszym regionie lato jest krótkie i nie wszystko zdąży zaowocować. i dlatego na dzień dzisiajszy WSZYSTKO mam już wysiane w doniczki, skrzynki, pojemniczki. Pominęłam na razie tylko fasolę, groch, cukinię, kabaczek i dynię to wystarczy wysiać w połowie kwietnia i też będzie dobrze. Magpie, jak już masz nasionka, to nie ma co zwlekać. Kochana do dzieła, a latem czekam na fotki z Twojego pięknego ogrodu. A czy duży, czy mały nie ważne! ? Każdy cieszy! A jak smakuje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 29.03.2009 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 jak to zrobiłaś? u mnie cebulki ledwo wyszły z ziemi... prosty przepis: myślę o nich nieustannie, jak tylko zajeżdżam na budowę, zanim wejdę do domu, do nich biegnę i gadam do nich, fotki im cykam i JUŻ Irmo, Tobie za to domek rośnie i piękne przybiera formy i barwy. Jak Ty to robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts