Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tomki budowania

Recommended Posts

Witaj , widze że postepy robisz. Nie marnujesz czasu. Ciagle cos tam jak nie na budowie, to w warzywinku. Piszesz ,ze Ciebie piach i sucho , u mnie zas glina, twardo i wogóle to juz nie chce nic rosnąc . A deszczu to by sie przydało . wvczoraj troche popodało ,ale to jak na lekarstwo.

Mam pytanie jak posadzić trzmelinę , tzn zrobic rossadę ?

czy moczyłas koncówki w jakis roztworze, w ukorzeniaczu , czy prosto do ziemi.Kiedy zaczynasz malowanie.? Jakie wybrałas kolory ?pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja wybrałam drzwi PORTA , na poczatku tez miały być drzewiane , ale w miare upłwu gotówki trzeba było wybrać w okleinie.

Ale takie tez beda dobre :lol: :lol:

Pokaz to Twoje dzieło z strukturą , ja przymierzam sie tylko do przedsionka -wejścia . Chcemy sami robic ,ale za bardzo nie wiem jak to wykonać.

Jakąś packe trzeba chyba kupić i póżniej robić dalej rózne juz wzory za pomocą folii ,grzebieni i tp ? jak to jest faktycznie w praktyce ?

Troszkę mam obawy, czy to był dobry pomysł z tym marmurem do kuchni, [/size]

Nie chciałabym źle wróżyć, ale niestety pomysł z marmurem w kuchni na podłodze nie jest najlepszym wyborem :wink:

Ale ja i tak na zbliżenie czekam - pracująca i pracowita kobieto :roll:

• 2 weeks później...
TomKo, maylad uprzedziła mnie z pytaniem, to tylko o zbliżenie tego marmuru poproszę. Z daleka wyglada cudnie :D

Amtla specjalnie dla Ciebie

http://www5.picturepush.com/photo/a/1842498/480/Azalia/100-9859.jpg

i jeszcze większe zbliżenie

http://www1.picturepush.com/photo/a/1842499/480/Azalia/100-9860.jpg

Witaj , widze że postepy robisz. Nie marnujesz czasu. Ciagle cos tam jak nie na budowie, to w warzywinku. Piszesz ,ze Ciebie piach i sucho , u mnie zas glina, twardo i wogóle to juz nie chce nic rosnąc . A deszczu to by sie przydało . wvczoraj troche popodało ,ale to jak na lekarstwo.

Mam pytanie jak posadzić trzmelinę , tzn zrobic rossadę ?

czy moczyłas koncówki w jakis roztworze, w ukorzeniaczu , czy prosto do ziemi.Kiedy zaczynasz malowanie.? Jakie wybrałas kolory ?pozdrawiam

Chyba Ciebie wysłuchano w niebie, bo pada od dłuższego czasu, ale ja cieszę się, bo wszystko pięknie rośnie. Hihi ziele też :wink: . Rozsady trzmieliny, berberysu, forsycji robiłam ze zdrewniałych gałązek, sadząc je bezpośrednio w glebie. Bez ukorzeniacza, ale stale podlewałam i posadziłam je w dobrej ziemi.

Jesli chodzi o malowanie, jesteśmy w trakcie. Na razie mamy pomalowane pomieszczenia, które bedą docelowo białe :D

TomKa, warzywniak rośnie w oczach, pięknie.

Jakie Ty masz tam wszystko równiutkie :o :o

Będzie i w tym roku ta pysznie wyglądająca sałata?? :roll: 8)

płytki są śliczne, jak będziesz mogła to zrób zbliżenie, daj oczy nasycić :wink:

Aniu, płytki marmurowe wkleiłam powyżej. Cieszę się, że Tobie też się podobają. Ciekawe jak będzie z nimi w praktyce?

A sałata będzie, oj będzie. Zwykła mi nie wzeszła, za to lodowa zwija się już w główki, a strzępiasta jak smakowicie zaczyna wyglądać :D :D

Chyba jutro fotkę jej zrobię :roll: :oops: :D

Aniu pozdrawiam Cię i buziaki dla Twoich dzieciaczków :D

TomKo, mój Ty pracusiu. Rabatki oczywiście pod sznurek :o .

Jesteś NIESAMOWITA :D .

I fajnie, że już jesteś na etapie płytek :D . A w holu będą takie same jak w kuchni?

Dziękuję za pochwały. Otrzymane od Ciebie to podwójne wyróżnienie :D .

Mój hol to raptem 1,5 na 1,5 m2. Początkowo miała tam być terakota drewnopodobna Polcolorit Wood Beige. ANNNJA widziała i pochwaliła, że ładna :). Może zrobię zdjęcie to pokażę ją. Na prawdę bardzo dobra imitacja drewna, ale ... koncepcja zmieniła się ... Powód: nie mam glazurnika i z "drewnem salonowym" wychodzę na hol i przedpokój :roll